koniol21 9 Opublikowano 27 października 2010 Opublikowano 27 października 2010 Takie pytanie techniczne - czy da się przerzucić na konsole pliki powyżej 4gb używając FTP? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 27 października 2010 Opublikowano 27 października 2010 CFS jest podobno hybrydą USF2, więc tak. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 (edytowane) Już są takie gry i nic póki co na nie niewymyślono. Czas pokaże. Na razie emu to lepiej na Xbox'ie. :' Emu DC jeszcze w powijakach, o NDS dopiero się zaczyna mówić... także jedyne sensowne co można teraz zrobić z konsolą to skopiować trophy i save'y z copy prohibited - i grac oczywiście, ja mam jeszcze trochę zaległości które chętnie nadrobię. Jeśli do tego czasu nic nie ruszy się w temacie to kupuje drugą PS3 do gier (taki ze mnie burżuj będzie ;D). Edytowane 29 października 2010 przez Berion Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 NES'a, SNES'a już można dopalić ;P A co do gier, to na razie nie słyszałem o takiej co nie dało by się odpalić, bo wymaga wyższego FW Cytuj
Berion 207 Opublikowano 29 października 2010 Opublikowano 29 października 2010 (edytowane) No można, nawet nie tylko, porównaj jednak sobie te emu z tymi na Xbox'a (przede wszystkim wypieki XPorta). Zupełnie inna liga, może za kilka miesięcy się to zmieni, a może i nie. Na razie bieda. Edytowane 29 października 2010 przez Berion Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 6 listopada 2010 Opublikowano 6 listopada 2010 Można dostać się jakoś do folderu z sejwami na HDD po FTP? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 (edytowane) Można dostać się jakoś do folderu z sejwami na HDD po FTP? /dev_hdd0/home/<id użytkownika>/savedata/ /dev_hdd0/home/<id użytkownika>/minisdata/ (chyba ;]) Oczywiście da się skopiować też te bydlackie (zabezpieczone przed kopiowaniem). Kupilem to cudo, wersja homemade autorstwa jednego z forumowiczow. Zobaczymy jak dojdzie co to ustrojstwo potrafi. BTW. obeznani w temacie rzucac sznurami do sajtow specjalizujacych sie w tematyce JB, sceny PS3, emu itp. Oczywiscie bez linkow bezposrednich zeby mod sie nie prz.y.j.e.bal. A co ma piernik do wiatraka? W sumie centrum. Reszta zamknięta, kopiująca newsy lub n00b pr00f. ;] >> http://psx-scene.com/forums/ Jest jeszcze warez-scenowe PS3NEWZ, ale... Edytowane 7 listopada 2010 przez Berion Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Można dostać się jakoś do folderu z sejwami na HDD po FTP? /dev_hdd0/home/<id użytkownika>/savedata/ /dev_hdd0/home/<id użytkownika>/minisdata/ (chyba ;]) Oczywiście da się skopiować też te bydlackie (zabezpieczone przed kopiowaniem). /dev_hdd0/home/<id użytkownika>/savedata/ do tego doszedłem i pokasowałem sejwy ale na konsoli dalej są tylko że bez obrazka i chyba nie działają. Sprawdzę jeszcze tą drugą lokalizacje Cytuj
Berion 207 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 (edytowane) Druga jest dla minisów. Hmm no to dziwne. Jeśli tak jest jak piszesz, to jeszcze gdzieś jest jakaś baza danych. A jaki komunikat pojawia się kiedy chcesz je wyrzucić z XMB (te widma save'y)? Edytowane 7 listopada 2010 przez Berion Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Że usunięto pomyślnie. W dodatku system pokazuje że te sejwy dalej mają rozmiar ale podczas próby wczytania występuje błąd. Wygląda na to że muszą być gdzieś jeszcze Cytuj
konrado0905PL 0 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Rozmiar może być zapisany w bazie danych. Spróbujcie wyczyścić cache. Cytuj
konrado0905PL 0 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 Nie mam teraz połączenia FTP, ale gdzieś chyba był folder CACHE, więc... Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 @jj, wrzuc payload hermesa, i powinno smigac bez plyty. Nie musisz usuwac - zainstaluj nowego, zastapi starsza wersje. I rozejrzyj sie za innym managerem, Gaia, Multiman wydaja sie byc jednak lepsze niz ten BM od tworcow pierwszego breaka. PSN działa, ciekawe na jak długo, i kiedy poleca pierwsze bany. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Ponadto nowe otwarte managery czyszczą pushlisty. BM10/11 to ubogie zabytki. Comagnie's Awesome Filemanager. W wersji 0.6 nie używać opcji move. A z poziomu XMB się nie da? Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) 2Jocie, kilka managerow korzysta z innej ścieżki dla gier, np. open manager hdd0/games/OMAN12345/GAMEZ, a Gaia w hdd0/GAMEZ (dla gai sam tworzysz ten katalog). Jak już ci widzi grę np. w OM, to naciskasz select wtedy podświetli się opcja brdisc off/on. A jeśli dalej masz to samo, to sam już nie wiem ;] Edytowane 11 listopada 2010 przez Kornolio Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 W multimanie, gdy pyta czy odpalic bez wyjscia do XMB daj nie, w XMB wjedz do gory, na pozycje z /GAME/ w nazewie i odpal stamtad, powinno ruszyc bez plyty....jesli nie, to masz moze cos nie tak z wsadem ? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) No nie da sie bo w ogole to po.j.e.b.ane jest. Aha ;] Rozmowa była o programie czyli np. BM, a tego da się usunąć z menu XMB, czego nie da się zrobić w ten sam sposób z grami (albo wszystkie jeśli dany BM/OBM wrzuca do swojego folderu albo żaden jeśli jest na zwenątrz np. dev_hdd0/BDRIPS/). Gre zrzucalem 1,5 h backup managerem. Gre mozna zrzucona odpalic tylko z dowolna oryginalna plyta w napedzie i wtedy dziala. Ale juz abstrakcja jest to, ze dopiero wtedy w XBM pojawia sie ikona "god of war 3" i wtedy moge w gre z hdd zagrac Tak działa BDVD Emulator. ;] A z tego co czytałem to GoW3 nie da się odpalić bez płyty w napędzie (może się mylę, nie mniej jednak są gry, których na pewno się nie da bez płyty w napędzie). Niektórych gier do dziś nie da się odpalić w ogóle. ;] Wywalilem juz ten dump na hdd tego gow i probuje przez inny file manager instalowac, teraz open manager. Ych, 1,5 h czas start! Bez sensu. Z jakiego managera do zrzucania na hdd wewnetrznym najlepiej korzystac? GoW3 zrzucilem backup managerem, open manager i gaia nie widza tego zrzutu na hdd, tylko opern manager i multiman Różne BM/OBM zrzucają gry w różne miejsca, np: dev_hdd0/BDRIPS/ dev_hdd0/GAMES/LAUN1234/GAMEZ/ dev_hdd0/GAMES/OMAN5678/GAMES/ //piszę z pamięci. Chcialbym czegos prostego, tak jak w wypadku 1 xboxa i evoxa. Zrzucam gre na hdd i odpalam bez problemu z hdd bez plyty w napedzie itp. Ło, to musisz zaczekać z tym życzeniem aż złamany zostanie mechanizm autentykacji i aktywacji NPDRM. Wtedy sobie będzie można kleić paczki z grami i odpalać zainstalowane z poziomu XMB. Mam kosc zaprogramowana hermesem v4 final i dalej tez cholernej gry bez plyty nie rusza. Nie używaj Hermesów bo będziesz mieć potem problem z prawami właściciela plików. PL3 dev (ten z peek and poke). Edytowane 11 listopada 2010 przez Berion Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 I znowu polece multimana Nowa wersj przeszukuje katalogi bodaj wszystkich managerow, a jesli nie, to wystarczy dopisac sciezke do .ini i wrzucic w odpowiednie miejsce. Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Z tego co czytałem to chyba jedno wielkie G, ponoć ten emu PSP brickuje PS3, ale to może Berion lepiej wytłumaczy. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Bo i nie był to emu. Jak jest z PS2 nie mam pojęcia - nie mam CECHA/B. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Nie używaj Hermesów bo będziesz mieć potem problem z prawami właściciela plików. PL3 dev (ten z peek and poke). Mi PL3 co rusz wieszał konsole. Na Hermesie v4B nie ma problemu Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Jest info o metodzie downgradu, i o wsadzie dla 'oryginalnego' breaka, pozwalajacym odpalic prawdziwy service mode. Jesli to wszystko prawda, to IMHO niebawem zobaczymy CFW i jakis zaawansowany soft;-) Cytuj
goggy 0 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 oj to wygląda na to że będzie jak w PSP :confused: Sony już tej dziury nie załata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi