Opublikowano 8 marca 200916 l Myśląc o kolejnej grze genialnego Uedy najczęściej przychodził mi do głowy motyw z lataniem - oby to się sprawdziło!!!
Opublikowano 8 marca 200916 l Mnie ciekawi co będzie głównym motywem tego tytulu. W ICO mieliśmy gigantyczny zamek, w SotC gigantyczne kolosy a co gigantycznego zaserwują nam tym razem panowie z Team Ico? Szczerze to nawet nie mam pomysłu na to co to może być.
Opublikowano 8 marca 200916 l Nikt tego nie moze odgadnac... Pamietam, jak po premierze Ico wszyscy glowili sie, jaki bedzie sequel tej gry, jak zakonczy sie przygoda Ico i Yordy. A Team Ico zaserwowalo nam niespodzianke - zrobili zupelnie nowa gre. Z poczatku po zapowiedziach wiekszosc krecila nosami, jednak efekt koncowy przerosl oczekiwania wszystkich i absolutnie zrownal z ziemia wiekszosc hitow na PS2, ba! na konsole w ogole! Czuje, ze Fumito Ueda i Kenji Kaido rowniez i tym razem nas zaskocza. Zapowiedzi ich nowej gry wprost nie moge sie doczekac. Szkoda tylko, ze mowi sie o premierze tytulu pod koniec 2010 :o Swoja droga, kiedys Kazunori Hirai oswiadczal, ze Team Ico pracuje nad dwoma projektami. Moze jednym z nich jest sequel genialnego Ico? Mozemy tylko zgadywac... Pojawila sie kiedys plotka o Lost Kanyon. Pamietacie? To daje duzo do myslenia nad nowym tytulem, nawet mimo tego, ze wiesc ta zostala oficjalnie zdementowana przez Sony ^_^
Opublikowano 9 marca 200916 l Kocham ten kawałek, zawsze, jak go słyszę to mam ochotę pograć w ICO, co zresztą zaraz zrobię;d
Opublikowano 9 marca 200916 l Autor SOTC też ma genialne kawałki. Po prostu... genialne, zupełnie jak ICO i SOTC Aż zżera mnie ciekawość, czym tym razem zaskoczy nas Team ICO. Oby na E3 coś pokazali.
Opublikowano 10 marca 200916 l Myślę, że kolejna gra będzie bardziej przystępna od ICO i SOTC. Nowa gra Uedy pewnie będzie bardziej nastawiona na zysk. Nie mówię, ze ten trend jest zły lecz chciałbym by gra od Team ICO nic nie straciła z unikalności produkcji od tego teamu.
Opublikowano 10 marca 200916 l To tylko gdybanie. Dopoki, dopoty Fumito Ueda nie przedstawi nam swojego nowego tytulu, nie mamy podstaw do tego, aby twierdzic, ze ich gra stanie sie komercyjna i przystepna dla wszystkich. PS. Odliczacie juz dni do GDC?
Opublikowano 10 marca 200916 l Autor IMo na GDC nie nie będzie, Ueda tylko pogada sobie, jak powiny wyglądac gry i to wszystko. Trzeba czekać na E3.
Opublikowano 10 marca 200916 l Najważniejsze by nowa gra od Team ICO znowu skupiała się na uczuciach i klimacie. Moim zdaniem bardziej przystępny gameplay wyszedłby grze na dobre. Nie mówię, że gra będzie od razu dla graczy niedzielnych i komercyjna. Po słabej sprzedaży poprzednich gier od Team ICO pewniakiem jest, że zrobią krok ku przystępności.
Opublikowano 11 marca 200916 l 1,5 mln sztuk to duzo, jak na tak niszowa produkcje jak SotC. Gra na bank zwrocila koszty produkcji, ba! z pewnoscia je przemnozyla i Fumito Ueda dostal zielone swiatlo dla swojej nowej gry.
Opublikowano 11 marca 200916 l Z tego co pamiętam to gra osiągająca ponad 1 mln sprzedanych egzemplarzy ma zagwarantowaną platynę. Czemu więc z SOTC tak nie było?
Opublikowano 11 marca 200916 l Autor Półtora miliona sztuk na tak ogromną ilość konsol to dużo? Jasne że tak, plus z 2 mln piratów
Opublikowano 11 marca 200916 l Z tego co pamiętam to gra osiągająca ponad 1 mln sprzedanych egzemplarzy ma zagwarantowaną platynę. Czemu więc z SOTC tak nie było? owszem, tak jest w przypadku gier na PS2, ale chodzi o 1 mln sprzedanych sztuk w danym regionie. Zeby gra weszla w platyne musi sprzedac sie w nakladzie 1 mln sztuk w samej np Europie, bez wynikow uzyskanych w Jap i USA. W przypadku PS3 pulap zostal zanizony. Teraz wystarczy pol roku obecnosci gry w danym regionie oraz sprzedaz w nakladzie 500 tyś sztuk.
Opublikowano 23 marca 200916 l Plotka: - Fumito Ueda will be there at GDC '09. He will announce 2 projects. One of them is Shadow of the Colossus Online. Ekhm...
Opublikowano 23 marca 200916 l Czytalem o tym na ps3site i nie powiem, ze jestem zadowolony... Oczekiwalem czegos wiekszego, nowej epickiej gry, a tu takie cos. Sotc w hd+online. Na chwile obecna nie jestem w stanie sobie wyobrazic co musiala by miec ta gra by wyprzec MH. Mam nadzieje,ze team ico pracuje tez nad czyms bardziej ambitnym. Edytowane 23 marca 200916 l przez CoATI
Opublikowano 23 marca 200916 l Owszem, pracuja nad drugim projektem, ktory bankowo bedzie czyms zupelnie nowym i doskonalym. Co do SotC Online - to marzenie Fumito Uedy mozna jak widac zrealizowac dopiero na PS3. Juz na PS2 probowano - , jednak gra ostatecznie calkowicie zmienila formule z gry multi na singleplayerową. Ciekaw jestem pierwszych szczegolow dotyczacych SotC Online. Mam nadzieje, ze w grze pojawi sie tryb single rownie dobry co w oryginale, jednak patrzac na tytul bedzie to raczej taki Warhawk w swiecie kolosow. Jesli tak, to bedzie raczej dla mnie gra-ciekawostka, gdyz nie trawie multiplayera i od zawsze wole grac sam.
Opublikowano 23 marca 200916 l Autor Ale to jest plotka, a ty już czekasz na szczegóły o SOTC Online.
Opublikowano 23 marca 200916 l Kubeł zimnej wody na ochłodę proponuję,FFVII remake wg plotek to już chyba z 7 razy miał być zapowiedziany
Opublikowano 23 marca 200916 l Kiedys Kazunori Hirai, szef SCE oswiadczyl, ze Team Ico pracuje nad dwiema grami, a jedna z nich jest sequelem. Bylo to bardzo dawno, niedlugo po tym, jak Hirai objal rzady w SCE po zasluzonym Kenie Kutaragi. Owszem, SotC Online to tylko plotka, ale wedlug mnie bardzo prawdopodobna...
Opublikowano 23 marca 200916 l Jedna z tych 2 gier ma byc gierka na psn z tego co pamietam. SOTC online...troche lipa
Opublikowano 23 marca 200916 l Jakby co to ja gram tym kolosem wężem, który latał nad pustynią. Tak na serio to może w tym coś być. Gra online na PSN oraz nowy projekt na płytce. Ciekawe czy dowiemy się czegoś sensownego na tym GDC.