Kronos33 0 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 (edytowane) wwal USBD.IRX do folderu z USBLOADERem teraz mam tylko czarny ekran i nic. w folderze SWAPMAGIC NA KARCIE MAM ---- /media/disk/SWAPMAGIC/SMBOOT0.elf /media/disk/SWAPMAGIC/SMBOOT1.elf /media/disk/SWAPMAGIC/Changelog /media/disk/SWAPMAGIC/USBD.IRX CZEGOŚ BRAKUJE ?? Oczywiscie nazwy pozamienialem zgodnie ze wzorem w tutku (uLE = SMBOOT0.elf USBLD_0.2 = SMBOOT1.elf) POMOCY Edytowane 4 lutego 2009 przez Kronos33 Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 wywal wszystk z kart, a USBD.IRX wwal do folderu BEDATA-SYSTEM i ten folder wwal na karte pamieci (wirtualna). Sam program uruchamiaj z pen drive czy z czego tam chcesz, bo z wirtualnej nie dziala. juz chyba o tym pisalem. Cytuj
Kronos33 0 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 (edytowane) wywal wszystk z kart, a USBD.IRX wwal do folderu BEDATA-SYSTEM i ten folder wwal na karte pamieci (wirtualna). Sam program uruchamiaj z pen drive czy z czego tam chcesz, bo z wirtualnej nie dziala. juz chyba o tym pisalem. Mam tak: BEDATA-SYSTEM(folder główny na pendrive)---wewnątrz niego są pliki: BEDATA.icn icon.sys kl.icn KL.DAT USBD.IRX Odpalam SWAP MAGIC 3,6+ ---------kombinacja przycisków na padzie i............nic nawet nie mrugnie (chyba ze chwilowo dioda w penie :co: coś pewnie pominąłem ,ale co? Edytowane 5 lutego 2009 przez Kronos33 Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 (edytowane) PENDRIVE: tworzymy folder SWAPMAGIC do tego folderu: wwalamy usbloader i zmieniamy mu nazwę na SMBOOT0.elf wwalamy launchELF i zmieniamy jego nazwę na SMBOOT1.elf tworzymy folder BEDATA-SYSTEM do tego folderu: wwalamy plik USBD.IRX Teraz wkładamy PENDRIVE do portu USB w PS3 i odpalamy SWAPMAGIC'a (opisze tu sposób odpalenia dla SWAPMAGIC 3.6+) 1. Jeśli nazwaliśmy launchELF SMBOOT1.elf to teraz musimy nacisnąć STRZAŁKĘ W GÓRĘ + L2. Jeśli SWAPMAGIC.elf to program odpali się sam. 2. Teraz przy pomocy tego programiku kopiujemy folder BEDATA-SYSTEM na wirtualną kartę pamięci. Całość ma wyglądać tal: mc0:\BEDATA-SYSTEM\USBD.IRX 3. Teraz przy pomocy lounchELF'a odpalamy plik z pendrive SMBOOT0.elf lub odpalamy jeszcze raz swapmagic i naciskamy STRZAŁKĘ W GÓRĘ + L1 Jeśli wszystko działa możemy SMBOOT0.elf zmienić na SWAPMAGIC.elf, aby program sam się odpalał po uruchomieniu SWAPMAGIC'a, ale odradzam tą opcje, ponieważ czasami launchELF może się przydać. Parę uwag: 1. USBLOADER w wersji 0.2b nie wymaga folderu BEDATA-SYSTEM z plikiem USBD.IRX, ale proponuje go mieć. 2. W zagranicznych tutorialach piszą, że programy te można odpalić z wirtualnej karty pamięci. Mi osobiście się to nie udało dlatego zalecam uruchamiać te programy z PENDRIVE. 3: Najprawdopodobniej programy można uruchomić z tej samej pamięci USB (PENDRIVE, zaw. HDD) na której trzymamy gry. 4. Nazwy i kombinacje : GÓRA + L1 uruchamia SMBOOT0.elf GÓRA + L2 uruchamia SMBOOT1.elf GÓRA + R1 uruchamia SMBOOT2.elf GÓRA + R2 uruchamia SMBOOT3.elf Plik o nazwie SWAPMAGIC.elf odpala się automatycznie po uruchomieniu SWAPMAGIC'a To chyba tyle. Życzę powodzenia Edytowane 6 lutego 2009 przez konrado0905 Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 5 lutego 2009 Opublikowano 5 lutego 2009 ehh dysk jest, pendriveow masa....ale brak swap magica ;p wielka szkoda, bo z checia bym sprawdzil te xenosagi Cytuj
Kronos33 0 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 PENDRIVE: tworzymy folder SWAPMAGIC do tego folderu: wwalamy usbloader i zmieniamy mu nazwę na SMBOOT0.elf wwalamy launchELF i zmieniamy jego nazwę na SMBOOT1.elf tworzymy folder BEDATA-SYSTEM do tego folderu: wwalamy plik USBD.IRX Teraz wkładamy PENDRIVE do portu USB w PS3 i odpalamy SWAPMAGIC'a (opisze tu sposób odpalenia dla SWAPMAGIC 3.6+) 1. Jeśli nazwaliśmy launchELF SMBOOT1.elf to teraz musimy nacisnąć STRZAŁKĘ W GÓRĘ + L2. Jeśli SWAPMAGIC.elf to program odpali się sam. 2. Teraz przy pomocy tego programiku kopiujemy folder BEDATA-SYSTEM na wirtualną kartę pamięci. Całość ma wyglądać tal: mc0:\BEDATA-SYSTEM\USBD.IRX 3. Teraz przy pomocy lounchELF'a odpalamy plik z pendrive SMBOOT0.elf lub odpalamy jeszcze raz swapmagic i naciskamy STRZAŁKĘ W GÓRĘ + L1 Jeśli wszystko działa możemy SMBOOT0.elf zmienić na SWAPMAGIC.elf, aby program sam się odpalał po uruchomieniu SWAPMAGIC'a, ale odradzam tą opcje, ponieważ czasami launchELF może się przydać. Parę uwag: 1. USBLOADER w wersji 0.2b nie wymaga folderu BEDATA-SYSTEM z plikiem USBD.IRX, ale proponuje go mieć. 2. W zagranicznych tutorialach piszą, że programy te można odpalić z wirtualnej karty pamięci. Mi osobiście się to nie udało dlatego zalecam uruchamiać gry z PENDRIVE. 3: Najprawdopodobniej programy można uruchomić z tej samej pamięci USB (PENDRIVE, zaw. HDD) na której trzymamy gry. 4. Nazwy i kombinacje : GÓRA + L1 uruchamia SMBOOT0.elf GÓRA + L2 uruchamia SMBOOT1.elf GÓRA + R1 uruchamia SMBOOT2.elf GÓRA + R2 uruchamia SMBOOT3.elf Plik o nazwie SWAPMAGIC.elf odpala się automatycznie po uruchomieniu SWAPMAGIC'a To chyba tyle. Życzę powodzenia Nadal nic -może problem tkwi w pobranych folderach? przed zamiana nazw mam takie:uLE v4.21(2,3 MB)--usbloaderv0.2b(672,2 KB)---USBD.IRX(24176 bajtów) próbowałem z dwóch rożnych pendr. odpalić i nic --próbowałem tez z PSP(a może?) i także klops wskoczył czarny ekran i tyle . Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 U mnie np. bez problemu odpala z iPOD VIDEO, a pendrive KINGSTONE już nie chce. Potem sprawdzę jak sprawa wygląda z PSP. Sprawdzę na karcie 2GB SAN-DISK. Cytuj
pafcio 0 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 (edytowane) Ja też mam taki sam komunikat jak Kronos, kuna nie wiem co robie źle Dobra udało się, ale jak teraz zapisać stan gry, wie ktoś? Edytowane 6 lutego 2009 przez pafcio Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 Normalnie, tak jak w grach na PS2, tylko wirtualna kartę pamięci musisz podpiąć do wirtualnego slotu;P Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 USBLOADER w wersji 0.2b nie wymaga folderu BEDATA-SYSTEM z plikiem USBD.IRX, ale proponuje go mieć. Rozumiem, że całe halo jest o nowy interface USB (USBD.IRX) dla PS3, tak aby można było wykorzystać 2.0, a nie 1.1, tak? Idąc tym tokiem rozumowania, nowa wersja ma już stary zastąpiony obecnym (jak rozumiem, to USB Advance, więc stary wywalili). Idąc dalej tym tokiem rozumowania mc0:/BEDATA-SYSTEM/USBD.IRX jest zbędny. Czy może ten USBLOADER to jakaś zupełnie nowa aplikacja, a nie USB Advance? W zagranicznych tutorialach piszą, że programy te można odpalić z wirtualnej karty pamięci. Mi osobiście się to nie udało dlatego zalecam uruchamiać gry z PENDRIVE. Powyższy cytat wprowadza chaos bo wynika z tego tak jakby to gry można było uruchomić z tej wirtualnej karty, a tak to się nigdy nie będzie dało (chyba, że na wzór emu MCSIO, tyle, że dla CDVDMANa co byłoby bez sensowne). W każdym razie: nie widzę powodu dlaczego nie miałbyś uruchamiać programów z wirtualnej karty za pomocą uLE. SM ma kiepski loader, i właśnie uLE powinien być bardziej kompatybilny. Przytocz jakiś przykład. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 (edytowane) Możliwe, ale nawet launchELF'a nie udało mi się uruchomić z WKP. Jeszcze dzisiaj po testuję. Edytowane 6 lutego 2009 przez konrado0905 Cytuj
pafcio 0 Opublikowano 6 lutego 2009 Opublikowano 6 lutego 2009 Normalnie, tak jak w grach na PS2, tylko wirtualna kartę pamięci musisz podpiąć do wirtualnego slotu;P he he bardzo śmieszne, a na poważnie to da się jakoś? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 @pafcio W instrukcji obsługi masz napisane jak robić i "załączać" daną vmc w XMB... Cytuj
Kronos33 0 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 Na jakich firm pendrive da rade odpalić ten sofcik? Cytuj
pafcio 0 Opublikowano 7 lutego 2009 Opublikowano 7 lutego 2009 @pafcio W instrukcji obsługi masz napisane jak robić i "załączać" daną vmc w XMB... Macie rację panowie da się, jak się trochę poczyta instrukcję. Sorki konrado moja wina. Cytuj
Kronos33 0 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 Mam trochę dziwny problem teraz,a mianowicie nie mogę utworzy folderu BEDATA -SYSTEM na vmc -sadze ze USBD.IRX ktory posiadam jest starszej wersji(może ktoś jakiś link wrzuci?) USBLoader się załącza ,lecz mimo wszystko na vmc wskakuje Corrupted data . Ps.Dzieki za pomoc (nie mam niestety Eye Toy a tam jest ponoć potrzebna ver.0.17) -szukałem w googlach . Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 USBD to interface usb dla programu. Nie ma to nic wspólnego z kartą pamięci, za której obsługę odpowiadają m.in MCMAN. Podejrzewam, że nie wiesz jak używać uLE... C-D z kolei to w Twoim przypadku pewnie brak icon.sys i ikonki do której sie odnosi w tymże folderze. PS: "USB Loader" to nic innego jak USB Advance tyle, że z podmienioną grafiką i modułem dla usb. Na cholerę zmieniać było nazwę temu progsowi to nie wiem. Chyba na złość developerowi. ;] Cytuj
Kronos33 0 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 (edytowane) USBD to interface usb dla programu. Nie ma to nic wspólnego z kartą pamięci, za której obsługę odpowiadają m.in MCMAN. Podejrzewam, że nie wiesz jak używać uLE... C-D z kolei to w Twoim przypadku pewnie brak icon.sys i ikonki do której sie odnosi w tymże folderze. PS: "USB Loader" to nic innego jak USB Advance tyle, że z podmienioną grafiką i modułem dla usb. Na cholerę zmieniać było nazwę temu progsowi to nie wiem. Chyba na złość developerowi. ;] racja nie mam tej ikony,sprawdzę czy po dodaniu braków będzie ok bo tak to podczas próby odpalenia gierki żądała by wsunąć kartę MC do slot1.dzięki za odp. działa Podziękowania za pomoc dla :konrado0905 ,Berion Edytowane 9 lutego 2009 przez Kronos33 Cytuj
ATG 1 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 http://www.haxnetwork.net/2009/04/ps3-remo...rse-engineered/ Fajna sprawa, oby wypaliło. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 kwietnia 2009 Opublikowano 29 kwietnia 2009 (edytowane) Tak, świetny pomysł, szczególnie żeby się tym chwalić już teraz... nowy update i po zabawie. Tak czy siak, ciekawe kiedy wyjdzie stosowny aps... Edytowane 29 kwietnia 2009 przez Berion Cytuj
ATG 1 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 (edytowane) Właśnie wyszedł: http://www.haxnetwork.net/2009/05/open-rem...a-mac-released/ MACa mam ale PSP już nie. ;/ Edytowane 9 maja 2009 przez ATG Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 U mnie na OSX Tiger 10.4.11 nie chce się uruchomić. Ktoś wie czy to może jest tylko dla OSX Leopard? Cytuj
ATG 1 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Mi działa bez problemu na 10.5.6 (x86) tyle że nie mam PSP. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Tak jak myślałem. Masz Leoparda i działa, ehhh... Opisałem już problem na forum projektu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi