adi 189 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 A czy ta konsola ma kiedyś zamiar się łączyć z internetem? Jeżeli nie to oczywiście możesz nie podłączać fizycznie, wyciąć playstation.net na routerze lub po prostu mieć źle bądź wcale skonfigurowane połączenie sieciowe konsoli (są dwa oddzielne: dla kabla i WiFi, na DEXach są 4). Możesz aktualizować gry z zewnątrz, patche ściągając na komputerze. Nie wiem na jakiej zasadzie działa remote play, nie posiadam ani PSP ani PSV. Jeśli konsola do tego wymaga połączenia z internetem to znasz już odpowiedź (nie powinna bo to absurdalne, ale... nom, Sony ;]). - - - Po za tym ja czegoś tutaj nie rozumiem. Chcesz kupić PS3 z jakimś CFW, aby grać na niej w gry ze swojego konta. A jak te gry tam wgrasz BEZ łączenia się z internetem, ustalaniem swojego konta, bez ściągania licencji i samych gier? Ja tu widzę lukę w logice. Lącze się z internetem na swoim koncie,zaznaczam sciaganie gier, wylogowuje się z konta "plusowego" na którym mam jeszcze zakupione parę gierek, czekam do rana modląc się aby nie dostać bana-póżniej gram tylko offline, po czym po zakupie PS4 za pare miesięcy konsolę opylam Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Ale bana nie musisz dostać od razu. Konsola łączy się z SEN, sprawdzane są różne ciekawe rzeczy, zapisywane na serwerze kiedy miało to miejsce. I teraz jest pytanie co Sony z tym robi, czy są pracownicy którzy ręcznie będą testować czy nie masz CFW czy może są fale banów jak u MS (przypominam, że mogą kiedy chcą buszować po wszystkich zasobach konsoli, modyfikować te dane, uruchamiać co tylko i kiedy chcą). Nie ma obecnie żadnych metod na oszukanie Sony w tej kwestii, żadne zmiany MAC, IDPS czy nawet fw które jedyne co posiada to patche aby można było wrócić na niższy lub inny CFW - Ci co twierdzą inaczej żyją w błogiej nieświadomości. Jeśli więc zechcą to dostaniesz bana od razu albo za rok albo wcale. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Berion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Miał ktoś styczność z Emulator E3 Pro 1.2? Jak to działa i czy jest w miarę bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) A co to jest? ODDE (emulator napędu optycznego)? Nie jest, bo nie jest transparentne dla OSu. Obecnie (to jeszcze niepotwierdzona informacja) fw 4.55 brickuje konsole z ODDE. Po za tym to bezużyteczne bo jedyne co można z tym zrobić to grać na kopiach (muszą być 1:1, czyli z zaszyfrowanymi plikami) i odpalać programy, które nie używają peek & poke. IMO szkoda pieniędzy. Edytowane 10 Lutego 2014 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Coś nowego w świecie sceny PS3? Przyznam, że na konsoli gram już coraz rzadziej, chyba, że w buzzery po wutce, czy przeglądam youtube. Myślę coraz częściej o spiraceniu. Oto co m.in. można robić na spiraconej konsoli: PS1, PS2, PS3, and PSP isos BD/DVD Movie ISO Cinavia Protection Bypass RSOD Bypass In-Game Screenshot + do tego masa emulatorów. Strasznie mnie wkurza, że piraci mogą grać na PS2, a ja, by pograć na tejże konsoli, musiałem kupić używaną PS2. Przecież w pierwszych modelach PS3 było to możliwe. Na PS3 nic głośnego/dobrego chyba nie wyjdzie, więc chyba to moment na zrobienie z plejaka "centrum dowodzenia". Nie da się już mieć jakiejś tam przystawki na USB, która pozwala odpalać alternatywny soft? Edytowane 9 Września 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale miałem 3 ps3 i na każdej sie logowałem, 2 pierwszych już nie mam, jedna sie zepsuła a w drugą sprzedałem i sobie pogrywam na trzeciej czyli tej którą teraz mam, i rozchodzi sie o to że nie mam dezaktywowanych kont na tamtych dwóch konsolach i mam takie coś jak wbijam na stronke sony: i chciałbym właśnie deaktywować te dwa na poprzednich konsolach, czyli kliknąć na niebieski obrazek powyżej z "deaktywuj wszystkie" żeby potem nie miał problemów z zalogowaniem sie kiedyś na następne konsole i żeby teraz z tą co mam miał wyświetlone że aktualnie moje konto jest tylko aktywowane na obecnej pstrójce czyli 1 systemie? możliwe to jest tak? bo chyba jest jakiś limit z tego co słyszałem, czy nie ma różnicy ile będę miał konsol, to za każdym razem będę mógł sie zalogować na moje konto, czy jest jakiś limit i bym musiał deaktywować tamte konta? tylko nie wiem czy jak deaktywuje wszystkie to będę mógł znowu aktywować na mojej aktualnej konsoli? sorry moze troche pomieszane ale chyba wiadomo o co mi chodzi, nie chce mieć w przyszłości problemów z tym bo troche czasu z mojego życia ubyło na wbijaniu trofików i nie chciałbym żeby to przepadło kiedyś tam bo moj profil jest aktywny na poprzednich konsolach Edytowane 12 Września 2014 przez mersi Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Dezaktywuj wszystkie, aktywuj konto poprzez obecną konsolę. Pytanie trochę niezwiązane z tematem, ale może będzie nam wybaczone:). Zalogować możesz sie nawet na 20 konsolach na jednym koncie, problem w tym, że nie pobierzesz nic z PSN, bo tu są ograniczenia co do ilości konsol. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Bawił się ktoś emulatorami?Da radę w dwie osoby na nich grać?Bo nie widzi mi drugiego pada żaden emulator i nie wiem czy to kwestia pada czy emulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 To podmień pada - uruchom konsolę jako drugi pad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 W FBA i SNES działa. W MAME i Mednafen nie działa.Próbowałem tak jak pisałeś-odpala się drugi pad a pierwszego nie widzi.Tylko ten który ustawiony jest na 1 port jest aktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 http://wololo.net/2015/02/26/ps3s-can-now-run-psp-isos-without-a-custom-firmware/ Na sofcie 4.66 można było odpalać iso z PSP. A my myśleliśmy, że nowy soft, to tylko nowa ikonka w PSS Cytuj Odnośnik do komentarza
koniol21 9 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 4.70 HABIB-COBRA v1.00 mogę instalować bezpośrednio na stary soft rogero? Czy trzeba kombinować z czymś? Ewentualnie co teraz wrzucać innego? Ostatnią aktualizacje robiłem równo z premierą GTA V, a wypadłem całkiem z obiegu i nowy BF ani z płyty, ani z dysku nie ma ochoty startować. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=83009 Podłącz pada z x360 do PS3 JAk komuś tak wygodny jest pad od x360, to w końcu ma rozwiązanie. Nie zagłębiam się w temat, ale podejrzewam, że trza mieć jakieś wgrane CFW. Ot, taka ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jak wygląda dziś scena na PS3? W sumie pleja tylko włączam, jak podpinam pendriva z filmem AVCHD (by mieć 1080p i DolbyDigital), albo YouTube jak ze znajomymi siedzimy, albo Buzzery i... kolekcję gier chyba już posiadam kompletną (to co mnie interesuje) i w sumie jakby tak mieć emu NESa, czy SNESa, byłoby ok. Tylko pozostaje mi jakiś chip, czy da się to zrobić softwareowo? Soft mam najnowszy, a PS3 w wersji Slim. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 To jak? Każdy model da się przerobić? Plejka mi się kurzy, a tak bym chociaż jej użył do wspólnego grania w gierki SNESowe/NESowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Słyszałem coś o czipie to PS3, cobra ODE, który pasuje do absolutnie każdej PS3, a co do instalowania firmware to jednak nie na każdej da się tak bez problemowo wgrać CFW. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Ładnie sięscena rozwija. To bez problemu można grać w gry z PSP i PS2 na przerobionej PS3? Bo podobno Sony usunęło emulację sprzętowo. Hackerzy wprowadzili ją software'owo? Edytowane 4 Października 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 ps3-hack kropka pl Grzybu, zarejestruj się bo warto i masa informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Czy ja dobrze rozumiem? Piraty na oficjalnym sofcie 4.7? http://www.ps3hax.net/2016/11/ps3-ofw-4-70-tools-run-pirated-games-ps3-ofw-4-70-consoles-without-any-ode-idps/ Tyle że już jest 4.81, ale... nie wiem kiedy updejtnąłem konsolę, przyznam że wizja odpalenia wszystkich gier od Atari2600, po PS3 wydaje się być kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Bankowo mam najnowszą wersję, a 4.70 jest z lutego 2015, więc to już kawał czasu. Niemniej fajnie, że coś się ruszyło w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Na święta ma być hax na 4.81, ciekawe co z tego wyjdzie. Może przywróci to do życia moje PS3 z wynędzniałym laserem i dyskiem 640GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 A dziś chyba wyszedł soft 4.83 łatający exploity. Szacun dla Sony, że jeszcze chce im się walczyć na starej platformie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Quake96 3 797 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 4.82 SONY załatało oprogramowanie, bo wyszedł jakiś nowy "wypasiony" hack na 4.81. Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 1 godzinę temu, Quake96 napisał: 4.82 SONY załatało oprogramowanie, bo wyszedł jakiś nowy "wypasiony" hack na 4.81. Nie załatali, bo nadal można IDPS swojej konsolki normalnie zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza
Kornolio 1 053 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Chyba właśnie wyszedł exploit na OFW 4.82, więc można zainstalować CFW.https://www.psxhax.com/threads/ps3xploit-4-82-cfw-on-ofw-nor-nand-flash-writer-nor-dumper.3112/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi