CritiCalz 5 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 "wyjmujesz i nie ma śladu." - o Matko, takich bzdur jeszcze nie czytalem. Tego calego backup managera NIE da sie usunac z PS3 wiec mamy bezapelacyjnie po gwarancji. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Hipokryzja. Nie chcesz PS3BD z USB, ale romy/obrazy itd. już tak? Tak - bo one nie szkoda mojej konsoli. Nie oslabiaja jej pozycji na rynku, nie sprawiaja ze jest mniej srodkow na jej rozwoj. Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 A ja mam wątpliwości, nie wiem czy takie już były zawarte w tym temacie ale napiszę je. Jest napisane że dysk zewnętrzny ma być z systemem plików FAT32, ale przecież FAT32 obsługuje pliki nie większe niż 4gb to jak u licha ma działać ISO które ma 32gb ?? Cytuj
cithall 107 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 To nie tworzy iso na dysku, a kopiuje wszystkie pliki z BD na HDD (było pokazane nawet na filmiku), poza tym z tego co piszą można też wgrać backupy na wewnętrzny HDD. BTW, jeśli dzięki temu SONY dam nam w końcu możliwość pełnej instalacji gier na dysku, to będę zadowolony. Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 słyszałem, ze nie potrzeba kupowac zadnedo chipa, poniewaz to zwykła pamiec flash, posiadająca odpowiednie oprogramowanie. wystarczy sciagnac to oprogramowanie i wypalic je na swoim pendrivie i gotowe. wie ktos cos o tym? czy to mozliwe? Cytuj
cithall 107 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) Źle słyszałeś, to nie jest zwykły pen. Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Prot Cytuj
Bumier 25 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 teraz czas na ruch sony, licze na to że beda w stanie jedynie pokiwać palcem a hack/mod będzie miał sie dobrze i trochę stanieje hehe 1 Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 na allegro już to sprzedają :] http://allegro.pl/item1197536571_hit_ps_jailbreak_usb_flash_ps3.html Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) Pierwszy duren z tym wyskoczyl, nawet 50 sztuk oferuje. Ciekawe czy znajdzie idiotow gotowych to kupic. A jak myślicie -czy sony ma możliwość sprawdzenia jakie programy mamy na dysku? przecież to mega złamanie prywatności. Sony moze zrobic co tylko chce z softwarem w PS3, moze ci odlaczyc porty USB na przyklad, a ty tylko mozesz tupac. Kupiles konsole( przedmiot) , jej oprogramowanie nigdy nie nalezalo do ciebie. Oczywiscie, ze moze sprawdzic zawartosc dysku, szczegolnie, gdy szkodzi to interesom firmy. A wtedy ban, bo watpie, zeby bylo inaczej. No i co z tego? emu PS2 było fajnym bajerem i zabranie tego było kopem w jajka czyli nieczystym zagraniem. Nieprawda. Wiedziales, ze kupujesz wersje bez emulacji PS2, nikt ci niczego nie zabieral. Co wiecej mogles kupic bogatsza wersje 60 GB, wziales jednak zubozona, wiec za brak emulacji PS2 obwiniac mozesz siebie[przypomne, ze wersje 40GB i 60GB byly sprzedawane rownolegle przez jakis czas] Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Ken Marinaris Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) na allegro już to sprzedają :] http://allegro.pl/it..._flash_ps3.html aukcja zakonczona 40 minut temu. pewno ktos pogroził palcem Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Orzeszek87 Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Czy ktoś czytał opis tego wideo? Spójrzcie na opis i komentarze Szczegóły i download pod tym wideo http://www.youtube.com/watch?v=I_-ChnvoKjI SZOK Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Czy ktoś czytał opis tego wideo? Spójrzcie na opis i komentarze Szczegóły i download pod tym wideo http://www.youtube.c...h?v=I_-ChnvoKjI SZOK to czekamy na pierwszego odważnego na tym forum co to zrobi Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 eh to fake raczej. Koleś sam sobie w jakiś sposób zafundował te komentarze. Wszystkie niemal identyczne. Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Witam! Czy redaktorzy PSX EXTREME mogliby się wypowiedzieć w tej kwestii? Czy mają jakieś informację z "pierwszej ręki"? Czy testowali może już te urządzenie? Mógłby ktoś z redakcji się wypowiedzieć i obalić lub nie jakieś mity na temat tego urządzenia. Ja pozostaję przy oryginałach, taki już ze mnie fetyszysta:D Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) Witam! Czy redaktorzy PSX EXTREME mogliby się wypowiedzieć w tej kwestii? Czy mają jakieś informację z "pierwszej ręki"? Czy testowali może już te urządzenie? Mógłby ktoś z redakcji się wypowiedzieć i obalić lub nie jakieś mity na temat tego urządzenia. Ja pozostaję przy oryginałach, taki już ze mnie fetyszysta:D Fetyszystą? Raczej uczciwym użytkownikiem, który nie okrada wydawców . Edytowane 21 sierpnia 2010 przez sprite 1 Cytuj
Texz 670 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 To jakaś ściema, żeby dostać hasło do rar trzeba coś tam zrobić. Chrzanić to. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Soft można już ściągnąć z sieci (300Kb o ironio), ale sam pen też jest zmodyfikowany. Lada dzień pewnie zasypią internet tańsze dongle, soft jest ogólnie dostępny, a przerobić pena to nie problem. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) Tak jak powiedzialem, kwestia tygodnia i pojawia sie tutki jak przerobic Pena. Jesli nie jest tam mechaniczna ingerencja (ze cos sie dolutowuje etc.) to we wrzesniu wszystko bedzie darmowe w sieci Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Welna Cytuj
Neox 158 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) W sieci pisza, ze wykorzystane zostalo narzedzie prosto od SONY a scislej mowiac narzedzie, ktore uzywaja serwisy SONY. To jest jakas modyfikacja "klucza", ktorym serwisy uruchamialy konsole z uszkodzonym FW. This mod is basically a RETAIL TO DEBUG convertor, using a JIGCARD from SONY services. If you look at VHS, it has some DEBUG things. This JIG CARD(aka USB DONGLE) is used for devs and technicians from sony to launch BOOT INI from DEV_USB0. Combining some buttons you can change the SYSCON status, who launch as a primary boot this dongle. BOOTSTRAP is readed and the files from dongle are launched and the RAM is making a faulse REBOOT. The whole thing its an SYSCON FIRMWARE EMULATOR. TRM "think" we have a bebug one and KERNEL DEBUG is loaded. This way a DEBUG VSHMAIN(temporally) allows unsigned code load. Now you can launch PKGs from USB (that has an explorer to do that) To launch BDEMU you need a disc to activate MEDIATYPE BD. When you launch LOADER(from usb) BDDRIVE CHANNEL is closed(they cant share the same channel). To eliminate LAYER, it needs a CELLFTP to extract decrypted files(no layer) and to convert those to DEBUG MODE. Executer files can be created whit SDK,and generated by the same loader that extract the LAYER, and using PS3GEN to create signed isos(patched). Same way a 360 works(using a core debug) The LOADER is executed via APP. ELIMINATING the initial USB BOOT, its all SONY has to do to kill this mod, because SYSCON is the boss. To ostatnie zdanie jest dosyc ciekawe. Specjalisci w SONY zapewne juz od ponad 24h siedza non stop i mysla jak to zablokowac w kolejnym FW Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Neox Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Soft można już ściągnąć z sieci (300Kb o ironio), ale sam pen też jest zmodyfikowany. Lada dzień pewnie zasypią internet tańsze dongle, soft jest ogólnie dostępny, a przerobić pena to nie problem. A masz link? Wszędzie piszą o tych 300kb ale nikt nie popiera tego linkiem. A ja szukam jak poj.ebany downloadu i znaleść nigdzie nie mogę. Chcę zobaczyc ten plik/pliki Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 "wyjmujesz i nie ma śladu." - o Matko, takich bzdur jeszcze nie czytalem. Tego calego backup managera NIE da sie usunac z PS3 wiec mamy bezapelacyjnie po gwarancji. Skąd to info? Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Jeżeli ten cały manager zapisuje się tylko na dysku konsoli, to o gwarancje się nie trzeba martwić, bo możesz oddać bez dysku. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) No właśnie pytam skąd to niesamowite info. Widać że manager się instaluje więc da się także odinstalować. A w razie awarii konsole można wysłać bez dysku jak napisał Grześ lub go można wcześniej sformatować. I wątpię żeby program zapisywał się we flashu konsoli. Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Kyo Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 Soft można już ściągnąć z sieci (300Kb o ironio), ale sam pen też jest zmodyfikowany. Lada dzień pewnie zasypią internet tańsze dongle, soft jest ogólnie dostępny, a przerobić pena to nie problem. A masz link? Wszędzie piszą o tych 300kb ale nikt nie popiera tego linkiem. A ja szukam jak poj.ebany downloadu i znaleść nigdzie nie mogę. Chcę zobaczyc ten plik/pliki spakowane 300kb ;] po rozpakowaniu 526kb :> pisalem o tym kilka dni temu... jest na stronie projektu: http://psjailbreak.com Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 21 sierpnia 2010 Opublikowano 21 sierpnia 2010 (edytowane) @CoATI - ale to jest sam Backup Manager - jego wrzucasz na HDD, pamięć przenośną etc. Jemu chodzi o to co jest na samym tym urządzeniu - dongle czy jak to się nazywa. Edytowane 21 sierpnia 2010 przez Kyo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi