piotros 220 Opublikowano 30 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2015 Ja mam jeszcze w języku polskim "Stuart Little 3: The Big Photo Adventure" Cytuj Odnośnik do komentarza
rev 0 Opublikowano 3 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2015 Ale w Fajnala po polsku nie zagrasz, w Okami tak samo Tutaj masz link do spolszczenia Okami na PS2. Norek który go tłumaczył skończył japonistykę. Strona techniczna też jest ponoć niezła. http://okami.grajpopolsku.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Strona techniczna Okami pl jest nie tyle niezła, co doskonała, tak jak i doskonałe spolszczenie FFXII: http://www.ff12.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 (edytowane) Ja wiem, że istnieją te spolszczenia, tylko mój 15 letni PS2 Fat, ma problem z odczytaniem piratów. Na loadingach łapię zwisa, w różnych miejscach, ale np. w tym FF X PL, miałem czarny ekran po samym samouczku:/ A stronę www.grajpopolsku.pl śledzę jeszcze jak zwało się to jakoś pcrh.pl i kiedy plany tego wyszły na nintendencji.prv.pl Edytowane 4 lutego 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Nie lepiej zagrac w oryginale po angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Jak się w szkole miało niemiecki, to nie wiem. Angielski znam "tak trochę", głównie z gier i filmów, ale jak mam możliwość, to gram po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Rozumiem. Mimo wszystko jak masz troche wolnego czasu to mozna sprobowac troche sie podszkolic, angielski nie jest az taki trudny. Ja wagarowalem w szkole za duzo i sie jezyka nauczylem glownie samodzielnie grajac w jrpgi ze slownikiem (dlatego gramatyka u mnie lezy xD). No ale w takim wypadku faktycznie, lepiej szukac spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Ja wiem, że istnieją te spolszczenia, tylko mój 15 letni PS2 Fat, ma problem z odczytaniem piratów. Na loadingach łapię zwisa, w różnych miejscach, ale np. w tym FF X PL, miałem czarny ekran po samym samouczku:/ A stronę www.grajpopolsku.pl śledzę jeszcze jak zwało się to jakoś pcrh.pl i kiedy plany tego wyszły na nintendencji.prv.pl Zapomniałem, że testowałem twój egzemplarz FFXII Widziałem na różnych tablicach, że za naprawdę niewielkie kwoty można dostać te ostatnie modele PS2, może czas zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Swojego fata kupiłem dopiero w 2014, więc całkiem niedawno. Nie chcę kolejnego używanego grata - mam czasem mysli by za 8 stów, kupić nówkę Slimkę z UK, ale się waham, bo za tyle to mogę mieć nowego 3DSa. Być może pora zmienić tam laser, a ten był tak dojechany, że nie czytał nawet gier z PSXa - dopiero musiałem wyczyścić. W sumie stary sprzęt, to nie bałem się majsterkować, rozkręciłem konsolę, zdemontowałem laser i gdzieś tam spisałem nawet jego symbol (tylko nie wiem gdzie), tak w razie zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 4 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 lutego 2015 Symbol lasera to najmniejszy problem, zdajesz sobie jednak sprawę, że zamiennik nigdy nie będzie tak dobry jak oryginał. Na wszelki wypadek kup więc dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 9 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2015 poszukaj network adapter, stary ide twardy dysk i zainstaluj mcfreeboot na memorke, i puszczaj wszystko z hdd Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 6 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2015 Miałem Networka i dysk, ale dużo z tym pierdzielenia, a tv stary i gry NTSC wyświetlał jako czarno-białe. Nevermind:) --- Ktoś podłączał pada z ps3 do ps2? Planuję zakupić pada do ps3, może dodatkowo zkaupiłbym go też do ps2, bo na Allegro same gów.na bezprzewodowe noname za 30 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 6 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2015 Bez sensu chyba. Gdy przedłużacz do pada ps2 kupisz za 15 zł w dziale konsole okablowanie na aleDrogo. Sam kupiłem i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 6 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2015 Nie rozumiem, ja chcę nowy, dobry pad do ps2. I tak właśnie pytam, czy czasem po kablu USB nie idzie podłączyć pada z PS3? Bo tego to mam firmy Sony, a dual shock 2 na Allegro to rzadkość, tzn. wolałbym nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 7 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2015 Tylko przez homebrew aplikacje Miałem Networka i dysk, ale dużo z tym pierdzielenia, a tv stary i gry NTSC wyświetlał jako czarno-białe. Nevermind:) RGB/Euro-Scart kabel i po problemnie, sam tak kiedys mialem na starym TV Ktoś podłączał pada z ps3 do ps2? Planuję zakupić pada do ps3, może dodatkowo zkaupiłbym go też do ps2, bo na Allegro same gów.na bezprzewodowe noname za 30 złotych. Mozliwe tylko przez zabawe z .elf plikami (homebrew) szybciej znajdziesz w dobrym stanie orginalny PS2 pad, a jak nie to zagadaj pinga zeby ci z japonii wzial nastepny raz jak bedzie cos zamiawial Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 7 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2015 W tym starym tviku co to go tato przywiózł z Niemiec chyba pod koniec lat 80tych, to z tyłu mam tylko wyjście antenowy i czincze. Ok pomyślę o pingu:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 13 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 PS2 is not dead! Wyciagnalem dzisiaj z szafy stara PS2 co kiedys kupilem w "uzywaku" za 30zl, gola bez niczego Wersja SCPH-50004, ladnie wszystko dziala, tylko trzeba wyczyscic Ladnie wszystko juz sie swieci, czas na kilka zabawek: - PS2 Network Adapter - 500GB SATA 2.5" HDD - SATA do IDE Adapter ( http://www.manhattan-products.com/sata-300-to-ide-converter ) Wykrecic musialem tylko 2 srubki w Network Adapter-ze ktore trzymaly IDE lacze, i potem wszystko juz jak po masle Uruchomilem HDAdvance z plyty i zrobilem format dysku, wszystko ladnie dziala wiec teraz moge sie zabrac za instalacje mcfreebot na karte pamieci 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 13 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 (edytowane) Już będzie piracił, tfu, tzn omijał blokadę reginalną! Teraz mając NetowrkAdapter, możesz sprawdzić to: http://www.ff12.pl/ Ja coś źle nagrywam płyty (mam ten trick z memorką), albo laser mam wysłużony. Edytowane 13 lipca 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 13 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 Dzięki, mam problem z HDD bo tylko 80 giga już nie starcza. A Dyski ponad 200 giga pod IDE są w hoy drogie. Teraz jednak problem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 13 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 Już będzie piracił, tfu, tzn omijał blokadę reginalną! :)Teraz mając NetowrkAdapter, możesz sprawdzić to:http://www.ff12.pl/Ja coś źle nagrywam płyty (mam ten trick z memorką), albo laser mam wysłużony. U mnie szło, więc laser na bank masz trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 13 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2015 Ano, zapomniałem o Tobie:) -- Labtec, wrzuć to do "zakupów growych". Po plusach widać, że ludzie już mają PS2 w pupie Dla testu wrzuć tam i zobaczymy jak wszyscy nagle będą się podniecać Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Chyba mnie tylko beda wyzywac od piratow, narazie jest dobrze tutaj, potem moze zrobie osobny temat w tym dziale bo to nie koniec "modyfikacji" cos juz zalatwiam z Japonii zeby konsola bardziej sie wyrozniala Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 A jaki TV do tego masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 Sam się kiedyś zastanawiałem czy nie wpiąć HDD do swojej PS2, laser już po kilkukrotnej wymianie, wiem, że mogę sata podpiąć, ale taka modyfikacja wymaga lutowania, no i obudowę trzeba przerabiać, póki co X360 i Wii w użyciu, PS2 wyciągałem tylko, żeby sprawdzić jak na LCD przez component gry wyglądają... Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 14 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2015 A jaki TV do tego masz? 28" Sony Trinitron CRT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi