M.Bizon24 2 612 Opublikowano 22 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2016 Fast boot wylaczone ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 22 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2016 Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 22 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2016 może wyjąć/wymienić baterię na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 23 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2016 (edytowane) Ogarniete Edytowane 23 stycznia 2016 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 24 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2016 (edytowane) Na dysku C mam tylko 31 gb z 118 gb(ssd). Zainstalowany jest na nim system. Na dysku innym, również ssd (250gb) mam zainstalowany pakiet Adobe, na dysku jest 10gb zajętego miejsca. W photoshopie dysk magazujący jest też tutaj ustawiony. pytanie: Dlaczego tak się dzieje, że na C mam tak mało miejsca? Myslalem ,ze jak pakiet oprogramowania do pracy będe miał na innym niż C, zwolni sie tam miejsce. Edytowane 24 stycznia 2016 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2016 Tempy, aktualizacje, pliki instalatorow, etc. Uzyj DiskData aby sobie sprawdzic na wykresach jakie foldery zajmuja najwiecej miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 27 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2016 Na dysku C mam tylko 31 gb z 118 gb(ssd). Zainstalowany jest na nim system. Na dysku innym, również ssd (250gb) mam zainstalowany pakiet Adobe, na dysku jest 10gb zajętego miejsca. W photoshopie dysk magazujący jest też tutaj ustawiony. pytanie: Dlaczego tak się dzieje, że na C mam tak mało miejsca? Myslalem ,ze jak pakiet oprogramowania do pracy będe miał na innym niż C, zwolni sie tam miejsce. Który Windows? Generalnie to nie jest wcale tak mało, Windowsy z reguły zabierają sporo miejsca, zwłaszcza na plik wymiany, pewnie też jakieś tymczasowe pliki przeglądarek, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2016 win7 zajmuje sam okolo 34-37Gb do tego tak jak pisze shaman: pagefile hibernation file backup windows update folder Installers (jego zawartosci nie polecam usuwac, bedzie meksyk przy instalacji/deinstalacji programow) folder SoftwareDistribution oprocz tego Logi i tempy w fodlerze windows tempy w Users/AppData -> Local i Roaming bo tam glownie pracuja sobie aplikacje sciagnij diskdata ze strony producenta, ma niekonczacy sie trial i ladnie pokaze na wykresach co ile zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 6 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2016 Jak to jest z tymi zewnętrznymi dyskami HDD - w czasie pracy można je przenosić razem z laptopem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 7 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2016 Mam ostatnio problem z dyskiem twardym w moim lapku. Zdarza się mu czasami wydać z siebie dziwny odgłos (jakby się blokował na chwilę) czemu może też towarzyszyć zawieszka systemu. Raz zdarzyło się to przy wyłączaniu kompa, ekran się wyłączył, ale laptop nadal działał i trzeba było wyjąć wtyczkę. Laptop ma niecały rok, sprawdziłem dysk i nie wykrywa żadnych błędów. Większość czasu leży płasko na biurku, nie noszę go gdy pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2016 Sprawdz dane smart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 10 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2016 Test nie wykazał błędów danych, a inny pokazuje to: Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) B8 End-to-End Error Ten atrybut jest częścią technologii S.M.A.R.T. IV generacji i informuje ,że na drodze pomiędzy pamięcią podręczna buforem a dyskiem nastąpiły błędy. Krytyczny: Tak (Im niższa wartość tym lepiej) Także wg mnie przegrywaj dane i albo (jak na gwarancji) RMA albo przygotować się na nowy. Edytowane 10 lutego 2016 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 10 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2016 Niecały rok użytkowany i już taki błąd, porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 10 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2016 Seagate nie jest polecana marka ze wzgledu na stosunkowo znacznie czestsze awarie niz u konkurencji. Znacznie lepszym wyborem jest combo ssd+hdd. z dyskami Hitachi jest najmniej problemow, uzywam ich od lat i bardzo sobie chwale wersje 7200rpm 1TB do laptopow. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Zdechl mi wiatraka w lapku, przycisk power i funkcyjne lewy i prawy. Notebook HP. Ktos cos mniej wiecej wie ile koszt naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 może spróbuj go rozkręcić i przeczyścić? wtedy koszt 0 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2016 Juz to robilem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Zainstalowałem sterowniki do dualshocka3 i coś mocno popier,doliło się z moim adapterem BT. W pasku zaznaczony jest na czerwono, że niby nieaktywny i nawet nie mogę go włączyć. Z drugiej jednak strony, dualshock jakoś go widzi, bo po odłączeniu od niego kabla usb, je,bany dalej działa, czyli musi mieć połączenie z tym pizdrykiem BT. Odinstalowałem sterowniki, dalej to samo. Przez tego je,banego pada do plejstejszyn nie mogę sparować innych urządzeń z adapterem. Macie jakiś program, który po ludzku wyświetli ostatnio instalowane sterowniki? Coś musiałem pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Usuń urządzenie BT w menedżerze urządzeń, zainstaluj jeszcze raz. Może ten BT jest w trybie point-to-point i dualshock blokuje sesje dla innych urządzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 już wcześniej usunąłem i najgorsze jest to, że po podłączeniu zero reakcji. nie pojawia się nowe urządzenie w menedżerze, nawet nie ma dźwięku podłączenia BT pod usb A I TAK JE,BANY DUALSZOK DZIAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Usuń zarówno BT jak i kartę wifi, restart, wyłącz w biosie BT lub/i Wifi, uruchom, restart, włącz w biosie, zainstaluj sterowniki. Zobacz czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 20 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2016 Ragus co za stery instalujesz? Użyj scp drivers - idealna emulacja pada xboxowego. Nawet kumpel miał problemy z padem x360 i dzięki tym sterom wszystko mu hula. Wsparcie dla bt też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 4 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2016 (edytowane) Grałem właśnie Grim Fandango po czym grę wyłączyłem i nagle przestał działać dźwięk w komputerze. Zrestartowałem kompa, ale nic to nie dało, na youtubie cisza, w odtwarzaczu MusicBee wyskakuje mi komunikat cannot start playbach buf_lost. Przez słuchawki też nie ma dźwięku. Update: Już zaczęło działać, nie wiem gdzie tkwił problem. Edytowane 4 marca 2016 przez Czappi Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2016 Cumple, co moze byc przyczyna ponizszego problemu? Pojechalem na urlop, wszystko ok. Wrocilem, jakis update do smoka. Wiec zainstalowalem, jak zazwyczaj to robie. Pierwsza dziwna rzecz zauwazylem zaraz po uaktualnieniu, ze gdy przewijam forum, obraz tak jak by sie zalamywal w poziomie wzdluz lini na wysokosci 1/3 ekranu. Nie wiem jak to nazwac, w photoshopie uzylbym filtru distortion zeby podobny efekt uzyskac. Zastanowilo mnie to troszke, bo taki efekt bylo widac tylko podczas przewijania forumka. Nstepnego dnia doczytalem, ze sa jakies problemy z tymi nowymi sterownikami. Wiec uznalem ze to musi byc przyczyna. Wyszla nowa latka i efekt zniknal. Jednakze pojawilo sie cos innego. Teraz gdy mam wlaczonego pieca, wyjde sobie np po herbate, wracam a tu caly bialy ekran. Nie da sie nic zrobic. Zadne komendy nie dzialaja. Gdy odlaczylem monitor i podlaczylem ponownie, nie znalazlo zrodla sygnalu. Pomoglo dopiero wylaczenie komputera przez przytrzymanie przycisku power. Teraz co jakis czas dzieje sie podobnie, ale raz ekran jest ciemny, raz bialy. Czasem nawet ogladam jakis film, je.but i ekran czarny i dzwiek z monitora jakby zaklocenia z radia. Monitor mi umiera? Nie mam go nawet roku. Czy moze smok cos szwankuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi