Skocz do zawartości

PS2 News

szarakps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja wiem, że istnieją te spolszczenia, tylko mój 15 letni PS2 Fat, ma problem z odczytaniem piratów. Na loadingach łapię zwisa, w różnych miejscach, ale np. w tym FF X PL, miałem czarny ekran po samym samouczku:/

A stronę www.grajpopolsku.pl śledzę jeszcze jak zwało się to jakoś pcrh.pl i kiedy plany tego wyszły na nintendencji.prv.pl :)

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Rozumiem. Mimo wszystko jak masz troche wolnego czasu to mozna sprobowac troche sie podszkolic, angielski nie jest az taki trudny. Ja wagarowalem w szkole za duzo i sie jezyka nauczylem glownie samodzielnie grajac w jrpgi ze slownikiem (dlatego gramatyka u mnie lezy xD).

No ale w takim wypadku faktycznie, lepiej szukac spolszczenia.

Opublikowano

Ja wiem, że istnieją te spolszczenia, tylko mój 15 letni PS2 Fat, ma problem z odczytaniem piratów. Na loadingach łapię zwisa, w różnych miejscach, ale np. w tym FF X PL, miałem czarny ekran po samym samouczku:/

A stronę www.grajpopolsku.pl śledzę jeszcze jak zwało się to jakoś pcrh.pl i kiedy plany tego wyszły na nintendencji.prv.pl :)

Zapomniałem, że testowałem twój egzemplarz FFXII :)

Widziałem na różnych tablicach, że za naprawdę niewielkie kwoty można dostać te ostatnie modele PS2, może czas zainwestować?

Opublikowano

Swojego fata kupiłem dopiero w 2014, więc całkiem niedawno. Nie chcę kolejnego używanego grata - mam czasem mysli by za 8 stów, kupić nówkę Slimkę z UK, ale się waham, bo za tyle to mogę mieć nowego 3DSa. Być może pora zmienić tam laser, a ten był tak dojechany, że nie czytał nawet gier z PSXa - dopiero musiałem wyczyścić. W sumie stary sprzęt, to nie bałem się majsterkować, rozkręciłem konsolę, zdemontowałem laser i gdzieś tam spisałem nawet jego symbol (tylko nie wiem gdzie), tak w razie zakupu.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem Networka i dysk, ale dużo z tym pierdzielenia, a tv stary i gry NTSC wyświetlał jako czarno-białe. Nevermind:)

---

Ktoś podłączał pada z ps3 do ps2? Planuję zakupić pada do ps3, może dodatkowo zkaupiłbym go też do ps2, bo na Allegro same gów.na bezprzewodowe noname za 30 złotych.

Opublikowano

Nie rozumiem, ja chcę nowy, dobry pad do ps2. I tak właśnie pytam, czy czasem po kablu USB nie idzie podłączyć pada z PS3? Bo tego to mam firmy Sony, a dual shock 2 na Allegro to rzadkość, tzn. wolałbym nowy.

Opublikowano

Tylko przez homebrew aplikacje

Miałem Networka i dysk, ale dużo z tym pierdzielenia, a tv stary i gry NTSC wyświetlał jako czarno-białe. Nevermind:)

RGB/Euro-Scart kabel i po problemnie, sam tak kiedys mialem na starym TV

Ktoś podłączał pada z ps3 do ps2? Planuję zakupić pada do ps3, może dodatkowo zkaupiłbym go też do ps2, bo na Allegro same gów.na bezprzewodowe noname za 30 złotych.

Mozliwe tylko przez zabawe z .elf plikami (homebrew)

szybciej znajdziesz w dobrym stanie orginalny PS2 pad, a jak nie to zagadaj pinga zeby ci z japonii wzial nastepny raz jak bedzie cos zamiawial

Opublikowano

PS2 is not dead!

Wyciagnalem dzisiaj z szafy stara PS2 co kiedys kupilem w "uzywaku" za 30zl, gola bez niczego

kW9j8mc.jpg

NCk6bNb.jpg

Wersja SCPH-50004, ladnie wszystko dziala, tylko trzeba wyczyscic

XgTt5Tu.jpg

tLlUKiY.jpg

Ladnie wszystko juz sie swieci, czas na kilka zabawek:

- PS2 Network Adapter

- 500GB SATA 2.5" HDD

- SATA do IDE Adapter ( http://www.manhattan-products.com/sata-300-to-ide-converter )

K1QQaNX.jpg

Wykrecic musialem tylko 2 srubki w Network Adapter-ze ktore trzymaly IDE lacze, i potem wszystko juz jak po masle

Dgyv0c9.jpg

Uruchomilem HDAdvance z plyty i zrobilem format dysku, wszystko ladnie dziala wiec teraz moge sie zabrac za instalacje mcfreebot na karte pamieci

• Plusik 7
Opublikowano (edytowane)

Już będzie piracił, tfu, tzn omijał blokadę reginalną! :)

Teraz mając NetowrkAdapter, możesz sprawdzić to:

http://www.ff12.pl/

Ja coś źle nagrywam płyty (mam ten trick z memorką), albo laser mam wysłużony.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Ano, zapomniałem o Tobie:)

--

Labtec, wrzuć to do "zakupów growych". Po plusach widać, że ludzie już mają PS2 w pupie :/

Dla testu wrzuć tam i zobaczymy jak wszyscy nagle będą się podniecać :)

Opublikowano

Chyba mnie tylko beda wyzywac od piratow,

narazie jest dobrze tutaj, potem moze zrobie osobny temat w tym dziale bo to nie koniec "modyfikacji" cos juz zalatwiam z Japonii zeby konsola bardziej sie wyrozniala :)

Opublikowano

Sam się kiedyś zastanawiałem czy nie wpiąć HDD do swojej PS2, laser już po kilkukrotnej wymianie, wiem, że mogę sata podpiąć, ale taka modyfikacja wymaga lutowania, no i obudowę trzeba przerabiać, póki co X360 i Wii w użyciu, PS2 wyciągałem tylko, żeby sprawdzić jak na LCD przez component gry wyglądają...