Tiglatpilesar 7 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 Ile jest poziomów trudności? Jest jakiś hard, czy medium i od razu niedostępny god? Granie w GoW na medium mija się z celem. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 mortal (easy) Hero (medium) Spartan (hard) i do odkrycia God (very hard) Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 To nie jest źle. Każdego GoW-a na normal da się przejść w 5 godzin Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 5 marca 2008 Opublikowano 5 marca 2008 nie bedzie to nic odkrywczego, bo sytuacja powtarza sie jak z każdą cześcią: Do grających i przyszłych grających - nie ruszać poziomu trudnosci normal - zaczynać od hard, duzo wiecej frajdy, a poziom taki, jaki powinien byc na normalu. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Do grających i przyszłych grających - nie ruszać poziomu trudnosci normal - zaczynać od hard, duzo wiecej frajdy, a poziom taki, jaki powinien byc na normalu. święta prawda Cytuj
Janish 0 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 A ja mam pytanie do tych co grali juz w GoW. Co trzeba zrobic obok takiego dużego konia ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 (edytowane) pomyslec... btw.jak mozna sie zatrzymac w ktorymkolwiek gow'ie na dluzej niz 3min? Edytowane 6 marca 2008 przez Coati Cytuj
Janish 0 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 No ja sie niestety zatrzymałem. I naprawdę nie wiem co mam zrobić. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Jeśli dobrze pamietam to wepchnij posągi z obu stron do sciany i wyciągnij ze srodka takie jakby 2 duże schody, wyciągnij to do końca, z lewej strony tych schodów jest luka, wbiegnij w nią i przejdź na 2 stron. Nie wiem czy dokładnie o to miejsce ci chodzi bo z końmi to kilka motywów było! Cytuj
BartX 9 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Dud.ek Spartan odkrywa się po ukończeniu gry tylko na hard, czy także na normal? Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 6 marca 2008 Opublikowano 6 marca 2008 Spartan jest od początku, odkrywa sie god (czyli very hard) i to po przejściu gry na dowolnym poziomie. Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 kurde gov jest wyebany w kosmos grafa cudna, muza jeszcze lepsza tylko trzeba szanować z przechodzeniem bo krótki ponoć jest zaczynam od hardu i już tak lajtowo nie jest Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 Doszedłem do Hadesu na hardzie gdzie kurka leżę z 15% życia przy pierwszym Save i koniecznością położenia 3 meduz pod rząd. Już było "prawie", ale kurka nie zauważyłem wyprowadzanego ciosu ogonem... walczę dalej. A sama gierka jest git. Graficznie jest to już poziom PS2. Gameplayowo nic ponad ani poniżej tego co mieliśmy w GOW2. Choć miejscówki nieco rodstają i nie ma tego jedynego w swoim rodzaju uczucia, że bierzemy udział w "Ride Of Your Live" co cechowało wersję na duże konsole. ps. Byłem gdzieś w połowie, kiedy looknąłem na gamefaqs ile jeszcze mi zostało. Zapowiadała się jazda przez 2 kolejne poziomy pełne niespodzianek i nieskrępowanego adwenczer, a skończyło się na szybkim zaliczeniu całości poniżej 20 minut o_o. P&&&& włączyłem Wipeout Pulse i w nosie mam tą grę. Gdyby nie rzadko porozmieszczane skrzynie z energią życiową i kilka źle porozmieszczanych save pointów, hard byłby do pęknięcia jeszcze dziś. A tak zastanawiam się gdzie ci twórcy mieli mieli łeb... Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 zaczynam od hardu i już tak lajtowo nie jest cały problem własnie w tym, że jest... hard w przypadku poprzednich dwóch czesci byl IMO dużo bardziej wymagający Cytuj
BartX 9 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 No a GOD? Nie jest jakiś bardzo wymagający? Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 zaczynam od hardu i już tak lajtowo nie jest cały problem własnie w tym, że jest... hard w przypadku poprzednich dwóch czesci byl IMO dużo bardziej wymagający no to pewnie ja sie już starzeje bo do 1 bosa na moście podchodziłem ze 6 razy a potem przypomniałem sobie że w gov jest blok który blokuje prawie wszystkie ciosy no i połowę przeciwników da sie rozwalić na jana:) wybicie i kilka razy chwyt co nie zmienia faktu że gov jest jak dlamnie najlepszą gra na psp Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 No a GOD? Nie jest jakiś bardzo wymagający? no moze i jest, ale jest zablokowany na początku gry - gdyby mozna było od razu zacząc od god'a to byłoby cacy... ale z drugiej strony, nie byłoby wtedy wiekszego sensu ponownego przechodzenia (chyba że jeszcze 'titan' byłby - tylko trudniejszy, bo jak dla mnie titan z dwójki GoW jest prostrzy niz god z jedynki) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 ok gra juz za mna... naszczescie 4h 30min... to co mi sie najbardziej podobalo to... grafika. tylu efektow graficznych na ekranie przy stosunkowo duzych lokacjach na psp jeszcze nie bylo [poziom gow1]. snopy roznokolorowych iskier, 10-ciu przeciwnikow i latajace w powietrzu ostrza ew ta 2 broń ktora imo jest najlepsza alternatywą podstawowej broni w calej serii... poprostu ma power muzyka to raczej standart - slyszelismy w poprzednich czesciach, a kto nie slyszal to moze sie spodziewac pompatycznego, symfonicznego brzmienia, ktore pomyslnie buduje klimat.... no ma, ma troche plusow ta gra, a jednym z najwiekszych jest jej dlugość ... przejde do minusow :> *niewidzialne sciany - sa poprostu wszedzie, WSZEDZIE! nawet normalnie do sciany nie mozna podejsc objawia sie to tym, ze ghost of sparta zatrzymuje sie przed nia i przedrabia nogami, a o przeskoczeniu jakiegokolwiek murku czy wskoczeniu w przepasc zapomnijcie. *"ale to juz bylo i nie wr..." to ciagle ta sama gra, te same klimaty, ci sami przeciwnicy [ok troche przemodelowani] i schematy rozgrywki... *wzgledna prostota gry... a po dopakowaniu na maxa 2-giej broni podczas grania na normal praktycznie nie da sie zginąć... *brak zagadek logicznych... nc *ostatni boss... co to kufa ma byc?! boss z ktorego caly czas wypadaja zielone orby? mi si ewydawalo, ze ostatni madafaka w grze powinien byc jakims wyzwaniem, a tu? *przeklamania graficzne tzn czasem jakas tam tekstura sobie skacze, mryga itp... nie jest to czeste zjawisko ale z 10x w ciagu gry cos takiego zaobserwowalem... chyba, ze to moja konsola juz umiera i sypie artefaktami xD tak na koniec moja subiektywna ocena... 7+/10. serio pisze. ta gra poprostu niczym nie zaskoczyla poza tym, ze psp potrafi wydobyc z siebie TAKĄ grafike. gdyby chociaz tworcy zablysneli jakimis swiezymi patentami, ciekawsza fabula z niespodziewanymi zwrotami akcji to moze dalbym 8+/10. ale niestety; nie mam zamiaru wystawiac oceny tylko na podstawie grafiki. Cytuj
Katana 0 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 Dla mnie gra jest świetna 9/10 jak dla mnie Jak przejdę na kolejnych poziomach trudności, to może 9+ będzie Najbardziej mnie rozczarowała długość gry, przejście zajęło mi 5h. Tak 8-9h nie byłoby złe Przyjemne siekanie jak na GoW przystało, ale na pewno nie jest czymś rewolucyjnym jak było z God of War 2, choć to gra na handheld'a to i tak więcej się nie spodziewałem, a i tak jest bardzo dobrze Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 ah zapomnialem wspomniec w poprzednim poscie... w grze wystepuja bledy w wykrywaniu kolizji i czasem w ciasnych pomieszczeniach lub przy scianie gdy klikamy :circle: zeby wykonczyc przeciwnika... kratos lubi sie 'teleportowac' pytanie za 100 punktow: gdzie jest nasz dzielny heros? Cytuj
Sandking 47 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 W ścianie "ofkoz", też miałem taką sytuację na tej arenie . Ja też już mam za sobą GoW:CoO na Normalu i bawiłem się nieźle, ale krótkie toto, wtórne toto i po dwóch częściach na PS2 nie kopie już tak mocno po jajach. Skończyłem też wyzwania, dostałem nowy strój i jedyne co mi zostało to przejście gry na poziomie God (co aktualnie jest w trakcie wykonywania). Co do samej gry, jedna z lepszych pozycji na PSP, ale nie najlepsza. Nie wiem dlaczego, ale czuję dziwny niedosyt po zagraniu w tą część, może spodziewałem się czegoś innego? Kto wie... Co nie zmienia faktu, iż ma momenty, szczególnie te związane z architekturą poziomów, którą można tylko podziwiać (PSP pokazuje w końcu pazurki? Oby inni uczyli się na tym). Spodobała mi się druga broń, ma w sobie prawdziwą moc i design jednego z bossów ( Charon - za(pipi)iście go wykonali ). Zgadzam się z Coatim, 7+ jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 przepraszam ze pytam, zamowilem gowa w poniedziałek, we wtorek został wysłany, w poniedziałek będzie, wysłany z USA... pytam bo jeśli jesteście z Europy to musieliście zamówić kuriera DHL i paść na głowe ( 1 dniowa przesyłka z USA do Polski około 3xwartość gry ) więc się pytam gracie na oryginałach i dostajecie przesyłki międzynarodowe z prędkością światła, czy gracie na piratach i reszta prócz mnie przymyka na to oko.... Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 gracie na piratach, i, tak długo jak nikt nie mówi skąd je bierze, tak długo można tutaj sobie na ten temat gadać Cytuj
Gresh 5 Opublikowano 7 marca 2008 Opublikowano 7 marca 2008 naughty naughty naughty naughty jak mawiali w Monthy Pythonie:) a już się martwiłem, że ostatnia ofiara ze mnie i będę miał dopiero 11 marca bo na forum "większość" już gre przeszła dzisiaj doszedł do mnie patapon z ebay'a za 67-68 złoty - weekend w pracy będzie bardzo przyjemny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi