Binek 0 Opublikowano 2 stycznia 2008 Opublikowano 2 stycznia 2008 Mam taką propozycję, może niech jakiś mod/admin wyczyści ten temat. Każdy kto emuluje jakies gierki na Ps 3 pisałby np. w skali od 1 do 3 jak konsola emuluje grę. np. 1- Gra nie chce się w ogóle włączyć 2- Można uruchomić grę ale występują notoryczne zwiechy konsoli itp. co ogranicza znacząco przyjemną rozgrywkę 3- Konsola ma sporadyczne problemy z emulowaniem danego tytułu, co w małym stopniu oddziałowuje na radość płynącą z rozgrywki 4- Nie występują żadne problemy z emulacją takiego tytułu W ten sposób, każdy zainteresowany dużo szybciej mógłby się dowiedzieć o emulacji danej gry. Na bieżąco ktoś uaktualniałby dane w pierwszym poście tematu. Cytuj
Metal 4 Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 Co do RE4 i progresive scanu to sprawa wygląda tak. Gra z Upscalingiem wyglada gorzej niż bez w PS. Jeśli chcemy włączyć progresive, poprosty czekamy aż pojawi nam sie wybór języka w grze, wybieramy i od razu trzymamy X + trójkąt i pojawia sie menu, czy chcemy odpalić ten tryb. Jesli chodzi o pasy, to gdy macie pasy u góry i dołu, a po bokach nie, to znaczy, że najprawdopodobniej nie ustawiliście W GRZE opcji Wide Screen na ON, która wyłącza te pasy , jeśli to nie to, to nie wiem. Gra chodzi u mnie pieknie, nigdzie się nie przywiesiła, ani nie było z nią żadnych problemów. Taka sama sytuacja jeśli chodzi o GoW. Nie właczałem w tej grze PS, bo myślałem, ze sam sie włącza, bo u mnie nie działa obraz bez progresive scanu w SD . Gra wygląda sporo lepiej z upscalem niż bez. Gra od poczatku do koońca śmiga pięknie. Kilka razy tylko przy pasku energii pojawił mi sie mały artefakt, który w niczym nie przeszkadza i trwa to kilka sekund. MGS3S, MGS2Sub i REZ śmigają pieknie, ale nie przechodziłem jeszcze całych. Jak komuś zalezy, żebym całe przeszedł i sprawdził, to niech napisze. Później sprawdzę jeszcze reszte tytułów które mam. Swoją drogą możliwe, ze na różnych konsolach różnie działają te same gry. Gram na monitorze CRT (panorama i upscaling sprawdzałem w 1080p, ale co do pasów, to może sie to trochę różnić w stosunku do TV, bo w PS musiałem rozciagać i przesuwać trochę obraz, w stosunku do obrazu z Xboxa1 w 480p. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 MGS3S, MGS2Sub i REZ śmigają pieknie, ale nie przechodziłem jeszcze całych. Jak komuś zalezy, żebym całe przeszedł i sprawdził, to niech napisze. przejdz Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 Ktoś wie jak z FFX, FFX-2 i FFXII? [od siebie dodam iż 'tenchu wrath of heaven' i 'Shadow of memories' działa w 100%] Cytuj
Gawlick 7 Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 (edytowane) MGS3 Sub przelazłem cały 3 razy i o ile mnie pamięć nie myli to nie zauwazyłem żadnych problemów, MGS2 Sub przeszedłem cały i 3 r-4 razy zawiesiło grę. Kiedy przechodziłem miałem soft 1.9 cośtam. Edytowane 18 stycznia 2008 przez Gawlick Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 18 stycznia 2008 Opublikowano 18 stycznia 2008 Ktoś wie jak z FFX, FFX-2 i FFXII? [od siebie dodam iż 'tenchu wrath of heaven' i 'Shadow of memories' działa w 100%] FFXII bez zarzutu. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 21 stycznia 2008 Opublikowano 21 stycznia 2008 Fantastycznie. Gry działające w 100% cd. Marvel vs Capcom 2 Street Fighter fighting jam Syskie devil may cry xD Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 stycznia 2008 Opublikowano 21 stycznia 2008 Hysz - FF-y działają, FF X i X-2 mogą mieć co najwyżej problemy z filmaki (tzn ,,nie renderami z gry") animacja ich może się przycinać thats all. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 21 stycznia 2008 Opublikowano 21 stycznia 2008 Oke oke, zamówione xD. Spadki animacji mi nie przeszkadzają, do niedawna miałem kompa, także to był standard " MGS: Snake Eater> można grać, ale podczas większej zadymy ostro zwalnia... [przykład > the Fear] Cytuj
izon 995 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 MGS 2-Jak nrarazie do Big Shell dziala bez zarzutu nawet grafika wyglada dobrze,zero zwolnien itd,filmiki super dzialaja.Nie ustawiajcie tylko dzwieku w opcjach na 5.1 bo nie wiem czemu wtedy nie ma dzwieku(jak nie ustawimy to 5.1 itak jest:) ) Silent Hill 2.Gra dziala plynniutko juz prawie ukonczylem.Niestety czasami znika np noga naszego bohatera ogolnie grafa wyglada fatalnie ale to w niczym nie przeszkadza 1 Cytuj
Arkady 1 011 Opublikowano 2 lutego 2008 Opublikowano 2 lutego 2008 Zone of the Enders The 2nd Runner - działa idealnie, nic się nie tnie, nie ma spadków animacji, jedynie na początku wyskoczył komunikat, że nie ma memorki i czy zacząć grę bez savów, ale w trakcie gry można spokojnie zapisywać. Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 6 lutego 2008 Opublikowano 6 lutego 2008 Dostałem Scarface: the world is yours (sles 54271 - na stronie kompatybilności ma jedną z trzech gwiazdek a wiec niby zauważalne problemy) Po uruchomieniu moge powiedzieć jedno To nie są zauważalne problemy To jest SLIDE SHOW Nic nie jest płynne Klatkuje jak jasna cho.... Cudem przeszedłem pierwszą misje tylko po to aby zobaczyć jak po mieście sie rusza No i sie nie rusza Nieda sie grać Framerate spada do 5 góra 10 klatek na sekunde Kpina Sony KPINA Zauważalne problemy...... eh Podłączyłem schowaną ps2 włączam i czodzi idealnie Myślałem że od 1.8 (bo chyba lista kompatybilności dotyczy tego firmware) coś zrobili no ale cóż Wielki zawód Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Ktoś wie co z GT4? da się grać na 60GB? prosiłbym o opinie. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 Mysle ze ten link Wam sie przyda i duzo moze powiedziec: http://www.ps3comp.com/view.asp Cytuj
Gawlick 7 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 GT4 chodzi praktycznie bez zadnych problemów. Cytuj
froniu 1 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 a jak jest z GTA:SA sprawdzał ktoś ? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 Wejdz na link ktory podalem wyzej. To sa opinie uzytkownikow. Cytuj
Musiol 188 Opublikowano 18 marca 2008 Opublikowano 18 marca 2008 Mam takie pytanie odnośnie FF XII PAL, nieplatyny. Czy macie też tak jak ja, że po daniu upscalingu na Full obcina wam obraz z boku po ok 1,5 cm z każdej strony? Na normal nie mam takiego czegoś. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 Upscale działa dziwnie w FFX np rozciąga obraz do dziwnych proporcji [ani 16:9, ani 4:3], także możesz zawsze grać 'w okienku' Cytuj
Krzysiek_SC 1 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 Wiecie czy Metal Gear Solid 3 ciągnie na 40 gb ??? Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 (edytowane) No pewnie nie, tak jak każda inna gra z ps2. Edytowane 11 maja 2008 przez neospiderman Cytuj
da$io 110 Opublikowano 20 maja 2008 Opublikowano 20 maja 2008 A ja sprawdzałem demo GoW2 i niestety nie działa! Żadna tam tragedia ale zastanawiam się DLACZEGO Cytuj
nWo 1 Opublikowano 20 maja 2008 Opublikowano 20 maja 2008 40 gb pozbawiona jest emulacji i układu ps2 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 20 maja 2008 Opublikowano 20 maja 2008 Jeżeli to do mnie: mam ver. 60gb ^_^ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi