Gość RejdenForce Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) A niech tworzą kolejne dwa lata. Ważne, aby dopracowali. Taka gadka była przy GT5 i co wyszło? g ó w n o!!! Edytowane 20 kwietnia 2011 przez RejdenForce 1 Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Nie znaczy, że historia musi się powtórzyć Ja wierzę w Uedę. Trochę wiary. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 A niech tworzą kolejne dwa lata. Ważne, aby dopracowali. Taka gadka była przy GT5 i co wyszło? g ó w n o!!! Po pierwsze to GT5 to nie "(pipi)" tylko rewelacyjna gra, która po tak długim okresie developingu powinna być zwyczajnie jeszcze lepsza. Po drugie, to nad GT5 pracowali rzemieślnicy, a przy TLG dłubią artyści, a tych, jak wiadomo, nie należy popędzać. Zresztą grupka 10 fanów nie jest w stanie wywrzeć na nich takiej presji. Ta gra nie może się "nie udać". Cytuj
Crying_Wolf 56 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Nadal wierzycie, że ten czas idzie na dopracowanie tytułu? Może poprawią jakieś drobne bugi przez ten czas, które normalnie mogliby załatać po premierze, ale oni po prostu przenoszą to w obawie przed zapomnieniem. Koniec roku jest przeładowany wielkimi grami - sequelami. To było pewne, że wydadzą TLG w 2012. Raz, że line-up Sony i tak jest duży, dwa - patrz wyżej. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) Ale czekać z gotową grą pół roku, ryzykując , że do tego czasu jej grafika i mechanizmy się zestarzeją (o ile już nie są przestarzałe) ? Takie gry jak Gears of War, Uncharted, czy Infamous raczej nie stanowią dla TLG bezpośredniej konkurencji. W zestawieniu z Zeldą czy, powiedzmy, Silent Hill byłby problem. Edytowane 20 kwietnia 2011 przez Kazub Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 (edytowane) Ale czekać z gotową grą pół roku, ryzykując , że do tego czasu jej grafika i mechanizmy się zestarzeją (o ile już nie są przestarzałe) ? TLG nie jest pierwszy, Batman: AC i Girsy 3 są gotowe już od jakiegoś czasu a zostały przeniesione na jesień. Ja za to nie kumam innej rzeczy, o ile TLG byłem pewien, że przeniosą. Tak nie za bardzo rozumiem czemu Kolekcji HD nie mogą wydać... co ma piernik do wiatraka. Wręcz jakby ludzie ograli teraz i spodobały by im się to by mieli większe ciśnienie na TLG. U mnie by to tak działało ;]. Edytowane 20 kwietnia 2011 przez SłupekPL Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 http://www.youtube.com/watch?v=42nM2KYZiWo 3 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 Nadal nic konkretnego kiedy premiera, jeśli animacja dzieciaka będzie taka jak tutaj, to będzie to pod tym względem gra nr 1. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 Czekam na tą grę, ale znów nic nowego nie pokazali. To nie pierwszy raz kiedy duża gra od Japończyków tworzy się w nieskończoność i nie nastraja to optymistycznie. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 Pamiętacie Falcora z Niekończącej się opowieści? xD tak mi się skojarzył z "Kotoszczurem" z TLG tyle, że w grze bardziej przypomina wersję kocią. A tak serio jeżeli ten zwierzak będzie tak wyglądał, ruszał się i zachowywał podczas gry to nie mam pytań. Dla mnie to on wygląda jak z Ps4. Pierdzielą, że U3 to ostatni dobry ex na Ps3... widzę co najmniej jeszcze jednego kandydata. Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 Może jest powtórka jak z Killzone 2, że Team Ico pokazało ten materiał, a teraz tak długo dłubią, by osiągnąć taką jakość. Może to i lepiej, że Sony ich nie naciska, lepiej by gra była naprawdę dopracowana i jest jakaś szansa, że w końcu japońska produkcja może na tej generacji przebić technicznie zachodnie tytuły. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 29 września 2011 Opublikowano 29 września 2011 tylko, ze sony ich naciska właśnie no i widać, że nie ma efektów xD nie pierwszy raz to piszę, ale mi wystarcza świadomość, ze ta gra po prostu "się robi" - ja czekam i mam nadzieję się nie zawieść. w sumie to mam pewność, że to będzie jedna z najlepszych gier tej generacji konsol. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 (edytowane) Jednak (w obliczu niedawnych plotek) nie musimy się martwić o TLG, Ueda dalej w pełni czuwa nad swoim projektem. Przychodzą do mnie różne zapytania, ale proszę się nie przejmować, niezmiennie pracuję pełną parą nad The Last Guardian. źródło - niezgrani.pl Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku już zagramy. Edytowane 6 grudnia 2011 przez MBeniek Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 (edytowane) Przyszły rok to już chyba nawet ostatni słuszny termin. Mam nadzieje, że te lata produkcji nie odbija się na grze tak jak w przypadku Gt5 czy innych "długoletnich" tytułów. Duke Nukem Forever pomijam. Edytowane 6 grudnia 2011 przez NEMESIS US Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 Ueda napisał, że nadal pracuje nad grą, ale nie zdementował plotek o tym, że rzekomo odszedł z SCEJ i został przy TLG jako freelancer. Cytuj
rushman 4 Opublikowano 14 grudnia 2011 Opublikowano 14 grudnia 2011 http://www.playstationteam.pl/krotka-pilka-last-guardian/ - a jednak "Fumito Ueda has just left the building" - potwierdzone przez sony... Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 grudnia 2011 Opublikowano 17 grudnia 2011 Ale projekt ukończy na zasadzie kontraktu, więc gra i tak powstaje pod jego pieczą. Cytuj
noxious33 71 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 (edytowane) http://kotaku.com/58...ny-says-its-not http://www.destructo...ed-218394.phtml Oby to były tylko plotki :confused: EDIT: IGN podaje, że to fałszywe info http://uk.ps3.ign.com/articles/121/1215394p1.html Ale i tak (pipi)nia, że się taka atmosfera robi wokół tej gry. Edytowane 22 grudnia 2011 przez noxious33 Cytuj
Don_Pedro 5 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Nawet niech mnie nie w(pipi)iaja... Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Przecież wiadomo, że to nieprawdziwe. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Po tych wydarzeniach można się tego spodziewać. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Może po prostu robią szum wokół gry, żeby o niej przypomnieć. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 22 grudnia 2011 Opublikowano 22 grudnia 2011 Może po prostu robią szum wokół gry, żeby o niej przypomnieć. Akurat taki szum nie jest dobry dla ciągle przekładanego tytułu. A już tym bardziej jeśli dodamy do tego informacje, że z firmy odszedł i reżyser (który niby ciągle jeszcze pracuje nad grą jak freelancer) oraz producent. Choć ciągle trzymam mocno kciuki za Ostatniego Strażnika to mam coraz większe obawy (czy to o jakość gry oraz oto czy w ogóle wyjdzie) . Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 23 grudnia 2011 Opublikowano 23 grudnia 2011 Fear no more: "The Last Guardian has not been canceled by Sony as we incorrectly stated in an automated call to reservation customers. Because the game did not have a specific release date, GameStop made the decision to remove the game from our system. The Last Guardian will be reinstated for pre-order when a firm launch date is known." Gamestop Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Na szczęście prace nad TLG wciąż trwają i co więcej Fumito Ueda dalej wiernie czuwa nad projektem. Niestety, postępy idą bardzo powoli. Shuhei Yoshida Gives a Quick Last Guardian Update - 1up.com Coś mi się wydaje, że na Strażnika poczekamy jeszcze do 2013, bo na pierwszą połowę roku (i sezon ogórkowy) na pewno nie mamy co liczyć, a wątpię, żeby Sony chciało wydawać tego typu grę w środku takich premier jak CoD, AC3, Bioshock, TR czy wiele innych rozpoznawalnych tytułów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi