TAILOR 9 Opublikowano 16 stycznia 2013 Opublikowano 16 stycznia 2013 ŁAŁ....... Jeszcze szukam szczęki. Ja chcę taki. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 18 stycznia 2013 Opublikowano 18 stycznia 2013 Plastelina + papier, a więc miękkie i nietrwałe. Ponadto kiedyś ten głośnik szlag trafi i co wtedy? Konstrukcja nieprzemyślana, ale wygląda świetnie - to trzeba przyznać. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 David Cage przyznał, ze grał w TLG. trolol Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 24 stycznia 2013 Opublikowano 24 stycznia 2013 A info skąd? Jeden ze starych wywiadów gdzie Cage wyraził nadzieję, że projekt żyje, bo miał okazję zagrać i jest zachwycony. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 stycznia 2013 Opublikowano 25 stycznia 2013 mi sie wydaje że projekt był fajny i przypominał połączenie ico z SOTC, i zrobił by ogromne wrazenie jak by wyszedł 6 lat temu. jednak produkcja sie przedłużyła i wyszlo sporo pięknych gier i grafika guardiana sie zestarzała, i teraz mogła by zostać odebrana jako "ej to grafa z ICO tylko że pióra na ptaku ładniejsze" , przez to cala produkcja zaczeła sie komplikować, z pytaniami - czy robić grafike od nowa na odpowiednim poziomie i jeszcze bardziej opóźniać? czy wydawac gre jak jest i ryzykować zawód graczy z powodu starego silnika itp wiele gier podczas długiej produkcji starzeje sie jeszcze przed premierą. niektórzy są kutasami i im to nie przeszkadza i wydają takiego archaicznego crapa bo wiedzą że nazwa "diablo" i tak zapewni sprzedaż Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 14 lutego 2013 Autor Opublikowano 14 lutego 2013 Wczorajszego wieczora poinformowaliśmy was o wypowiedzi Fumito Uedy, który po bardzo długim czasie milczenia postanowił podzielić się informacjami na temat The Last Guardian nad którym aktualnie pracuje. We wpisie na swojej stronie internetowej, zaznaczył, że sprawuje nadzór nad projektem, ale nie jest kompetentny by wypowiadać się nad stanem projektu i wszelakie informacje pojawiać się będą bezpośrednio od Sony... Wiele serwisów podłapało temat sugerując, że między wierszami Ueda chce nam podpowiedzieć, że wkrótce powinniśmy usłyszeć ponownie o grze. Na forum NeoGAF, w odpowiednim temacie wypowiedział się były pracownik Big Big Studios - Kenny Linder - który w przeszłości już ujawnił parę rzeczy (między innymi pokaz Puppeteera przed Gamescom). Tym razem jego komunikat jest prosty - The Last Guardian powstaje jako gra na PlayStation 4: Nie wiem [czy usłyszymy o grze 20 lutego - dop. redakcja], ale wiem, że gra powstaje na PS Orbis od długiego czasu. Platforma na którą pojawić się ma gra była wątpliwa przez dwa lata, ale po ostatnim restarcie projektu, tworzony jest on pod następną generację. Byłby to podobny zabieg jak w przypadku Ico, które tworzono przez dwa lata na PSOne, by później przenieść tytuł na PS2 z racji większej mocy sprzętu. Więc gdyby Sony pokazało The Last Guardian już w przyszłą środę - internet by wybuchnął. http://www.ps3site.pl/the-last-guardian-jest-kolejnym-tytulem-na-playstation-4/142867 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 jeszcze te samo info o Versusie i niech wszyscy którzy kupili ps3 do tych dwóch gier składają wniosek o odszkodowanie 1 Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 No to nieźle Sony zrobilo w konia(jak sie okaże to prawdą) Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 14 lutego 2013 Autor Opublikowano 14 lutego 2013 No to nieźle Sony zrobilo w konia(jak sie okaże to prawdą) No, pewnie zaplanowali to jeszcze przed oficjalną zapowiedzią gry. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 Ja tam nie zamierzam narzekać i pozywać jeśli Sony rzeczywiście przeniosło TLG i Versusa na PS4. Dla Guardiana kupiłem PS3 i mogę to zrobić ponownie w przypadku PS4. Byleby w końcu to dokończyli i wydali. 1 Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 To logiczne posunięcie. Sony widzi, że sprzedaż gier na PS3 idzie w dół, a przy takiej marce tylko by wtopili finansowo. Na start PS4 gra idealna - mało konkurencji, głośny tytuł i można pokazać nim coś fajnego. Same zyski. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 Same zyski. nie takie "same" bo zakladajac ze gra wyszla by niedlugo po premierze to bedzie mała ilość ludzi posiadających konsole więc sprzedaż bedzie mniejsza, w dodatku mimo że to w pewnych kegach bardzo oczekiwana gra to jednak dosyć niszowa, tak jak ico i sotc były super ale finansowo wielkiego sukcesu nie odniosły Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 14 lutego 2013 Autor Opublikowano 14 lutego 2013 Sprzedaż tej gry będzie mniej więcej taka sama z ilością np. 5mln konsola na rynku, a 20mln. Sam piszesz, że tytuł jest kierowany do dość wąskiego grona graczy, to nie Cod czy Fifa. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 14 lutego 2013 Opublikowano 14 lutego 2013 Może i tak, ale tej grze chyba już nawet marketingu nie potrzeba. A co do Ico i SotC - gry ukazały się gdy PS2 łatwo można było przerobić a grę nagrać na płytkę, w sumie uważam, że więcej osób je "spiraciło" niż kupiło. Cytuj
rushman 4 Opublikowano 15 lutego 2013 Opublikowano 15 lutego 2013 To logiczne posunięcie. Sony widzi, że sprzedaż gier na PS3 idzie w dół, a przy takiej marce tylko by wtopili finansowo. Na start PS4 gra idealna - mało konkurencji, głośny tytuł i można pokazać nim coś fajnego. Same zyski. Jeszcze nic nie przesądzajcie z tą zmianą platformy... Trza czekać na oficjalny komunikat Sony. http://teamicogamers.blogspot.com/ Nowe patenty Sony (w związku z TLG) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 lutego 2013 Opublikowano 15 lutego 2013 ciekawe o co dokłądnie chodzi, czy to ma byc jakies automatyczne sztuczne AI ? bo w koncu w wielu grach jakaś postać obczaja kto ją zaatakował, wydaje mi sie to wręcz podstawą wielu gier (zwłaszcza w coopie albo w grach gdzie mamy kilka postaci), chyba łatwo można to oskryptowac , w stylu "atakuje tego kto zaatakował ciebie" no chyba że tutaj chodzi o śledzenie od kogo pochodzi obiekt kolidujący z postacią, ale to wydaje sie tylko skomplikowanym nazwaniem tego co powyzej Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 22 lutego 2013 Opublikowano 22 lutego 2013 Więc wygląda na to, że TLG zmierza na ps4. Nie mam mic przeciwko jeśli lepszy hardware pomoże im w realizacji ambitnej wizji, to jestem aa. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 31 maja 2013 Opublikowano 31 maja 2013 W ogóle gram sobie w Shadow of The Collosus HD i tak się zastanawialem czy TLG gameplayem będzie zbliżone do SOTC czyli walki z ogromnymi bossami czy bardziej w stronę ICO,hmm. Mam nadzieję że pokażą coś na e3 bo jaram się ta gra mocno Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 31 maja 2013 Opublikowano 31 maja 2013 W tej chwili to już nic nie wiadomo. Prawdopodobnie dostalibyśmy coś właśnie w stylu Kolosów. Niestety wątpię, żeby aktualnie ten projekt prezentował się tak jak na materiałach z E3 2010. Powinni go zapowiedzieć na PS4 no i przy okazji fajnie byłoby coś zaprezentować (jakiś gameplay najlepiej). Tylko o czym ja (pipi)a marzę? Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 3 czerwca 2013 Autor Opublikowano 3 czerwca 2013 Z oficjalnej strony E3. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 lol ciekawe co przez tyle lat zrobili, oby ich ta gra nie przerosła i ostatecznie nie dostaniemy średniaka albo giere do psn Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 Czyli wyjdzie na PS3? Mam nadzieję, że od razu pokażą gameplay i datę premiery, po tych 4 latach będzie porażką jeśli wyskoczą z jakimś renderem. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 Szok! A jednak na PS3. Skoro tak to muszą pokazać gameplay, okładkę i datę premiery. Inaczej znów będzie fail. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 czerwca 2013 Opublikowano 3 czerwca 2013 no oby nie zwalili, bo jednak najczęściej gry ktore mają ponad 5 lat produkcji są na starcie archaiczne (diablo3, too human, GT5 itp), tak długi okres produkcji bardzo źle wpływa na gry, wiec mam nadzieje że nie będzie zawodu, i średniaka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi