Skocz do zawartości

Left 4 Dead

rkBrain

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 490
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Shy - pindylisz. u nas jest zgrana ekipa i prawie codziennie katujemy (przedwczoraj, wczoraj, dziś na 666%)

Wczorajsza sesja i walka na lotnisku (zaawansowany st. trudności) to była jatka. Kitranie się w pomieszczeniu 3x2 metry, dziesiątki tysięcy wystrzelonych pocisków, kontenery martwych zombiaków i dwa pokonane Tanki. Każdy z nas miał swoje chwile chwały :twisted:

Niereformowalny Diabeu (stojąc sam na cysternie chciał sam wybić wszystkich... na szczęście się opamiętał)

Ozi budzący wiedźmę i znający każdy etap prawie na pamięć

Lorack osłaniający tyły i dzięki temu ratował nas wieeeeele razy (nie ma to jak 3 kumpli leżących w stanie agonalnym i każdy woła o pomoc)

Czy ja chcąc "ukarać" Oziego (jedyny miał masę wachy i się z nas nabijał) strzelam w samochód z alarmem (alarm=hordy zombich)

Ćwiczymy przed expertem...

Ogólnie fajne sytuacje są. Początek etapu, pełna mobilizacja, wiara w umiejętności, okrzyki bojowe i ruszamy.

30 sek później mamy pierwszego trupa w ekipie, a w połowie etapu mamy szpital (każdy poniżej 20 jednostek zdrowia)

pozdr dla ekipy : Diabeu, Ozi, Lorack PL

Gra jest MEGA-ULTRA-HYPER-ZOMBIE zajebista. Jedna z najlepszych sieciówek ever IMO.

Opublikowano

Wpierw skończ na expercie... nam się jeszcze nie udało

Czy chce się grać? To zależy. Ja uwielbiam takie gry."Bezstresowe" wyrzynanie setek zombiaków, kombinowanie i reakcja ludzi (lekka panika) jak zbliża się horda mózgojadów lub Tank (wielkie, silne i wytrzymałe bydle). Z drugie strony cisza w słuchawkach i nasłuchiwanie, bo "gdzieś tu jest wiedźma".

Jak dla mnie chba najlepsza sieciówka w jaką grałem. Daje mi najwięcej fun'u. Nie GoW, nie BF BC a L4D jest dla mnie ideałem.

Gość Kasandra
Opublikowano
po skonczeniu gry kilkakrotnie + wszelkie poziomy trudnosci to chce sie dalej grac?

Jak pisałem wcześniej, wszystko jest kwestią zgranej ekipy, fun z gry jest proporcjonalny, do zrozumienia i wspołpracy z pozostałymi Ocalonymi i do poziomu trudności.

Żeby lepiej to zobrazować, wczoraj wieczorkiem mialem chwilę czasu i gralem w L4D, jako że mój kumpel nie ma jeszcze gry, wolalem grać w demko (ktore przechodziłem już milion razy) ze znajomym ziomkiem, z którym dobrze mi się współpracuje, niż grać w fulla z kimś innym.

Poza tym, żeby zaliczyć gierkę na ekspercie, trzeba doskonale poznac mapę, a i to może nie wystarczyć, nie wyobrażam sobie w tym momencie przeżyć pola kukurydzy na ekspercie.

Diabeu musze w końcu z Toba zagrać, bo widziałem Cię już kilka razy, ale jakoś zawsze gralem wtedy w coś innego.

Opublikowano

Kilkukrotne przejście gry nie nudzi, bo nie ma nic do rzeczy to, że biegamy w kółko po tych samych mapach (5 lokacji w każdym z 4 scenariuszy). Chodzi o lejący się miód i klimat jaki mimo ciśnięcia po tych samych lokacjach, powoduje, że nie zwraca sie uwagi, a tu już byłem i tam siedza zombiaki (bo nie siedzą;p). Zresztą nie ma czasu na oglądanie krajobrazów bo za chwilę masz paru zombich na sobie (w najlepszym wypadku).

Pozdro ekipa: 2x Shotgun, 2x M16 xD

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że snajpa mało się sprawdza w tej grze, bez skilla nawet nie ma co ruszać. Jedyne, co to strzały z daleka ale jak leci horda to dupa blada.

ps.

Mapa na polu kukurydzy

, nieźle bylem ze.srany :D

Edytowane przez Wiolku
Opublikowano (edytowane)

Sęk w tym, że zombiaki nie zawsze biegną z tej samej strony, a "Specjalni zarażeni" typu Tank, Wiedźma itd. pojawiają się losowo.

Ta gra jest przezajebiściecudowniekrwiściemięsnozajebista i basta

Edytowane przez Kroolik
Gość Kasandra
Opublikowano
Ta gra jest przeza(pipi)iściecudowniekrwiściemięsnoza(pipi)ista i basta

Wpis.

Widze Kroolik że z Tobą też muszę zagrać :)

Najśmieszniejsze jest to, że gra jest genialna w swojej prostocie, w zasadzie wszystko co może się wydarzyć pokazane jest już w intrze :)

Mimo to każdorazowy wypad na zombi jest inny.

Opublikowano (edytowane)

Zawsze znajdziesz chętnych tylko wpierw skończ singla co by wiedzieć co gdzie się dzieje.

No i jest tryb na 8 osób więc nie ma co się bać.

Edytowane przez Kroolik
Opublikowano
Przypuscmy ze dzis/jutro pojde po gre do sklepu.Mam szanse zalapac sie na jakis team polakow z tego forum czy potworzyly sie juz "stale" teamy i z nikim innym nie chca grac?

Ekipa na pewno się znajdzie. Starczy dodać grających do friendsów i zawsze ktoś powinien być.

Opublikowano

Wczorajszy wieczór to kolejne udane godziny z L4D. ;] Niby graliśmy na easy ale i tak było wesoło - umówiliśmy sie na przechodzenie gry na bez leczenia apteczkami, Loracka wywaliło pod koniec kilka razy a sterowana przez konsole Zoey podleczyła Diabeua buhehehehe... naklął sie do headsetu, próbował nawet ubić laske ale to nic nie dało, było już po tak zwanych ptokach. ;]

Dzisiaj powtórka. ;)

Opublikowano

Ozi jak chce cie wyleczyć postać sterowana przez konsole to trzeba nacisnąć na przycisk od apteczki albo tabletek i odejdzie. Dowiedziałem się tego niestety po tym jak załatwiła mnie w ostatniej chwili na Death Toll.

Opublikowano

zupełnie nie łykam zajarania l4d ale doskonale kojarzę klimaty i pozazdroszczę wam, ja miałem póki co taką zajawkę tylko przy 2 grach na x360 przy pgr3 gdzie z paczka znajomych szpilalismy do upadlego multi przez ponad 3 miechy dzień w dzień no i AOT gdzie gralem ile sie da i z kim sie da :P

Opublikowano
Wczorajszy wieczór to kolejne udane godziny z L4D. ;] Niby graliśmy na easy ale i tak było wesoło - umówiliśmy sie na przechodzenie gry na bez leczenia apteczkami, Loracka wywaliło pod koniec kilka razy a sterowana przez konsole Zoey podleczyła Diabeua buhehehehe... naklął sie do headsetu, próbował nawet ubić laske ale to nic nie dało, było już po tak zwanych ptokach. ;]

Dzisiaj powtórka. ;)

a weź, szmatę bym zatłukł, niestety na easy nie da rady zabić z friendly fire

dziś to robimy, i to z rzyganiem można spróbować (wczoraj tylko ja skończyłem czysty)

Dante, dobrze wiedzieć o tym patencie na leczenie

Opublikowano

Ta promocja w Ultimie coś mi śmierdzi.

Skąd niby 2-3 tyg. po premierze gry w takiej cenie?

Co niby dokładają do tego czy po prostu zrezygnowali z marży, bo gry nie schodziły (gra była po 169 czyli 65 zł marży?!)

Opublikowano

Sytuacja jest taka,że ja zamówiłem gre przed tą obniżką 2 dni temu i jak do teraz zamówienie nie zostało zaakceptowane.

Teraz napisałem e-maila do ultimy o anulowanie tego zamówienia i kupię ta za 100 zł.

Ale tak jak mówi Kroolik coś musi być na rzeczy możliwe ,że mały popyt i chcą wyprzedać ta serie która mają.

Opublikowano

tak jak ci mówiłem przez telefon Uszaty, nie zdziwił bym się gdyby brali jumane z tłoczni i drukowali manuale i covery

nie ufam tej firmie od dawna

Mefi, jaki mały popyt? by sprzedawali poniżej ceny zakupu lub na jej poziomie aby tylko oczyścić magazyn? niby po co? bzdura to jest