Skocz do zawartości

Devil May Cry 4

Sztajniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  C1REX napisał(a):
  mario87 napisał(a):
ale najkorsze jest jak zostanie mu z 1/4, 1/5 życia. Jak rozwale tarczę to szarżuje i ni chu.ja da się go zatrzymać, strzelam, wale w niego, używam DB, bustera ale nic. Mogę jedyne unikać i tak do usranej śmierci, dosłownie :/

Właśnie wtedy się najłatwiej robi. Wystarczy zrobić bustera w momencie jego ataku i z miejsca go chwytamy.

Masa filmików na youtube jest z bossami.

Problem w tym, że nie mogę wyczuć tego bustera :P

Opublikowano (edytowane)

No ja kończe DMC 4 na poziomie DH, do Human musiałem się zmusić dla achievement'ów, szczerze mam troche to samo co ty, tyle że w moim przypadku kilka razy przechodziłem jakieś misje aby podbić ocenę do S i to mnie troche zniesmaczyło(ale na szczęscie znalazłem na to sposób i robie pod rząd najwyżej 3 misje a potem 30 minutowa przerwa i mogę wracać spowrotem do grania ;p). Pytanie, czy skorzystanie z taunt'a podczas walki ułatwi zdobycie SSS? Bo już mało się w dupe nie ugryze jak walcze i brakuje mi kawalątek do SSS....

Edytowane przez chrno-x
Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Gdzie trzeba isc w misji zaraz po rozwaleniu tego roslinnego czegos w lesie?

postac dante

Gość Beka Wnusiu
Opublikowano

Mam mały problem z finałowym dziadem, jak ma malo hp rozwalam mu ta tarcze i on na ziemi robi sie czerwony i robi te szybkie ataki to co wtedy trzeba robic?

jakos tego unkikam ale nie moge mu zadnego ataku zrobic

Opublikowano

czy moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ? jakas bron czy ki czort ? wg. mnie wyglada to troche smiesznie , czy w grze jest duzo takich abstrakcji ?

93868620080214screen005bw3.jpg

Opublikowano
  Tommo napisał(a):
Mam mały problem z finałowym dziadem, jak ma malo hp rozwalam mu ta tarcze i on na ziemi robi sie czerwony i robi te szybkie ataki to co wtedy trzeba robic?

jakos tego unkikam ale nie moge mu zadnego ataku zrobic

Buster w odpowiednim momencie jak na ciebie szarżuje (przeszedłem na razie tylko na devil hunterze to nie wiem jak jest na innych)

Opublikowano
  kudos napisał(a):
czy moze mi ktos wytlumaczyc co to jest ? jakas bron czy ki czort ? wg. mnie wyglada to troche smiesznie , czy w grze jest duzo takich abstrakcji ?
  bartiz napisał(a):
To broń dla Dante, nazywa się Pandora a to na screenie to jedna z transformacji ;P

Zwykły, mało przydatny i praktycznie nieużywany w ciągu gry bajer, warto dodać. I nie, poza tym niby-czołgiem i jeszcze jedną transformacją Pandory nie uświadczysz w tej grze podobnych abstrakcji (chyba że za takową uznać nieco udziwnionego Lucifera).

9790005na0.jpg

Dante napisał(a):
Buster w odpowiednim momencie jak na ciebie szarżuje (przeszedłem na razie tylko na devil hunterze to nie wiem jak jest na innych)

Albo sposób dla lamerów, Holy Water.

Opublikowano
  HikiQmori napisał(a):
  kudos napisał(a):
  bartiz napisał(a):
To broń dla Dante, nazywa się Pandora a to na screenie to jedna z transformacji ;P

Zwykły, mało przydatny i praktycznie nieużywany w ciągu gry bajer, warto dodać.

Ale za to nieoceniony w Bloody Palace, sposób wprawdzie bardzo tani, ale szkoda go nie używać, skoro producent pozwala :(

Opublikowano

A mnie ta gra na dłuższą metą nie podeszła ,wkurzający backtraking i postać dantego - Nero rządzi .

Opublikowano
  Cytat
A mnie ta gra na dłuższą metą nie podeszła ,wkurzający backtraking i postać dantego - Nero rządzi .

Mam identyczne zdanie, gierka średniak. Pomimo wspaniale wykonanych animacji, świetnych bossów i broni, dupna fabuła i koszmarny backtracking nie napawały mnie radością. 7-/10. Do DMC'owych maniaków: nie bijcie :blackeye:

Opublikowano (edytowane)
  Cytat
dlaczego uwazasz fabule za dupna? moze lepsza jest w NG?

Mając na mysli dupną chodziło mi o przeciętną. Owszem, animacja w filmikach świetna, każda posta ma swój charakter, ale

Pokaż ukrytą zawartość

mi się nie podobało. Cała reszta w porządku, ale mogli przystac albo do Nero albo Dantego, zważywszy że wole drugiego. I dlatego fabuła mi się nie podoba.

Edytowane przez Konar$ky
Opublikowano

A wspomniał ktoś coś w ogóle o fabule? i czemu od razu do czepka do NG :whistling:

Opublikowano

do połowy ta gra jest bardzo dobra ,ale jak wiem że w następnym chapterze czeka na mnie Dante to wyłączam grę <_<

Opublikowano

Gra ma 20 misji, a ja po niecalych 2h jestem juz w 6, strasznie ktotko. Co by jednak nie mowic, dostalismy starego, dobrego Devila. Denerwuje tylko ten nieszczescny backtracking, odnosze wrazenie ze Capcom od ostatnich 5-6 lat zatrzymalo sie w rozwoju...