Skocz do zawartości

Instant


Fab3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.03.2022 o 22:33, Paolo de Vesir napisał:

 

 

 

Dałbym szansę raz jeszcze, ale w bardziej dopasionej wersji, bo ten sos był pyszniutki. :banderas:

ja dodałem do passaty i miesa mielonego i zjadlem jak spaghetti

  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Auchan daleko a poza tym teraz bojkot to se człowiek nie zje :(

Po ile te zupki w takim Oszą stoją? Chyba trzeba będzie na Allegro jak plebs zamawiać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Rudiok napisał:

Ile zdrowasiek trzeba odmówić przed zjedzeniem tego? :pawel:

Jestem bardzo odporny, jadlem duzo mega ostrych rzeczy i przyznam, ze czuć moc, wiec jak ktos  nie dosypuje carolina reaper do jajecznicy to moze byc ciezko.

Jak zrobilem z tego sos do spaghetti to moc spadla, a makaron jest kozacki jak na instant.

 

polecam tez sprawdzic kluski ryzowe https://allegro.pl/oferta/yopokki-hot-spicy-pikantne-kluski-ryzowe-kor-10458824335

  • Plusik 1
Opublikowano

 

13 godzin temu, Shen napisał:

Jestem bardzo odporny, jadlem duzo mega ostrych rzeczy i przyznam, ze czuć moc, wiec jak ktos  nie dosypuje carolina reaper do jajecznicy to moze byc ciezko.

Jak zrobilem z tego sos do spaghetti to moc spadla, a makaron jest kozacki jak na instant.

 

Raz się żyje, kupiłem 7 różnych, będzie testowanko 

:obama:

  • Plusik 1
Opublikowano

No i znów namówiliście. Póki co przetestowany carbonara (różowy). No i faktycznie dobre to. Ostrość wysoka, ale nie do przesady, smakowo bardzo dobrze, makaron sprężysty i gruby. Jest potencjał :lapka:

 

20220322_160528.thumb.jpg.9a58655c3cde108331b879a9d25951e0.jpg

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ta cena to skad taka? Duza porcja, jakies dziwne skladniki, import? Jakos przywyklem do tych 1,5 za zupke chinska (teraz pewnie 2zl). Sprobowalbym tego (oczywiscie w wersji lagodniej) no ale szesc pisiont wydaje sie troche duzo.

Opublikowano

A są takie lepsze instanty jak wyżej ale wersji łagodnej? Spróbowałbym czegoś chwalonego, ale toleruję tylko lekko ostre żarcie. Jakiś czas temu z ciekawości kupiłem zwykłego Vifona, chyba pierwszy raz od dobrych 10 lat i to było tragiczne doznanie.

Opublikowano

No te Samyangi to takie zupki chińskie na sterydach. Świetny, gruby i sprężysty makaron, do tego smaczne sosy, po których nie ma sraki na 2 godziny w kiblu. 

 

Z tych umiarkowanie łagodnych to poleciłbym Carbonara, Ser i Fasola, ale też palą. Pro tip - wystarczy dodać tylko część saszetki z ostrym sosem i regulować sobie ostrość, więc nawet na pierwszy raz można wziąć ostrą czarną i spróbować jak toto smakuje w ogóle. 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Carbonara z samyanga super, jak się jeszcze własnego sera dowali to już w ogóle nadmakaron. Przedwczoraj jadłem curry, żona też posmakowała, ale uznała, że tam nic poza ostrym nie czuć i nie chce (a ostatnio jej się tolerancja i tak poprawiła, bo gotuje głównie ostro dla mnie).

No i trzeba pamiętać, że od nich się wodę odlewa i je się makaron z sosem, nie zupę. Chociaż żona np. nawet te do odlewania wody lubi z wodą czasem xD

Opublikowano
W dniu 7.05.2022 o 22:04, krupek napisał:

A są takie lepsze instanty jak wyżej ale wersji łagodnej? Spróbowałbym czegoś chwalonego, ale toleruję tylko lekko ostre żarcie. Jakiś czas temu z ciekawości kupiłem zwykłego Vifona, chyba pierwszy raz od dobrych 10 lat i to było tragiczne doznanie.

OYAKATA Danie instant z sosem Japońska wołowina smak wasabi 93 g - Frisco.pl

zajebiste

  • Dzięki 1
Opublikowano

Mi generalnie żal jeść Buldaki nie dodając nic do nich i wolę z nich zrobić legancki obiad niż opierdzielić je same jak typowy instant. Mieszankę warzyw, mięso mielone, passata i wchodzi jak złoto. Jak ktoś jest ze Szczecina to może je dostać na Turzynie niż z Auchana. Mają chyba wszystkie smaki.

  • Lubię! 1
Opublikowano

Nabylem droga kupna i zjadlem te Oyakate, spodziewalem sie o wiele wiecej po tym jak zachwalacie. Po pierwsze makaron to jest taki vifon tier, oczekiwalem czegos podobnego do shin ramyun, grubszego i bardziej sprezystego. Podejrzewam ze to jest kwestia infrastruktury kuchennej bo to sie parzy wprost w tym kubku a shin ramyun trzeba troche podgotowac. Ten kubek wlasciwie fajny i przydatny zeby latwo zaparzyc i odlac wode. Jezeli chodzi o smak tego sosu to ujdzie ale i tak nie rozni sie niczym od zupek ktore u mnie chodza po 80 centow podczas gdy ten kubek po 1.80.

Ugolem to widac od razu ze produkowane w Radomiu.

Opublikowano

Też nie lubie tej oyakaty, w ogóle to polecam dla koneserów instatntów kupić sobie jakieś z japonii i wejść na wyższy lvl. Coś niesamowitego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...