Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja myślałem, że zupki chińskie to jedzą studenci, żeby mieć na alkohol i ukraińcy, zeby przyspieszyć regenerację po 15h roboty na budowie, a tu się okazuje, że w 2019 dorośli ludzie to jedzą na świadomości.

  • Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 69,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • ten temat nie jest specjalnie popularny ale postanowiłem go odświeżyć, ponieważ znalazłem niedawno zupki które da się jeść! serio zupka chińka która serio ma jakieś pozytywne aspekty   zwykle więks

  • Ja myślałem, że zupki chińskie to jedzą studenci, żeby mieć na alkohol i ukraińcy, zeby przyspieszyć regenerację po 15h roboty na budowie, a tu się okazuje, że w 2019 dorośli ludzie to jedzą na świado

  • Ja od jakiegoś czasu stołuję się u dr. Ouetkera pizzą Guseppe i muszę przyznać, że bardziej mi smakuje niż 75% 'prawdziwych' pizz w jakiś pizzeriach.

Opublikowano
W dniu 3.09.2019 o 13:36, Bjały napisał:

A propos soi to to jest sztosik, jeśli chodzi o Vifon. Oczywiście do Kuksu nie ma startu ALE tak fajnego makaronu to w chińskiej jeszcze nie jadłem. Jest tak 2x grubszy niż w standardowym vifonie. 

Daje 7 wujaszków 

VIFON_VIFON_PREMIUM_-_ZUPA_RAMEN_O_SM_SO

 

Potwierdzam, bardzo dobry. Godny konkurent dla Oyakaty. Gruby i sprężysty makaron i świetna baza do eksperymentów. Ja dodałem pastę miso, sezamową, szczypiorek i wodorosty i wyszło w pytkę. 

Opublikowano
W dniu 3.09.2019 o 15:32, Yakubu napisał:

Biedarosół to można sobie w 20-30 minut zrobić, a nie się tymi śmieciami truć. Fujka

 

A na kaca najlepsza sól emska nie była???

 

 

W dniu 3.09.2019 o 13:36, Bjały napisał:

A propos soi to to jest sztosik, jeśli chodzi o Vifon. Oczywiście do Kuksu nie ma startu ALE tak fajnego makaronu to w chińskiej jeszcze nie jadłem. Jest tak 2x grubszy niż w standardowym vifonie. 

Daje 7 wujaszków 

VIFON_VIFON_PREMIUM_-_ZUPA_RAMEN_O_SM_SO

 

Ech od czasu jak w moim żołądku tudzież jelitach zalęgło się zło nie ruszam takich wynalazków. :(:lapka:

Edytowane przez Jotrazydwa
Habahaba

Opublikowano

tobie to by pomogło jakby ktoś ci potrzymał głowę kilka minut pod wodą

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

W Lidlu Kuksu kimchi i zwykła po 3.99.

  • 2 lata później...
Opublikowano

https://www.knorr.pl/produkty/azjatyckie-dania-w-kubku/knorr-danie-w-kubku-azja-sodko-kwane.html

 

Zjadłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Makaron miękki, nie pochłania całości wody i przez to danie jest soczyste, a słodko-kwaśny smak bardzo przekonujący. Chyba staje się numerem jeden w moim repertuarze "chińskich zupek" ;)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najgorszy instant jaki jadłem i chciałem tu wszystkich właśnie przed nim przestrzeć. Jak widać ludzie mają różne smaki, dla mnie był totalnie bezpłciowy, trochę słodki, trochę kawsny ale nic poza tym. Bardzo rzadko wyrzucam jedzenie bo je po prostu szanuje, tu niedojadłem kubka chodź byłem głodny. Ja nie polecam. 

Jeden :wujaszek:/10 

Opublikowano

Polecam jak ktos lubi pikantne rzeczy, a jak nie to ja może jakis łagodniejszy wariant, bo makaron jak na instant  świetny.  W smaku lepszy niz te klasyczne zupki plus duzo grubszy.

Przechwytywanie.JPG.bee394454ac7334a470cb9f1ba513ad0.JPG

Opublikowano

Jak ty to zjadłeś O_o Z ziomeczkiem ostatnio próbowaliśmy to po pierwszym widelcu w obu przypadkach pojawił się na ekranie napis WASTED. Tak sobie wyobrażam psiknięcie gazem pieprzowym na język. Ale makaron faktycznie bardzo prawilny, bo na początku spróbowałem nitke bez sosu.

Opublikowano

Normalnie, faktycznie trochę paliło, myslalem, ze sciema, ale jadlem mocniejsze rzeczy. Makaron dobry, chyba ten sos z zupki zrobie z jakimś miesem mielonym i dodatkiem passaty.

Opublikowano

Makaron i smak super ale to jest tak ostre, że czułem się jakbym nagrywał Jackassa. Rozłożyłem to na pół godziny a i tak zjadłem tylko pół porcji...

Opublikowano

Sa tez łagodne z tego co widzialem, wiec dla samego makaronu mozna siegnac po inne.

Opublikowano
35 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Zaopatrzyłeś się gdzieś stacjonarnie czy jednak z neta?

auchan je ma na pewno, chyba w dealz widziałem tez ale łagodne. Na allegro są troche taniej.

Opublikowano
14 godzin temu, Soban napisał:

Jak ty to zjadłeś O_o Z ziomeczkiem ostatnio próbowaliśmy to po pierwszym widelcu w obu przypadkach pojawił się na ekranie napis WASTED. Tak sobie wyobrażam psiknięcie gazem pieprzowym na język. Ale makaron faktycznie bardzo prawilny, bo na początku spróbowałem nitke bez sosu.

dziś paliło bardziej niż wczoraj :pawel:

Opublikowano

Ja kupiłem tego 5cio pak na allegro, to było w sam raz do alkoholu jak koledzy zawitali. 

 

Zostało mi jeszcze jedno opakowanie i w sumie ostatnio mnie korci, żeby zjeść np. na kolację, ale już czuję te męczarnie, czkawkę, piekący oddech i wargi :/ No nic, trzeba będzie to zjeść z lodami śmietankowymi albo kartonem mleka.

Edytowane przez Metoda

Opublikowano
2 minuty temu, Metoda napisał:

już czuję te męczarnie, czkawkę, piekący oddech i wargi

A smak tej potrawy poza ostroscia tez czujesz? xD

Opublikowano

Pierwsze 4 widelce tak, potem to już mi wszystko jedno  :reggie:

 

Edyta: Ale serio jak się jeszcze czuje smak, to ten sosik jest spoko.

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

No sos jest spoko i makaron tez, z jakims mieskiem powinno wyjsc fajne i szybkie danie :)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od tygodnia się waham. Ale dzisiaj przetestuję.

 

20211217_221850.jpg

Opublikowano

@Shen faktycznie smak jest zayebisty, ale mooooocno ostra.

Na gorąco nie zjadalna :) męczę ją od 15 minut.

 

 

Opublikowano

Jadłem to dzisiaj, ale mam nadzieję, że nie robicie z tego zupy, a po prostu makaron w sosie ;)

Polecam na to rzucić jeszcze szczypior i jajko sadzone, wchodzi pięknie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.