Skocz do zawartości

LittleBigPlanet

Featured Replies

Opublikowano

Potwierdzam już są nowe trofea. Dotyczące Piratów z Karaibów i wody.

Edit: Znaczy dodatku żadnego nie ma jeszcze tylko trofea zaktualizowały się.

Edytowane przez SłupekPL

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 190,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość pawel_k
    Gość pawel_k

dziecko nie tłumacz mi jak trzeba skakać na platformach bo wcale nie wykazujesz się błyskotliwością pisząc takie "mądrości". nie problemem jest zrozumienie fizyki i poprawne odczytanie momentu wyskoku

• Staruchu, napisałeś o nieintuicyjnej fizyce, a teraz piszesz że łatwo ją zrozumieć i poprawnie odczytać moment wyskoku. Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie coś zrozumiałego dającego się poprawnie od

• Gość pawel_k
    Gość pawel_k

śmieszni jesteście a e-penisy wam urosły że hoho opanowaliście grę - wspaniale, cudownie wyjdźcie trochę ze skorupy pseudo-hardcorowców i popatrzcie trochę z boku na to wszystko. jakby gra była dl

Opublikowano

Pewnie drogo ;/...a ja nic nic nie kupie dopóki nie pojawią się zdrapki...

Opublikowano
  • Autor

Świetna informacja, w końcu nowe levele. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku dostaniemy to dlc.

Opublikowano

pewnie na święta równo rok po premierze dodatku MGS do LBP.Mam nadzieję,że nie wezmą tego za niepisaną tradycję i następne levele nie ujrzymy dopiero na gwiazdkę 2010 :/

Opublikowano

jak bardzo mi sie filmy nie podobaja, tak bardzo mi sie podoba gra - kupuje obowiazkowo. na pewno bedzie tzrymac poziom. no i dodatkowo: niech zarobia chlopaki i robia nastepny dodatek. i nastepny. i nastepny. i naste.....

Opublikowano

Aż strach pomyśleć jak ludzie "opanują wodę" jakie levele będą tworzyć.

Wstyd przyznać ale ja jeszcze nie zaliczyłem dodatku MgS ;/.

Opublikowano
  • Autor

Bawił się ktoś nowymi levelami i wodą? Ja dopiero dziś sprawdzę najnowszy dodatek.

Opublikowano

Witam uprzejmie

Jakość wody oceniam na 4+ / 7. Myślałem, że będzie bardziej realistyczna... Nie jest źle, ale mogło być lepiej.

W porównaniu jednak do dodatku MGS, to bardziej przypadł mi do gustu właśnie dodatek MGS, chociaż tematyka Piratów bardziej mnie łechce.

Warto kupić, żeby zobaczyć i pograć, ale rewelacji nie ma, przynajmniej dla mnie.

Za to dodatek z ludzikami jest fajnie zrobiony, chyba najlepsze Sackboye do tej pory...

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Opublikowano

Mi z kolei bardziej piracki dodatek przypadł do gustu, choć obydwa są b. dobre. Szkoda tylko że, takie krótkie.

Natomiast woda rzeczywiście nie robi jakiegoś większego wrażenia jeżeli chodzi o realizm. Ale tak jak wcześniej pisałem poczekajmy tydzień-dwa a powstaną konkretne "wodne" levele to będzie można lepiej ją ocenić.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

a co rozumiecie przez realizm?jej wykonanie czy jej fizykę i interakcje z otoczeniem?

Opublikowano

Wszystkie 3 składniki :).

W sumie to nie ma na dobrą sprawę do czego się przyczepić, ja po prostu troszkę inaczej sobie ją/to wyobrażałem. Natomiast interakcja z otoczeniem i w zasadzie fizyka czasami kuleje. Tylko nie wiem czy to wina bugów (chyba tak) bo dziś w tutorialu metalowa skrzynka pływała mi na powierzchni wody. Reszta co oczywiste była na dnie, podobną sytuacje miałem w 2 levelach zrobionych przez kogoś.

No ale to chyba bugi. Nie ma co smęcić takie dlc za takie pieniądze to ja rozumiem.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A ile jest w tym nowym DLC plansz ?

Opublikowano

Argh... Nie wiem czy mnie nie zjecie za to, ale może spróbuję.

Kupiłem wczoraj LittleigPlanet. Teraz myślę jakie dodatki są mi potrzebne. Jest tego masa w PSStore. Czy ktoś mógłby napisać mi jakie dodatki kostiumów i innych rzeczy powychodziły do LittleBigPlanet i które powinienem zakupić? Widzę, że są tam paczki z kostiumami (zamiast kupna każdego z osobna, mogę wszystkie kupić) i tzw. level-kit. Level-kit, to zapewne narzędzia do budowy leveli - powinienem zakupić wszystkie czy nie warto? Chcę tworzyć własne poziomy, stąd zależy mi na wszystkich dodatkach, ale nie bardzo łapię się które są potrzebne. Jak kupię wszystkie costume packi i level-kity to starczy?

Opublikowano

Kostiumy to tylko i wyłącznie Twoja sprawa tzn. do niczego nie są potrzebne a juz na pewno nie do tworzenia leveli. Tylko i wyłącznie zmieniają wygląd sackboya.

Jeżeli chodzi o dodatki do tworzenia leveli to właśnie wspomniane przez Ciebie level-kit. Trzy najważniejsze z nich to MGS level kit, History-kit i wczoraj wydany Pirates Of The Caribbean level kit. Są chyba jeszcze jakieś dodatkowe pierdoły do tworzenia leveli ale te 3 są najważniejsze i w zupełności wystarczą. Plus oczywiście to co jest zawarte bezpośrednio w samej grze.

@balon1984

Nie przeszedłem jeszcze całego dodatku ale sądząc po opisach trophy to chyba 5.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Panowie, jak ta gra "żyje" w sieci ? ZAstanawiam sie nad kupnem i nie chce zeby gra byla na tydzien. Gralem w bete i mam lbp na psp wiec orientuje sie mniejwiecej w gameplayu. Interesuja mnie lvl stworzone przez graczy. Jest ciagly wysyp, czy gra powoli hamuje?

Opublikowano

Panowie, jak ta gra "żyje" w sieci ? ZAstanawiam sie nad kupnem i nie chce zeby gra byla na tydzien. Gralem w bete i mam lbp na psp wiec orientuje sie mniejwiecej w gameplayu. Interesuja mnie lvl stworzone przez graczy. Jest ciagly wysyp, czy gra powoli hamuje?

Ciągle dodają nowe lvl'e w dodatku juz teraz jest duuużo takich w które trzeba zagrać.

Jedyny mankament to to że z kolegami nie pograsz (chyba ze na jednej konsoli) bo co łatka to coraz bardziej psują multiplayer.

Edytowane przez A.L.I

Opublikowano

Raczej gra samotna, na własnie wspomnianych perełkach.

I jeszcze jedno pytanie. Dodatek do gry "Woda". Jest juz znany jakis konkretny termin wypłyniecia?

Opublikowano

pytanie - History Kit zawiera jakieś grywalne plansze tak jak MGS i POTC pack?

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj kupiłem nowe, pirackie levele. Zanim sprawdziłem co przygotowało nam Media Molecule, to wsiąkłem na ponad 2 godziny w plansze autorstwa graczy. Ta gra nigdy się nie zestarzeje, a ludzi nadal gra więcej niż np., w takie Uncharted 2. Wczoraj było 25 tys. graczy online.

Opublikowano

Racja, racja i jeszcze raz racja.

Ta gra śmiało może funkcjonować jeszcze parę lat z pomocą MM. Dzień w dzień gra pełno osób, stosunek mistrzowskich leveli do crapowatych jest już mniej więcej wyrównany. Nie ma żadnego problemu ze znalezieniem graczy tylko lagi czasem dają popalić. Po za tym co w sumie najważniejsze, gra jest niesamowicie miodna. Jak dla mnie w ogóle się nie nudzi bo za każdym razem oferuje mi co innego. Więc o jej żywotność nie ma co się bać, tym bardziej jak ktoś dopiero zaczyna zabawę z LBP.

Jedyne co mnie boli to, że gra jest strasznie niedoceniona ale to zwalam na zje.baną promocję gry, reklamy. W Polsce to już nawet szkoda wspominać...

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ja w te świeta planuje odpalić i ponownie przejść LBP, a dlaczego akurat teraz? :smile: Bo dokladnie rok temu kupilem sobie playaka z LBP w zestawie i bardzo dobrze mi sie ta gra kojarzy z relaxem na kanapie przy nowej konsoli w świątecznym klimacie, jakkolwiek tandetnie by to brzmiało :) Grałem tez swego czasu online i na prawde ciezko ogarnąć taką ilośc leveli i zaspokoić ciekawość, zwłaszcza ze wiele plansz zrobionych przez graczy jest doskonałych!

A co do promocji i sukcesu tego typu gier to wiadomo jak jest. W porownaniu do psychoanuts czy brutal legend [itp] LBP chyba i tak odniosło z tego grona najwiekszy komercyjny "sukces". Dla mnie to 1 z najważniejszych gier z jakimi mialem kontakt na przestrzeni wielu lat/platform. I ten początek z lektorem "planet Earth..." :thumbsup: God bless SONY.

ps. aha, kanape też miałem wtedy nową :happy:

Edytowane przez humanno

Opublikowano

Ja w te świeta planuje odpalić i ponownie przejść LBP, a dlaczego akurat teraz? :smile: Bo dokladnie rok temu kupilem sobie playaka z LBP w zestawie i bardzo dobrze mi sie ta gra kojarzy z relaxem na kanapie przy nowej konsoli w świątecznym klimacie, jakkolwiek tandetnie by to brzmiało :) Grałem tez swego czasu online i na prawde ciezko ogarnąć taką ilośc leveli i zaspokoić ciekawość, zwłaszcza ze wiele plansz zrobionych przez graczy jest doskonałych!

A co do promocji i sukcesu tego typu gier to wiadomo jak jest. W porownaniu do psychoanuts czy brutal legend [itp] LBP chyba i tak odniosło z tego grona najwiekszy komercyjny "sukces". Dla mnie to 1 z najważniejszych gier z jakimi mialem kontakt na przestrzeni wielu lat/platform. I ten początek z lektorem "planet Earth..." :thumbsup: God bless SONY.

ps. aha, kanape też miałem wtedy nową :happy:

Mógłbym się dołączyć? Dawno nie grałem w lbp a z chęcią bym przeszedł ją jeszcze raz, ale samemu mi sie nie chce. :D

Opublikowano

Jak cos, to rowniez jestem chetny :D Bogu dzieki, ze wydali te DLC - znowu jest wysyp zainteresowania ta gra, wczesniej jakos nie bylo chetnych :P