Opublikowano 3 września 201113 l siema pomocy bo rece mi opadają, pytanie bez szczegółów, wymieniłem płytę wszystko popodłączałem, urchomiłem kompa, wszystko działa, postawiłem nowy system, wszystko śmigało. wyłączyłem kompa i po ponowyn uruchomieniu, wszystko zdechło, nic nie wyświetla, kręci się tylko witrak zasilacza i na procku, znowu padła płyta? Nie wyświetla nawet pierwszego ekranu. Zasilacz też był nowy.
Opublikowano 3 września 201113 l Odlacz i ponownie podlacz karte graficzna i ram. Wsadz tylko 1 kosc ram. btw sprawdz czy masz dobrze podpiete gniazdo od zasilania cpu i atx Edytowane 3 września 201113 l przez Labik
Opublikowano 4 września 201113 l @Labik, próbowałem tak jak mówisz nadal nic. Dziwne bo płyta nie daje zadnego sygnału po włączeniu, tylko wiatraki działają i dioda od powera się świeci. Możliwe, żeby nowa płyta padła po 30 minutach??
Opublikowano 4 września 201113 l Możliwe, żeby nowa płyta padła po 30 minutach?? Możliwe. Toż to sprzęt komputerowy. Może się psuć.... ale byłby to mega pech (choć znam kumpla który miał takie coś z grafą akurat).
Opublikowano 5 września 201113 l Rozbierz caly sprzecior lacznie z procesorem i wepnij wszystko na nowo. Wiatrak od procesora chodzi? Co to dokladnie za plyta glowna? Wloz te 1 kosc ramu do innego slotu.
Opublikowano 5 września 201113 l OK, sprzecior rozebrany cały na części, złożony ponownie, dałem nową pastę i nadal to samo. Ramy przekładałem, włączałem na jednej kości, również to samo. O dziwo podłączyłem go z ciekawiości na starej płycie, i się włączył pokazał pierwszy ekran, mogłem wejść do biosa. BTW. stara płyta miała jakiś defekt pokazywała temeraturę procesora -25, a po kilkudziesięciu sekundach 80-90, witrak szalał i reset, i tak w kółko. Płyta to FOXCONN G31-M1 FSB 1600 45nm quad. Kupiona na allegro, przyszła tylko w kartonie, może podczas transportu coś się uszkodziło. WIatraki chodzą na zasilaczu i na procku.
Opublikowano 7 września 201113 l Nie wiem gdzie to dać spróbuje tu : a wiec czy na płycie BIOSTAR MCP6PB M2+ można podkręcić procesor adm althlon 360+X2. Za pomoc z góry dziękuje.
Opublikowano 7 września 201113 l Zrob Clear CMOS albo wyciagnij baterie z plyty na jakies 30sek i wloz ponownie. Jak nie zadrypci to zwrocik. Edytowane 7 września 201113 l przez Labik
Opublikowano 8 września 201113 l Od kilku dni podczas grania spada mi nagle fps.Nie jest to jakiś tragiczny spadek do pokazu slajdów, ale z w miarę płynnej gry do ok. 15 klatek co bardzo uprzykrza grę. Dzieje się to randomowo co jakiś czas. Jaka jest tego przyczyna?
Opublikowano 8 września 201113 l odpal furmark na jakiś blending, riva tuner z pluginem z aidy64 na monitorowanie temperatur i napięć. Do tego niech furmark tworzy logi z framerate. Nikt z nas nie ma szklanej kuli a przyczyn może być kilka (przegrzewajce się gpu, skaczące napięcie, problem z modułami pamięci na karcie)- wrzucisz wyniki, to naświetli sytuację i wtedy zobaczymy.
Opublikowano 9 września 201113 l Nie wiem, czy o to Ci chodziło, ale takie otrzymałem wyniki. http://imageshack.us/photo/my-images/97/wynikk.png/ Riva tunera nie ogarniam, nawet nie wiem, gdzie włączyć monitoring.
Opublikowano 9 września 201113 l To lapek? No to przeczyść, bo pewno się zagrzewa. Czyszczę go regularnie, ale on się nie przegrzewa i dlatego wykluczyłem syf w obudowie jako jedną z przyczyn.
Opublikowano 9 września 201113 l Sorry za offtop ale czy tylko mnie się usta uśmiechają trochę jak czytam: Min FPS - 7 Max FPS - 7 Average FPS - ......6 ? xD
Opublikowano 12 września 201113 l wina nie leży po stronie samej karty - temperatury są znośne może w CCC coś się poprzestawiało albo mom.exe zżera zasoby. Wywal sterowniki, przeczyść to co zostało, zainstaluj najnowsze ale bez sdk, ccc i innych zbędnych narzędzi dodatkowo przeoraj dysk jakimś cleanerem i jeśli komputer od dawna nie był formatowany to zdefragmentuj plik stronicowania
Opublikowano 21 września 201113 l witam wszystkich, odnośnie mojego problemu, kilka postów wyżej, udało się go rozwiązać. Po wielu kombinacjach z płytą, odesłałem ja do sprawdzenia i okazało się, że jest najnormalniej zepsuta. Wiec odpowiadając sobie na swoje pytanie: jest możliwe żeby nowa płyta padła po 30 minutach. Na nowej płycie wszystko śmiga. Dzięki za pomoc. Edytowane 21 września 201113 l przez Kamela
Opublikowano 27 września 201113 l Prosta zapewne sprawa, więc nie zakładam nowego tematu. Mam 2 komputery w sieci, które są podłączone do Internetu poprzez router, kablem. Chciałbym z mojego komputera udostępniać sygnał WIFI. Dostałem ostatnio urządzenie Sagem pod USB, które wyszukuje mi inne sieci i pod 4 różnymi dystrybucjami Linuksa także udostępnia, bo skonfigurowanie tego było przejrzyste i wiedziałem co robię. Teraz jak mam Windowsa 7 to się pojawiły jakieś jaja i jak na razie wyszukuje mi tylko sieci. Zrobiłem nowe połączenie ad-hoc i coś jest nie tak. Ktoś posiada może jakiś poradnik co i jak od początku na tym mało intuicyjnym systemie zrobić, albo wie jak mi pomóc?
Opublikowano 27 września 201113 l Czekaj, bo nie wiem czy zrozumiałem. Chcesz podłączyć kompa do routera za pomocą tego wifi, tak? (to nie jest pytanie podchwytliwe, po prostu zakręciłeś)
Opublikowano 27 września 201113 l "Chciałbym z mojego komputera udostępniać sygnał WIFI. " Nie, chciałbym mieć tak jak jest, ale to USB wychodzące z mojego komputera ma udostępniać sygnał przykładowo telefonom.
Opublikowano 6 października 201113 l Kupując taki zestaw http://allegro.pl/acer-gn245hq-24-120hz-nvidia-3d-vision-fv-wwa-i1847222044.html osiągnę na gtx 260 poprzez kabel dvi 3d?
Opublikowano 7 października 201113 l Nie miałem nigdy styczności z 3D. Czy jest ono możliwe poprzez DVI czy tylko HDMI?