Montinek 0 Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Co do grafiki gier z PSX: piksele widać, nawet bardzo, nie wiem, czy to wina lcd, czy po prostu zapomniałem, jak to się prezentuje. W opcjach da się włączyć "smoothing" , chyba coś w stylu takiego filtru próbującego ukryć pikselozę. Lepiej się gra bez niego ( ostrzejszy obraz ). Co warte wspomnienia, można zmienić format obrazu na 4:3. A podobno przez HDMI idzie tylko 16:9... PS: dopiero teraz sobie przypomniałem, ja grałem z użyciem moich starych płyt, a nie wersji z ps store, więc może być jakaś różnica Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 A podobno przez HDMI idzie tylko 16:9... Co?! Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Co ma kabel do proporcji ekranu? Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 A podobno przez HDMI idzie tylko 16:9... Co?! Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Co ma kabel do proporcji ekranu? tyle samo co w x360, tam na kablu vga/hdmi nie idzie odpalic gier z x'a1 ktore potrzebuja 50Hz... wiec tak, kabel ma wiele do proporcji/jakosci. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 A podobno przez HDMI idzie tylko 16:9... Co?! Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Co ma kabel do proporcji ekranu? tyle samo co w x360, tam na kablu vga/hdmi nie idzie odpalic gier z x'a1 ktore potrzebuja 50Hz... wiec tak, kabel ma wiele do proporcji/jakosci. Ja nie mówiłem nic o jakości. Więc proszę nie zmieniać moich postów. Proporcje nie mają nic do kabla. A odpalanie gier z IXA 1, które są tylko w 50Hz zależą od tej całej sprawy z PAL60 i normalnym PAL (w NTSC odpalisz wszystko, bo każda miała 60Hz). Cytuj
f5k 1 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Sony wypuściło nowy FW i dzięki temu Medievil nie chodzi już idealnie tak jak chodził na starych FW. Cytuj
Sheepman. 0 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Czyli na PS3 z dyskiem 40GB da się odpalić gry z PSX? Bo jak tak to już zaczynam szukać MGS i FF VII. A jeśli się odpala to jak z sejwem. Zapisuje się na dysku? Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Sony wypuściło nowy FW i dzięki temu Medievil nie chodzi już idealnie tak jak chodził na starych FW. No, gry z PS2 znacznie zaczeły teraz chrupać na PS3. Niedobrze... Cytuj
f5k 1 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 RON!N->Medievil to gra z PS1 którą można kupić w PL PSS Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 RON!N->Medievil to gra z PS1 którą można kupić w PL PSS Co by nie było ale taka jest prawda <_< Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 Ktoś wie jak z FFX, FFX-2 Obie działają idealnie Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 Troche postow temu zapodalem linka gdzie mozesz kazda gre sprawdzic. Poszukaj. Jak znajdziesz gre klikasz masz uwagi uzytkownikow i ich ocene dzialania. Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 22 lipca 2008 Opublikowano 22 lipca 2008 No a ja mam pytanie do was: czy ktos juz probowal te rozne sposoby na odpalanie gier z PS2 na PS3 40gb? Ciekawi mnie, czy to naprawde dziala Daj do tego linka, bo rozeszla sie plotka ze tak mozna (odpalac gry z ps2 na 40gb ps3 uzywajac debug firmware) ale nie widzialem ani jednej informacji ze faktycznie to dziala. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 (edytowane) Jakim cudem, przecież 40 gigowe chlebaki nie mają chipów do hardwareowej obsługi gier na PS2? Przynajmniej z tego co mówi nam Sony... PAL 60GB też nie mają chipa, stąd te wszystkie problemy w działaniu gier... Chip z ps2 był chyba tylko w pierwszych seriach NTSC. Dla przykładu sprzętową emulację ma na przykład Wii - i jest 100% kompatybilności z grami z GC. Tak samo PS2 miało chipa z PSX i też wszystko chodziło ładnie. PS2 używane można kupić tak tanio, że lepiej dać sobie żuru z tą "emulacją". ps. jak pisze następca bardziej szczegółowo PS3 60GB posiadają jedynie GPU, a nie posiadają CPU z PS2, a nowsze nie posiadają ani tego ani tego. Edytowane 9 grudnia 2008 przez Wieslawa Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 Tyle razy bylo to tlumaczone Wieslawa znowu probuje wprowadzic zamieszanie PS3 60GB/20GB NTSC mialy EE+GSX PS3 60GB PAL i 80GB NTSC maja tylko GSX PS3 40GB (wszystkie te, i wszystkie nastepne modele) nie maja GSX ani EE EE - CPU GSX - GPU Linka nie dam bo pisze z PS3 ale z tego co czytalem to odpalanie gier z PS2 na PS3 40GB z debug FW zostalo potwierdzone. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 Czy ktos z forum probowal juz te debug FW wgrac? Bo z tego co pamietam, to w ktoryms PSXE w tym dziale Scena, Underground itd. bylo napisane jak to zrobic, wiec jesli ktos probowal to niech napisze Cytuj
agrestrybnik 4 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 sony juz sie o to postaralo i od kerejs juz aktualizacji nie pamietam numeru, juz sie nie da wgrac tego softu Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 23 lipca 2008 Opublikowano 23 lipca 2008 Linka nie dam bo pisze z PS3 ale z tego co czytalem to odpalanie gier z PS2 na PS3 40GB z debug FW zostalo potwierdzone. nie zostalo http://www.ps3hax.net/firmware-tutorials/4....html#post51356 Chyba ze ktos indziej gdzies podal jakies info - jesli tak to dajcie linka Cytuj
_tomek 2 Opublikowano 27 września 2008 Opublikowano 27 września 2008 Ktoś odpalał Tekkena 3 czy Resident Evil 2 na 40GB wersji? Planuję kupić, tylko wolałbym nie robić tego w ciemno Cytuj
izon 995 Opublikowano 12 listopada 2008 Opublikowano 12 listopada 2008 Moze mi ktos powiedziec jak sie gra w Yakuze i Yakuze 2 na ps3 ?? Takze jak chodza w nich filmiki bo chce sie zaznajomic z fabułą przed trójeczką Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Max Payne z serii Platinum chodzi elegancko, zdarzaja sie frame dropy przy wiekszych lokacjach, ale nie wiem czy na PS2 nie bylo podobnie (nie gralem). Ogolnie zgadza sie z nota w bazie kompatybilnosci (3/3). Ponawiam pytanie kolegi odnosnie Yakuzy, gral ktos? Cytuj
izon 995 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 Max Payne z serii Platinum chodzi elegancko, zdarzaja sie frame dropy przy wiekszych lokacjach, ale nie wiem czy na PS2 nie bylo podobnie (nie gralem). Ogolnie zgadza sie z nota w bazie kompatybilnosci (3/3). Ponawiam pytanie kolegi odnosnie Yakuzy, gral ktos? Doszla do mnie wczoraj nowka Yakuza 2 i dziala bez zarzutu. Oczywiscie grafika jest slaba ale nie przeszkadza to w chlonięciu fabuly i czerpania przyjemnosci z walk:D Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 Izon a próbowałeś grać w jedynkę? Bo już chciałem zamawiać, ale wyczaiłem na zagranicznych forach, że wersja PAL wiesza się w losowych momentach. Cytuj
izon 995 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Izon a próbowałeś grać w jedynkę? Bo już chciałem zamawiać, ale wyczaiłem na zagranicznych forach, że wersja PAL wiesza się w losowych momentach. Nie probowalem. Ale smialo lykaj odrazu dwojke gdyz na samym poczatku gry są retrospekcje wyjaśniające co sie działo w poprzedniej części.. Cytuj
izon 995 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Jako ze wszyscy gadają jaki to RE 4 byl wspanialy i czy 5 mu dorowna musze wkoncu ograc ten tytul. I tutaj pojawia sie moje pytanie:) Czy PS3 bez problemow emuluje ten tytul?? Czy nic sie nie zcina, nagle nie wywala itd?? Z zadna gra nie mialem jeszcze problemow ale zawsze lepiej zapytac:D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi