Skocz do zawartości

WipEout HD

Featured Replies

Opublikowano

Gra dostala tylko latke, wiec nigdzie w opcjach nie ma do wyboru 3D. Wlacz TV na tryb 3D i po sprawie.

Jeszcze dodam od siebie, ze glebia w Wipeout jest taka sobie (byc moze dlatego ze dostal tylko latke), duzo lepiej prezentuje sie np. Motorstorm.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 214,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Odsłona na ps3 chodząca o dziwo w glorious 1080/60 i wzbogacona o mega dopasiony dodatek Fury, to jeden z najlepszych racerów jakie kiedykolwiek powstały. Żal że sprzedała się tak słabo, bo Janusze wo

• Ok, WipEout HD Cup się dla mnie skończył, zająłem 3rd miejsce, jestem zadowolony   Mój przeciwnik bazzman32 też głównie gra venom/flash, ale zamiast 3x Weap on (tak jak texesalex), wybrał sobie 3x

• Wipeout HD Królem Obecnej Generacji

Opublikowano

Tylko, że jak 3d nie jest nadawane to nie mogę. mogę tylko włączyć 2d w 3d - a to taka popierdółka... Przy iinych grach wybieram opcję w grze na 3d i telewizor sam się przełącza w tryb 3D... Więc już nie wie,m jak z tym Wipeoutem jest...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry kawałek do Wipka, ten pierwszy. Co to jest?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej mam znowu problem. Próbuję się podciągnąć na trasach s. project i metropia na prędkości flash. Gdzie robić beczki? Dzięki. Metropia mnie męczy najbardziej :)

Opublikowano

Bez turbo to tylko na zakręcie w lewo po magstripie na metropia.

Edytowane przez Tidek

Opublikowano

Wczoraj katowałem tą trasę. Jak się okazało można na niej wykręcić spokojnie dwie beczki, albo i więcej. Pierwszą na drugim zakręcie w prawo zaraz po starcie. Ze szczytu zakrętu robiłem ss w prawo i beczka, a drugi tak jak pisał Tidek po magstripie. Życiówka pobita. Dzięki! Latałem "Ikarusem" model z HD.

Opublikowano

Powiedzcie, to normalne, że w karierze, wyścigi z przeciwnikami to loteria, czy ja zwyczajnie za słaby jestem ? Poziom elite, reszta mi ładnie wchodzi w miarę ale wyścigi z przeciwnikami są strasznie denerwujące.

Opublikowano

No można tak powiedzieć, ale im dłużej grasz (uczysz się danej trasy) tym prawdopodobieństwo wygranej wzrasta + trochę szczęścia (czyt. jak zaczyna ci dobrze iść, to nagle wszyscy zaczynają walić w ciebie, ja tam miałem i momentami strasznie mnie to wnerwiało).

Opublikowano

grasz w grę która jest uznawana za jedną z trzech najtrudniejszych na PS3, więc musisz godzić się z tym, że niestety, ale przeprawa przez nią to horror ;)

ćwicz, ćwicz, ćwicz... sam widziałeś, że pewnie na początku nawet na normalu kończyłeś wyścigi na końcu stawki, a z czasem szło do przodu :]

Opublikowano

niekoniecznie :) w teorii to nie jest jakies mega trudne do zrobienia. na zwykłych magnesach mozna zrobić podstawkę z lewitującym modelem, a na tym filmiku zastosowano... cos na wzór matrycy z elektromagnesów jako tor - prawdopodobnie po 3 linie dla jednego statku(dwie nosne i jedna stabilizujaca żeby się nie obracał lub nie odpadl na pionowej ściance )

edit/// ok na poczatku jest schemat nawet :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może być trochę nie na temat, a nie wiem gdzie mam to wlepić (jednakże Wipeout HD zachęcił mnie do napisania tego postu, to będzie tutaj)...

Niedawno skończyłem grać w Wipka HD, jednak cały czas w głowie siedzi mi ta gra (mega mi się spodobała i właściwie to był mój pierwszy raz z tą serią). W związku z tym mam pytanko do fanów tej serii, warto zainteresować się Wipoutem z Ps2, bądź z Ps1? Jakie tamte gry stanowią wyzwanie względem HD i czy da się w to jeszcze grać?

Opublikowano

da sie grac, tylko nieco inaczej się lata :) hmmm po tylu latach chyba najbezpieczniej jest doradzic zakup Wipeout 3 SE, zeby zobaczyc ,jak to kiedys wygladało... na ps2 wydaje mi się, ze lepszym wyborem byłby port z psp, ale to w zasadzie zbiedzony whd :D a fusion średnio mi sie podobał.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

grasz w grę która jest uznawana za jedną z trzech najtrudniejszych na PS3, więc musisz godzić się z tym, że niestety, ale przeprawa przez nią to horror ;)

ćwicz, ćwicz, ćwicz... sam widziałeś, że pewnie na początku nawet na normalu kończyłeś wyścigi na końcu stawki, a z czasem szło do przodu :]

Możesz ten ranking najtrudniejszych gier napisac? : D

Opublikowano

1. NGS2

2. SSFIV

3. WHD

:ph34r:

Dla jednego najtrudniejsza jest ta, dla innego inna gra. Nie ma takiego rankingu. Ale Wipeout zalicza się z pewnością do tych najtrudniejszych.

Opublikowano

No właśnie ja jestem w szoku jaki poziom trudności ta gra serwuje. Gram na novice, bo nawet na tym poziomie często nie daje rady : p Padaka, dawno się z czymś takim nie spotkałem

P.S. Grał ktoś z tą asystą skręcania? To chyba trochę bez sensu, to prawie tak jakby ciągle mieć odpalony ten mega skill, że we wszystkie zakręty się wchodzi perfect. Z tą asystą to chyba nawet elite nie będzie trudne? Się boję tego sprawdzić, bo się brzydzę

Edytowane przez QstomPL

Opublikowano

Hmm, mój pięcioletni bratanek grał, a raczej próbował grać ;) Odradzam granie z asystą, wyłącz ją i szlifuj trasy, jak nie w wyścigach, to odpal SL/TT/Z i szlifuj. Gdy zaczynałem swoją przygodę z wipkiem, to od razu po kilku pierwszych wyścigach zmieniłem poziom na elite. Na początku było ciężko, ale dzięki temu szybciej nabrałem skilla. I nie, nie byłem żadnym kozakiem. Wtedy Zico wydawał się nierealny, podobnie ZZ.

Cierpliwości i wytrwałości, a gra dostarczy masę radości i satysfakcji ;)

Opublikowano

ja włączyłem, zeby mi trofeum do platyny wpadło (reszta chyba podobnie).

poznasz trasy, polatasz kilka godzin, to załapiesz system gry i bedziesz się smial z swoich postów o tym, jaka ta gra jest trudna :> owszem jest, ale okreslenie 'trudny' zamieniłbym na "wymagający doświadczenia".

Opublikowano

Z tą asystą to chyba nawet elite nie będzie trudne? Się boję tego sprawdzić, bo się brzydzę

Wydaje ci się, jak będziesz miał załączoną asystę w szybszych wyścigach to będzie tobą rzucało jak szmatą i nie wygrasz, szczególnie na elite :) Dlatego tak ważne jest nauczenie się grać bez asysty, sam przyznam, że na początku miałem z tym wielkie problemy, ale dałem radę.