Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał:

Też nie lubie tej oyakaty, w ogóle to polecam dla koneserów instatntów kupić sobie jakieś z japonii i wejść na wyższy lvl. Coś niesamowitego

Te koreanskie co wrzucalem to juz god tier przy tych polskich, glownie przez makaron.

• Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 69,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ten temat nie jest specjalnie popularny ale postanowiłem go odświeżyć, ponieważ znalazłem niedawno zupki które da się jeść! serio zupka chińka która serio ma jakieś pozytywne aspekty   zwykle więks

• Ja myślałem, że zupki chińskie to jedzą studenci, żeby mieć na alkohol i ukraińcy, zeby przyspieszyć regenerację po 15h roboty na budowie, a tu się okazuje, że w 2019 dorośli ludzie to jedzą na świado

• Ja od jakiegoś czasu stołuję się u dr. Ouetkera pizzą Guseppe i muszę przyznać, że bardziej mi smakuje niż 75% 'prawdziwych' pizz w jakiś pizzeriach.

Opublikowano

Ale mówimy o tych zupkach za 12 zeta xD?

To przecież już lepiej kebaba zamówić, a nie jeść makaronu na bazie wosku xd

Opublikowano

Juz tylko w naszych wspomnieniach :frog:

Opublikowano

Ja sobie chciałem kupić picke w środe a tu podwyżka 4zł :obama: c0rwa 38 ziko za taką malutką picke? Chyba tylko teddiego stać na takie rzeczy i to tylko w dzień wypłaty :smutas:

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

gdzie są kebsy za 12? ba, nawet za 14 przyjmę z uśmiechem :sonkassie:

china-1300-stray-dog-shelter-wang-yanfan

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał:

Też nie lubie tej oyakaty, w ogóle to polecam dla koneserów instatntów kupić sobie jakieś z japonii i wejść na wyższy lvl. Coś niesamowitego

Oj tak byczq. Pamiętam jak utknąłem w Pekinie na Chiński Nowy Rok. Tam WSZYSTKO się zamyka w tym okresie, nawet restauracje co działają 24/7 całym rokiem. No i nakupowałem sobie tych zupek (plus jaja i kiełki coby jajecznicę smażyć). Niektóre to była super wyprawa, kawałki suszonej wołowinki pływały, wiele różnych, ciekawych smaków. Japońskich zupek w sumie chyba nie jadłem, ale chińskie i koreańskie są super, chociaż jem tylko jak serio nie mam innego wyboru, albo w Chinach w podróży (w każdym pociągu jest wrzątek + zupki sprzedawane są w takich dużych michach papierowych z widelcem, więc można sobie pojeść).

Edytowane przez Szwed

Opublikowano

Też tak macie w swoich lokalnych biedrach/lidlach, że klasyczne vifony - złoty kurczak i curry, wyprzedają się na pniu?  Dzisiaj któryś raz z rzędu znowu stały puste pudła. Nie chce być złośliwy, ale to już tak źle jest w tej polszy czy jednak napływ uchodźców też swoje zrobił?

Ale boli mnie serce, jak widzę teraz te zupki za 1,40, a jeszcze jakiś czas temu 0,89 :(

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Takie drogie już to ścierwo? Mój bebech już chyba by nie przyjął takiego vifona. Chociaż ich makaronik zawsze mi smakował nie to co ten z knorra 

Opublikowano
W dniu 27.05.2022 o 16:14, Metoda napisał:

Też tak macie w swoich lokalnych biedrach/lidlach, że klasyczne vifony - złoty kurczak i curry, wyprzedają się na pniu?  Dzisiaj któryś raz z rzędu znowu stały puste pudła. Nie chce być złośliwy, ale to już tak źle jest w tej polszy czy jednak napływ uchodźców też swoje zrobił?

Koleżanka pracuje w biedrze. Wpadają towarisze i ładują koszyk wszystkim, co najtańsze, rivivy, nasza spiżarnia... Vifony za 1,49 to za ekskluzywny towar IMO. Trzeba szukać gdzie indziej.

Opublikowano

W Netto tego w pizdu jest, bo ostatnio obczajałem instanty.

Opublikowano

Ostatnio w lidlu kupilem takiego. Zasugerowalem sie cena no bo zupka za pinc zlotych musi byc lepsza niz ta za 1.50. No nie wiem, dla mnie nie bylo roznicy. Jeszcze troche sie sam sabotowalem bo ta pierwsza jest niby hot a ja mam niska tolerancje na ostre wiec wzialem kimchi. Dopiero po 2 lyzkach doczytalem, ze tam jest napisane pikantna xD Ale odczekalem az ostygnie i jakos zmeczylem na raty troche sie przy tym pocac. Generalnie to chyba nie polecam za te cene.

zupa-instant-85-86g-large.jpeg

Opublikowano

To w mojej ocenie są najlepsze zupki na rynku. Co prawda wersja do zrobienia samemu w garnku jest lepsza, ale ta też jest niezła. Podsumowując: nie znasz się. 

Opublikowano

No nie jestem zupkowym smakoszem wiec pewnie przeoczylem jakies detale, ale gdyby mi ktos to podal w neutralnej misce i obok postawil taka sama z vifonem to bym nie powiedzial ktore jest ktore (no poza smakiem wiadomo). Takze moze napisz czemu te sa akurat najlepsze.

Opublikowano

Właśnie zjadłem vifona ostrego. Wydaje mi się, że 21 lat temu te zupy były bardziej ostre. Jadłem ich wtedy bardzo dużo w czasie delegacji i montaży po Polsce. Epickie czasy. :banderas:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wpadło trochę towaru po promocyjkach na 11.11

20221116_182538.thumb.jpg.90a9b56013e7a388fe5ea1f859d22ac8.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Carbonary nie polecam.

Opublikowano

Nie wiem, nie mogę znaleźć tej dyskusji o zupkach. Chyba @Mejm czy @_Red_ o nich pisał. Ech, widzisz do czego doprowadza palenie zioła - do dziur w głowie :/

Opublikowano

Ja tego nie jem, za siedem złotych to ja mam pomidorówke w barze :red:

Opublikowano

To ja pisalem o tej 

spacer.png

I ta jest dla mnie najsmaczniejsza, o wiele lepsza od tej czarnej. Tych serowych to nawet bym nie tykal bo ciezko mi sobie wyobrazic ze one dobrze smakuja. Ale duzo ludzi chwali te carbonare to mozesz tez sprobowac.