Skocz do zawartości

Featured Replies

  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 377
  • Wyświetleń 69,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • ten temat nie jest specjalnie popularny ale postanowiłem go odświeżyć, ponieważ znalazłem niedawno zupki które da się jeść! serio zupka chińka która serio ma jakieś pozytywne aspekty   zwykle więks

  • Ja myślałem, że zupki chińskie to jedzą studenci, żeby mieć na alkohol i ukraińcy, zeby przyspieszyć regenerację po 15h roboty na budowie, a tu się okazuje, że w 2019 dorośli ludzie to jedzą na świado

  • Ja od jakiegoś czasu stołuję się u dr. Ouetkera pizzą Guseppe i muszę przyznać, że bardziej mi smakuje niż 75% 'prawdziwych' pizz w jakiś pizzeriach.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widzialem jakies testy na tiktoku i niby zjadliwe, ale sam nie próbowałem.

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@SzwedTy jesteś w Chinach? Jak odczytuje się taką datę? Przeterminowane to? Dostaliśmy w robocie od chińczyków i tak w sumie to nie wiem, czy nie będzie sraki, ale nawet dobre

IMG_7293.jpeg

Opublikowano

Nie jestem (lecę za 2 dni xD), ale luz. Oni piszą datę od największego do najmniejszego, i zazwyczaj na opakowaniach jest data produkcji, więc wyprodukowano 12.01.2024. Potem trzeba znaleźć sobie info, ile miesięcy od daty produkcji można to zjeść. Słabe foto, ale wydaje mi się, że tam gdzie masz ...个月, to powinno być, o tu:

image.thumb.png.86d4623b49e29da13385c8fe6eacd3e4.png

  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie wziąłem na próbę buldaka z Carrefour (7.30 zl). Czy czerwony hot chicken różni się od czarnego? Opis na etykiecie wyglądał identycznie chyba, tylko kolor saszetki inny.

Opublikowano

Czerwony nie jest 2x ostry, a czarny "zwykły"?

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Tak, czarny to ten łagodny, x2 i x3 mają czerwone opakowanie.

Opublikowano

To ciekawe, bo wlasnie szukałem tego typu info na opakowaniu. Zarowno czarny jak i czerwony mialy ten sam napis Hot Chicken Flavoured Ramen, a nie np. 3x Spicy czy coś tego typu co widziałem w internecie. Anyway, pikantne było dosc, ale zjadliwe. Nastepnym razem muszę dorzucić dodatki, bo tak bez niczego to biedne danie.

Opublikowano

Tak wygladaja te ostre, chyba, ze jeszcze cos innego dorwales.

Przechwytywanie.thumb.JPG.579e9ee0a377d626d5ea22b2a78b3ea9.JPGPrzechwytywanie2.JPG.e4de3d6ee6ade380ddc3b64d4791c63e.JPG

 

Teraz tych smakow jest wiecej, ja lubie ten z suszonym kimchi

Przechwytywanie.JPG.78fe056d63c359ae4c17b373c68399d1.JPG

 

 

Opublikowano
2 minuty temu, Shen napisał:

Tak wygladaja te ostre, chyba, ze jeszcze cos innego dorwales.

Przechwytywanie.thumb.JPG.579e9ee0a377d626d5ea22b2a78b3ea9.JPG

 

 

O te dwa właśnie były dostępne i wziąłem ten po lewej. 

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W biedrze buldaki teraz sa, dawno nie jadłem, to wziąłem jednego.  Wbiłem do miski dwa jajka, dodałem saszetki, dosypałem tartej mozzarelli, połączyłem na patelni z ugotowanym makaronem, posypalem szczypiorkiem i wyszlo całkiem przyjemnie.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Vifon zrobił podróbki buldaków, ale z tego co widziałem makaron zwykły jak w innych ich produktach, więc dla mnie strata kasy.

465ba88e0ddd9cbd8107f7820122b3cea01602bb69f1329baf4051255e557264.thumb.jpg.fd1d86b3881658dd246b4c5e63b695d0.jpg

Opublikowano

Ostatnio próbowałem quatro cheese i bardzo mi podszedł, topka obok curry. Byleby dostał się na nasz rynek, bo trudno dostępny na ten moment.

SYBuldakQuattroCheese-Single.png?v=16777

Opublikowano
9 minut temu, Bartolinsky napisał(a):

Ostatnio próbowałem quatro cheese i bardzo mi podszedł, topka obok curry. Byleby dostał się na nasz rynek, bo trudno dostępny na ten moment.

SYBuldakQuattroCheese-Single.png?v=16777

gdzie kupowales? na allegro nie widze

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Danii zakazują sprzedaży Buldaków. Buldak 3x śpiący & hot chicken, 2x śpiący & hot chicken i hot chicken stew. Za ostre i podrażnia błony śluzowe. :kekw:

Opublikowano

Bo jest za ostre. Nie jedzcie tego chłopaky.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem viralowy przepis na buldaka, jeden serowy, drugi wziąłem ostry x2, 3-4 plastry topionego sera tostowego, jakiś tarty ser, ja wzialem mozzarelle, 100ml śmietanki. Ugotowany wczesniej makaron połączyłem ze wszystkimi dodatkami i saszetkami, poddusiłem na patelni. Wyszło zajebiscie serowe i aksamitne, ale nawet nie chce wiedziec ile kalorii. Nabiał jednak mocno niweluje ostrość, więc prawie nie czułem palenia.

  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno nie jadłem noodli, akurat jakieś buldogi są w lidlu to wziąłem 2 na testy. Całkiem niezła podróbka buldaków. ostrość raczej niższa, ale makaron przyzwoity.

Przechwytywanie.thumb.JPG.121cf80dce14e59daa0d1a7c9226cfd4.JPG

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dorwałem w lidlu za 9zł, zjadłem sobie jako dodatek do mięsa. Jak na gotowca to całkiem niezłe. Cenowo średnio się opłaca, bo 600g paczki samych klusek bez sosu po 15zł kupuje na allegro.

Przechwytywanie.JPG.93659d6b9449de8cf8770212069be5fa.JPG

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.