Gość Mr. Blue Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 Hm... ostatnio powróciłem do nowej serii Naruto, tak na chwilę, a tu okazuje się, że fillery zafundowane nam od 5x odcinka są naprawdę dobrej jakości. Zero zwolnień, więcej gagów, lepsza animacja, brak dwuminutowych powtórzeń... Widać, że studio Tokyo lepiej sobie radzi, gdy nie ma nad sobą sztywnego scenariusza Mangi, której jeden chapter wystarczy na 10 minut, a tu trzeba go rozciągać do 20... Ale mam nadzieję, że jako taśmowiec, Shippuden pokażę klasę już niedługo, gdy zacznie się naprawdę dużo dziać w Mandze. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 23 września 2008 Opublikowano 23 września 2008 Nie ma czegoś takiego jak studio Tokyo, fuszerkę z Naruto odwala wyłącznie Studio Pierrot (shit tier.) Te fillery rzeczywiście na początku wyglądały lepiej niż poprzednie, ale później wyrównują poziom i jest jak za starych "dobrych" czasów. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 24 września 2008 Opublikowano 24 września 2008 Sorry, w tym temacie żaden ze mnie specjalista, ale mimo wszystko ogląda mi się je nad wyraz przyjemnie. Oczywiście zgadzam się, że dla niektórych "Naruto", to anime bez polotu, ale oglądam je, bo nie lubię nie dokańczać zaczętych historii. Po za tym, mi się tam jakoś podoba. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 Końcówka 8 epka G. Laganna i ciche 'o ku.r.wa', końcówka 9go i znowu ciche 'o ku.r.wa' (chociaż już nie o takim 'natężeniu' emocjonalnym:p). Zaczynam dostrzegać co ludzie widzą w tym anime:P. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 7 października 2008 Opublikowano 7 października 2008 Końcówka 8 epka G. Laganna i ciche 'o ku.r.wa', końcówka 9go i znowu ciche 'o ku.r.wa' (chociaż już nie o takim 'natężeniu' emocjonalnym:p). Zaczynam dostrzegać co ludzie widzą w tym anime:P. Oglądam po przerwie Initial D, stare ale ma swój klimat (plus ta okropna muzyka ) Cytuj
Powstały Bokser 0 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Detroit Metal City (muehehehe, najlepsza komedia od czasu NHK!) i Bounen no Xamdou. Poza tym ściagnąłem Aira, ale jakoś mnie nie zachwycił. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Afro Samurai: Tu ważna jest akcja i klimat. Fabuły mogłoby nie być. Nie każdemu podpasuje... Ps. Wersja USA jest lepsza od JAP, z względu lepszego oddania, murzyńskiego klimatu. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Końcówka 8 epka G. Laganna i ciche 'o ku.r.wa', końcówka 9go i znowu ciche 'o ku.r.wa' (chociaż już nie o takim 'natężeniu' emocjonalnym:p). Zaczynam dostrzegać co ludzie widzą w tym anime:P. Ja w niedziele miałem wolny dzien to zarzuciłem płytkami od kumpla i do wieczora obejrzałem wszystkie 27 Epów ;D generalnie Gurren-Lagan miażdży system - fajne postacie (Yoko :*) ciekawa historia (ktora klaruje sie w okolicach 15-17 Epka) i koncowa akcja - mniam. Chcę więcej. Szkoda, że Kamina umarł, dla mnie to była siła napędowa pierwszych epów, po jego śmierci tak zwolniło tempo, ale jak Simon odzyskał wiare w siebie to znówu ruszyło z kopyta. Dobrym motywem było pokazywanie jak postacie dorastają - Gimmy i Darry na początku takie szczyle a potem śmigały razem ze 'staruchami', tak samo jak i dzieciaczek ze szkoły gdzie uczyła Yoko - Nakim - w ostatnim epie przyłacza się do drużyny. Zajebisty Viral jest, kozak Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 21 października 2008 Opublikowano 21 października 2008 Końcówka 8 epka G. Laganna i ciche 'o ku.r.wa', końcówka 9go i znowu ciche 'o ku.r.wa' (chociaż już nie o takim 'natężeniu' emocjonalnym:p). Zaczynam dostrzegać co ludzie widzą w tym anime:P. Ja w niedziele miałem wolny dzien to zarzuciłem płytkami od kumpla i do wieczora obejrzałem wszystkie 27 Epów ;D generalnie Gurren-Lagan miażdży system - fajne postacie (Yoko :*) ciekawa historia (ktora klaruje sie w okolicach 15-17 Epka) i koncowa akcja - mniam. Chcę więcej. Szkoda, że Kamina umarł, dla mnie to była siła napędowa pierwszych epów, po jego śmierci tak zwolniło tempo, ale jak Simon odzyskał wiare w siebie to znówu ruszyło z kopyta. Dobrym motywem było pokazywanie jak postacie dorastają - Gimmy i Darry na początku takie szczyle a potem śmigały razem ze 'staruchami', tak samo jak i dzieciaczek ze szkoły gdzie uczyła Yoko - Nakim - w ostatnim epie przyłacza się do drużyny. Zajebisty Viral jest, kozak Cytuj
Mani 685 Opublikowano 27 października 2008 Opublikowano 27 października 2008 Viral to Mega kozak. Dał sie polubić nawet gdy był tym złym hihi. Obecnie oglądam Persona: Trinity Soul oraz Wagaya no Oinari-sama oba jak narazie ciekawe obrazy i nie nudzą mnie. Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 28 listopada 2008 Opublikowano 28 listopada 2008 (edytowane) Drift off to Blue Orchid Island - swietne ecchi, co chwile jest z czegos beka moze ktos polecic cos podobnego ? Edytowane 28 listopada 2008 przez Siwy_ Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 2 grudnia 2008 Opublikowano 2 grudnia 2008 Skończyłem pierwszą serię Mahou Shoujo Lyrical Nanoha, a jutro/pojutrze biorę się za drugą serię. Ogólnie, anime nie jest specjalnie odkrywcze pod względem fabuły (żeby nie mówić, że banalne ;p) ale oglądało mi się bardzo przyjemnie Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 3 grudnia 2008 Opublikowano 3 grudnia 2008 W końcu zacząłem ogladać FMA - genialne, cudowne, nie do wyrypania:P. Cytuj
XM1014 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Naruto Shippuuden, Hellsing / Hellsing Ultimate i Bleach. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 Slayers, GTO i Basilisk Kōga ninpō chō. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Ja zaczalem ogladac One piece'a, i coś czuje że Naruto może być zagrożony w moim Rankingu xD naprawde wciąga, i do tego ten durnowaty humor narazie jestem na 57 epie. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Gintama i Claymore. Te pierwsze jakieś chore, więc nie wiem czy dam rade dojść do ostatniego odcinka. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Full Metal Panic fumoffu i second raid i seto no hanayome. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 Prince of Tennis, i kurde, nie wiem czemu Seigaku tym się podnieca . Pewnie jakaś akcja jak z filmem Van Santa :F Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 11 stycznia 2009 Opublikowano 11 stycznia 2009 Ładna kreska, porządna animacja, świetny soundtrack, wciągające pojedynki, charyzmatyczne postacie, prosta acz przemyślana fabułka (bądź co bądź to tylko sportówka, nie można wymagać bóg wie czego), idealny balans między szkolną komedią i akcją na boisku - w zasadzie nie ma się czego doczepić. Takie anime albo się lubi albo nie, podobnie jak z Naruto czy Code Geass Prince of Tennis to seria przeznaczona raczej dla masowego widza, mająca zapewnić mu czystą, nieskomplikowaną rozrywkę na względnie wysokim poziomie. I jedni PoT znienawidzą, a inni pokochają. Ja akurat zaliczam się do tej drugiej grupy ;] Btw, seria OVA ssie. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 Niedawno zaczęłam oglądać Death Note, jestem obecnie na 10 odc. Wciąga nieziemsko O.O . Dzięki Ukyo za namiar ;] Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 (edytowane) Aktualnie męczę Kyouran Kazoku Nikki (ang. chyba "Family Frenzy", acz głowy nie dam). Absurdalność tego anime bije chyba wszystko co dotąd widziałem oO Ale ogląda się genialnie Edytowane 15 stycznia 2009 przez Zaton. Cytuj
Loki! 0 Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto. N.K.H. School Days- Świetny Dramat- Zakończenie po prostu rozwala na MAXA! ;( Oglądam: Higurashi no Naku Koro ni - Całkiem fajny Horror Psychologiczny. Jak kogoś nie obrzydza widok małej dziewczynki zmasakrowanej i nagiej to Polecam ;]. Honey and Clover. Cytuj
Ryofu Housen 0 Opublikowano 24 stycznia 2009 Opublikowano 24 stycznia 2009 Berserk - dużo sie dobrego nasłuchałem/czytałem o tym anime, jednak jakoś nie było okazji wcześniej sprawdzić. I cóż... Jeszcze, żadna inna seria po zakończeniu nie pozostawiła we mnie takiego niedosytu >.> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi