Tidek 36 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 Mała uwaga, nie TT (time trial) tylko SL (speed lap) Cytuj
hayami 18 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 Mała uwaga, nie TT (time trial) tylko SL (speed lap) Wiesz w czasach jedynki mówiliśmy na to time trial ale chyba wiadomo o co chodzi. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 z tym ustawieniem sensora to radziłbym na poczatku grać bez (tzn wylaczony) assegaiem cholernie źle mi się latało... ja bym bardziej polecił Quirex'a na poczatek i od czasu do czasu spróbować swoich sił w lataniu Icarasem (tak ,dla treningu) Cytuj
hayami 18 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 Jak widać każdy ma inną szkołę i podejście zastosuj więc następującą taktykę...graj! Sam dojdziesz do perfekcji, jedno jest pewne łatwo nie ma:) I powodzenia z trofeami hehe Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 ps.masz HD czy HD Fury? pozdrawiam Mam na blu-ray'u, także oba... Zdecydowałem, że HD skończę na novice, a potem się zabiorę za Fury na normalu... Dzięki za wszystkie wskazówki... Myślę, że lepiej przy tych procentach nie będę nic zmieniał bo pochrzanię Dodam, że nie do końca pasuje mi design tras... Jest czasem zbyt kolorowo i kiczowato ;/ Brakuje mi tej trasy z któregoś Wipka z PSX-a gdzie była deszczowa noc i było dosyć mrocznie... O jaką trasę dokładnie chodzi? Dam kilka wskazówek jeśli chodzi o łatwiejsze wygrywanie wyścigów. Sebenco Climb. bronie możesz także absorbować kółkiem (zdarzały się osoby co o tym nie wiedziały Szczerze nie za bardzo rozumiem co to znaczy Jak to absorbować? Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 (edytowane) No i udało się. Dowiedziałem się, że robienie tych beczek odbiera ci energię więc robię ją tylko raz. No i R2 i L2 (btw ja nie naciskam tego dwa razy, tylko przytrzymuję) przy paru zakrętach z puszczaniem gazu Ufff, nieźle. Gra daje kopa. Edytowane 10 maja 2011 przez Figaro Cytuj
triboy 973 Opublikowano 10 maja 2011 Opublikowano 10 maja 2011 Po jednej beczce na okrążenie, to możesz robić lecąc na weapons OFF Z tą ilością br/lap to też różnie, np Zico można zrobić z 13-14 br, na Aphi rev chyba 10-11, Sebenco 11-12 I taki mały pro tip: jak już dłużej polatasz, to może nauczysz się używać side shiftów do niektórych br'ów :potter: Cytuj
hayami 18 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 (edytowane) W sumie Grigorii masz rację ale nie zawsze wyjdziesz po barell rollu dobrze wszystko zależy od danej sekundy, wejścia w zakręt wyboru pomiędzy przyśpieszeniem a bronią bo z czegoś trzeba osłony dossać itd .Trzeba rozwagi bo walenie na pałę nic nie da i trzeba myśleć, zawsze. A tak na marginesie kto ma platynę? Edytowane 11 maja 2011 przez hayami Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 serbenco po kilku przejazdach jest bardzo przyjemna. tylko trzeba sie nauczyc szybkiego pokonywania 2-3 zakrętów (bez dzwona). najbardziej niewdzięczna trasa to chenghou... nadal nie potrafie poprawnie przelatywać (tzn dosyc szybko) tego zakrętu o odwrotnym profilu... no i speed pady sa tam dziwnie rozłożone. (mam platyne - moja jedyna ) Cytuj
hayami 18 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 Normalnie nabrałem ochoty na Beat Zico Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Grałem sobie dzisiaj w nocy i podłączyłem pod zestaw kina domowego... JAK JE.BŁO to nabrałem nowego szacunku dla tej gry. To niesamowite jak wrażenia się różnią zależnie od sprzętu... Bo potem włączyłem w dniu, na 32 cali i meh... Panowie, polećcie jakieś fajne kawałki, takie które pompują adrenalinę ale i mają jakąś melodię (mówię o techno i jego odmianach). Najlepszy obecny w grze utwór to ten od Masona - jest ZAJE.BIASZCZY. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Panowie, polećcie jakieś fajne kawałki, takie które pompują adrenalinę ale i mają jakąś melodię (mówię o techno i jego odmianach). Najlepszy obecny w grze utwór to ten od Masona - jest ZAJE.BIASZCZY. http://www.psxextreme.info/topic/69122-wipeout-all-soundtracks/page__view__findpost__p__2341874 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 Jestem mega podjarany zarejestrowana domena Wipeout Trinity. Szczerze chcialbym zupelnie nowa gre, z nowymi trasami i pojazdami oraz mega trudne, wypasione trofea. Moze pokusza sie o jakies nowe tryby rozgrywki. Jesli bedzie to tylko skladanka 3 Wipeout'ow dopasiona w HD i 3 mega trudne platyny tez bedzie dobrze. AWESOME!!! Cytuj
mataman 35 Opublikowano 12 maja 2011 Opublikowano 12 maja 2011 oooo stary 2097 i trójeczke w HD to bym przyjął jak najbardziej Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 (edytowane) Nie, żeby Eliminator czy Zone Battle nie były fajne, ale oby takie tryby nie zepchnęły esencji, czyli wyścigów na drugi plan. Bo trasy w Fury były słabiutkie. Wiadomix, Fury to byl po prostu dodatek, cos jak uroczy skok w bok. Generalnie dla mnie licza sie 3 tryby w tej kolejnosci: 1. Speed Lap (Zico madafaker :potter: ) 2. Zone 3. Wyscig Taka kolejnosc bo wlasnie masterowanie wyniku najbardziej mnie rajcowalo w HD. Reszty mogloby nie byc lub wlasnie jako dodatek. Edytowane 13 maja 2011 przez _daras_ Cytuj
triboy 973 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 A ja bym dodał replaye z przejazdu, nie musiałbym już sępić z aparatem Talon był słaby, to fakt, ale już takie Modesto r . Przydałyby się jeszcze może dwie tabele z rekordami - weapons ON/OFF. Choć wtedy idąc tym tokiem, trzeba by zrobić osobną tabelę BR's ON/OFF. Hmm. O! I niech poprawią wszystkie glitche i uber skróty, niech nie porzucają swego dziecka, niech kontrolują tabele z rekordami. Najbardziej jednak boję się, że dodadzą jakieś głupie ulepszacze do wyboru. To + model jazdy/lotu dla niedzielnych graczy... Oby nie... Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Nie podobają mi się te nowe tryby w Fury :| Jakiś detonator i inne dziwactwa, wtf. Cytuj
Grzesiek 4 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 No detonator to akurat szmelc jest, eliminator i ZB są miodne. Ogólnie dodawanie takich trybów nie jest jakoś bardzo czasochłonne, więc jeśli tylko poświęcą wystarczająco czasu na same trasy, to później mogą dodawać tego ile im się spodoba. Tylko w Fury właśnie tego nie zrobili. Trasy były słabe (to i tak były remake'i z Pulse i Pure) i właściwie włożyli tylko wysiłek właśnie w udziwnienia. Trochę się tego pro-casualowego podejścia boje, bo Wipek niestety samymi harcorowymi fanami nie wyżyje. Zobaczymy, może na E3 będzie zapowiedź. Taa oby nie zrobili z wipka tego czym stał się najnowszy motorstorm (Casual-friendly) dla mnie popłuczyny po genialnej 2 i bardzo dobrej pierwszej części. Byłem kiedyś fanem wipeouta HD mi średnio podeszło ale tak czy siak sprawdzę tego nowego wipeouta jak wyjdzie Cytuj
S!N 14 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Matko jedyna. Jak czytam wasze posty to jestem przerażony. Jestem niedzielnym graczem jeśli chodzi o wyścigi i byłem święcie przekonany, że WipeOut to taki przyjemny Arcade z power-upami, a tu się okazuje, że to futurystyczne GT z power-upami. Już od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna gry, teraz będzie w zasięgu ręki i zaczynam się zastanawiać czy szlag mnie przy tej grze nie trafi. Niemiłosiernie denerwuje mnie gdy AI jest uprzywilejowane (większa wytrzymałość, nieskończone power-up, takie same pojazdy osiągają większą prędkość, branie zakrętów na pełnej kur*ie gdy w rzeczywistości nie jest to możliwe itd.) pytanie czy takie sytuacje mają miejsce w WpieOucie czy po prostu AI wie co robi i w tym objawia się poziom trudności. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 jak latasz wolno to AI tez lata wolno a jak nakurwiasz do przodu to AI tez powerupy/speedpady sa w specjalnych miejscach i nie ma tak, ze wirtualny przeciwnik bierze je z powietrza Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Jeden to Chenghou a drugi hmm... ? Co jak co, ale satysfakcja z wygrania w pięknym stylu w żadnej grze chyba nie jest podobna. Cytuj
S!N 14 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 (edytowane) Chyba zaryzykuje. Dają za darmo więc jak mi nie podejdzie to płakał nie będę. Może okaże się, że od początku powinienem uderzyć w wymagające wyścigi. Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 19 maja 2011 przez S!N Cytuj
Tidek 36 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 (edytowane) jak latasz wolno to AI tez lata wolno a jak nakurwiasz do przodu to AI tez Z pierwszym się zgodzę, ale drugie to już nie, AI ma swoją granice szybkości, zagrałem z ciekawości większość tras na najwyższym poziomie trudności i kompy cały czas się oddalały kończąc wyścig od 5sek do 8sek przewagi Co do gry, to jeśli szukasz luźnej arcadowej ścigałki to się zdziwisz włączając np. wyścig na najwyższej prędkości Edytowane 19 maja 2011 przez Tidek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi