konrado0905 7 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Nie ma czegoś takiego jak "piracki soft". Jest scenowy soft, który może być różnie wykorzystany: np. do piracenia. Czemu tak trudno to zrozumieć?... A czy przypadkiem nie wychodzi na to samo? Pirat to pirat. Jeśli się jeszcze mylę, to mnie popraw. Grabiami też można zabić, a wcale nie są do tego przeznaczone Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Dobra, zwracam honor. Już dajcie spokój. Po prostu zaogólniłem i tyle. Anyway, czy gry mogą mieć same w sobie także jakieś zabezpieczenia lub czy takowe mogłyby się w nich z czasem pojawić? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Podejrzewam że mają tylko przed kopiowaniem. Przed uruchomieniem pirata już chroni konsola. Zastanawiam się jak to jest z plikami na płycie na PS3, bo jeśli tak samo jak na PSP to będzie z górki. Nie wiem czy wiecie, ale na UMD nie ma wolno nagranych plików, tylko jest jeden plik w formacie... ISO xD SONY z PSP wykonało połowę roboty za piratów Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Poki co PS3 jest nie do pokonania.Zabezpieczenie w PS3 to zupelnie inna bajka niz te w PSP.Poczytajcie info z linku Grabara. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 No, ten artykuł wydaje się być całkiem rzetelny. No i dobrze. Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Kolejna porcja: http://www.heise-online.pl/security/news/item/Zlamano-zabezpieczenia-konsoli-PS3-916123.html Zdaje się, że póki co Sony może spać spokojnie Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 (edytowane) A czy przypadkiem nie wychodzi na to samo? Pirat to pirat. Jeśli się jeszcze mylę, to mnie popraw. Gdybyś się nie mylił, nie zwracałbym uwagi. Przykład najbardziej kontrowersyjny, czyli jakiś magiczny loader gier z dysku, scenowy, a jakże: przykład A: ściągam grę z internetu, wrzucam na dysk i gram -> pirat -> w takim układzie traci na tym developer i wydawca przykład B: zgrywam grę ze swojego BD-ROM na dysk i gram -> scenowiec (umownie ofc ;]) -> tutaj wszyscy są happy ;] O reszcie rodzaju homebrew nie wspominając. Także określenie *pirat* odnoszące się do wszystkich osób, które w jakiś sposób zmodyfikowały czy to sprzętowo czy to softowo swoją konsolę w celu *między innymi* uruchamiania kopii gier (swoich *lub* pirackich) jest nie tylko dla nich krzywdzące, ale przede wszystkim *dezinformacją*, z której skwapliwe korzystają takie firmy jak Sony. MS, N itd. To coś co mógłbym śmiało przyrównać do tzw. "polskich obozów koncentracyjnych" mimo, że polskie to one nigdy nie były; do DirectX, który jest rzekomo lepszy od OpenGL etc. etc. Takie uogólnienia są jak plotki: długo powtarzane potrafią stać się "prawdą" i mało kto prócz samych zainteresowanych będzie dociekać *prawdy*. Dowodem na to jesteś Ty sam i Twoje dwa ostatnie posty. Przyszło nam żyć w czasach rewolucji informatycznej -> obyczajowej, takiej jaka nigdy przedtem nie miała jeszcze miejsca, gdzie *dezinformacja* jest bardzo potężną bronią, a ta służy tylko i wyłącznie prywatnym interesom. W tym przypadku interesom konkretnych firm. Klasyfikowanie wszystkich jako piratów jest bardzo wygodne - teraz przy tak otępiałym społeczeństwie nawet w modzie. Także każdy kto się nie cieszy ze złamania danego systemu ma klapki na oczach, nie zdaje sobie sprawy z możliwości jakie się przed nim otwierają lub zwyczajnie ma w tym jakiś interes - swój, prywatny jakkolwiek to rozumieć. ;] Edytowane 28 stycznia 2010 przez Berion Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Z tego co jest napisane w tych artykułach podanych tu można wywnioskować, że PS3 to taka mała Enigma Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 (edytowane) Także każdy kto się nie cieszy ze złamania danego systemu ma klapki na oczach, nie zdaje sobie sprawy z możliwości jakie się przed nim otwierają Ze zlamania PSP tez sie wszyscy maja cieszyc? Jakie to mialo skutki kazdy wie - moze i sa jakies pozytywy, ale ile negatywow... Edytowane 28 stycznia 2010 przez Yabollek007 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 (edytowane) Jak najbardziej tak. A jakie niby tego były skutki? Ja tam żadnych negatywnych nie odnotowałem. Edytowane 28 stycznia 2010 przez Berion Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 Takie skutki, że nie ma na PSP fajnych gier, bo platforma jest zjadana przez piractwo. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 (edytowane) Poza tym DS wcześniej padł (a przynajmniej tak mi się kojarzy). PS: Tak, te LocoRoco, Patapony, GoW, GTA, Jaki, Ratchety to szmelc jakich mało. Zupełnie nie ma fajnych gier. ;] PPS: Taką samą wymówką jest brak polskiego XBL. Edytowane 28 stycznia 2010 przez Berion Cytuj
Sajgon 2 Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 (edytowane) jakie brednie na psp nie ma fajnych gier jest tego mnóstwo biblioteka nie dość że ogromna to jeszcze miodna niesamowicie już sam patapon to megahit kto nie grał nie wie szkoda, że sony nie da tego tytułu na ps3 ponoć robi to celowo gdyż ta pozycja wywiera duży wpływ na sprzedaż psp (może kiedyś wydadzą było by przepięknie) wiem odbiegłem od tematu sry Edytowane 31 stycznia 2010 przez Sajgon Cytuj
chudy.20 0 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 ps3 juz zlamane??????????? http://www.ps3-hacks.com/ geohot?s PS3 Exploit Released Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 ps3 juz zlamane??????????? http://www.ps3-hacks.com/ geohot?s PS3 Exploit Released "The PS3 is hacked, its your job to figure out something useful to do with it." :potter: Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 Wypuscil exploita jakies 2 tyg. temu i nikt jeszce nic z tym nie zrobil.Geohot sie poddal,rozpracowanie reszty systemu bylo waleniem glowa w sciane. Najbardziej smieszy mnie jego stwierdzenie- The PS3 is hacked... To,ze zlamal hypervisora[na sofcie 2.80 przypomnijmy] nie znaczy,ze zhakowal PS3. Od momentu oddania publice exploita zamilkl na swoim blogu-zadnych nowin o PS3,zadnych codniowych uaktualnien jak mial w zwyczaju Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 2.80... Czemu cały czas wydawało mi się, że na 2.4coś Mało ważne. Cytuj
FBI 18 Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 (edytowane) Dobrze mu szlo, z tym zlamaniem hypervisora, jezeli zlamie Ps3 na tym sofcie co mamy w tej chwili 3.15 to bedzie tylko dobry, dlaczego tak sadze, poniewaz SONY zrobi system update i zabawa zacznie sie od nowa. Hypervisor to zabezpiecznie sprzetowe, czy programowe, niech mnie ktos oswieci. Edytowane 8 lutego 2010 przez FBI Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 Ale on nie złamał PS3. Połowiczny "sukces". Cytuj
Gość Opublikowano 8 lutego 2010 Opublikowano 8 lutego 2010 Nie dość że rzecz dotyczy tylko FATów, to jeszcze z fw 2.80. Może 0.1% konsol w ogóle się kwalifikuje. "Złamana". Pffyyy Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Tej, kiedy beda piraty na ps3? Cytuj
adi 189 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 Tej, kiedy beda piraty na ps3? Są już dawno na torrentach, co prawda nie działaja, ale są Cytuj
cithall 107 Opublikowano 9 lutego 2010 Opublikowano 9 lutego 2010 (edytowane) Nie dość że rzecz dotyczy tylko FATów, to jeszcze z fw 2.80. Może 0.1% konsol w ogóle się kwalifikuje. "Złamana". Pffyyy Z tego co on pisał to zhackował na FW 2.42, a nie 2.80. Poza tym napisał, że hack działa też na FW 3.10. Edytowane 9 lutego 2010 przez Prot Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi