Pikol 336 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Opublikowano 1 kwietnia 2009 Ja zacząłem One piece'a oglądać miło sie to ogląda, jestem na 70 epie. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 No, faktycznie, 'zacząłeś'. Ja oglądam aktualnie Bubblegum Crysis Tokyo 2040 (ciekawe oldschoolowe ekhm...mecha w sosie softcyberpunku?) i Kannagi (bardzo przyjemny school). Co sądzicie o Angel Heart, bo mialem na to smaka, ale po 2 epkach szczerze mówiac średnio mi podchodzi - warto dalej w to wnikać? (przeczytalem mangi do momentu w anime gdzie jestem i niestety, ale wersja tv nie jest tak fajnie krwawa jak drukowany odpowiednik, szkoda;[). Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 U mnie dalej lipa . Figaro - http://www.megaupload.com/?d=Q5CYFK4K - pierwszy epek Michiko to Hatchin w 720p - zassij na probe i sprawdź jak u ciebie z HD . Łohoh, tnie się jak skur***yn, a best playerem strzaszne slowmotion Trudno. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 2 kwietnia 2009 Opublikowano 2 kwietnia 2009 (edytowane) A ja jestem w cieżkim szoku, bo bestplayerem nie próbowałem tego puszczać - spróbowałem dopiero teraz i mi poszło normalnie lol . Wiecie może jak w bestplayerze wyświetlić napisy zintegrowane w mkvce?. EDIT: Ok poradziłem sobie - wyciagnąłem z pliku z filmem napisy w .ass i później przerobiłem je na .srt, które to już bestplayer łyka;]. No, ero HD w anime - przybywam! xD Edytowane 2 kwietnia 2009 przez Aramis Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Opublikowano 3 kwietnia 2009 Tyle, że to powinno działać w Media Player Classic bez problemu po odpowiednim zainstalowaniu i nie bawić się w jakieś wyciąganie napisów i przerabianie ich. No cóż grunt, że komuś to pomogło. Co by powrócić do tematu ostatnio oglądałem Toradora!, jak na gatunek szkolnych romansideł, to nawet dobra seria. Cytuj
arseonist 0 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich pierwszym postem i juz pisze co tam u mnie leci ostatnio. Skonczylem Lovely Complex i Azumanga Daiou. Bardzo fajne i zabawne obie serie. Ktos pisal o Kannagi. Wlasnie mialem w planach sprawdzenie tegoz, tak samo jak Michiko. Zaczalem ogladac Disgaea, jestem wlasnie po dwoch odcinkach. Jako ze z RPG jestem na bakier, to i giery nie znam, ale anime calkiem przyjemne. Troche dziwne, ale lekko sie oglada i usmiechnac sie mozna nawet. Edytowane 4 kwietnia 2009 przez arseonist Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 kwietnia 2009 Opublikowano 4 kwietnia 2009 To przy grze bys sie posikal . Cytuj
Gość Siwy_ Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 (edytowane) death note - do 15 epa anime jest genialne, to co sie dzieje w 16 i pozniej (jestem na 21) po prostu mi sie nie podoba spoiler -mam nadzieje ze raito znowu bedzie kirą i powroca shinigami Edytowane 14 maja 2009 przez Siwy_ Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight - Trochę lipne, ale jakoś się ogląda. Toward the Terra - Całkiem fajne Sci-Fi osadzone w kosmosie. Dennou Coil - Najlepsza seria na koniec, to anime jest rewelacyjne, pierwszoligowa produkcja. Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 Tengen Toppa Gurren Lagann. Kurde tyle osób to tutaj polecało, ale nie mogłem się przełamać do tego anime. Jednak jak już zacząłem to mnie wciągło i stało się jednym z moich ulubionych anime. Kamina jest the best, chociaż potem Simon też przestałbyc emo i też jest spoko. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 A ja tam jade same trwajace nadal: One Piece, Dzieciuro Shippuden, Bleach, FMA 2009 i Sengoku Basara. Czegos takiego jak to ostatnie dlugo szukalem - walki z rozblyskami i swiatelkami, kilometrowe skoki w gore, chora sila i humor Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 (edytowane) ja obejrzałem pierwszego epa vision of escaflowne i szukam aktualnie lepszej jakości tego animca, bo już widze, ze to dobra seria jest ;] ogolnie to mało serii ostatnio oglądam z racji pustki. Macross frontier [nadrabiam zaległości] i fma:b głównie. Czekam na drugą serię dgraymana, bo mangi nie umiem zmusić sie do czytania [strasznie nieczytelna] i może nowe evangeliony obczaje co tam słychać. Edytowane 30 maja 2009 przez Ak0nia Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 maja 2009 Opublikowano 30 maja 2009 (edytowane) Aktualnie siedze przy 07 Ghost (zabawne, taki gatunek mi sie przejadl juz dawno bo gejowaty bishonen = gejowata otoczka FUUUJ !!) ale Duch mnie wciagnal jak nic o-o) dobra manga, dobre anime. Poza tym Casshern Sins (genialna kreska w HD !) jak ktos szuka pesymistycznego anime z niespecjalnie skomplikowana osia fabularna (ale jednoczesnie dajaca duzo do myslenia !) i jakas akcja, danie w sam raz ! Sprobuje sie jeszcze przekonac do Pandora Hearts, OP genialny, bohater jak z Jrpg'a (blondyn ) no i Square Enix (wszystko jasne, nie cackaja sie z logiem przy byle produkcji). Edytowane 30 maja 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Aktualnie Ranma 1/2 - oldschool rulez Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Ja aktualnie oglądam Macross Frontier, K-on i Dragonball Z ^_^ Aktualnie Ranma 1/2 - oldschool rulez Potwierdzam, świetna oldschool'owa seria. Sam pamiętam jak parę lat temu oglądałem ją na niemieckim RTL2. Szkoda,że teraz na tej stacji lecą same badziewia pokroju Naruto... Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Obejrzałem 1 ep z Dennous Coil po tym jak ktoś ją tutaj pochwalił. No i się zawiodłem, jakieś dziwactwa, nie wiadomo ocb, no i ta końcówka -_-. Czy naprawdę nie ma jakichś anime bez tych zabawnych stworków, infatylnych postaci krzyczących "kupa"? Jedyne dobre anime jakie znam to Death Note, Monster i Golden Boy a widziałem ich wiele ;f Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 (edytowane) Obejrzałem 1 ep z Dennous Coil po tym jak ktoś ją tutaj pochwalił. No i się zawiodłem, jakieś dziwactwa, nie wiadomo ocb, no i ta końcówka -_-. Czy naprawdę nie ma jakichś anime bez tych zabawnych stworków, infatylnych postaci krzyczących "kupa"? Jedyne dobre anime jakie znam to Death Note, Monster i Golden Boy a widziałem ich wiele ;f Jest wiele "normalnych" anime, ja ze swojej strony mogę polecić m.in.: Ghost in the shell -obie serie i kinówki Cowboy Bebop Vision of the Escaflowne Akira Perfect Blue Millenium Actress Jin-Roh, kto grał w Killzone 1&2 od razu polubi design pewnych jednostek Anime ma wiele tytułów do zaoferowania i każdy znajdzie coś dla siebie. Inną kwestią jest to, że czasem trzeba się troszkę naszukać by znaleźć to co naszym gustom będzie odpowiadać. Edytowane 31 maja 2009 przez Paliodor Cytuj
Zetsu 0 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Obejrzałem 1 ep z Dennous Coil po tym jak ktoś ją tutaj pochwalił. No i się zawiodłem, jakieś dziwactwa, nie wiadomo ocb, no i ta końcówka -_-. Czy naprawdę nie ma jakichś anime bez tych zabawnych stworków, infatylnych postaci krzyczących "kupa"? Jedyne dobre anime jakie znam to Death Note, Monster i Golden Boy a widziałem ich wiele ;f To chyba jednak niezbyt wiele. Jak masz dosyć infantylności to obczaj któreś z tych: - Gilgamesh - Hellsing - Darker Than Black - Ergo Proxy - Seirei No Moribito - Beck - Claymore spisane na szybko, tematyka różna, w każdym razie w żadnym z tych anime nie uświadczysz ani zabawnych stworków ani głupiutkich postaci. Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Również polecam Ergo Proxy, świetna seria z ciekawie poprowadzoną fabułą i postaciami. Lekko filozoficzna i zmuszająca nas czasem do myślenia nad tym co dzieje się na ekranie. Jeśli ktoś oczekuje od tego anime niczego więcej niż bezmyślnego siedzenia i gapienia się w telewizor to się zawiedzie. Dodatkowo dostępna do kupienia u nas za nieduże pieniądze. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Obejrzałem 1 ep z Dennous Coil po tym jak ktoś ją tutaj pochwalił. No i się zawiodłem, jakieś dziwactwa, nie wiadomo ocb, no i ta końcówka -_-. Czy naprawdę nie ma jakichś anime bez tych zabawnych stworków, infatylnych postaci krzyczących "kupa"? Jedyne dobre anime jakie znam to Death Note, Monster i Golden Boy a widziałem ich wiele ;f To ode mnie to Dennou Coil było Nie no sorry to anime jest rewelacyjne, świetnie przedstawiony świat dzieci, dla których cyberprzestrzeń to normalka. Gdyby tylko każde anime zawierało taką "infantylność", to było by pięknie. To anime jest w ścisłej czołówce tego co widziałem, a jestem porąbanym weaboo i widziałem sporo anime (ponad 300 pewnie, nie zliczam tego na jakiś listach, więc dokładnie nie napiszę). Death Note - średniak, no dobra trochę powyżej przeciętnej plus OST był całkiem niezły Monster - świetna pozycja, to autentycznie czołówka Golden Boy - całkiem fajna stara komediowa seria OAV Oglądam aktualnie większość rzeczy z tego sezonu, więc trochę od siebie: Cross Game - najlepsze anime w tym sezonie Eden of the East - w sumie tak samo dobre jak Cross Game, tyle że w innej kwestii Fullmetal Alchemist - Całkiem spoko, fajne walki Guin Saga - nawet fajne fantasy w starym stylu Natsu no Arashi! - jeżeli lubisz produkcje studia Shaft (Sayonara Zetsubou Sensei) to koniecznie do oblukania Phantom - Requiem for the Phantom - nic wybitnego, ale dobrze się ogląda losy tych zabójców Sengoku Basara - totalnie odchylone postacie i walki, świetny odmóżdżacz z rewelacyjną oprawą Production I.G Souten Kouro - coś jak Basara, tyle że w Chinach i odrobinę poważniejsze (nie ma stu metrowych skoków i walk z prędkością światła) Shin Mazinger Shougeki! Z Hen - Gurren Lagann osadzony w latach 70-tych, to od tego anime zaczęły się mechy, najnowsza część (nie widziałem poprzednich) wymiata w aspekcie walk robotów i głupoty oraz porypanych postaci (w pozytywnym sensie) Valkyria Chronicles - to nie jest zbyt dobre, ale jakoś się ten bubel ogląda Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Ja z obecnych serii polecam K-ON. 4(teraz 5) dziewczyn zakłada klub muzyczny w szkole. Fajnie się ogląda. No i jeszcze Hatsukoi Limited. Nawet fajne school-life i romans. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 (edytowane) Ja jetem po ponad 20 godzinnym maratonie z dwoma ulubionymi seriami -Neon Genesis Evangelion - od tego się wszystko u mnie zaczęło(przygoda z anime), mam wielki sentyment do tego anime, uwielbiam klimat pustki i zagubienia jaki pozostawia po sobie seria TV, bohaterów- Asuuka-ciaaaan Rei Ciwaaan i tę nutkę kiczu -pierwszorzędne danie Gurren Laggan- seria , która wkradła się do mojego top 5 i nie chce go opuścić swietna Historia genialne sceny walki( ach to naparzanie się galaktykami) i bohaterowie dorastający razem z widzem - świetna nie tuzinkowa seria " KIM TY, DO CHOLERY, MYŚLISZ ,ŻE JA JESTEM! !Na końcu był FLCL- seria którą uwielbiam( szczególnie w wersji drukowanej)- dziwna pokręcona( może mi wyjaśnić o co w niej chodzi?) I LOVE GAINAX - uwielbiam ich serie. Cały maraton jakoś przeżyłem hmm może w wakacje spróbuje pobić rekord rekordów i obejrzeć całego one piece (400 odcinków+) ciekawe czy się uda Edytowane 31 maja 2009 przez Heviro (Fanboy BDG) Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 31 maja 2009 Opublikowano 31 maja 2009 Np Hatsukoi Limited jest nawet ok. Co trzeba zaznaczyć - bardzo trzyma się mangi więc nie am jakichś drażniących zapychaczy. Tak w ogóle to skoro FMA remakeują to zrobiliby to samo z GTO. Manga się skończyła wiec tym razem pół serii ne musiałoby być fillerem (aczkolwiek niektóre były całkiem zabawme). Ranma jest fajna. Kurde te oldskulowe serie cos w sobie mają i ciągną widza do ekranu . Cytuj
Zetsu 0 Opublikowano 1 czerwca 2009 Opublikowano 1 czerwca 2009 Ja jetem po ponad 20 godzinnym maratonie z dwoma ulubionymi seriami Cały maraton jakoś przeżyłem hmm może w wakacje spróbuje pobić rekord rekordów i obejrzeć całego one piece (400 odcinków+) ciekawe czy się uda Jesteś hardkorem. A ja podobnie jak Aramis jestem za remejkiem Onizuki. Cytuj
Sogi 2 Opublikowano 29 lipca 2009 Opublikowano 29 lipca 2009 Tengen Toppa Gurren-Lagann < Dzisiaj Pierwsze 2 Odcinki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi