Skocz do zawartości

Instant


Fab3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Moldar napisał:

Jadłem to dzisiaj, ale mam nadzieję, że nie robicie z tego zupy, a po prostu makaron w sosie

 

Nie, nie. Nawet wody z makaronu nie dałem 8 łyżek jak piszą, tylko ze dwie. Może dlatego tak mnie jebła :obama:

Opublikowano

Jak pisałem, tak zrobiłem. Podsmazylem mielone wołowe, dodałem passaty, przyprawiłem, wsypałem te saszetki, chwile pogotowałem. Moc zmalała znacznie, więc dla kogoś bardziej delikatnego, ale lubiącego lekko ostre zarcie, taka forma powinna byc zjadliwa. Od tego makaronu sie chyba uzaleznie.

Opublikowano

W takiej wersji na pewno jest mocno ok.

Ja natomiast po "czystej formie" tej zupki spożytej wczoraj wi3czorem - dzisiaj mocno czyszczę jelita. Cały dzień w kichach kręci hamerykańska Katrina. Chyba nawet wysrałem już oranżadę z komunii i zegarek z siedmioma melodyjkami

  • Haha 2
Opublikowano

Tak, to żadna niszowa korańska marka ściągana z aliexpress i płynąca do Polski chińskim statkiem 3 lata zupka chińska ze sproszkowanym prąciem wieloryba a tylko produkt sklepowy z żabki i biedry

 

ale ten skurwysyn uratował mi niejeden kacowy poranek

 

Zobacz obraz źródłowy

 

dobre bo dobre + że tanie 

 

Opublikowano (edytowane)

Przetestowałem wiele koreańskich zupek ale od lat jestem wierny tylko jednej marce, którą polecam wszystkim smakoszom, mianowicie Jin Ramen.

bda577715e0b78da8a09e5eeb8b77535.png

Jak zjadłem pierwszy raz to myślałem, że umrę. Teraz wchodzi lajtowo. Dla kogoś kto jest oswojony z ostrością będzie to łagodna zupka.

 

 

Edytowane przez Przemas10pl
Opublikowano
W dniu 19.12.2021 o 14:39, Ma_niek napisał:

To kosztuje 6 zl wiec nie az takie tanie. Ale fakt ze dobre to

żaba 4 zeta, biedra w promocji 2 zeta (biorę wtedy cały zapas co mają na stanie). Za 6 był nie kupił, nie jestem miliarderem 

Opublikowano
W dniu 6.12.2021 o 18:16, Shen napisał:

Polecam jak ktos lubi pikantne rzeczy, a jak nie to ja może jakis łagodniejszy wariant, bo makaron jak na instant  świetny.  W smaku lepszy niz te klasyczne zupki plus duzo grubszy.

Przechwytywanie.JPG.bee394454ac7334a470cb9f1ba513ad0.JPG

O skurwisyn, jak mnie to dzisiaj z zaskoczenia wzięło :pawel: Poprosiłem swoją, żeby przy okazji zakupów wzięła jakąś zupkę chińską, tak w ramach zachciewajki raz na miesiąc. Nie spojrzała, zgarnęła te noodle, mówię no dobra, polecimy i w taką stronę. Przygotowałem sobie, siadłem, zjadłem i chyba nic mi tak japy w ostatnim czasie nie wypaliło. Polecam na zatkane zatoki, rozpuszcza w moment wszystko :kaz:

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał:

O skurwisyn, jak mnie to dzisiaj z zaskoczenia wzięło :pawel: Poprosiłem swoją, żeby przy okazji zakupów wzięła jakąś zupkę chińską, tak w ramach zachciewajki raz na miesiąc. Nie spojrzała, zgarnęła te noodle, mówię no dobra, polecimy i w taką stronę. Przygotowałem sobie, siadłem, zjadłem i chyba nic mi tak japy w ostatnim czasie nie wypaliło. Polecam na zatkane zatoki, rozpuszcza w moment wszystko :kaz:

nawet mnie nie wkurwiaj, wczoraj jechałem na drugi koniec miasta do auchana specjalnie po te zupki i wszystko wykupione :gayos:

Opublikowano

W Carrefourach powinno być, przynajmniej tam luba złapała cztery opakowania (dwa czarne, tego czerwonego szatana i żółte, niby serowe). Z braku laku warto spojrzeć jak masz ciśnienie.

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz to mi wpadło w rece do testów.

Ostre, ale nie tak diabelnie jak ta poprzednia co wrzucałem. Makaron niestety cienki jak w tych naszych zupkach, smak bez szału, więc w sumie nie polecam raczej.

Przechwytywanie.JPG.20376c78283932a59ca065fb9e8c3b1c.JPG

  • Minusik 1
  • 2 tygodnie później...
Gość Rozi
Opublikowano

Nowość z Dżabki:

vifon-zupa-wolowina-z-curry-pikantna-70g

 

Bardzo dobra i faktycznie ostra, dla mnie w sam raz.

Opublikowano
W dniu 17.12.2021 o 22:24, Boomcio napisał:

20211217_221850.jpg

 

Jadłem przedwczoraj i pierwsze uderzenie ostrości było potężne - po kwadransie drętwienie języka, oczywiście gorąc, jasno przed oczami. Zapijałem zimną wodą żeby się ochłodzić.

 

Dałbym szansę raz jeszcze, ale w bardziej dopasionej wersji, bo ten sos był pyszniutki. :banderas:

Opublikowano (edytowane)

Buldak zawsze spoko, jeszcze w Chinach się zajadałem, fajnie, że można dostać już na polskim rynku. W Warszawie praktycznie każdy sklep z azjatyckim żarciem (czy to na Marywilskiej czy Bakalarskiej) ma, w Gdańsku widziałem tylko w Kuchniach Świata. @Paolo de Vesir, jak Ci smakuje ten gochujang (w sensie sos), to może pomyśl o zrobieniu sobie wypasionego tteokbokki. Kluski/ciastka ryżowe są coraz łatwiejsze do dostania, do tego dajesz właśnie jakiś makaron z zupki chińskiej, można jajko na twardo, do tego sos (sos super łatwo dostępny, często jest nawet w lidlu) i na to żółty ser. Pokarm bogów.

 

Coś takiego, uwielbiam

Spoiler

Kluski ryżowe koreańskie - przepis na azjatycki obiad - Obiad - Polki.pl

 

Edytowane przez Szwed
  • Lubię! 2

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...