M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 marca 2016 Opublikowano 11 marca 2016 A zainstalowałeś sterowniki sprzed aktualizacji, na których do tej pory było ok? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 marca 2016 Opublikowano 11 marca 2016 (edytowane) Nie sciagalem. Bede szczery nawet nie wiem ktory bym musial teraz sciagnac. Jest gdzies lista sterownikow z data ich wydania? EDyta, okej znazlem sa, zaraz sprobuje sciagnac z lutego sterowniki. Edytowane 11 marca 2016 przez El Loco Chocko Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 marca 2016 Opublikowano 11 marca 2016 Gdyby to byla wina tylko monitora to wtedy łatwo to zdiagnozować, system działa w tle, słychać dźwięki systemowe, mozna go zamknąć kombinacją klawiszy albo wylogować. Jeżeli karta generuje artefakty to trzeba sprawdzić temperatury jej działania czy są w normie dla danego modelu, można wysłać na serwis aby wymienili na nową. 1 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 11 marca 2016 Opublikowano 11 marca 2016 Instaluje starsze sterowniki, zobacze czy pomoze. Jesli nie bede sie kontaktowal z ich supportem. Podziekowal Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 Nie wiem czemu ale od wczoraj komp chodzi mi 2 razy głosniej. Wiatrak nie tyle co przyspieszył, bardziej głośniej szumi. Rozkręcać czy jakaś pomoc software? Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 Przedmuchaj w środku. Może kurzu naleciało i się grzeje. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Opublikowano 3 kwietnia 2016 "PC Master Race" psia mać Po raz kolejny mam podobny problem z Kartą graficzną w laptopie. Mam Geforcea 960m i od jakiegoś czasu dostawałem informację o aktualizacjach "GF Experience". Problem w tym że żadnej z ostatnich 2-3 aktualizacji nie mogę zainstalować. Oczywiście panel kontrolny Experience się nie odpala, sterowniki usunąłem, przeczyściłem wszystko i.... dupa. Teraz nie mogę zainstalować ani starych sterowników, ani nowych. To już druga taka sytuacja z moim Lenovo i o ile za pierwszym razem udało się zainstalować stery po przeczyszczeniu kompa DisplayDriverUninstaller, tak teraz (pipi) działa. mam już powoli dość pieprzenia się ze sterami, jednak chciałem zapytać forumka jak mogę naprawić kartę. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Opublikowano 3 kwietnia 2016 A stąd skasowałeś śmiecie? C:\Users\All Users\NVIDIA Corporation Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Teraz Tak : * Zaraz spróbuje zainstalować nowe sterowniki po raz 100, może odpali. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Jeszcze możesz pobrać z chomika Driver Booster, tylko uwaga, bo mi to wskazuje jako wirus, ale to pewnie dlatego, że wciska toolbary. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 3 kwietnia 2016 Opublikowano 3 kwietnia 2016 (edytowane) Już się zabieram. Jak nie podziała to wpadł mi pomysł na instalacje starych sterowników w trybie awaryjnym. EDIT: Na dzisiaj daje sobie spokój. Nic nei działa, ani instalowanie w awaryjnym, ani za pomocą oprogramowaia 3rd party. No po prostu komputer uparcie twierdzi że nie może zainstlować NIC od Nvidii i choj Edytowane 3 kwietnia 2016 przez Kalel Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Może w Menadżerze Urządzeń włącz pokazywanie ukrytych sterów. I tamto powypieprzaj, a najlepiej to... zainstaluj czystą "dziesiątkę":) Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 @up Właśnie się nad tym zastanawiam... W "logach" znalazłem że błąd instalacji polega na tym że instalator nei może znaleźć... ścieżki plików które instaluje. A takiego błędu support Nvidia nie przewiduje. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Nie wiem, czy to właściwy temat, ale niech będzie. Będę zmieniał router z Sagema 3764 na oddawany w dzierżawę przez Orange Funbox 1.0, a o takiej możliwości zostałem przynajmniej poinformowany na infolinii. Router mam umiejscowiony w nieco niekorzystnym miejscu, bo pod schodami na parterze, zatem zasięg wifi w domu pozostawia wiele do życzenia. Co polecacie na wzmocnienie sygnału? Od tego Funboxa, którego będę miał, poprowadzić kabel ethernet na piętro i tam podłączyć do jakiegoś routera? Wystarczy tylko pociągnąć kabel od Funboxa do tego routera rozdzielającego i wszystko śmiga samo, czy trzeba coś ustawiać? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 No to będzie chyba najlepsza opcja. Pociągnąć kabel na piętro i stamtąd rozprowadzić wifi drugim routerem. 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Wystarczy wpiąć kabel w ten drugi router i to samoczynnie działa, czy trzeba coś ustawiać? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 (edytowane) Podłączyłem tak ostatnio router pod router i musiałem tylko po wpisaniu adresu "nowego" routera w przeglądarkę, ustawić nazwę sieci i hasło. Teraz mogę się łączyć albo z siecią SłabyZasięg, albo z siecią MocnyZasięg. Internet, a raczej jego źródło jest jednak ciągle jedno. Edytowane 10 kwietnia 2016 przez ragus Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Dobra, czyli się da. Dzięki Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Ja w domu mam tak zrobione: Internet od Vectry -> ich router -> mój router -> z niego do dwóch kolejnych jeden piętro wyżej, drugi niżej. Z górnego już nigdzie nie idzie. Natomiast dolny. -> kolejny router w innym pokoju -> z niego do następnych dwóch pomieszczeń i tam do dwóch kolejnych routerów ( tutaj po drodze jest jeszcze switch z 16 miejscami ale tylko 9 wykorzystanych ). Jak na razie wszystko działa. Wcześniej miałem Orange i tylko zmienia się sprzęt od dostawcy. Wszystko sam podłączyłem a jakimś specjalistą nie jestem. Także u Ciebie powinno śmigać. Cytuj
fredybizkit 99 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Wymieniłem kartę grafiki z GTX 660 na GTX 970 i pod obciążeniem grafika wyłącza komputer. Czy mogłem ją źle podłączyć? Wcześniej nic takiego nie miało miejsca. Czytałem w necie, że mój obecny zasilacz sobie poradzi z tą kartą, wiec jest opcja, że już padł a mam go miesiąc?! Temperatury ciężko nawet sprawdzić bo po teście w OCCT a nawet nie można nazwać tego testem bo trwa do pół minuty i komp się wyłącza Wcześniej żadnego problemu z kartą nie było i wszystko śmigało jak należy dopiero po wymianie na mocniejszą. Może w płycie głównej coś trzeba przestawić? Moj komp: Procesor AMD fx 8320 3,5GHZ Zasilacz: XFX TS550W 120mm 80+Bronze 8GB ram Kingston 1600 Płyta Główna ASUS M5A97 R2.0 AM3+ No i wcześniej MSI gtx660 a teraz MSI gtx 970 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Sprawdź czy zasilacz się nie zakurzył i czy dobrze wpiąłeś kartę. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Tez wymieniałem 660 na smoka i... Nawet nie miałem wyjsć w zasilaczu, by to podłączyć. Użyłem jakiegoś kabla-konwertera i komp nie wstał. Mniejsza z tym, temperaturę sprawdzisz w nVidia experience, w zakładce ustawień podświetleń karty. Cytuj
fredybizkit 99 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Ok problem rozwiązany zasilacz dawał radę ale nie z jednego przewodu ( podłączenie na 8pin i 6pin miałem na jednym kablu) tylko z dwóch (przejściówka molex na 6 pin) i nie ma problemu, dzięki za odpowiedzi Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Laptop zawiesił się totalnie po czym wyskoczył blue screen i analiza problemu (Windows 8.1) po czym komputer się wyłączył. Miałem już tak kiedyś, jednak tym razem system nie chce się włączyć, nie pomaga też automatyczna naprawa systemu. Jakaś rada? Nie chcę stracić danych (chociaż mam kopie lecz nie wszystkiego). Gdyby nie brak Adobe premiere na Linuksa to już dawno porzuciłbym okienka. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Albo padł dysk - spróbuj podłączyć go do innego kompa, może uda się chociaż część danych odzyskać. Albo sprawdź czy nie poluzowały się kości RAM w środku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi