Skocz do zawartości

PS3 Scena, Underground. Piraty i BM = Warn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale moment, założmy ze tak:

sony apeluje do developerów by gry tworzone "od dziś" wymagały do startu nowego firmwaru, ci zyczenie to spełniają, sony tworzy nowy firmware i koniec tegóż dobrego

Gość _Milan_
Opublikowano

No na psp wychodził nowy fw zupgradowany o fw oficjalny, sadze ze to bedzie ostatecznie kwestia paru kb.

Optymistycznie.

Gość donsterydo
Opublikowano

Jak masz piraty to na co ci multi skoro singli we wszystkich grach nie będziesz nawet w stanie ograć :P

sony apeluje do developerów by gry tworzone "od dziś" wymagały do startu nowego firmwaru, ci zyczenie to spełniają, sony tworzy nowy firmware i koniec tegóż dobrego

Na neogafie też z tym wychodzili, ale zaraz szybko zgaszono, że i to łatwo obejść jak już się ma takie możliwości jakie daje ten (pipi)nik.

Opublikowano (edytowane)

Jak masz piraty to na co ci multi skoro singli we wszystkich grach nie będziesz nawet w stanie ograć :P

Na neogafie też z tym wychodzili, ale zaraz szybko zgaszono, że i to łatwo obejść jak już się ma takie możliwości jakie daje ten (pipi)nik.

Jak juz maja ISO i moge je odtworzyc, to zdjecie/wyjecie "nakazu" updatu nie jest dla nich zadnym problemem

Edytowane przez Welna
Opublikowano

i pomyslec, ze jednym z powodów, dla których kupiłem ps3 to... brak piratów.

mozliwosc piracenia -> duzo gier -> zniechecenie grami + jednoczesna chęć zagrania w cos...

mniejsza o to, ciekawi mnie jak zareaguje sony... teoretycznie jesli wiadomo bedzie na jakiej zasadzie dziala ten JB to moze z kolejnym update'em dostaniemy jakas blokade np na uruchamianie kodu programu z usb?

Gość _Milan_
Opublikowano

To sie przeniosą na bluetootha ;] a pozniej na dvd, ostatecznie na baterie od pada.

Pandora z baterii od pada, to byłoby cos xD

Gość donsterydo
Opublikowano

i pomyslec, ze jednym z powodów, dla których kupiłem ps3 to... brak piratów.

mozliwosc piracenia -> duzo gier -> zniechecenie grami + jednoczesna chęć zagrania w cos...

mniejsza o to, ciekawi mnie jak zareaguje sony... teoretycznie jesli wiadomo bedzie na jakiej zasadzie dziala ten JB to moze z kolejnym update'em dostaniemy jakas blokade np na uruchamianie kodu programu z usb?

Czyli mam rozumieć, że potrzebowałeś odgórnej blokady bo miałeś za słabą psychikę ;) ?

To jestem jakimś terminatorem: mogę piracić a nie piracę; mogę mieć 10.000 MSP za 40zł a nie kupuję. Normalnie nadczłowiek :teehee:

Opublikowano

nie mialem tylko mam...

ogolnie jesli moge cos miec za darmo, to mam to za darmo...

edit// aktualnie mam 2 psp: 1000 i 3000... od jakiegos czasu rozważam sprzedaż 1000 :> moze sie w koncu przełamie

a tak serio to mysle, ze nie bede piracic na ps3, bo na dłuższą mete to nie ma sensu.

edit2// nie powinien tego blokowac hypervisor?

Opublikowano (edytowane)

powiem jeszcze tyle : kiedys grałem na pc, piraciłem ile wlezie az do momentu gdy nie odechciało mi sie niemal zupełnie grac. Niemal bo grałem wPES6 , na ironie oryginalnego

me hobby sie niemal wtedy wypaliło.

a warto miec hobby ,pasje

tyle ode mnie, czekam na ruch sony

Edytowane przez Orson
Opublikowano (edytowane)

The main features

- USB dongle, easy to plug, no need to open de PS3

- Easy to install, with a smooth GUI

- Can be used on all PS3 : Fat, Slim, US, EU, JP ...

- Disable Sony updates, prevent from bricks

- Support for all PS3 type of games (not BD movies, DVD, and other consoles)

- Direct copy from game to HDD, or USB HDD

- Homebrews support

- Easy to update via PC

http://www.maxconsol...nglish-language

[...]Before give details, we just want to confirm : It works.[...]

E: Dwa warunki - napęd BD MUSI być sprawny oraz trzeba mieć przynajmniej jeden oryginał. Przypomina trochę sytuację z PSP na początku z tą płytką w napędzie.

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

nice - i pomyslec, ze w taki banalny sposob. Jezeli Sony szybko czegos z tym nie zrobi to takze widze wzrost sprzedazy PS3... Zaraz pewnie kazdy pirat przerabiajacy konsole w polsce to kupi i sam bedzie oglaszal zmiane firmwaru na allegro. Co gorsze - wszytsko jest latwiejsze niz na Xsinskim no i tyle osob gra w SINGLA :turned:

500GB dysk za 200 zl...

W 3 tygodnie bedzie wiecej korsarzy Sony niz piratow na X'e :teehee:

Edytowane przez easye
Gość donsterydo
Opublikowano

nice - i pomyslec, ze w taki banalny sposob. Jezeli Sony szybko czegos z tym nie zrobi to takze widze wzrost sprzedazy PS3... Zaraz pewnie kazdy pirat przerabiajacy konsole w polsce to kupi i sam bedzie oglaszal zmiane firmwaru na allegro. Co gorsze - wszytsko jest latwiejsze niz na Xsinskim no i tyle osob gra w SINGLA :turned:

500GB dysk za 200 zl...

W 3 tygodnie bedzie wiecej korsarzy Sony niz piratow na X'e :teehee:

Normalnie leżę i kwiczę :thumbsup:

Opublikowano (edytowane)

Do swiat PS3 sprzeda sie w ilosci 30m ;D

I mysle ze na dzien dzisiejszy to nawet online nie sa w stanie tego wykryc. Bo konsola to widzi jako normalna plyte. tak jakby odpalala to z plyty. Nie wiem nie znam sie ale nich jakos rozwala :/

Edytowane przez Welna
Opublikowano

własciwie trudno tutaj pisac o złamaniu ps3, bo to tak naprawde tylko troche zmodyfikowany 'sposób' serwisowy.

pewnie zaraz sie okaże, że to kontrolowany wyciek majacy na celu podniesienie sprzedaży konsol i tu nagle.. ciach! gry dostaly nowe zabezpieczenia na plycie, psn nie dziala, itd

Opublikowano (edytowane)

własciwie trudno tutaj pisac o złamaniu ps3, bo to tak naprawde tylko troche zmodyfikowany 'sposób' serwisowy.

pewnie zaraz sie okaże, że to kontrolowany wyciek majacy na celu podniesienie sprzedaży konsol i tu nagle.. ciach! gry dostaly nowe zabezpieczenia na plycie, psn nie dziala, itd

Dokladnie o tym mowilem

Dobman łap i mysl http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=64935 Storna obecnie padla. Maja setki tysiecy odwiedzin

Edytowane przez Welna
Opublikowano

Jak ta przeróbka faktycznie jest nie do wykrycia do Sony za dużo nie zrobi. Mogą zrobić tak jak w przypadku PSP że jakaś tam gra wymaga większego softu, ale kilka dni później hakerzy wydadzą kolejne oprogramowanie i tak w kółko. Grać za darmo kosztem multiplayer'a i trofeów? Wolę chyba jednak płacić za gry i cieszyć się dobrem jakim obdarowuje mnie ta konsola.

Opublikowano

Z drugiej storny moze byc to dobra odpowiedz na (pipi)stwo w postaci wiecznych latek, i wycinania DLC z gotowej gry, Abonamentu na multiplayera (activision) i innych zapedow producentow, Zdrapek, Vip codow etc

Opublikowano (edytowane)

Zwał jak zwał ale cel ten sam ;].

No i fajnie jakby tak się okazało ;]

Edytowane przez SłupekPL