Opublikowano 24 stycznia 200817 l A niby co mieli zmienić? A jak myślisz co jest do zmiany? Bo dla mnie znikające ciała przeciwniców, gdy juz się z nimi uporamy, sa strasznym archaizmem. Konsolom obecnej generacji mocy nie brakuje. Popatrzcie co reprezentuje w tej kwestii Heavenly Sword. Heavenly sword jest kiepski .... żałuje wydanej kasy (a kupowałem zaraz po premierze w ultimie) sprzedałem po tygodniu.... Wole DMC i God of War . HEavenly Sword naprawdę mocno przereklamowana gra.
Opublikowano 24 stycznia 200817 l Fajne to to. Nie wiem co tak ludzie marudzą, że mało zmian. A niby co mieli zmienić? Jest całkiem nowa postać, która wprowadza ciekawy motyw do gry. Jest też ładowanie miecza, które jednak mogłoby być nieco szybsze -lewy spust. jednak jak się naładuje na maksa i np. zrobi juggla to nie ma czego zbierać. C1REX, Nero można insta revvować Red Queen. Każdy cios posiada klatkę animacji w której po naciśnięciu lewego spustu RQ automatycznie się "rozkręci" Jeżeli jesteś naprawdę dobry, możesz doprowadzić do sytuacji w której każdy cios w combosie bedzie "rozkęcony." Zgadza się w paru aspektach mogli się lepiej postarać tak czy siak : Mam full'a pograłem trochę i co mogę powiedzieć ? nie wiele bo przeszedłem raptem dwie pierwsze misje (jeszcze gra się pewno nie rozkręciła ) póki co jest tak sobie (nigdy nie byłem fanem Devila) żadnych uch i ach he i tyle póki co Razz pogram dziś calutką noc to jutro coś lepszego skrobnę. Tylko nie graj na Human. Zero satysfakcji. Edytowane 24 stycznia 200817 l przez DJ1988
Opublikowano 24 stycznia 200817 l No właśnie przeszedłem 2 pierwszy misje i prości zna i TO STRASZNA .
Opublikowano 24 stycznia 200817 l Jestem po przetestowaniu demka i jestem zawiedziony. Chłopaki wcale się nie postarali, praktycznie zero zmian, co do poprzednich cześci, jakbym grał na plejaku, tyle o że z lepszą grafiką, chodź wcale nie oszałamiającą. Przeciwnicy, jak dla mnie za bardzo japońscy, ni w 5 ni 10, jak dla mnie ogólnie dno, tak jak Góral pisał, tyle, że jak poczekam aż stanieje poniżej 100, za dużo dobrych gier w kolejce.
Opublikowano 24 stycznia 200817 l A niby co mieli zmienić? A jak myślisz co jest do zmiany? Bo dla mnie znikające ciała przeciwniców, gdy juz się z nimi uporamy, sa strasznym archaizmem. Konsolom obecnej generacji mocy nie brakuje. Popatrzcie co reprezentuje w tej kwestii Heavenly Sword. Heavenly sword jest kiepski .... żałuje wydanej kasy (a kupowałem zaraz po premierze w ultimie) sprzedałem po tygodniu.... Wole DMC i God of War . HEavenly Sword naprawdę mocno przereklamowana gra. Nikt nie mówi, że jest super. Ale ilość latających ciał w jednym momencie jest imponująca. I wcale nie widziałem aby mocno zwalniało. A może dlatego nie zauważyłem bo kamera w tej grze jest "sztywna"? Pewnie dlatego. W devilu bardzo mi się podoba częściowa władza nad pracą kamery. To duży plus, można się rozglądać, popatrzeć na całkiem ładnie zrobioną grafikę. Wiecie czego jeszcze brakuje? Zbyt małego wykorzystania wibracji w padzie. Przy każdym ciosie powinno byc uruchomiewnie silniczków, a tak nie jest. Edytowane 24 stycznia 200817 l przez Gooralesko
Opublikowano 24 stycznia 200817 l No właśnie przeszedłem 2 pierwszy misje i prości zna i TO STRASZNA . Grasz na Devil Hunter czy Human?
Opublikowano 24 stycznia 200817 l @gooralesko - jakos wyjatkowo mam wrazenie ,ze jestes fanboyem sony ,pewnie grales w demo (no bo na ps store oczywiscie jest jako pierwsze...) na playu i tam wszystko jest super za(pipi)ioza? ciala znikaja ,bo chyba z nich orby wypadaja nie? nie mozesz sobie pomyslec ,ze sa zbudowane z orbow - zabierasz orby ciala nie ma. Co do super genialnego pomyslu z wibracjami - chcesz miec wibrator w rekach czy pada?
Opublikowano 24 stycznia 200817 l A ja mam takie pytanie - czy w pelnej wersji. tez sa takie nonsensy. ze najpierw sobie gramy w skompanym zachodzacym sloncem miescie, a potem przechodzac przez brame. na nabrzezu ladujemy w pieknej lodowej krainie?? Mam nadzieje ze nie ma takich glupot w pelnej wersji.
Opublikowano 24 stycznia 200817 l Jestem po przetestowaniu demka i jestem zawiedziony. Chłopaki wcale się nie postarali, praktycznie zero zmian, co do poprzednich cześci, jakbym grał na plejaku, tyle o że z lepszą grafiką, chodź wcale nie oszałamiającą. Przeciwnicy, jak dla mnie za bardzo japońscy, ni w 5 ni 10, jak dla mnie ogólnie dno, tak jak Góral pisał, tyle, że jak poczekam aż stanieje poniżej 100, za dużo dobrych gier w kolejce. Po co zmieniać coś co samo w sobie jest już dobre ? Ja jestem zadowolony, stary Devil w nowej oprawie. A ja mam takie pytanie - czy w pelnej wersji. tez sa takie nonsensy. ze najpierw sobie gramy w skompanym zachodzacym sloncem miescie, a potem przechodzac przez brame. na nabrzezu ladujemy w pieknej lodowej krainie?? Mam nadzieje ze nie ma takich glupot w pelnej wersji. Oczywiście, że są, taki już urok japońskich gier.
Opublikowano 24 stycznia 200817 l Jak wrócę do domu wrzucę DevilHunter'a - po pograniu jakieś 2h zgadzam się z Slupekiem 88 -mogli się lepiej postarać myślę że NG2 na tej grze nie zostawi suchej nitki , no ale jeszcze moje zdanie może się zmienić w końcu jeszcze nie przeszedłem gry i nie wiem na co ją stać. A grafa faktycznie taka sobie.....
Opublikowano 24 stycznia 200817 l @gooralesko - jakos wyjatkowo mam wrazenie ,ze jestes fanboyem sony ,pewnie grales w demo (no bo na ps store oczywiscie jest jako pierwsze...) na playu i tam wszystko jest super za(pipi)ioza? ciala znikaja ,bo chyba z nich orby wypadaja nie? nie mozesz sobie pomyslec ,ze sa zbudowane z orbow - zabierasz orby ciala nie ma.Co do super genialnego pomyslu z wibracjami - chcesz miec wibrator w rekach czy pada? :D No nie załamuj mnie! Dawno się tak nie uśmiałem. Naprawdę. A widzisz mojego siga? Weź się dokładnie przyjrzyj to odpowiesz sobie na pytanie co za konsolę posiadam w domu. HAHAHAHAHA! No nie mogę. Ale skłania mnie to do pewnej refleksji. Posiadacze jednego sprzetu są tak bardzo zaborczy, że jedna pochwała gry na PS3 (I na odwrót) i od razu skojarzenia: No nie, on musi byc fanbojem. Jak on śmiał skrytykowac tytuł wychodzący na Xboxa! Dajcie se siana ludzie, mnie od fanboja Sony wyzywać. Hehe Owiec - tak chcę mieć wibrator w padzie. Dokładnie. Zrozumiałeś. PS: Co mnie tam orby jakieś obchodzą. Ciało ma leżeć na podłodze a tego orba w postaci czerwonych kulek i tak można wchłonąć. Nie widze kompletnie powiązania.
Opublikowano 24 stycznia 200817 l W NG2 z ciała wypada esencja , i nic nie znika więc....dla chcącego nic trudnego!
Opublikowano 24 stycznia 200817 l Myślę, że pare osób może być tym zainteresowanych. Tutarial dla Exceed'a.
Opublikowano 25 stycznia 200817 l kilka chwil z demo za mna. wiem juz ze chce zagrac w pelna wersje. tak naprawde nie gralem w poprzednie odslony serii - spedzilem moze z godzine z jedynka u kumpeli. nie mam wiec odniesienia to tego co bylo. graficznie nie mam zadnych zastrzezen, jest ladnie i tyle. nie ma zwolnien animacji, a to rekompensuje znikajace z planszy elementy i mala interakcje. nie jest to temat na to, ale obecna generacja to za malo by zaspokoic wszsytkie potrzeby graczy - zawsze sa jakies uproszczenia. przy tym postac wcale nie porusza sie tak mozolnie jak w jedynce. to fakt, ze do swobody Rikimaru wiele mu brakuje - ale to uznaje za specyfike serii. natomiast koles risza sie normalnie, a i czasem uda mu sie troszke podbiec - jest stanowczo lepiej. w tej grze nastawiam sie przedewszystkim na klimat, poteznych bossow i opowiedziana historie. to prawda, ze oprawa (poza grafika) przypomina jeszcze wczesniejsza generacje, ale dla mnie to tylko smaczek. mam chyba jakas slabosc do capkomu, bo naprawde latwo trafiaja swoimi produkcjami w moj gust. jedyna rzecza, ktora w zasadzie mnie drazni to rozmieszczenie przycisku odpowiedzialnego za lockowanie pod RB. kto to wogole wymyslil? jest jakas opcja zmiany tego? dla mnie logiczniejsze byloby wrzucenie tej funkcji pod RT. o wiele bardziej komfortowo go trzymac dluzej, a RB bardziej nadaje sie do wciskania krocej. nie wiem jak innym, ale ciagle trzymanie RB powoduje u mnie jakas nienaturalna pozycje dloni i szycie sie reka meczy - ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia (w najgorszym przypadku). ogolnie nastawialem sie na te gre i demo rozwialo moje obawy i watpliwosci. czekam az pelna wersja zawita w czytniku konsoli. A ja mam takie pytanie - czy w pelnej wersji. tez sa takie nonsensy. ze najpierw sobie gramy w skompanym zachodzacym sloncem miescie, a potem przechodzac przez brame. na nabrzezu ladujemy w pieknej lodowej krainie?? Mam nadzieje ze nie ma takich glupot w pelnej wersji. nie gralem wiec tylko dedukuje. z tego co czytalem demo oferuje fragmenty roznych misji - stad tez takie nagle przeskoki z jednej lokacji do zupelnie odmniennej. spodziewam sie, ze pelna wersja jest pod tym wzgledem bardziej spojna. Edytowane 25 stycznia 200817 l przez jiloo
Opublikowano 25 stycznia 200817 l Nie moge sie z toba zgodzic co do grafiki. To jest Dreamcast, no moze PS2, w HD. Demko wyglada jak pierwszy level house of the dead 2 :f Z tym, ze tamte konsole oferowaly miekki, przyjemny obraz, a tutaj wszystko jest nienaturalnie sterylne.
Opublikowano 25 stycznia 200817 l ja tez sie z Toba nie moge zgodzic akurat mam PS2 podlaczona przez kabel component do HDTV i nie ma gry ktora by tak wygladala. przedewszystkim te gry maja o wiele mniejsza rozdzialke i to je z miejsca deklasuje. tak sie sklada, ze jeszcze czasem odpalam PS2 i roznice sa duze. zawsze. Edytowane 25 stycznia 200817 l przez jiloo
Opublikowano 25 stycznia 200817 l Piszę świeżo po kolejnym (piątym już) przejściu demka. Na grze się nie zawiodłem, jest tak samo miodna, jak Dante's Awakening, a mi to w zupełności wystarcza. Do tego świetnie zaprojektowane plansze, w next genowej oprawie i zabawa z diabelską łapą. Mi się podoba, pełną wersję kupię na pewno.
Opublikowano 25 stycznia 200817 l Piszę świeżo po kolejnym (piątym już) przejściu demka. Na grze się nie zawiodłem, jest tak samo miodna, jak Dante's Awakening, a mi to w zupełności wystarcza. Do tego świetnie zaprojektowane plansze, w next genowej oprawie i zabawa z diabelską łapą. Mi się podoba, pełną wersję kupię na pewno. Ja też kilka razy przeszedłem demko i w zupełności się z Tobą zgadzam. Ja przy trzeciej części bawiłem się doskonale, a przy tym demku jeszcze lepiej. Szykuje się mój pierwszy pre-order .
Opublikowano 25 stycznia 200817 l w kilku sklepach MM/Saturn juz maja DMC4 na x'a cena tez juz jest. Kwestia czy dany market wystawiony ma towar przed premiera. Edytowane 25 stycznia 200817 l przez Dabman
Opublikowano 25 stycznia 200817 l ja tez sie z Toba nie moge zgodzic akurat mam PS2 podlaczona przez kabel component do HDTV i nie ma gry ktora by tak wygladala. przedewszystkim te gry maja o wiele mniejsza rozdzialke i to je z miejsca deklasuje. tak sie sklada, ze jeszcze czasem odpalam PS2 i roznice sa duze. zawsze. No wiadomo, na LCD jest straszna pikseloza. Na CRT tak to nie wyglada. Zreszta przyznales mi racje - 'przede wszystkim rozdzielczosc' DMC3 HD ;f
Opublikowano 25 stycznia 200817 l Gra jest zajefajna Polecam Dziś pograłem 2 h byłoby dłużej gdyby nie to że projekt muszę skończyć P.S. w rankingu punktowym tych co skończyli grę są tylko 2 osoby i obie z polski
Opublikowano 25 stycznia 200817 l nigdy nie byłem tak wysoko w mygamercard 11 z 13 miejsc z dorobkiem 0 GS
Opublikowano 26 stycznia 200817 l Tej jak się robi royal guarda? przeszedłem 7 misji i nie wiem gdzie jest blok :biggrin: Ogólnie gierka daje radę GAMEPLAY bardzo dobry "exeed" mocno daje rade gdy by nie ten paten było by nudnie ;P
Opublikowano 26 stycznia 200817 l Przeczytałem pare postów że DMC4 wyglada jak poprzednie częci z PS2 tylko w HD,odpaliłem demko,pograłem i ......... .........i zalecam wizyte u okulisty
Opublikowano 26 stycznia 200817 l Otoczenie to PS2 w HD ,choć momentami nie które obiekty mają całkiem nie kulawe oświetlenie (HDR) no i slef shejding jest + shadering - co do wykonania postaci tu nie można się czepić jest next genowo .