Bzduras 12 764 Opublikowano 18 stycznia 2022 Opublikowano 18 stycznia 2022 7 godzin temu, Mustang napisał: Parks and Rec warto obejrzeć dla samego Rona Swansona i żeby odkryć źródło paru memów. I gra tam Aubrey Plaza Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 18 stycznia 2022 Opublikowano 18 stycznia 2022 Ogólnie szczerze polecam wszystkie seriale od tego pana (aktualnie wszystkie można obejrzeć na netflixie) Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 18 stycznia 2022 Opublikowano 18 stycznia 2022 Mnie śmieszy zawsze jak Dwight opowiada jakieś historie o rodzinie Schrutów, niezłe wariaty to musiały być. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 18 stycznia 2022 Opublikowano 18 stycznia 2022 W ostatnich sezonach pojawia się więcej wątków z udziałem jego rodzinki. Jest nawet jeden odcinek, w którym akcja przenosi się na ich farmę i gdzieś czytałem, że to miała być podbudówka pod jakiś inny, nowy serial, który opowiadałby właśnie o Schrutach, ale nie wypaliło. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 18 stycznia 2022 Opublikowano 18 stycznia 2022 Siostra była fajna dupeczka nawet. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 W dniu 18.01.2022 o 10:57, LeifErikson napisał: gdzieś czytałem, że to miała być podbudówka pod jakiś inny, nowy serial, który opowiadałby właśnie o Schrutach, ale nie wypaliło. Oj to byłaby piękna katastrofa, zakończona pewnie po jednym sezonie. Coś w stylu "Joey" (spin off Przyjaciół). 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 21 stycznia 2022 Opublikowano 21 stycznia 2022 to był jeden z najgorszych odcinków więc jest dobrze Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 Dzisiaj obejrzałem kilka odcinków i ryłem jak idiota, ale ep 5.14 z Spoiler pozorowanym pożarem i szkoleniem medycznym czy moment jak wszyscy panikują, szukają drogi ucieczki, a Kevin rozpieprza automat z jedzeniem spowodowały, że autentycznie nie mogłem przestać się śmiać. To jest arcydzieło. Do tego ma swój charakterystyczny klimat, coś jak The Ranch z Eliottem i Kutcherem. Pamiętam smutek jaki mnie dopadł po ostatnim odcinku. Tu chyba będzie podobnie Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 To samo, The Ranch mi zajebiście siadło i była pustka po skonczeniu. The Office jeszcze trochę mi zostało. Na szczęście, dużo tego zrobili. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 Tak, tak - widząc ile sezonów i ile odcinków w każdym jestem szczęśliwy. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 2 ostatnie sezony się nie liczą. 1 Cytuj
maciucha 11 650 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 tydzień temu skończyłem całość, a dziś już znowu w 3 sezonie jestem Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 2 ostatnie sezony się nie liczą.Wiadomo, bez Micheala to nie to samo już, ale mają swoje momenty. Było kilka akcji, przy których też mocno brechtałem. Cytuj
Pupcio 18 647 Opublikowano 2 lutego 2022 Opublikowano 2 lutego 2022 No wiadomo że coś śmiesznego się trafiło przez te 2 sezony ale ostry spadek jakości był Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Boomcio napisał: Dzisiaj obejrzałem kilka odcinków i ryłem jak idiota, ale ep 5.14 z Pokaż ukrytą zawartość pozorowanym pożarem i szkoleniem medycznym czy moment jak wszyscy panikują, szukają drogi ucieczki, a Kevin rozpieprza automat z jedzeniem spowodowały, że autentycznie nie mogłem przestać się śmiać. To jest arcydzieło. O tak, to jeden z lepszych motywów, brawurowo zrobione, na równi z Dinner Party. Arcydzieło. To jest jedna z tych akcji, które oglądasz po kilka razy, bo stężenie scen powodujących opad szczęki z niewiarygodnego krindżu/śmieszności/absurdu jest tak duże, że ciężko za jednym obejrzeniem wszystko wyłapać. Save Bandit! Edytowane 3 lutego 2022 przez LeifErikson Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 13 godzin temu, Pupcio napisał: No wiadomo że coś śmiesznego się trafiło przez te 2 sezony ale ostry spadek jakości był NIe przesadzałbym. 8 sezon trzyma poziom, 9 lekko siadał ale ratuje zakonczenie. Nie rozumiem hejtu ostanich dwoch sezonow. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Oj nie ma już takiego błysku geniuszu w sezonach 8 i 9 - owszem, są dobre momenty, ale szczytowe osiągnięcia to są sezony 2-4, może 2-5, moim zdaniem. Później już widać jak dla mnie trochę sztuczne przeciąganie historii, coraz bardziej wydumane wątki - siłą The Office było ukazywanie prostych, codziennych sytuacji, które prawie każdy sam w zawodowym życiu przeżył, przeciągniętych tak daleko poza granice absurdu i norm społecznych, że człowiek nie mógł uwierzyć w to, co widzi. Ale takich motywów jest skończona ilość i jak dla mnie już gdzieś od 5-6 sezonu widać, że te najlepsze pomysły się pokończyły i zaczął się zjazd w stronę rzeczy mniej "realistycznych", które już nie robiły takiego wrażenia właśnie przez to, że były bardziej wydumane. Jasne, nadal to było niezłe, ale w zderzeniu z geniuszem wcześniejszych sezonów wypadało bardziej blado. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Mnie z końcówki też bardzo nie podobało się co zrobili z Kevinem oraz Andym. Było to tak niepotrzebne, że nie wiem jaki to miało mieć sens. Chyba, że jakieś podwaliny pod spin off, ale wątpię. .. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 24 lutego 2022 Opublikowano 24 lutego 2022 A to im się Dwight udał Oglądał ktoś tą polską wersję? Ja bym chyba nie dał rady. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Ja kiedyś chętnie obczaję z ciekawości. Ta polska wersja idzie podobnym scenariuszem, co wersja US? Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 A nwm, ale chyba tak bo jak jest licencja to i gotowy scenariusz do dowolnej interpretacji. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 2 marca 2022 Opublikowano 2 marca 2022 Ja oglądałem. Nawet byłem pozytywnie zaskoczony, takie mocne 6/10. Na plus że scenarzyści się postarali o takie typowo polskie motywy, na przykład postać Darka, czyli kogoś w rodzaju Dwighta, który jest przedstawiony jako taki facet w średnim wieku, mentalnie zakorzeniony w latach 90-tych (albo i wcześniejszych) - czyli wzięli coś z wersji US, ale zrobili po naszemu. Tak samo całkiem spoko motyw z postacią Patrycji, czyli córki prezesa, która jest postawiona jako takie uzupełnienia Michała/Michaela - gryzą się między sobą, co jest całkiem zabawne i takie polskie. Natomiast na minus te motywy, które wzięli z wersji US i już po naszemu nie zrobili, tylko jakby odtworzyli i to już było takie sobie. Na przestrzeni tych odcinków pierwszego sezonu sięgnęli do motywów z kilku sezonów US, więc jak się dobrze zna amerykańską wersję, to momentami ta polska sprawia wrażenie streszczenia albo kompilacji the best of US. I postać Michała/Michaela nie za bardzo mi siadła - według mnie gość przeszarżowuje trochę w roli i jego Michał jest prawie bez przerwy tym Michaelem "z odpałami", a jak wiemy, Michael miewał też spokojniejsze, cichsze momenty. Ale myślę, że warto obejrzeć, zwłaszcza że nie jest to jakaś duża inwestycja czasu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi