M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Miałem kiedyś podobnie na karcie Atherosa, zawsze wymieniam na Intelowską i nie ma problemów. Koszt karty to 20-40 zł. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Kalel kup kartę wifi na usb z allegro za dychę + wysyłka, lub aliexpres bez wysyłki. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Serio, karta wifi na usb do laptopa ? :facepalmz: Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 No tez własnie myślałem o jakimś Access Poincie czy czymś w tym stylu. A nie chce wymieniać całej karty sieciowej w laptopie co ma 2 dni Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Ale ci Ci da AP jak może być to samo, u mnie był problem z kartą na różnych routerach Netgeara i TPLinka, gdzie wszystkie karty działały a tylko Atheros był badziewny. Nie chcesz kupować karty, to chociaż sprawdź na innej. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Na żadnym komputerze nie miałem takiego słabego sygnału, tylko na tym nowym. Po porstu nie chce rozkrecać laptopa który ma ledwo dwa dni, szczególnie że np. będąc w innych pokojach normalnie internet działa bez kabla na nowym laptopie. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Jak ci lepiej, dla mnie mozesz miec notebooka z internetem tylko po kablu. Chcialem ci polecic jak najlepiej po prostu bo wymiana karty to jak dolozenie ramu lub wiekszego dysku, zadna filozofia. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 dorwałem jakąś kartę na usb i jest zdecydowanie lepiej. Lenovo montuje kiepskie karty sieciowe w swoich lapkach bo z tego co czytam na necie to dużo ludzi sie skarży na Broadcom/Intel w ich komputerach. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 18 września 2015 Opublikowano 18 września 2015 Broadcomy/Atherosy generalnie sa gorsze niz Intele, te ostatnie zwykle działają beż żadnych problemów, sam ostatnio do swojego lapka robiłem upgrade do karty Intela 2x2 z trybem ac 1 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 23 września 2015 Opublikowano 23 września 2015 Panowie, nowy dysk, dwa 'deleye' - czy to bardzo źle? odsyłać na gwarancję? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 23 września 2015 Opublikowano 23 września 2015 (edytowane) Dysk USB czy internal? Uzywales CrystalDiscInfo albo narzedzi producenta? Sprobuj innymi i zobacz jaka bedzie diagnoza. Edytowane 23 września 2015 przez Velius Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 26 września 2015 Opublikowano 26 września 2015 Mam tak zje.baną płytę główną, że nie widzi mi klawy podczas bootowania, ani w biosie. Dziwne, bo miałem taką zwykła na USB, to jeszcze wcześniej działała. A teraz dupa, przejściówka ps2 nie pomaga. A muszę zbootowac kompa z pendrajwa i nie działa klawa, ja yebie. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Dobra, mam inny problem, podczas defragmentacji miałem zwieszenie kompa. Zronilem reset i komp nie chce się uruchomić. Podpinam dysk do innego kompa, a tam wyświetla się tylko jedna partycja i to do sformatowania. Użyłem programiku testdisk i widzę w nim trzy swoje partycje. Uruchomiłem tego kompa z pena i tam widać trzy partycje, z czego dysk c wymaga formata. Jak za pomocą testdisku naprawić te sektory, albo co mam zrobić, by zadziałało Wysyłam dobrą flaszkę dla inrofmatyka;) Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 E ta, za flaszke to sie nie oplaca. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Za darmo powinnismy sobie pomagać 1 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 27 września 2015 Opublikowano 27 września 2015 Moim głównym PC jest laptop, z którego prawie zawsze korzystam z domu (tak, to prawie sprawia, że to nadal laptop), podłączając zewnętrzny monitor i klawiaturę. Stary już nieco zamulał, więc nie dziwiła mnie niesatysfakcjonująca prędkość WiFi, ale w zakupionym dwa dni temu Asusie 10 Mbps już mnie zmartwiło, bo zarówno iPad jak i Xone wypadały znacznie lepiej. Na początku podejrzewałem Windowsa 10, jednak zrobiłem parę testów i okazało się, że winne jest zamykanie pokrywy. Z otwartą prędkość skoczyła blisko czterokrotnie, co pewnie wynika z położenia anteny. Co ciekawe na innym domowym laptopie nie potwierdziłem podobnej zależności. Oczywiście będę więc używał go z otwartą pokrywą, ale przy okazji pytanie, bo w końcu zawsze mógłbym dokupić antenkę pod USB i zamykać pokrywę, co zawsze nieco lepiej wygląd i ułatwia utrzymanie laptopa w czystości. Czy laptop z otwartą pokrywą będzie się też mniej grzał? Poczytałem nieco na ten temat i podobno to również prawda. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Pokrywa nie ma nic do rzeczy. Poustawiaj sobie lepiej plany zasilania tak aby w kazdym karta wifi miala maksymalna wydajnosc. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 (edytowane) W aktualnym planie mogę wybrać maximum performance dla wireless adapter settings tylko do baterii albo pracy na kablu, nie ma innych możliwości. Wybrałem maksymalną do obu i dalej jest tak samo, z zamkniętą pokrywą różnica jest ogromna. Na zamkniętej nie jest w stanie przekroczyć 15 Mbps, jak otworzę widzę jak siła sygnału od razu skacze na ikonce, robię test i przekracza 40 Mbps. Tak czy siak jestem zachwycony, bo na poprzednim necie miałem jeszcze parę miesięcy temu 6 Mbps, na poprzednim PC parę dni temu 10, a teraz 40 w połączeniu z całkiem mocnymi bebechami i komfort korzystania z internetu jest bajeczny. Edytowane 28 września 2015 przez Mustang Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 No to juz kwestia umiejscowienia routera i samej klapy. Ja na swoich 3 lapkach nie mialem z tym problemu, router w dosyc otwartej przestrzeni. Ale u ciebie jak zamkniesz klape to one gorzej w tej pozycji zbieraja sygnal, widocznie nie masz za ciekawego i mocnego routera lub masz po drodze przeszkody, ze sygnal ulega degradacji i jest sciagany do lapka najlepiej wtedy, gdy pokrywa jest pionowo razem z antenami. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 To nic, ale dobrze, że to zauważyłem zamiast pieklić się na Windowsa. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 ja bym na Twoim miejscu zainwestował w dongla usb Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Bo w wiekszosci wypadku za takie cuda odpowiada oszczedny plan zasilania z wlaczonym oszczedzaniem energii przez karte wifi. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 ja bym na Twoim miejscu zainwestował w dongla usb No mogę, to jest druga opcja, tylko czy zasadniczo laptopy nie znoszą jednak lepiej pracy z otwartą pokrywą? BTW, nawet zmiana pozycji pokrywy bez jej zamykania z punktu widzenia PC wpływa na prędkość WiFi. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 28 września 2015 Opublikowano 28 września 2015 Zalezy od danego systemu chlodzenia. Wiele lapkow pobiera rowniez powietrze przez otwory w klawiaturze ale wiekszosc i tak ma glowne zasysacze w dolnej klapie. Jak sie boisz o zdrowie laptopa to zostaw go z zamknieta pokrywa na noc, wlacz sobie jakiegos torrenta i sprawdz na wykresach temperatury oraz predkosci pobierania aby stwierdzic, czy warto cos zmieniac. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 8 października 2015 Opublikowano 8 października 2015 (edytowane) nieaktualne Edytowane 8 października 2015 przez [InSaNe] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi