Skocz do zawartości

Instant

Fab3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tam wpieprzam zupki Amino pieczarkową, ogórową i chińską pikantną. Barszcz czerwony i grzybową też lubie. Knorra kiedyś jadłem, ale tam jest od ch.uja chemii(chodzi mi o te Sery w ziołach jakieś pikantne kuraki i takie tam) i przerzuciłem sie na Amino.

Edytowane przez Spyker
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam wpieprzam zupki Amino pieczarkową, ogórową i chińską pikantną. Barszcz czerwony i grzybową też lubie. Knorra kiedyś jadłem, ale tam jest od ch.uja chemii(chodzi mi o te Sery w ziołach jakieś pikantne kuraki i takie tam) i przerzuciłem sie na Amino.

bo w amino to nie ma ;]

• Minusik 1
Opublikowano

Kupiłem Tao Tao lancz dnia z kurczakiem, zjadlem przegryzając 2 buleczkami razwoymi, no po prostu cos fantastycznego, NAWET MIĘSO było!

Ja z kolei wrażenia negatywne, 'zupa' miała szarawy kolor, mięso jakieś niespecjalne :( Bue.

Opublikowano

Amino sa do wy,(pipi)ania. Ostatnio lubuje się w knorrach nudle. Sa kozackie.

Musze gdzies dopasc te kuksu ;< Tao tao jak jadlem, to nie byly jakies specjalne. Vifon wiadomka, klasyg. Krabowa/krewetkowa FTW!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawił się nowy zawodnik - Ajinomoto Oyakata Noodles i Soba Noodles. Zupki robione są na modłę typowo japońskich (jest i bazowy japoński rosół - miso) a intensywnością smaku bezproblemowo mogą konkurować z nową linią od TaoTao (Lau Thai, Kim-chi etc.).

Co jest ciekawe to to, że są one robione typowo na eksport - fabryka jest w Polsce ale na opakowaniu wszystko jest po japońsku, angielsku, niemiecku i francusku

Gość MasterShake
Opublikowano

kaufland, 2.39. Daja rade, od jakiegos czasu sa.

Opublikowano

W ogóle to byłem ostatnio w Kauflandzie na Legnickiej. Cholera, jak tam jest tanio. Produkty, które w Społem na Nadodrzu kosztują 3,70 zł, w Kauflandzie są za 3,15 zł. No i ta Żołądkowa Gorzka za 19 zeta... Szok, szok. Ja chcę tam mieszkać.

• Plusik 1
Opublikowano

Pojawił się nowy zawodnik - Ajinomoto Oyakata Noodles i Soba Noodles. Zupki robione są na modłę typowo japońskich (jest i bazowy japoński rosół - miso) a intensywnością smaku bezproblemowo mogą konkurować z nową linią od TaoTao (Lau Thai, Kim-chi etc.).

Jak żeś spamiętał te nazwy?

Opublikowano
Jak żeś spamiętał te nazwy?
lata obcowania z językiem... natomiast instanty od TaoTao są tak wyraziste, że i ich nazwy zapadły w pamięć :turned:

@Snejk

Auchan, 1.79pln

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Knorr goracy kubek o smaku gulaszowym to mistrzostwo swiat, biore do tego chlebek i mam podwieczorek :)

JEszcze niezle w smaku jest serowa z grzankami, i pomidorkwa, zarowno z makaronem jak i ryzem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Vifon tajski- po zasypaniu miski przyprawami wszyscy w kuchni zaczęli smarkac, kichać, dławić się i kaszleć... niezła chemia. W smaku kiepsko- strasznie słone. Nie polecam

Opublikowano

Ajinomoto wprowadziło na nasz rynek yakisoba (smażony makaron); co ciekawe nie robi się go tak jak zwykłe zupki. Kubek nalezy zalać wrzątkiem (po uprzednim wyjęciu widelczyka i przypraw), odczekać kilka minut i odcedzić a nastepnie dodać przyprawy i wszystko wymieszać. Nadmienię tylko, że do tego mieszania nijak nie nadaje się załączony plastikowy widelec.

Sam makaron w smaku jest miałki ale na wyróżnienie zasługuje sam zestaw przypraw, który nadaje mu lepką, typową dla smażonego, konsystencję. Smaku nabrało dopiero po potraktowaniu go kilkoma kroplami ciemnego sojowo-grzybowego sosu i odrobinie Mad Dog Inferno.

Z braku laku może być ale ilośc operacji potrzebnych do zrobienia tego cuda jest niewspółmierna do tego co otrzymujemy (znacznie smaczniejsza jest 'samoróbka' z makaronu TaoTao i odpowiednich przypraw)