marchev 0 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 A dlaczego na play-asia nie wysyłają gier na PSP m.in. do EU? This item is not available for shipping to # European Union # Iceland # Liechtenstein # Norway Cytuj
Afroman 81 Opublikowano 27 marca 2008 Opublikowano 27 marca 2008 Na ebayu oczywiście. Tenchu kupiłem za 3,5 Euro z wliczoną przesyłką. A gry które muszę mieć w dniu premiery to w MM. Cytuj
M4c 23 Opublikowano 22 kwietnia 2008 Opublikowano 22 kwietnia 2008 A orientuje się ktoś może gdzie mógłbym dorwać najtańszego DSa? Wliczając oczywiście cenę wysyłki, jak na razie najciekawsza oferta to ta z videogamesplus ale może da się coś jeszcze taniej? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Szukaj, szukaj i szukaj. Jakby każdy wiedział, gdzie jest najtaniej, życie byłoby za proste. Allegro, Ebay, może USA, Pchli Targ. Polecam jeszcze NDStuff. Cytuj
plecak 0 Opublikowano 23 kwietnia 2008 Opublikowano 23 kwietnia 2008 poluj na okazje na allegro, najbezpieczniej i czasem można naprawde tanio kupić konsolke z dodatkami, Cytuj
hiacynt 0 Opublikowano 27 kwietnia 2008 Opublikowano 27 kwietnia 2008 A ktoś korzystał w ogóle z tego www.videogamesplus.ca ? Cytuj
Grabol 0 Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 (edytowane) Głównie videogamesplus.ca, dvdcrave.com, play-asia.com - taniej niż w Polsce, wcześniej niż w Europie, zamawiam z reguły 2-3 za jednym zamachem, czasem jakieś akcesoria. Folie Hori to jednak jakość jest i basta. Z allegro.pl nic nie brałem na DSa. W polskich sklepach konsolowych może 3 tytuły. Nic w sklepach typu "nie dla idiotów". :slinotok: Edytowane 18 lipca 2008 przez Grabol Cytuj
Gość coopa Opublikowano 18 lipca 2008 Opublikowano 18 lipca 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
plecak 0 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 a kupujesz częściej na ebay uk czy us? Cytuj
Gość coopa Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
plecak 0 Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) hmmm, a mi się właśnie wydaje że te oferty z chin/hk czy singapuru to mogą być piraty, bo jest ich tak dużo, są do tego tanie, ale z 2giej strony play-asia też mieści się w hongkongu.. a porównywałeś te karty z azji z oryginałami? tu znalazłem info jak rozpoznać bootlega; http://www.pocketgamer.co.uk/r/DS/feature.asp?c=2191 Edytowane 19 lipca 2008 przez plecak Cytuj
Gość coopa Opublikowano 19 lipca 2008 Opublikowano 19 lipca 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
plecak 0 Opublikowano 20 lipca 2008 Opublikowano 20 lipca 2008 hmm, nie miałem takiej sytuacji ale wydaje się że najlepiej by było na początku wysłać maila do sprzedającego, powiedzieć mu że nie chcesz pirackiej gry i oczekujesz zwrotu pieniędzy, jak się by zgodził musiałbys odesłać zapewne gre na swój koszt. jesli się nie zgodzi to chyba można złożyć skarge do ebaya że dostałeś piracką gre, ale nie wiem dokładnie jak to jest więc najlepiej poszperaj w googlach/forach ebayowych i dowiedz się co i jak, w międzyczasie możesz szybko przejść gre, żeby nie musieć jej drugi raz kupować:> Cytuj
Heihajin 0 Opublikowano 31 sierpnia 2008 Opublikowano 31 sierpnia 2008 Swoją pierwszą grę na DSa kupiłem w Polsce, nie mając świadomości o ile taniej wychodzi to za granicą. Teraz mam zamiar kupować gry na DSa na play-asia.com i byłbym wdzięczny gdyby ktoś doświadczony odpowiedział mi na dwa związane z tym głupie pytania 1. Czy przy przesyłce UPSem też nakładają cło? 2. Czy przy wpisywaniu adresu mam używać polskich fontów czy nie? Np. wpisać miasto "Łódź" czy "Lodz" (Wiem, pewnie głupie pytanie, ale naprawde nie jestem pewien, w końcu sklep jest w Hong Kongu)? Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 http://www.allegro.pl/item428152105_animal...ssing_nowa.html Pirat czy nie? Wygląda jakoś podejrzanie... Chociaż nie wiem. Cytuj
hiacynt 0 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Heihajin <-- 1. Jeśli chodzi ci o kuriera to pewnie nakładają. Na 99%. Oczywiście po przekroczeniu odpowiedniej kwoty. 2. Bez fontów. Cytuj
ashka 219 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Cło to pikuś, gorzej jak przy okazji naliczą VAT Ale od stycznie ani razu mi nie policzyli, nawet przy paczkach po 200$. Teraz idzie do mnie coś większego, więc może dobra passa się skończy :] Mnie się jeszcze nie zdażyło kupić DSowej gry na Ebayu -- co coś znajdę, to podróbka Większość mam z Play-Asia, a jak mi się nudzą, to jeszcze mi się z zyskiem udaje je sprzedać w PL Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 2 września 2008 Opublikowano 2 września 2008 Właśnie na jakiej zasadzie jest naliczane cło? Sprawdzają wartośc towaru i jakis % doliczają? Cytuj
Grabol 0 Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 3 nowe tytuły mam teraz na tapecie: AW:DoR, Nanostray2, Bangai-O. AW - miód, Nanostray - solidny erkejd, Bangai-O jeszcze nie miałem okazji. Niecałe 3 stówy razem z cłem z Play-Asia. Tylko to oczekiwanie, ponad 2tyg. Jeżeli zmieścić się z ceną poniże 2 to cła się nie płaci i gra średnio za 6-7 dych wychodzi. Nie pamiętam już kiedy kupiłem jakąs europejską wersję. Nie dość że drogie, późno wychodzą, to jeszcze pudełko jakieś większe. Tak jak ashka pisze, nudzą się to swobodnie z zyskiem można je sprzedać. Cytuj
Gość coopa Opublikowano 13 września 2008 Opublikowano 13 września 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
plecak 0 Opublikowano 15 września 2008 Opublikowano 15 września 2008 (edytowane) @kupa; nicee, ale jak, odsesłałeś do typka i on oddał kase? czy paypal musiał mu ściągać z karty? @grabol; trzeba było rozbić przesyłke na dwie części to by raczej nie oclili Edytowane 15 września 2008 przez plecak Cytuj
Gość coopa Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) Edytowane 25 czerwca 2011 przez coopa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi