Emet 1 098 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Heh, ciekawe czy daloby rade stworzyc w ten sposob iso loader... Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Heh, ciekawe czy daloby rade stworzyc w ten sposob iso loader... noo, juz uwazaj jak w JAVIE tworzony jest iso loader a z klockow lego teraz maja wybudowac najwyzszy budynek swiata Cytuj
Katana 0 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Opublikowano 4 sierpnia 2008 Heh, ciekawe czy daloby rade stworzyc w ten sposob iso loader... No to pojechałeś po całości xD ISO LOADER jako dodatek do filmu BluRay Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 8 sierpnia 2008 Opublikowano 8 sierpnia 2008 Heh, ciekawe czy daloby rade stworzyc w ten sposob iso loader... No to pojechałeś po całości xD ISO LOADER jako dodatek do filmu BluRay No jeśli w obsłudze tych dodatków jest jakaś dziura, mały buffer overflow czy cuś... Cytuj
Katana 0 Opublikowano 9 sierpnia 2008 Opublikowano 9 sierpnia 2008 (edytowane) Zrób dziurę w Pen Drive'ie Prawie to samo xD Nad wszystkim czuwa Hypervisor, więc póki on jest i działa jak należy, to nawet jakaś dziura nie zda się na wiele, bo HV blokuje dostęp na kilku poziomach. PS3 jest mocno zabezpieczone, ciekawe kiedy coś im się otworzy i ciekawe czy zrobią to zdolni programiści czy jakaś fajtłapa z SONY zapomni coś "zamknąć" Edytowane 9 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Opublikowano 10 sierpnia 2008 Na razie dobrze PS3 sobie dobrze radzi, a im dłużej utrzyma się przed piratami tym lepiej dla graczy. Cytuj
Jakim 1 797 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Ściema czy fakt? http://www.ps3site.pl/krok-a-moze-kroczek-do-zlamania-ps3/ Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Ściema czy fakt? http://www.ps3site.pl/krok-a-moze-kroczek-do-zlamania-ps3/ sciema, oczywiscie zalosne, ze calkiem niezly serwis jakim jest ps3 site publikuje takie newsy jakby ten filmik byl prawda :E Cytuj
Katana 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Ściema czy fakt? http://www.ps3site.pl/krok-a-moze-kroczek-do-zlamania-ps3/ sciema, oczywiscie zalosne, ze calkiem niezly serwis jakim jest ps3 site publikuje takie newsy jakby ten filmik byl prawda :E TO JEST FAKT. Wejdź na PS3Hax i zobacz. Mathieulth potwierdził, że to działa Oczywiście na PS3Site nie podali źródła z tym news'em... http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=6241 http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=6230 Jeśli powiedzą jak to wykonać, to w zasadzie będzie to ISO Loader, ale ciekawe jak szybko SONY to zablokuje Żeby odpalać ISO za darmo (sposób nielegalny), to potrzebne będą chyba dwa dyski (jak dobrze zrozumiałem), ale niestety gry mogą zajmować po 25-50GB, to będzie trzeba kupić większy dysk Najwyżej można podłączyć 3.5 Calowy dysk 500-1000GB Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 narazie dzialaja tylko gry starej generacji. R:FoM, Motorstorm, WarHawk i pare innych Cytuj
Katana 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) narazie dzialaja tylko gry starej generacji. R:FoM, Motorstorm, WarHawk i pare innych Gran Turismo 5 Prologue (który też działa), nie jest grą pierwszej generacji. Bodajże Mathieulth powiedział, że więcej gier może działać, winowajcą jest tylko prosty do naprawy problem. Póki co, StreetSkaterFU (jeden z dev) odpalił tylko te gry - Warhawk, COD3, Resistance, GT5, Motorstorm, bo po prostu innych nie ma Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
YETI 11 042 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Mam szczerą nadzieje że Sony załata tą dziurę. Nowy FW w tym tygodniu? Cytuj
Katana 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Jest już dostępna normalna (znaczy, nie BETA) wersja Megabox na PS3. Niestety są jakieś problemy z instalacją póki co, ale pewnie zaraz wszystko zostanie rozwiązane. http://www.ps3hax.net/showpost.php?p=60848&postcount=76 - Tutaj są linki z torrentem (ciekawe kto udostępnia xD (nie patrzeć na nicka ) ) A tutaj jest cały temat - http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=6228 Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Możliwość odpalania różnych emulatorów, dostęp do firefoxa itp, taki 'mniejszy' linux z mulitimedialnymi funkcjami. Katana ładnie seeduje nam tu , włączać max upload, będzie szybciej xD. EDIT: kwik^ wyprzedziłem xD Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Hysz Cytuj
Katana 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Ma to niby być centrum rozrywki na PS3 (odtwarzanie filmów, muzyki, emulatory starych konsol, przeglądarka internetowa, P2P, streaming, VoIP itp.) To ja tu seeduje, a ty mnie jeszcze wyprzedzasz? hehe Dobra, koniec z tym seedowaniem, wystarczająco osób się nałapało i teraz inni niech poseedują Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 odtwarzanie filmów, muzyki, emulatory starych konsol, przeglądarka internetowa, P2P, streaming, VoIP itp. Jakie kodeki, jakie emulatory, jakie p2p itd. ? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) potwierdzono MAME, genesis SNES, NES, kodeki najprawdopodobnie standard + HDTV [śjakieś matroski]. p2p torrent, ale nie znam klienta. :* EDIT: to hiszpański projekt, zanim nie zainstaluje i zobaczę na własne oczy, to mogę gdybać, cargando el cerveza! Hiszpańskiego nie znam Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Hysz Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) potwierdzono MAME, genesis SNES, NES, kodeki najprawdopodobnie standard + HDTV [śjakieś matroski]. p2p torrent, ale nie znam klienta. :* EDIT: to hiszpański projekt, zanim nie zainstaluje i zobaczę na własne oczy, to mogę gdybać, cargando el cerveza! Hiszpańskiego nie znam Emulatory że szok ! Moja komórka potrafi odpalić bez problemów emu snesa czy gba. Jak będzie emu n64 to pogadamy Co do kodeków...piszesz standard...czyli standard dla ps3 czy dla PC (K-Lite, CCCP)? No i jaka jest maksymalna rozdzielczość którą wyciągnie ten bajer (filmy, płynne wyświetlanie)? 480p/576p? Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Thomas_PL Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Jak zainstaluje to napiszę słów kilka, nie będę wymyślał teraz za dużo ' Bajer działa w 720p, to już teraz wiem. Jak się ściągnie, to rzucę mini reckę Cytuj
Michal_gti 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Najważniejsze imo żeby dało rade odtwarzać .mkv plus napisy. Sam sciągam i jutro postaram się przetestować. Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Zeby to zainstalowac/odpalic trzeba formatowac dysk? Ile to w ogóle zajmuje? Nie otwiera mi się w ogóle strona ps3hax więc nie mam jak sprawdzić (o ściągnięciu nie wspominam nawet...). Mógłby mi ktoś na PM podać bezpośredni link do pliku torrent? Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Emet Cytuj
Michal_gti 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Plik do ściągnięcia nie całe 1gb po rozpakowaniu podobno około 2gb. To jest coś w rodzaju systemu linux więc trzeba zrobić partycje a więc konieczny jest format (tak mi się wydaje nie jestem tego pewien bo sam jeszcze nie instalowałem) Cytuj
Katana 0 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 (edytowane) Zeby to zainstalowac/odpalic trzeba formatowac dysk? Ile to w ogóle zajmuje? Nie otwiera mi się w ogóle strona ps3hax więc nie mam jak sprawdzić (o ściągnięciu nie wspominam nawet...). Mógłby mi ktoś na PM podać bezpośredni link do pliku torrent? http://thepiratebay.org/torrent/4346396 TPB pokazuje złe ilości seedow i leechów. Seedów jest więcej niż pokazuje (jak udostepniałem wcześniej, to pokazywało mi w uT ok. 50 leechów) Edytowane 16 sierpnia 2008 przez Katana Cytuj
Emet 1 098 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Ok, dzieki. Jakbys jeszcze mogl potwierdzic (lub lepiej zaprzeczyc ) koniecznosc formatu byloby super Pytam o to, bo kiedys (jak projekt raczkowal) byla gadka, ze w przeciwienstwie do normalnego linuxa, tego nie trzeba instalowac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi