GhettoKingSas 0 Opublikowano 12 lutego 2008 Opublikowano 12 lutego 2008 ja przeszedlem dzis na human chwila moment pelen ownage prawie same S i A rangi ogolnie human ssie bo przeciwnicy za szybko gina i dobrego combosa nie mozna rozkrecic czesto zaraz biore sie za son of sparda i do rana moze odkryje dmd ogarnia ktos czy sa nowe stroje do odkrycia? ps.jak pokonacie ostatniego bossa i beda credity to musicie prze ponad minute wyrzynac puppety , jak sie wam uda to bo ccreditach bedzie kozacka scenka z dante i lady wogole to konret wymie zrobili dla lady hahaha jak sie bujaja masakrycznie Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 ech zrobilem wczoraj DH i teraz robie Humana... za prosto. Ale to tez dobrze, ponabija sie orby, co by byly jak znalazl na wyzsze poziomy trudnosci Cytuj
Szermac 2 746 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Przeszedłem Humana, DH, 7 misji Son of Sparda ale strojów ani widu ani słychu Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 (edytowane) Za przejście na DMD jest strój Super Nero/Dante Edytowane 13 lutego 2008 przez Sandking Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 (edytowane) przejsc na dmd to bedzie konkret wyzwanie jestem na 9 misji SOS ale zatrzymalem sie na chwile i zaliczylem wszystki misje secretne i kawalki orbow niebieskich pozbieralem brakuje mi 1 kawalka zeby wymaxowac energie ale nei wiem czy przegapilem krysztalek czy jakas maszyne do nabijania combosa ma ktos moze jakis link do klipu albo zdjec gdzie sa pokazane wszsytkie te maszyny do combo co daja orby po zalatwieniu ich? na youtube znalazlem tylko klip z kawalkami blu orbow ps. te stwory co maja pole elektryczne sa straszne, w 9 misji na SOS w zamknieciu w klatce sie taki dzik pojawia i mnie ubija caly czas , eh trzeba chyba charg shota wymaxowac to moze za jednym je.bnieciem zdejmie oslone ;p przeszedl juz ktos na SOS albo DMD? edit: Juz mam full life bar Edytowane 14 lutego 2008 przez GhettoKingSas Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Za każdym razem udaje się wam robić exceeda? Czy tyko ja mam z tym problem i randomowo mi wchodzi? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Zależy którego masz na myśli. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 No oczywiście tego, co podczas uderzenia się ładuje. Na youtubie można zobaczyć, jak ludzie praktycznie przy każdym ciosie ładują i to na 3poziom. Cytuj
Super Big Boss 1 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Ma ktoś sposób na ostatniego boss (dziadek)? Na początku łatwo go trafić ale jak dostanie ze dwa razy to po rozwaleniu aury robi sie taki szybki, że bardzo trudno go złapać. Pokonałem go fuksem na DH ale jakoś nie wyobrażam sobie tej walki na DMD. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Ma ktoś sposób na ostatniego boss (dziadek)? Na początku łatwo go trafić ale jak dostanie ze dwa razy to po rozwaleniu aury robi sie taki szybki, że bardzo trudno go złapać. Pokonałem go fuksem na DH ale jakoś nie wyobrażam sobie tej walki na DMD. Sam gierki jeszcze nie przeszedłem, ale to chyba to. Ja chcę robić exceeda tak, jak ten koleś. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Tak zwykły exeed siedzi mi za każdym razem takim na 3lvl już nie, a zeby go w ogóle użyć trza kupić max act za 8 tysi = taiming musi być perfekcyjny. Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 (edytowane) mi wchodzi jak chce na 3 lvl :| zauwazylem ze jak wyskoczysz w powietrze i zrobisz exeed po pierwszym slashu latwiej jest z timingiem chyba, przynajmniej u mnie... wydaje mi sie ze to tak wlazi dzwnie przez to ze to jest pod triggerem i niestety nie mozna zmienic musi byc pod trigerem, a wiadomo triger analogowy i czesto lapie jak chce, i nie wiem czy trzeba szybko trzasnac caly analog do konca czy obojetnie, przewaznie jak pie.rdolne palcem w triger na maxa to wejdzie na 3 lvl swoja droga nic wielkiego ladowac na 3 lvl bo 3 podstawowych slashy raz po raz z exeed latwo sie nauczyc chodzi glownie o R1+przod+slash ten cios jest mega na 3 lvl ale jesli masz exeed na 1 lvl albo drugim to mozna przytrzymac przycisk i przyexeedowac jeszzce cios o lvl albo 2lvl wyzej kozacko wyglada jak iskry leca edit: aha jeszcze jedno: widzialem na youtube jak jakis japoniec jakims cudem w powietrzu wykonywal ciosy tak jakby stal na ziemi :| wtf, wie ktos jak to sie robi? Edytowane 14 lutego 2008 przez GhettoKingSas Cytuj
Gość Soul Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 (edytowane) Tak zwykły exeed siedzi mi za każdym razem taki na 3lvl już nie, a żeby go w ogóle użyć trza kupić max act za 8 tysi = taiming musi być perfekcyjny. Jeszcze bardziej mega jest wybitka na 3 lvl cudo Edytowane 14 lutego 2008 przez Soul Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 zle przeczytalem no mam juz prawie wszystkie zdolnosci w tym exeed na 3lvl dzis postaram sie przejsc na SOS na jakich poziomach przeszedles soul? Cytuj
Gość Soul Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Human i Devil Hunter i zacząłem na SoS ale dałem sobie spokój bo mam LO Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 haha no ja sie czaje na LO ale chyba narazie postaram sie DMC4 pocisnac jak najmocniej w GS o achievementach typu zalicz wszystko na S to narazie nawet nie mysle -_-' Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Jeżeli ktoś z was chce się nauczyć tzw. "Jump Cancel" to polecam obejrzenie filmiku. Co prawda jest do DMC 3, ale nic w tych sprawach raczej się nie zmieniło. Facet w tym linku genialnie wyjaśnia całą formułę JC, nic tylko włączyć konsolę i potrenować . A sam DMC 4 w końcu udało mi się załatwić, jutro, ew. w poniedziałek będę miał w końcu tą grę Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 w dmc3 robilem jump cancel ale podobno w dmc4 nie ma tego, ja widzialem jak typ zrobil cos takiego: podskoczyl nero do gory i zrobil cios R1+przod+slash w powietrzu <LOL> wiem ze jump cancel sie robilo w momencie udezenia przeciwnika w dmc3 ale tu nei ogarniam Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Właśnie testowałem na demku DMC 4 i robi się dokładnie tak jak ten koleś tłumaczył na filmiku, kwestia wyrobienia się. Tylko szkoda, że demko ma niski poziom trudności, potworki giną po 2/3 seriach i nie da się wyrobić JC. Trudno trochę na padzie od x'a sięgnąć szybko na Jump, ale jak już pisałem, to tylko kwestia wprawy, tak jak nauczenie się exceed. Raz się Ci uda i od razu załapiesz ocb . Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Human to jakas porazka, przelazlem cala gre w jeden wieczor, nie tylko nie zginalem ani razu, ale i rzadko kiedy w ogole obrywalem. Ogolnie to slaby jestem i tak, no ale Human to porazka... Teraz robie Son of Sparda i w sumie tylko z bossami moze byc maly problem, no ale zobaczymy 3 misje dopiero za mna, mam nazbierane 78k orbow na wszelki wypadek, gdyby trzeba bylo jakies zakupy robic... Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 nie boj zaby pod 6 misji w zwyz sie schody zaczna przynajmniej u mnie tak bylo najgorzej mi sie walczy z tymi elektrycznymi potworami Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Dante jest wypas IMHO. Co prawda nie ma exceeda, ale ma dodatkowe ciosy pod B. Do tego wiele potworów się szybciej zabija Dante - np. te czarne stwory można unieszkodliwić jednym strzałem z shotguna. Nie ma tylko tych wypaśnych animacji, jakie ma Nero ze swoją łapą. No i na filmikach Dante wymiata. BTW: Najlepsza część serii IMHO. Miłe połączenie najlepszych cech 1 i 3 + kilka nowości. Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 SOS juz zaliczony teraz jade heaven or hell a DMD na pozniej w SOS pare zoltych orbow uzylem ale super sie gralo tylko w blody palace cos slabo mi poszlo wczoraj berial na 20 poziomie mnie ubil ale pozno bylo a co do dante to tez przekozak, pandora rulez no i pod koniec yamato z DS latwiej nim range chyba nabic niz nero bo zmienisz ze dwa style, dwie bronie i chwila moment S wlazi;) na poczatku tego klipu do ktorego dalem link widac ten motyw o ktorym mowilem - czyli robienie ciosow wykonywanych na ziemi w powietrzu nie mam pojecia jak ten gostek to robi to nie jest zaden jump cancel bo w 40srk klipu typ robi double jumpa a zaraz po nim LOCK+przod+slash i wychodzi cios taki jak na ziemi jak ktos wie jak to zrobic albo zna link do tutoriala to bylbym wdzieczny Cytuj
DJ1988 16 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 (edytowane) na poczatku tego klipu do ktorego dalem link widac ten motyw o ktorym mowilem - czyli robienie ciosow wykonywanych na ziemi w powietrzu nie mam pojecia jak ten gostek to robi to nie jest zaden jump cancel bo w 40srk klipu typ robi double jumpa a zaraz po nim LOCK+przod+slash i wychodzi cios taki jak na ziemi jak ktos wie jak to zrobic albo zna link do tutoriala to bylbym wdzieczny To jest jeden z ataków, które kupujesz dla Nero. Niestety, nie pamietam nazwy tego ataku. Edytowane 15 lutego 2008 przez DJ1988 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Dobra w temacie ps3 siedza same lamki Powie mi ktos jak sie sensownie transformuje Pandore zeby sie strzelalo laserami rakietami i karabinem maszynowym naraz ?? ( ubarwiam ) jedyna bron ktorej nie umiem sensownie uzywac ?? Skonczylem juz SOS i narazie mam dosc jak widze Blitza to sie za glowe chwytam bo on jest gorszy niz 90 % Bossow w tej grze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi