xiii-13 0 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Mam problem z lapkiem (MSI ex460). Klawiatura blokuje mi wciskanie kilku klawiszy naraz i nie mogę robić strafe jumpow. Da się to jakoś rozwiązać? Cytuj
Gość Opublikowano 6 września 2010 Opublikowano 6 września 2010 Nie. To problem sprzętowy. Czasami w recenzjach piszą na ten temat. Nie ma możliwości wciskania kilku konkretnych klawiszy na raz, bo się blokują. Spróbuj przypisać skok do jakiegoś innego przycisku, może się uda to obejść w ten sposób. Cytuj
lmz 48 Opublikowano 2 października 2010 Opublikowano 2 października 2010 Kumpel włączał kompa, doszło do logo windows i się zawiesił. Wyłączył zasilanie(?) i od tego czasu gdy uruchamia, to wiatraczki chodzą, ale nic się nie wyświetla na monitorze, nawet "no signal" (wyświetla się gdy odłączy monitor). Zasilacz sprawdził, jest ok. Płyta? Grafika? Cytuj
Gość Opublikowano 3 października 2010 Opublikowano 3 października 2010 Rozłóż kompa na części pierwsze i złóż. Może pomoże + reset biosu + sprawdzenie kabli. Cytuj
Velius 5 725 Opublikowano 5 października 2010 Opublikowano 5 października 2010 Sprzedalem kumplowi plyte glowna gigabyte p31-ds3l,u mnie wszystko dzialalo bez zarzutow,on zas twierdzi ze nie ma dzwieku,windows nie wykrywa karty dzwiekowej (zintegrowanej) i przy kazdym odpaleniu wyskakuje komunikat ze znaleziono nowy sprzet ale nie mogl zostac zainstalowany. Sterowniki instalowane zarowno z plyty jak i ze strony producenta,system windows xp sp 2,tak bylo googlowane i probowane rozwiazania podane w sieci ale nic nie daja. Plyta jest na 100% sprawna wiec nie wiem o co tu moze chodzic ? Komp dobrze zlozony,podobno przez fachowca. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 Problem z dzwiekiem ktory sie resetuje po kazdym uruchomieniu czesto jest spowodowany przez jakiegos syfa. Niech uruchomi spybota i przeskanuje system. Rowniez mialem takie przygody na xp. Objawy identyczne. Kupilem 2 takie plyty glowne, zlozylem na nich kompy i od 3 lat wszystki smiga na podkreconym troche sprzecie. Cytuj
Wolny 29 Opublikowano 16 października 2010 Opublikowano 16 października 2010 nie wiem czy to dobry temat. Mam problem z pendrivem Kingston tego typu http://www.notebookoutlet.com.ar/fotos/fotos_auto1/Pendrive__Kingston_DataTraveler_101_8GB_2.jpg 16 gigówka ,sprawdzałem go na paru kompach. Pliki wrzucają się normalnie ale nie moge ich odczytać (sprawdzałem na filmach),gdy je skopiuje na kompa - to samo. gdy wsadziłem go do laptopa było pokazane że 13 gb zajęte przez filmy a w środku foldery z filmami puste. Formatowałem go wiele razy w systemie fat32 i nic, w systemie ntfs nie może ukończyć formatowania . Proszę o pomoc. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Od jakiegos czasu komputer nie chce sie normalnie uruchamiac. Wciskam guzik zasilania i slychac takie chrobotanie (jakby brakowalo zasilaczowi mocy na start maszyny). Odlaczam kabel zasilajacy od zasilacza na jakies 10sekund, podlaczam ponownie, wciskam guzik i komputer hula. Any ideas? Cos nie tak z zasilaczem badz mobo. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Coś piszczy? Diody na mobo świecą? Najlepiej by było podłączyć inny zasilator. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Nic nie piszczy tylko tak 'chrobocze' zasilator a wiatraczki tak sie poruszaja (nie kreca) leciutko w jedna i w druga strone jakby nie bylo wystarczajacej mocy zeby sie krecily. Wiem ale nie mam mozliwosci narazie podlaczenia innego zasilacza. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Mam laptop Samsung R780(Win7). Do pewnego momentu chodził jak złoto - teraz jak krew z nosa. Bywa, że wszystko śmiga jak złoto, ale często tuż po włączeniu potrafi zawiesić się na przeglądarce, czy przeglądaniu plików pomocy. Spadki wydajności są tak ogromne, że można powiedzieć, że w ogóle jej nie ma. Co może być problemem? Cytuj
Gość Opublikowano 20 grudnia 2010 Opublikowano 20 grudnia 2010 Mam pytanko odnośnie internetu HSDPA mam blueconnect i ciągle mi się łączy z EDGE a tam mam przesył 0,3 Mbit/s Jestem w centrum Poznania i nadal EDGE ? jak można włączyć HSDPA ? Cytuj
saptis 620 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Dziwna sprawa, ale napisze co i jak. Kilka razy podczas pisania postow na forum zdazylo mi sie ze nagle kursor sam od siebie przeskoczyl do polowy tekstu, wiec wszystko troche sie pomieszalo i musialem robic kopiuj/wklej i przesuwac kursor na koniec zdania. Komp jest nowy, notebook Sony Vaio, nie wiem co moze byc powodem takich rzeczy - zastanawialem sie, ze moze podczas pisania zachaczam o touchpada i przesuwam kursor, ale nie wiem. Czy ktos sie juz z tym spotkal ? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Dziobiesz w taczpada. Jeśli używasz mychy, to po prostu wyłącz taczpada. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 10 stycznia 2011 Opublikowano 10 stycznia 2011 Podpowiem, że klawisz funkcyjny i najprawdopodbniej f7. Często tak mam, wkurza to niemiłosiernie. ps. A może masz suwakprzycisk jakiś do wyłączania taczpada osobno. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 (edytowane) mam taki problem, ze nie wyswietlaja mi się cieple kolory, nie jest to napewno wina monitora, bo sprawdzalem czytalem na necie, ze trzeba kablem poruszac przy gniazdku do grafiki, ale to nie pomaga dam plusa za pomoc... edit: sterowniki wszystkie zainstalowalem, a karta to 8800 gts Edytowane 15 stycznia 2011 przez alexx-1 Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 mam taki problem, ze nie wyswietlaja mi się cieple kolory, nie jest to napewno wina monitora, bo sprawdzalem czytalem na necie, ze trzeba kablem poruszac przy gniazdku do grafiki, ale to nie pomaga dam plusa za pomoc... edit: sterowniki wszystkie zainstalowalem, a karta to 8800 gts A ktore to sa cieple kolory bo zasadniczo wyswietlane sa czerwone, zielone i niebieskie i zazwyczaj brakuje jednego z tych trzech. Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 (edytowane) czerwonego nie ma w karcie mam 2 gniazdka do monitora, ale jak podlaczam do drugiego to nic nie pokazuje sie, moze da sie przestawic zeby dzialalo to drugie gniazdko? bo byc moze w tym pierwszym jest problem, albo w przejsciowce z dvi Edytowane 15 stycznia 2011 przez alexx-1 Cytuj
Stona 569 Opublikowano 15 stycznia 2011 Opublikowano 15 stycznia 2011 Monitor automatycznie powinien wykryć sygnał jeśli z kartą jest wsio ok. Masz dwa dvi czy jedno dvi a drugie dsub? 1 Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 (edytowane) dwa dvi, chyba bedzie trzeba kupic nową karte... chyba moge miec pewnosc ze to nie wina płyty głównej? edit, juz ok, wystarczylo z resetowac kompa przed zmiana gniazdka Edytowane 16 stycznia 2011 przez alexx-1 Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Chce podpiąć do swojego komputera nagrywarkę na SATA, ale mój problem polega na tym że nie mam sata na płycie. Rozwiązaniem jest kupno kontrolera SATA na PCI. Tylko polećcie jakiś w miarę dobry (żeby działała nagrywarka i nie niszczyła płyt) za normalną cenę. Może ta prośba nie pasuje ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Cytuj
CeHa 6 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 (żeby działała nagrywarka i nie niszczyła płyt) za normalną cenę. A co ma kontroler SATA pod PCI a do niszczenia płyt przez nagrywarkę ? Jak ma się do dupy płyty to i najlepsza nagrywarka spali płytę . Wystarczy kupić zwykły adapter IDE na SATA za 29zł http://www.proline.pl/?p=ADAPTER+IDE+SATA Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Ejo, kupilem 2 dyski 500gb, zeby chodzily w RAIDZie. mialem na poczatku odczyt jakies 200mb/s, potem zainstalowalem jakis systemowy kontreler RAID do plyty glownej ze strony intela. po tym transfer spadł do predkosci jednego dysku, ok 100mb/s. I nie moge tego odinstalowac, bo nagle mowi, ze to nie zbedne do raidu. any suggestions ? Cytuj
Stona 569 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 (żeby działała nagrywarka i nie niszczyła płyt) za normalną cenę. A co ma kontroler SATA pod PCI a do niszczenia płyt przez nagrywarkę ? Jak ma się do dupy płyty to i najlepsza nagrywarka spali płytę . Wystarczy kupić zwykły adapter IDE na SATA za 29zł http://www.proline.p...DAPTER+IDE+SATA Nie polecam adaptorów adapterów i innych gramofonów. Miałem gigabyte , niby markowe, a działało tylko jak padał deszcz lub była odpowiednia koniunkcja planet. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi