Nemesis 1 268 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2012 Ja już się pożegnałem z myślą o Ostatnim Strażniku w tej generacji PlayStation. Może na PS4, a Sony w ramach zadośćuczynienia powinno zadbać o to, aby nowy twór Team Ico pojawił się jako jeden z tytułów startowych. Tylko nie wiadomo czy to nie wymagałoby produkcji całkowicie od nowa, więc pewnie i tak kij z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2012 Ani Ico, ani SotC jakoś mi nie przypasowały, ale kurczę szkoda. Zawsze to jakaś odmiana od gierek bazujących na strzelaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 Kenji Kaido,producent ICO i SotC opuszcza w tym miesiącu Sony: http://andriasang.com/con2ef/kenji_kaido_leaves_sony/ Jakoś coraz bardziej wątpię by The Last Guardian prędko doczekał się premiery, o ile ona w ogóle nastapi. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 (edytowane) To jest raczej dobra wiadomość, jeśli był on też producentem TLG Edytowane 27 sierpnia 2012 przez SzczurekPB Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 Ktoś z Was jeszcze wierzy w to, że zagra w Ostatniego Strażnika na PS3? Teraz jak mają się czuć osoby, które zakupiły konsolę tylko po to, że zagrać w nowy twór Team Ico? Sony przez lata milczy w tej sprawie, sporadycznie zapewniając, że "developing idzie w najlepsze, ale mamy problemy techniczne", tak z reguły twierdzi Yoshida. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 970 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 Nie byłaby to pierwsza tak przeciągana gra. Ja cały czas mam nadzieję, że ten tytuł ujrzy światło dzienne. Jeżeli dostarczy mi równie magicznych chwil co ICO, to gotów jestem czekać do ostatniego dnia obecności PS3 na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 (edytowane) Odejście od projektu czołowych ludzi odpowiedzialnych za jego realizację nie wróży najlepiej i żadne puste tłumaczenia Yoshidy nie zmienią takiego stanu rzeczy w oczach graczy oczekujących na grę. Czy The Last Guardian faktycznie może być ostatnim tytułem wydanym na PS3 czy pierwszym na PS4? I czy w ogóle się pojawi? Rekordzistą póki co jest chyba tylko GT5 w historii exów Sony, które trafiły na rynek. Edytowane 27 sierpnia 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 970 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 Być może nie jest to powód do optymizmu, ale z drugiej strony... A co, jeśli te czołowe osoby, niewątpliwie charyzmatyczne, mają swój pomysł na grę. Swoje rozwiązania, swoją wizję, która jest albo zbyt trudna do odzwierciedlenia, albo nie spełnia swojego zadania. Co jeśli te osoby chcąc nie chcąc, blokują progres. Są momenty, w którym spojrzenie i oczekiwania od danego projektu różnią się diametralnie i jedyne co pomoże, to podziękowanie sobie za współpracę i podążenie własną ścieżką. Czy się pojawi? Zakładam, że Sony wyłożyło już konkretną kasę na ten tytuł i wcześniej czy później, będą chcieli ją odzyskać. Większe szanse na sukces widzę w wydaniu gry jeszcze na PS3 - większa baza użytkowników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2012 Zgadzam się z tobą w 100%. Wcześniejsze doniesienia jakoby Ueda ma dokończyć pracę nad grą na zasadzie kontraktu chyba nie okazały się prawdziwe, choć niedługo po ujawnieniu tej informacji Ueda na twitterze podał, że ostro haruje nad Ostatnim Strażnikiem. Jeżeli obaj panowie nie zdecydowali się dotychczas wypowiedzieć nt. ewentualnych różnic poglądów w zespole to chyba nic szczególnie poważnego nie miało miejsca. Wiadomo, że zawsze dochodzi do wymiany zdań i nawet sporów, zwłaszcza w takiej profesji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 860 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 Mogą to być różnice poglądów w zespole, a może to być Sony, które każe im zrobić z tego ambitne uncharted, przez co goście mają to w (pipi)e i odchodzą. Sytuacja jak z Remember Me, która miało być exem, ale Sony miało inną wizję, przez to nie jest. No chyba że o czmyś nie wiem, bo nie jestem na bieżąco z informacjami o grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 A może byc dlatego, że po prostu lecą w kulki i Sony rozwiązało z nimi umowy za porozumieniem stron. Dlaczego wszyscy biorą pod uwagę to, że to pracownicy Team Ico są super, pracują wydajnie, a Sony blokuje rozwój gry i wywala ludzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 Bo taki jest już w świecie stereotyp wielkich korporacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 @ Musiol Prawda jest pewnie gdzieś pośrodku. Ueda z ekipą nie są w stanie zrealizować swojej koncepcji (nie wiemy jaki oni mają w ogóle budżet, ani ilu ludzi pracowało/pracuje nad TLG), a Sony nie chce czekać. Stąd pewnie zwolnienia i stąd słowa Yoshidy, że niektóre rzeczy w TLG trzeba było robić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 Pewnie przez te wewnętrzne problemy Sony postanowiło zadowolić spragnionych takich produkcji fundując Rain na PSN. Dziwne, że przez tyle czasu twórcy tak niewiele mówią o grze, która jest następcą Ico i SotC. Dziwna sprawa z tym Strażnikiem, wszystkiego się trzeba domyślać a marketingowe zapewnienia wbrew pozorom fundują więcej pytań niż odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 @ Musiol Prawda jest pewnie gdzieś pośrodku. Ueda z ekipą nie są w stanie zrealizować swojej koncepcji (nie wiemy jaki oni mają w ogóle budżet, ani ilu ludzi pracowało/pracuje nad TLG), a Sony nie chce czekać. Stąd pewnie zwolnienia i stąd słowa Yoshidy, że niektóre rzeczy w TLG trzeba było robić od nowa. I tego trzeba się trzymać. Ueda chciał wskoczyć na konia z którego non stop spada. Ja serio się nie zdziwię jak TLG trafi na PS4, ale to bardziej Enkidou może pospekulować, bo on bardziej się orientuje w japońskim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 Szkoda tylko, że tym samym Sony udowodni, że ma gdzieś klientów i zamiast od razu przedstawić sytuację Strażnika czarno na białym bawi się w złudne przedłużanie nadziei. Oczywiście nie każdy jest na tyle łatwowierny, żeby wciąż łudzić się myślami uruchomionego The Last Guardian na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 @ Musiol Naah, znajomość japońskiego rynku nie ma tu chyba nic do rzeczy, bo TLG to w tej chwili kwestia wiary, a nie rozumu. ; ) Jak dla mnie przerzucenie gry na PS4 jest całkiem możliwe w przeciwieństwie do choćby Versusa XIII. TLG nigdy nie miało być blockbusterem i nie musi się sprzedać w kilku milionach kopii (nie musi więc czekać na sensowną bazę użytkowników), a wyższa specyfikacja może pomóc. No, ale na razie trzymajmy się tego co powiedział niedawno Yoshida - że TLG powstaje z myślą o PS3. Mam tylko obawy czy gry nie wybebeszą po tych wszystkich kłopotach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 860 Opublikowano 28 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2012 Ico też był tworzony na PSX, a wyszedł na PS2, może teraz sytuacja się powtórzy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 września 2012 No i sony chyba nie pokaze tej gry na tgs, chociaz moze pokaza ten sam trailer znowu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 4 września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 września 2012 Może będzie niespodzianka? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 4 września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 września 2012 jak rok i dwa lata temu? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 września 2012 Niespodzianką to może być info, że Sony zamknęło Team Ico. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 5 września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 września 2012 (edytowane) Takie renomowane studio? Niemożliwe. Sony nie pozwoli aby projekt został skasowany, prędzej przeniosą go na PS4. Marzy mi się jednak, aby był to ostatni ex na PS3, niech się ukaże nawet tak jak God of War II na sam koniec PS2. Edytowane 5 września 2012 przez Nemesis US Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 5 września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 września 2012 Ostatnio tytuł został odnowiony, bo chyba prawa do nazwy wygasły czy coś więc na pewno nie wywalili grę do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 5 września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 września 2012 Za duża kompromitacja w oczach graczy i nie tylko. Dla wielu to wciąż nr 1 na liście zakupów. Pomyśl, co by się działo, gdyby Sony nagle ogłosiło rozwiązanie Team Ico i ostateczne zawieszenie prac nad Ostatnim Strażnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi