Dabman 104 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Najtaniej, ale i mają o połowę mniejszy bank. Przyszłościowe to to nie jest. ;] http://www.pjrc.com/store/teensy.html http://www.pjrc.com/store/teensy_pins.html http://www.pjrc.com/store/teensypp.html http://www.pjrc.com/store/teensypp_pins.html Jednak ich nie będę miał. Berion ok, no problem. Cło z USA troszkę wyjdzie, chciałem aby programator Teensy nie przekraczał 100PLN z moim zarobkiem, ale sam fakt. ludź kupujący "przeróbkę" PS3 szuka jak najtaniej, nie wytłumaczysz przeciętnemu kowalskiemu że kiedyś może potrzebować aktualizacji. Żyją za czasów PS3 i modchipów, bądź X360 gdzie zamiast płacić 50PLn za reflash wystarczy wypalić activate.iso, bądź kupić je na giełdzie za 20PLN. Stąd chciałem zamówić kilkadziesiąt Teensy najtańszych i parę 2.0 ++, choć wiem że te 2.0++ sprzedałbym z 3 sztuki i tyle, taka mentalność. Co do samego faktu, KUPA NA MAKSA. Czekać trzeba na port, na szczęście mam iPhone i PSP do Androida też mam dostęp, tak więc się nie martwie o siebie, reszta poczeka najwcześniej miesiąc, chyba że samemu zrobi sobie układ. Cały świat jest OUT OF STOCK! Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 (edytowane) Ale nie sądzisz, że używanie PSP jako JIG'a jest trochę niewygodne? Musi być cały czas włączone itd. iPhone też niezbyt, bo ktoś zadzwoni i mamy freeza na konsoli. PS: Jak byś miał od ręki to ja bym pewnie chapną 2.0 Edytowane 2 września 2010 przez konrado0905 Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 To była opcja na wczoraj, bo znajoma przybywa za tydzień z new jersey, ale problem w tym że nie ma gdzie tego kupić! Sam nie mam nawet dla siebie, w elektronicznym ( gliwice ) miały być w przyszłym tygodniu ( 20sztuk, z czego ze mną 18 zarezerwowane ) dziś babka dzwoniła, wypadła dostawa, będą pod koniec września, trzeba się jakoś ratować. Stąd PSP... Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 A ja zamówiłem części i będę się bawił Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Czyli co, psp będzie emulować tego "dongla"? Cytuj
cithall 107 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Co do samego faktu, KUPA NA MAKSA. Czekać trzeba na port, na szczęście mam iPhone i PSP do Androida też mam dostęp, tak więc się nie martwie o siebie, reszta poczeka najwcześniej miesiąc, chyba że samemu zrobi sobie układ. Cały świat jest OUT OF STOCK! A musisz koniecznie mieć teensy? Ja zamówiłem AT90USBKEY z Polski i będę miał za jakiś tydzień. Fakt, tani nie jest w porównaniu do teensy - 120zł plus koszt wysyłki. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Zapomnijcie o donglu na psp/iphone. ;] Ale nie sądzisz, że używanie PSP jako JIG'a jest trochę niewygodne? Musi być cały czas włączone itd. iPhone też niezbyt, bo ktoś zadzwoni i mamy freeza na konsoli. Kto powiedział, że musi być cały czas włączone? Czy taki np. PS3Groove musi być? To jest exploit, działa raz wtedy kiedy trzeba. Nie wiem jak przy wyjściu z gry do XMB, ale tak normalnie to na mój rozum wystarczy zahaczyć, a potem można wyjąć. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 ten dongle jest chyba tylko potrzebny do instalacji HB... potem juz powinno dzialac samo. tak mi sie wydaje ;] Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Właśnie czytałem, że musi cały czas siedzieć, bo jak się wyjmie to konsola łapie freeza. Na mój rozumek też tak powinno być jak mówi Berion, ale ja tam się słabo znam xD Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Hmm... a gdzie tak wyczytałeś? Chętnie poczytam. A jak ktoś chce sobie przeczytać jak to działa (bo to jednak nie kopia dongle'a jak wszyscy myśleli ;]) to polecam: http://www.heise-online.pl/newsticker/news/item/Opublikowano-kod-zrodlowy-jailbreaka-PS3-1071217.html Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Przy recenzjach PSJailbreak, więc już tego nie znajdę Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Klik Wygląda na to, że zabawa będzie utrudniona. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Co masz na myśli? Ja się osobiście cieszę, że utrudnią do tego dostęp. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 genialny jest ten news... każdy sajt inaczej go interpretuje ;] jedni piszą, ze nadchodzi fala banów na ps3, inni, ze dongl nie działa, sony blokuje itd... ogolnie trudno sie jest doczepic sprzedawców, bo JB nie ma w sobie, żadnego kodu chronionego prawem patentowym. soft wyciekł, wgrać go można do kilku rodzajów chipów... trudna bedzie walka pt: Sony vs. reszta świata. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Co masz na myśli? Ja się osobiście cieszę, że utrudnią do tego dostęp. No właśnie dobrze by było gdyby z tym walczyli. Nie wiem jak, ale niech coś robią. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 (edytowane) Jedyne co mogą teraz zrobić to zastanowić się nad upd fw. Kto będzie kupować JB przy usbkey'ach, które są 4 razy tańsze i których sprzedaż nie mają szans zablokować? Generalnie rzecz biorąc polegli z czego mam niekłamaną radość. Za otherOS, za Java'ę - dobrze im tak. Edytowane 3 września 2010 przez Berion Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 PsGroove do odpalenia z nokii serii N900 KLIK Cytuj
brumbrum 28 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Tak z ciekawości, myślicie ze gdyby Sony dodało teraz możliwość zrzucania gier na twardziela to byłby to strzał w stopę czy gest w kierunku graczy na zasadzie nie musicie kombinować z zewnętrznym oprogramowaniem damy wam to samo. Cytuj
schabek 5 320 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Zdecydowanie strzał w gire. Każdy by kupował gry, zgrywał i sprzedawał. Ale przynajmniej byłoby to legalne :potter: Cytuj
cithall 107 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Chodziło zapewne o coś innego. Instalowanie gier na HDD, ale płyta nadal potrzebna w napędzie jak w X360. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 sony nie da czegos takiego, bo gry sa za duże... oczywiscie wiekszosc zmiesci sie w 8gb, ale juz i takim gow3 byłby problem. no i takie zgrywanie gry przez 1,5h moze zajechac laser przy którejś grze z kolei... Cytuj
cithall 107 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Dzwoniłeś/pisałeś do SONY i pytałeś się ich, że jesteś pewien czego nie zrobią? Cytuj
vip77 237 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 sony nie da czegos takiego, bo gry sa za duże... oczywiscie wiekszosc zmiesci sie w 8gb, ale juz i takim gow3 byłby problem. no i takie zgrywanie gry przez 1,5h moze zajechac laser przy którejś grze z kolei... przeciez mogloby to byc opcjonalane chcesz zrzucac to zrzucasz na hdd, chcesz grac z dysku to grasz. proste Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Dzwoniłeś/pisałeś do SONY i pytałeś się ich, że jesteś pewien czego nie zrobią? Niektórzy mają zdrowy rozsądek. Zgranie 40 GB danych to spory wysiłek dla lasera. Powiedzmy ktoś kupuje 5 gier w miesiącu. Zgrywa je na HDD, bo lubi szybkie loadingi itd. Po pół roku pada mu laser (6x5 = 30 gier; 30 gier x średnio 15GB danych na grę = 450GB). Konsola ma jeszcze gwarę, więc SONY musi naprawiać. SONY ma w dupę. Nie kalkuluje się. MS mógł coś takiego zastosować, bo: 1. DVD jest żywotniejsze 2. Przy DVD trzeba mniej zrzucać danych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi