Vhaeraun 0 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 Mam taką PS3 60 GB i nie odtwarza "kopii" Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 (edytowane) no bo z zapasowej płyty nagranej na nośniku za 2zł ci nic na PS3 nie pójdzie No to przecież logiczne,że Ci ps3 nie odtworzy piratów bez jakiejś ingerencji Potrzeba min. zewnętrznego dysku,kabelka usb i programiku. Zresztą ludzie TO WSZYSTKO BYŁO OPISANE JUŻ NA TYM FORUM Edytowane 19 czerwca 2009 przez Ficuś Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 da sie 'swap trickiem', a przynajmniej dalo sie kilka mies. temu Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 (edytowane) polecam http://www.ps3comp.com/view.asp Ico działa wysmienicie gdyż mam ją w swojej kolekcji i chodzi jak mażenie Bez zwiech, przycięć czy innych artefaktów... Edytowane 19 czerwca 2009 przez shaughnessy Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 Potrzeba min. zewnętrznego dysku,kabelka usb i programiku. Zresztą ludzie TO WSZYSTKO BYŁO OPISANE JUŻ NA TYM FORUM Albo pendraka. Ano było, ale co widać po postach, średnia wieku spada i chyba inteligencji też. Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 (edytowane) Potrzeba min. zewnętrznego dysku,kabelka usb i programiku. Zresztą ludzie TO WSZYSTKO BYŁO OPISANE JUŻ NA TYM FORUM Albo pendraka. Ano było, ale co widać po postach, średnia wieku spada i chyba inteligencji też. Miszcz jesteś skoro wnioskujesz to z postów. Nie mam zamiaru przekopywać 22 tematu tylko po to żeby dowiedzieć się ze ps3 odpala kopie gier z ps2, bo najzwyczajniej mnie to nie interesowało skoro moje ps3 i tak ich na razie nie odpali. Edytowane 22 czerwca 2009 przez A.L.I Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 No pewnie, ta wyszukiwarka działa tak sprawnie że szok. http://www.psxextreme.info/index.php?act=S...=kopie+zapasowe jedyne hasło jakie udało mi się wpisać i znalazło. Cytuj
Soowa 0 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Odświeżę troszkę temat.Chodza plotki i dosc prawdopodobne, ze "genialni ludzie z sony" opracowali sposob zeby odpalac gry z PS2 w kazdej peestrójce. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 nie opracowali tylko staraja sie. uklady ps2 sa zbyt problematyczne w emulacji. panowie z sony sa narazie na dobrej drodze i zapewne niedlugo otrzymamy emu w wszystkich konsolach Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 Chyba cos przeoczylem, ale przypadkiem w 60GB nie ma emulatora?? Przeciez emotion engine byl tylko w japonskiej wersji, a w reszcie konsol go wycieli i zastapil go emulator. ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 60gb ma oryginalnie wsteczna kompatybilnosc, ale teraz inzynierowie z sony pracuja nad pelna softwareowa emulacja dla wszystkich modeli.... tylko maja z tym spore problemy. w sumie taka emulacja, teraz kiedy popyt na ps2 maleje, ma sens ;] http://www.ps3site.pl/emulacja-ps2-juz-blisko/19289/ Cytuj
nWo 1 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 mnóstwo ludzi pewnie i tak się nie zdecyduje na taki krok, konsola ps3 i tak nie uruchomi kopii gier z ps2. no i sama emulacja to nie wszystko. ps2 miało emulator psx a i tak gry chodziły zupełnie inaczej niż na psx. wyjdzie z tego taka kaszana pod psstore z grami do kupienia wlasnie z ps2 Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 7 lipca 2009 Opublikowano 7 lipca 2009 dokładnie-100% emulacji ps2 wg mnie nie osiągną.Zatem by wyeliminować uruchamianie gier,które działały by tragiczne i dodatkowo zarobić(bo teraz używane gry z ps2 kosztują grosze i pewnie niektórzy z nas je mają w domu) wrzucą kilka tytułów na ps store i tyle będzie w temacie. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 testowal ktos wipeouta 3 na ps3? wkladam plytke do napedu konsoli - intro, menu, wybor trasy/pojazdu - wszystko ladnie. no to lecim. gra zalicza mi freeze'a po 2s od startu na torze :< mial ktos podobny problem? na plytce jest 1 wieksza rysa i nie wiem czy warto z tym isc do "polerowania". na zwyklym szaraczku zapewne dziala [rozne plyty sie wkladalo do psx'a to wiem xD] tylko nie mam teraz psx'a Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Nie tak prosto jest wrzucic gre z PS2 na PS Store.Chodzi glownie o wage pliku. Gry na PSXa (niektore z PS2 tez) wydawane byly na CD(700 mega). Kiedy jednak waga pliku siega kilku giga,nie jest juz tak rozowo. Wielu dostawcow internetu ustanawia miesieczne limity pobran,wiec sciagniecie 2/3 pozycji niebezpiecznie zbliza sie do limitu downloadu.Wiaze sie to tez ze zmiana dysku na wiekszy w konsolach,niezbyt dogodne dla klientow. Wierzycie,ze emulacja na 40-kach i 80-kach bedzie dana za darmo ? Cosik wierzyc mi sie nie chce.Predzej juz trzeba bedzie zaplacic za to w PS Storze. Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Poza grami od Japonczykow, gdzie czesto wstawki sa w postaci filmow duzo gier faktycznie zajmowalo ok 1-2GB. Czesci tez ok 3GB. Powyzej 3.5GB to duza rzadkosc. To, ze na plycie zajmowaly ponad 4GB bylo spowodowane tym, ze czesc danych byla lokowana na zewnatrz plyty aby przyspieszyc loading. W przyadku pliku na dysku nie jest to potrzebne Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Zgadzam się, większe dema ze Store ważą po 1,5 GB, więc większość gier się załapie. Tylko, że jeśli zgarniają kasę na klasykach z PSXa, to nie wierzę, że odpuściliby taką żyłę złota jak baza gier na konsolę wszechczasów. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 (edytowane) Wielu dostawcow internetu ustanawia miesieczne limity pobran,wiec sciagniecie 2/3 pozycji niebezpiecznie zbliza sie do limitu downloadu. A czy Sony projektowało swoją e-desytubucję z myślą o Polakach i ich hojnych providerach? Po za tym nie jedno demu już widziałem co miało ponad 2GB. Ktoś płakał? To, ze na plycie zajmowaly ponad 4GB bylo spowodowane tym, ze czesc danych byla lokowana na zewnatrz plyty aby przyspieszyc loading. W przyadku pliku na dysku nie jest to potrzebne wink.gif Nie tylko. To o czym piszesz to tzw. falseLBA i miało na celu uprzykrzenie życia ludziom używającym bootcd (vide Swap Magic). Wierzycie,ze emulacja na 40-kach i 80-kach bedzie dana za darmo ? Cosik wierzyc mi sie nie chce.Predzej juz trzeba bedzie zaplacic za to w PS Storze. Ja myślę właśnie że gry będą na PSS, ale będzie też możliwość odczytu z CD/DVD. Inaczej nieźle by polecieli w ch*a. baza gier na konsolę wszechczasów. "Konsolą wszechczasów" był, jest i będzie PSX. ;P --- Jeszcze jedna rzecz: większość gier na PS2, nie chcę nikogo martwić, mieści się w 3GB i tego się nijak nie obejdzie. A co z GoW np.? Prawie 5GB. huh Eee, nie ma co dzielić skóry na nieupolowanym niedźwiedziu. Widząc jakie jest tempo wprowadzania gier z PSXa na PSS, pewnie minie dekada zanim ujrzymy choć 5% tytułów które sprzedawały tą platformę. Edytowane 23 lipca 2009 przez Berion Cytuj
Julita 17 Opublikowano 23 lipca 2009 Opublikowano 23 lipca 2009 testowal ktos wipeouta 3 na ps3? wkladam plytke do napedu konsoli - intro, menu, wybor trasy/pojazdu - wszystko ladnie. no to lecim. gra zalicza mi freeze'a po 2s od startu na torze :< mial ktos podobny problem? na plytce jest 1 wieksza rysa i nie wiem czy warto z tym isc do "polerowania". na zwyklym szaraczku zapewne dziala [rozne plyty sie wkladalo do psx'a to wiem xD] tylko nie mam teraz psx'a U mnie też Freezuje i bez rysy a mam idealnego wip3out. w menu jest ok, ale podczas wyscigu tylko dwie sekundy gra działa, tylko wipeout 3 special edition działa bez zarzutu i 2097 też. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 szkoda... moze kiedys dorwe W3SE... Cytuj
bulmen218 0 Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 Mam problem z PS 3 nie chce czytać gier z PS 2. Pisze że ten system nie obsługuje softu z PS2 czy można jakoś temu zapobiec i odpalać gry z PS 2 ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 na poczatek pytanie jaka wersja konsoli? wiesz, ze nie kazda ps3 odpala gry z ps2? Cytuj
Gość Opublikowano 28 września 2009 Opublikowano 28 września 2009 A o czym tu dywagować? Jakby miał wersje, która odpala, to by odpaliła. Nie odpala, znaczy że takiej nie ma. I nie da się tego w żadne sposób obejść. Modeli które odpalają gry z ps2 nie ma już na rynku od jakiegoś półtora roku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi