kasuro 34 Opublikowano 30 października 2013 Opublikowano 30 października 2013 a spróbuj sam rozkręcić go, może taśma jest poluzowana od matrycy. Cytuj
nihongo112 34 Opublikowano 31 października 2013 Opublikowano 31 października 2013 I myslisz, ze serwis chciałby mnie naciągnąc na 8 stów? Mogę spróbowac, chociaz poyebana konstukcja tego lapka jest Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 Panowie chciałbym sobie wymienić kartę wifi w laptopie. Wprawdzie znam odpowiedz ale chcę się upewnić, karty wifi mają dwa standardy wejść ten węszy i szerszy i tylko tym się różnią ? czyli bez problemu mogę kupić do starego laptopa nową szybszą kartę wifi z takim samym wejściem i będzie hulać ? Cytuj
yasiekk 13 Opublikowano 4 listopada 2013 Opublikowano 4 listopada 2013 Nie do końca tak jest. Niektórzy producenci laptopów robią sobie w BIOSie whitelistę obsługiwanych kart. Jest tak chociażby z Lenovo. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 5 listopada 2013 Opublikowano 5 listopada 2013 Przedzwon do producenta o ile ma siedzibę w PL i zapytaj. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 (edytowane) Panowie od jakiegoś czasu mam problem, a mianowicie co jakiś czas(raz dziennie spokojnie) mam takie coś, że komputer jakby dostaje freeza i czasem się odwiesi czasem nie, jak się odwiesi to jest takie coś: http://pl.tinypic.com/view.php?pic=n346kw&s=5#.UnygOeJmPgI i są ścinki co kilkanaście sekund, pozostaje tylko twardy reset(bo jak chcę uruchomić ponownie z menu albo nawet zamknij to owszem komputer pokazuje pulpit zamykania, ekran robi się czarny jakby komputer już przestał działać, ale on nadal działa). W dodatku od kilku dni doszło takie coś jak freez na amen, nawet na pulpicie. Czasem ledwo do uruchomię pc i od razu ścina + twardy reset. Nie wiem od czego to. Myślałem, że grafika lub ram, ale przetestowałem i żadnych błędów, elegancko. Obstawiam zasilacz. A co wy myślicie? Edytowane 8 listopada 2013 przez suteq Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 (edytowane) Ja kiedyś tak miałem, ale podzespoły były jeszcze na gwarancji tak więc poszło do serwisu. Okazało się że szlak trafiał płytę główną. zajrzyj do środka czy kondensatory nie są popuchnięte. U mnie były te zaraz koło procesora. Edytowane 8 listopada 2013 przez GwynBleidd_79 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 listopada 2013 Opublikowano 8 listopada 2013 (edytowane) No to obczaję jak wrócę do domu, bo zaraz wychodzę. Wkur.wię się jak to będzie to. :confused: @edit Sprawdziłem kondensatory. Jak dla mnie wyglądają bez zmian, żadnych zniekształceń, wybrzuszeń itp, wszystkie płaskie. Może to faktycznie zasilacz. Model to chyba Feel III 3-letni. A wiem, że Feel to chyba dosyć awaryjne zasilacze, aczkolwiek edycja 3 nie ma tylu negatywnych głosów. Edytowane 8 listopada 2013 przez suteq Cytuj
Xord 50 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 Napisze tu mam problem z myszka bezprzewodowa mianowicie nie współpracuje ze mna kursor nie przesuwa się w dół tylko u góry tak jakby była rozkalibrowana co robić? Mam Windows 8.1 jakby co. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 No to obczaję jak wrócę do domu, bo zaraz wychodzę. Wkur.wię się jak to będzie to. :confused: @edit Sprawdziłem kondensatory. Jak dla mnie wyglądają bez zmian, żadnych zniekształceń, wybrzuszeń itp, wszystkie płaskie. Może to faktycznie zasilacz. Model to chyba Feel III 3-letni. A wiem, że Feel to chyba dosyć awaryjne zasilacze, aczkolwiek edycja 3 nie ma tylu negatywnych głosów. Kolego masz tykającą bombę wymien ten zasilacz na coś markowego i porządnego . Jedynym dobrym i konkretnym zasilaczem od ModeCome był model MC ... wszystkie następne Feel i inne to pseudo zasilacze o tragicznej jakości .A w twoim przypadku zasilacz zwyczajnie nie wyrabia i nie daje tyle papu ile trzeba skutki tego moga być opłakane bo zamiast wymiany zasilacza bedziesz wymieniał zasilacz ,płyte główną i inne komponenty . Kup jakiegoś Chefteca ,Corsair 450W solidne za cenę 120zl i masz głowe spokojną Napisze tu mam problem z myszka bezprzewodowa mianowicie nie współpracuje ze mna kursor nie przesuwa się w dół tylko u góry tak jakby była rozkalibrowana co robić? Mam Windows 8.1 jakby co. Zmien cukierkowego windowsa na porządny system W7 .... Jak sądzisz ze jest rozkalibrowana to zrób kalibrację .. może jakiś syf masz na myszce co zakłóca sygnał ....albo po prostu jest uwalona . Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 canuks a mógłbyś polecić konkretny model zasilacza? Obecny mój to 550W. Więc jakbyś mógł polecić jakiś 500W to byłbym wdzięczny. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 9 listopada 2013 Opublikowano 9 listopada 2013 canuks a mógłbyś polecić konkretny model zasilacza? Obecny mój to 550W. Więc jakbyś mógł polecić jakiś 500W to byłbym wdzięczny. 550W to ma na naklejce idę o zakład ze faktycznie ma max 400W .Kiedyś był test chyba na pclabie Modecoma Feel 2(chyba) na naklejce miał 450W faktyczna max moc jaką dawal to 320W proszę : http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-80-plus-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/ http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-500w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc082-527959/ http://www.morele.net/zasilacz-zalman-zm450-gs-529843/ http://www.morele.net/zasilacz-enermax-enp500agt-498711/ Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 Panowie potrzebuje pomocy. Kupilem ostatnio nowy procesor i plyte glowna(i5 4670k i Asus Maximus VI Hero). Niestety po podlaczeniu na plycie widnieje 00(ktory oznacza wedlug instrukcji "not used"). Niby wiele jest o tym w internecie, ale u innych wystepowalo to po jakims czasie uzytkowania(czyli normlanie wgrali os, grali itd). U mnie przy starcie kompa wlaczaja sie wentylatory, naped dziala, dyski takze slychac, ale nie ma obrazu(karta graficzna takze jakby nie dzialala bo nie kreca sie wentylatory na niej). Probowalem podlaczyc Hdmi do plyty glownej, ale to takze nie zmienilo sytuacji. Najgorsze jest to, ze znajomych komputery to dinozaury i nie mam jak sprawdzic poszczegolnych czesci Pozostale czesci: Radeon 7950 Pamieci Patriot DDR 3 Zasilacz Be quiet! 680W Dysk WD 1TB Przyznam szczerze, ze nie jestem jakims znawca w dziedzinie komputerow, ale wszystko powinno byc dobrze podlaczone. Jezeli mam cos zwracac to lepiej to co jest na 100% wadliwe, ale z kompem wiem, ze nie jest latwo to sprecyzowac. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 Uwalona płyta .... na pewno podpiąłeś wszelkie zasilanie ? procesora ,płyty głównej ,karty graficznej ? Odpal kompa bez karty graficznej jeśli ruszy i bedzie obraz to masz trop gdzie szukać ,albo uwalony slot ,albo grafika . Jeśli nie odpali to płyta ma jakiś problem . Procesor na pewno dobrze zamontowałeś ? Zrób też reset biosu zworką na płycie głównej . Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 W sumie to mam nadzieje, ze nie( by nie bawic sie w reklamacje). Wszystko dzialalo w poprzedniej konfiguracji(plyta asus crosshair formula IV i phenom II 965 be) czyli plyta, pamieci itp. Przed chwila udostepnilem filmik na youtube "Podlaczenie kompa" uzytkownik Sanryu85(brak kompa i musze sie pierdzielic z Ipadem) z wszystkim podlaczonym(minus karta graficzna), wiec moze dopatrzysz sie czegos nie/zle podlaczonego...przynajmniej mam taka nadzieje Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 11 listopada 2013 Opublikowano 11 listopada 2013 zrób tak jak pisał canuks. Odpal z wbudowanej grafiki w procku i zobacz czy ruszy. Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 Probowalem uruchamiac w roznych konfiguracjach(sama plyte z prockiem takze), ale zawsze wynik byl taki sam ten nieszczesny kod 00 i brak jakiegokolwiek obrazu. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) W sumie to mam nadzieje, ze nie( by nie bawic sie w reklamacje). Wszystko dzialalo w poprzedniej konfiguracji(plyta asus crosshair formula IV i phenom II 965 be) czyli plyta, pamieci itp. Przed chwila udostepnilem filmik na youtube "Podlaczenie kompa" uzytkownik Sanryu85(brak kompa i musze sie pierdzielic z Ipadem) z wszystkim podlaczonym(minus karta graficzna), wiec moze dopatrzysz sie czegos nie/zle podlaczonego...przynajmniej mam taka nadzieje Człowieku a zasilanie proca to ja podłacze ?!!!!! lewy górny róg płyty złącze 8 pinowe . Podłącz to i poleci Edytowane 12 listopada 2013 przez canuks Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 Ooooooook...na swoja obrone mam tylko, ze to moje pierwsze samodzielne skladanie/podlaczanie kompa... Dzieki wielkie i jak kiedys bedziesz w Szczecinie to stawiam pare browcow Cytuj
canuks 63 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 Podłączyłeś ? działa ? A z Browarem to się przypomnę w odpowiednim czasie Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 12 listopada 2013 Opublikowano 12 listopada 2013 (edytowane) Tak, wszystko sie wlacza Jutro tylko system zainstaluje. Jeszcze raz, dzieki! Edytowane 12 listopada 2013 przez Sanryu Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 listopada 2013 Opublikowano 13 listopada 2013 Przed chwilą wymieniłem zasilacz, zobaczymy czy będzie dobrze. Swoją drogą miałem trochę pieprzenia się z montowaniem. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 13 listopada 2013 Opublikowano 13 listopada 2013 Przed chwilą wymieniłem zasilacz, zobaczymy czy będzie dobrze. Swoją drogą miałem trochę pieprzenia się z montowaniem. e? Musiałeś wymontować połowę budy aby dostać się do zasilacza ? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 listopada 2013 Opublikowano 13 listopada 2013 (edytowane) Nie, miałem problem z upchaniem kabli, no i niektóre "wtyczki" nie chciały wyjść, a niektóre wejść, a nie chciałem nic uszkodzić. Np. dysk mam bardzo nisko zamontowany, a obok wielka na pół kompa karta grafiki i z 2 minuty przymierzałem się jak wsadzić rękę, żeby było w miarę wygodnie i wsadzić kabel. xD No i plus to był pierwszy raz gdy wymieniałem zasilacz. Edytowane 13 listopada 2013 przez suteq Cytuj
Gość suteq Opublikowano 14 listopada 2013 Opublikowano 14 listopada 2013 Panowie dalej to samo, przed chwilą miałem zwieszkę PC, a po odwieszeniu już miałem kolorowy kursor. Także to nie wina zasilacza, grafika też jest spoko po teście. Sprawdzę jeszcze raz pamięci, ale nie wiem czy coś wyjdzie, raczej wyszłoby za pierwszym razem. Co robić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi