Kalel 3 634 Opublikowano 9 października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 października 2015 Dwa dni temu pojawiła się aktualizacja sterowników GeForce, jednak nie mogę jej zainstalować. Po chwili instalacji dostaję info że nie udało się zainstalować sterowników i tyle. Próbowałem za równo przez Geforce Experience jak i manualnie i wszystko lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 9 października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 października 2015 (edytowane) Odinstaluj wszystko przez Panel Sterowania. I zainstaluj na nowo, możesz też zainstalować z poziomu nVidia Experience, ale wybrać "czystą instalację". A najlepiej kup kąsole Edytowane 9 października 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 9 października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 października 2015 (edytowane) A najlepiej kup kąsole Udało się 1. Usunąłem WSZYSTKO od Nvidii z dysku 2. Przeleciałem kompa Driver Sweeperem + Display Driver Uninstaller 3.Reset 4. Ponowne instalowanie wszystkiego od Nvidii. 5.??? 6.PROFIT Edytowane 10 października 2015 przez Kalel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 20 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 listopada 2015 rozkręcałem dzis kompa w celu zainstalowania dysku, o tym za chwilę, ale najpeirw jedna rzecz: miałem podłączony komp do monitora wyjściem vga-> hdmi (konwenter) i wyjściem hdmi miałem podłączony telewizor. Mogłem przez to duplikowac obraz na telewizor i sobie elgencko ogladać. Po rozkreceniu kompa i ponownym złozeniu nie mogę uzyskac obrazu na telewizorze. W kompie nie wykrywa mi sprzętu. nie wiem co zrobić? Wszystko podłączyłem tak jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 12 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2015 mam w lapku (Samsung R522) tylko USB 2.0, a noszę się z zamiarem kupna zewnętrznego dysku USB 3.0 ( taki konkretnie http://www.x-kom.pl/p/245108-dysk-twardy-zewnetrzny-wd-my-passport-ultra-1tb-czarny-usb-30.html?gclid=CIfn4_ul1skCFaPNcgode0IF_g ) o ile wiem że dysk oczywiście będzie działał, to gdzieś przeczytałem że przez jakiś slot PCI Express szłoby wykorzystac w pełni walory USB 3.0 jestem noobem i kompletnie nie wiem co i jak na ten temat, więc za wskazówki będę więcej niż wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 12 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2015 slot pci express jest w komputerach stacjonarnych, tutaj nic nie wykminisz Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 12 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2015 mam w lapku (Samsung R522) tylko USB 2.0, a noszę się z zamiarem kupna zewnętrznego dysku USB 3.0 ( taki konkretnie http://www.x-kom.pl/p/245108-dysk-twardy-zewnetrzny-wd-my-passport-ultra-1tb-czarny-usb-30.html?gclid=CIfn4_ul1skCFaPNcgode0IF_g ) o ile wiem że dysk oczywiście będzie działał, to gdzieś przeczytałem że przez jakiś slot PCI Express szłoby wykorzystac w pełni walory USB 3.0 jestem noobem i kompletnie nie wiem co i jak na ten temat, więc za wskazówki będę więcej niż wdzięczny tylko przez slot express card, ktory masz w akurat w swoim lapku szukaj czegos takiego: http://allegro.pl/adapter-kontroler-express-card-3-porty-usb3-0-54mm-i5229928956.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 12 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2015 czyli wpinam sobie takie cudeńko http://allegro.pl/kontroler-adapter-express-card-2x-usb-3-0-34mm-i5551092970.html do niego z kolei dysk i gra gitara? nie potrzebuje nic więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 13 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2015 Tak, tylko upewnij sie w necie jak to jest z wielkosciami slotow. Ty masz 54mm w tym samsungu, na aukcji pisze ze 34 tez mozna wlozyc ale ja nigdy nie probowalem wiec nie wiem czy tam wszystko bangla wymiarowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 13 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2015 poszperałem i wszędzie piszą, że pasują zarówno 54mm jak i 34mm dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 14 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2015 Ostatnio mam slabszy zasieg wifi na pc. Posiadam adapter wifi tp-link na usb, jakiś za 50 zł. Z niego zawsze miałem net bezpewodowy z routera na korytarzu. (orange) w kompie mam kartę sieciową intel "ethernet connection" No i teraz pytanie, wymieniać adapter czy sprobować przez kartę się jakoś podłączyć? Ona nie obsługuje polaczenia bezprezwodowego prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 kupiłem ostatnio bezprzewodową myszke Lenovo n3903 i wszystko elegancko chodziło, a tu nagle od dwóch dni po podłączeniu nadajnika 'nie rozpoznano urządzenia USB' jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 włóż ten nadajnik do drugiego portu. A może myszka się "rozładowała"? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 no próbowałem na 3 różnych portach i przed chwilą na drugim lapku i to samo laser sie świeci wiec się nie rozładowała (po drugie co by to miało wspólnego z nierozpoznawaniem odbiornika przez system) Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 19 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 naprawa skanera ma sens? ile moze kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Co moze powodowac wlaczanie sie kompa w srodku nocy? Kur wicy dostaje juz, przez jakis czas jak zablokowalem wupdate w windzie to sie nie wlaczal, ale ostatnio znowu to samo. Win10, plyta glowna z97 pro, w biosie wszystko typu wake up on lan wylaczone, wifi, klawa zablokowana mozliwosc wybudzania i nie mam juz pomyslu co jeszcze moze pomoc. W dzien to sie nie nie zdarza a w nocy plus minus 1-2am. HILFE Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie mam win 10 ale w 8 w aktualizacjach windows byla jakas opcja ktora wymuszala wlaczanie kompa przy aktualizacjach, poszukaj tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Ostatnio mam slabszy zasieg wifi na pc. Posiadam adapter wifi tp-link na usb, jakiś za 50 zł. Z niego zawsze miałem net bezpewodowy z routera na korytarzu. (orange) w kompie mam kartę sieciową intel "ethernet connection" No i teraz pytanie, wymieniać adapter czy sprobować przez kartę się jakoś podłączyć? Ona nie obsługuje polaczenia bezprezwodowego prawda? Moc sygnalu wifi zalezy od ilosci zaklucen. Wiec watpliwe,zeby to byla wina adaptera. Co moze powodowac wlaczanie sie kompa w srodku nocy? Kur wicy dostaje juz, przez jakis czas jak zablokowalem wupdate w windzie to sie nie wlaczal, ale ostatnio znowu to samo. Win10, plyta glowna z97 pro, w biosie wszystko typu wake up on lan wylaczone, wifi, klawa zablokowana mozliwosc wybudzania i nie mam juz pomyslu co jeszcze moze pomoc. W dzien to sie nie nie zdarza a w nocy plus minus 1-2am. HILFE A zmieniles ustawienie autowylaczanie kompa po update In the Settings app, go to Update & Security > Windows Update and then click the Advanced options button. In the drop-down box, switch the setting to “Notify to schedule restart.” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) Na w10 sie nie da normalnie apdejta wylaczyc xd musialem oszukac winde ze mam wifi z limitem danych to sie zasysaja na zadanie tylko. Niby fast startup trzeba wylaczyc, ale nie wiem czy tego nie wylaczalem juz Edytowane 21 grudnia 2015 przez alienator Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 I dlatego ja dalej siedze na win 7 za duzo MS chce zmieniac bez mojej wiedzy. Ta opcja co ci podalem pozwoli ci ustawic godz o ktorej chcesz zeby ci robilo restart kompa. Jedyna opcja blokady pobierania updatu to tak jak mowisz,ustawic ze masz neta z limitem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Na Win10 Pro da się to zmienić bez większych problemów. Tylko zwykły home nie ma takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 3 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) Zara mnie coś strzeli. Wracam sobie autem, godzinna podróż w mróz. W bagażniku miałem plecak i inne pierdoły, a w nim dysk zewnętrzny Seagate 500GB.Podpinam go w chacie do laptopa, a tu dupa zbita. Taki efekt jak na screenie: Zanim zejdę definitywnie na zawał, chcę się upewnić, czy to jest do odratowania. Być może to kwestia siarczystego mrozu i dysk musi odtajać? No nie mam tam na szczęście niczego, od czego zależy moje życie, ale i tak szkoda niektórych danych.Podpiąłem go do starego laptopa z XP i o dziwo go widzi, ale np. w folderze, którego szukałem nie znalazłem ważnego pliku, a próba kopiowania całego folderu, który był mi potrzebny, kończy się fiaskiem. Do jutra mam dostępny stary lapek z XP, więc jak dziś tego nie rozwiążę, to jestem w dupsku. Czy da się tutaj coś podziałać? Dysk po gwarancji niestety. EDIT: na XPku puściłem chkdsk z parametrem /F, co pozwoliło pokazać niewidoczny wcześniej plik Pół biedy. Teraz walczę by znowu na laptoku z Win 10 dysk był dostępny. EDIT2 póki co odzyskałem dostęp do dysku za pomocą edycji uprawnień wg tego http://www.techfleece.com/2011/05/15/how-to-take-ownership-of-files-or-folders-or-an-entire-hard-drive/ Edytowane 3 stycznia 2016 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 3 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2016 (edytowane) Ja dzisiaj iPoda nie mogłem odpalić w aucie, ale jak juz nagrzalem, to normalnie poszło. Zawsze możesz odpalić dysk jakimś programikiem typu active file recovery, jest to narzędzie do przywracania danych. Edytowane 3 stycznia 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2016 ja również rano odpalam samochód a tam 'ipod not found', ciekawe czy przez mróz czy (pipi),nał na amen Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 4 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2016 Przez mróź, daj mu chwilę i ruszy, u mnie niby bateria się rozładowała, ale po chwili już trybiło. Dzisiaj rano znowu powtórka, ale za parę minut już mogłem słuchać umc umc umc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi