MEVEK 3 513 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Przez okolo rok urzywalem starego hdd jako archiwum na zdjecia, czy filmy. Dzis z rana okazalo sie, ze wszystko wyparowalo, a jedynie zostaly jakies plik po windowsie. Dysk dziala ale co z moja setka danych? Da sie je odzyskac, jakos? Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Przez okolo rok urzywalem starego hdd jako archiwum na zdjecia, czy filmy. Dzis z rana okazalo sie, ze wszystko wyparowalo, a jedynie zostaly jakies plik po windowsie. Dysk dziala ale co z moja setka danych? Da sie je odzyskac, jakos? Spróbuj tym, ponoć dobre: http://www.dobreprogramy.pl/StrongRecovery,Program,Windows,24584.html Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 29 listopada 2014 Opublikowano 29 listopada 2014 Zauwazylem dzisiaj, ze jak wlacze kompa, to nie wlaczyl mi sie monitor. Komputer normalnie pracowal ( czyli slyszalem prace dysku, wiatrakow etc), a monitor jakby dalej "spal". Wszystko wrocilo do normy jak odkrecilem kabel od karty graficznej, jeszcze raz podpialem i uruchomilem kompa. Po kilku godzinach wlaczylem kompa znowu i ta sama sytuacja. I znowu odpialem kabel, przypialem i znowu pomoglo. Wykancza sie monitor, czy karta graficzna? Cytuj
KUBUŚ 49 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Może złącze od monitora do karty. ? Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 3 stycznia 2015 Opublikowano 3 stycznia 2015 Kupiłem niedawno lapka do gier, przez całe życie używałem PC, więc nie ogarniam tematu baterii. I teraz pytanie, sporo czytam o akumulatorach, że jak kabel od zasilania jest ciągle podłączony to szybciej padnie itp. Da się jakoś zablokować ładowanie baterii przez jakiś program ? Niby najprościej wystarczy odpiąć akumulator, ale nie chce mi się w taki sposób bawić. Jeżeli to pomoże w czymś, laptop to lenovo y50. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 stycznia 2015 Opublikowano 3 stycznia 2015 Hmm nie wiem jak u ciebie, u mnie jak mam kabel podpiety to nie laduje wiecej niz 60%. Trzyma zawsze pomiedzy 58-60% naladowania. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 22 stycznia 2015 Opublikowano 22 stycznia 2015 Panowie szybkie pytanie liczę na odpowiedź otóż mam problem epizodyczny z komputerem zamiast uruchomić boot wchodzi do biosu co robić nie umiem tego w żaden sposób obejść? Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 6 lutego 2015 Opublikowano 6 lutego 2015 Planuję kupić przejściówkę na USB do PC by móc korzystać z pada od X360 - jaką przejściówkę warto kupić? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 (edytowane) W menedzerze zadan pokazuje mi, ze zuzycie pamieci fizycznej jest na 60% podczas wlaczonego tylko chrome i spotify. Z tego co pamietam to kiedys bylo w granicach 20%. Jaka moze byc tego przyczyna? Edytowane 6 maja 2015 przez Qvstra Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Wczoraj wszystko ok. Dziś komputer się uruchamia, ale nie ma obrazu. Komunikat że brak sygnału. Zmieniłem kabel, sprawdziłem połączenia ale dalej kapa. Problem z kartą? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Czasami nie kumam. Odlaczylem karte, przedmuchalem podlaczylem, nie dziala. Wzialem karte kumpla, podlaczylem dziala. Wlozylem znowu moja, dziala. Wez to ogarnij Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Ja miałem podobnie i skończyło się na kupnie nowego kompa. Miałem tak, że moja karta, która ciągła 400W przy zasilaczu no-name, nie pokazywała obrazu. Inna karta działała, ale po podłączeniu mojej znów nie było obrazu. Poszedłem do sklepu by kupić nową kartę, ale facet w sklepie jak zobaczył płytę główną powiedział: "O kurde spuchnięte kondensatory". Sprawdź czy nie masz spuchniętych kondensatorów przy złączu PCI-E. Naprawa 200 zł. Wolałem nie dokładać do zombie i kupić nowego. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Z checia bym sprawdzil, ale nie wiem jak wygladaja spuchniete kondensatory Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Kurde, trochę mnie te "spuchnięte kondensatory| zdenerwowały. Czasem mam tak, że odpalam kompa i nie widzę obrazu, ale pomaga wyjęcie i włożenie wtyczki do karty. Gorzej jak wtedy wyłączam przyciskiem "power" i na następnym włączneniu, system chce się przywrócić sprzed paru dni/tygodni, a ja nie mogę tego pominąć, bo moja uberpodświetlana klawiatura, nie działa w menu BIOSu. I z tego co mam, to zasilacz również nie wiem jaki jest (musiałbym sprawdzić na fakturze), ale wiem, że mam słabą płytę główną - Gigabyte H81M. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Hehe nie no, takich jazd jeszcze nie mam Cos sie musialo nie wiem, moze odpiac, jakis wiekszy kawalek kuzru wpadl albo cos takiego. Teraz dziala i smiga, wiec ok. Niby fajnie bo by update byl karty, ale serialnie, na go.wno mi potrzebny. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 11 lipca 2015 Opublikowano 11 lipca 2015 Panowie pomozcie. Wczoraj podczas grania dzioucha przypadkiem odlaczyla zasilanie od stacjonarki i ponownym wlaczeniu nie wykrywa mi dysku ssd na ktorym mialem system. Nie widac go tezw biosie ;( jest jakas opcja ma ratunek czy probowac reklamowac na gwarancje? Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 6 sierpnia 2015 Opublikowano 6 sierpnia 2015 (edytowane) Mam irytujący problem. Do grania używam pada od Xbox One i jak jestem podłączony bezpośrednio kablem micro USB wszystko śmiga jak należy. Niestety kabel jest dość krótki (1.5m) więc muszę korzystać z przedłużacza USB i tutaj pojawiają się schody. Przy niektórych rodzajach wibracji pad się wyłącza lub zaczyna wariować. Pad od X1 ciągnie więcej prądu niż ten od X360 i zapewne przedłużka nie wyrabia. Jaki kupić kabel ? Ten co mam teraz ma oznaczenie 28AWG. Czy 24AWG da radę? Ktoś tutaj korzystał z pada od X1 i przedłużacza USB ? EDIT:Sprawdziłem teraz sobie kabel micro USB i on również ma 28AGW i bezpośrednio na nim pad z wibracjami działa normalnie. Teraz to już nic nie rozumiem ... Edytowane 6 sierpnia 2015 przez Ins Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Opublikowano 7 sierpnia 2015 A moze kup dluzszy micro usb? Ja mam taki na prawie 2 metry i zadnych problemow z padem od One nie mialem. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 8 sierpnia 2015 Opublikowano 8 sierpnia 2015 (edytowane) Panowie,testowa moze ktos Vice City z Dualshock 4? Steam widzi ds4,kilka innych gier rowniez,a w VC nie dziala Mam zainstalowany DS4Windows. Edytowane 8 sierpnia 2015 przez Zaqair Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 4 września 2015 Opublikowano 4 września 2015 Po złożeniu PC, jedyne dźwięki jaki z siebie wydaje to małe pstryknięcie przy włączeniu i chwilowe zapalenie się światła przy obudowie. Jutro się temu przyjrzę i mam nadzieję, że jest to wina złego złożenia/podłączenia a nie sprzętu. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 (edytowane) Coś mi klawiatura w laptopie odpierdziela, najpierw ekrab w Firefoxie skakał góra dół, jakby jakieś przyciski nawigacyjne były wciśnięte, potem nie mogłem wpisać hasła do kompa, ciągle wywalało, że błędne, a teraz klawisz z literą 'o' nie reaguje, a po wciśbięciu 'p' wpisują się obydwie litery i wpisują się w nieskończoność. Co jakiś czas same uruchamiają się jakieś okna.Czyściłem dziś klawiaturę płynem, możliwe, że wilgoć dostała się do środka? Co mogę zrobić? Rozebrać i podsuszyć to? Jeszcze zauważyłem, że f12 sam się włącza. Edytowane 16 września 2015 przez krupek Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 16 września 2015 Opublikowano 16 września 2015 Musiałeś ją czymś zalać, hmmmmm... Siora wylała herbatę na lapka i zdemontowałem jej klawę i siedzi na zewnętrznej usb. Jak się nie boisz, to możesz ją zdemontować (patrz na necie jaki model, to znajdziesz tutorial. Coś pewnie się posklejało, więc nawet jakbyś miał drugą na USB, to i tak w tamtej będą się wciskały klawisze. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Dobra, mam takie jedno pytani. Dwa dni temu kupiłem sobie Laptopa Lenovo y50. Laptop za(pipi)iscie śmiga, ale mam pewien problem z wi-fi. Mam modem UPC, jednak gdy jestem dwa pokoje od modemu to nie ma szans na złapanie internetu. Komputer atuomatycznie lapie siec, jednak działa dobrze tylko przez minute max no i mam losowe wyłączenia sieci. Próbowałem reinstalować sterowniki, mieszać w rejsetrze itd. Karta wi-fi to Broadcom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi