Texz 670 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 (edytowane) Takie Apple po stworzeniu przez scenę łatwego w użyciu jailbreaka (wejście na stronę i przesunięcie suwaka) zareagowało sądem, w którym przegrało. Co zrobiło dalej Apple? Obraziło się? Nie, zadziałali z głową. Już dali zajawkę nowego firmware, który wprowadza MASĘ zmian i udoskonaleń, które były dostępne jako darmowy homebrew po zrobieniu tego jailbreaka, a których dotychczas nie było w oficjalnym firmware. Teraz ludzie, którzy złamali swoje iPady zastanawiają się czy znowu nie przejść na jasną stronę mocy Mam nadzieję, że ten exploit w PS3 i jego eksplozja na cały świat pociągnie za sobą podobne skutki i Sony w końcu weźmie się do roboty i zrobi z tej konsoli maszynkę, o której wszyscy marzymy. Edytowane 3 września 2010 przez Texz Cytuj
xbor 54 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 tylko czy kopiowanie na pewno zużywa laser bardziej od odczytu? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Nie wiem czy bardziej, na pewno szybciej. Logiczne, że jak czegoś używasz intensywnie przez dłuższy czas, to to roz(pipi)i się szybciej niż coś używane co jakiś czas. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Pytanie czy zarzniesz szybciej przy kopiowaniu przez 1,5h czy zarzniesz szybciej przy powiedzmy przejsciu gry 2 razy gy gameplay ma 10h i grasz 2h dziennie. czy to cale wczytywanie tyle razy nie zryje go bardziej niz jednokrotke skopiowanie? Ale to chyba tkie gadanie dla gadania tylko Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Jakby zgrywanie dysków bardziej zużywało laser to daję sobie łapę obciąć, że M$ nie dałby tej opcji w X360. Bez jaj, ta konsola do niedawna miała 3 lata gwarancji, nie zwiększaliby ryzyka napraw w okresie gwarancyjnym. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 kopiowanie to ciągłe obciążanie lasera i jego elektroniki przez jakiś czas. gow3 kopiuje sie ponoc 3h. przy normalnej grze laser pracuje z przerwami. btw. DVD to nie to samo co BD. inne napięcie zasilajace, dlugość fali, itp Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 Ja też nie sądzę aby Sony umożliwiło taki zabieg. Cache'owanie w X360 jest nieco inaczej zaprojektowane, bardziej z głową i co ważniejsze jest opcjonalne. Na PS3 jest w 90% obowiązkowe, nie ma wydzielonych stałych wielkości na partycji (więc w tej materii panuje wolna amerykanka). Wyobraźmy sobie taki przykład: kopiujemy MGS4 na dysk, czyli potrzebujemy około 30GB + około 6GB na cache (i nie da się tego obejść bo tak została napisana, a wątpliwym jest aby nagle wszyscy deweloperzy chcieli wydawać pieniądze na dev łatek i testowanie gry). Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 września 2010 Opublikowano 3 września 2010 (edytowane) tylko czy kopiowanie na pewno zużywa laser bardziej od odczytu? kopiowanie to to samo co odczyt, tu jest odczyt i tu wiec... nie wiem kto wymysla glupoty o zuzywaniu sie lasera wiekszym jak odczytuje ciagle, a mniejszym jak z przerywnikami ogladajac film BD dane sa czytane w ciagu, pierwsze slysze zeby ogladanie filmow na BD psulo szybciej laser w PS3 niz granie w gry to by tez oznaczalo ze wszelkie stacjonarne odtwarzacze BD to szroty, ktore padaja jak muchy bo tam jest ciagly odczyt danych jak ogladamy film... nie wymyslajcie na sile glupot, kopia zrobiona raz jest lepsza sytuacja niz granie z napedu... zaraz wymyslicie ze wgranie tego menadzera zwieksza awaryjnosc konsoli, brrr ps. nikt mi tez nie wmówi bredni ze granie w same gry gdzie ten odczyt nie jest ciagly to laser bedzie chodzil wieki, na swojej nowej 80GB nic wiecej nie zdazylem zrobic jak przejscie 2 gier i po nowym laserze... jak ma pasc to padnie co by sie nie robilo... PS. Sony tez nie jest w zlej sytuacji, na pewno sprzedaz sie zwiekszy znacznie samej konsoli do tego jesli beda miec sposob na wykrywanie tego i ewentualnie jakies banowanie co zerwie gwarancje na sama konsole jak i calkowity dostep do netu to bedzie spory straszak tym bardziej ze multi tu jest w wiekszosci za free w X0 byly przeciez statystyki ze mimo mozliwosci piractwa sprzedaz oryginalow na jedna konsole przewyższała PS3 i nie mowiac juz o opcji ze posiadacze X0 grali na piratach online, a tu zapewne Sony jak juz bedzie wykrywalo to bedzie bezlitosne... a wracajac do temat watku, ktos ma tego fona N900 zeby sprawdzic jak to dziala? Edytowane 3 września 2010 przez Juchy Cytuj
cithall 107 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Nie wiem czy bardziej, na pewno szybciej. Logiczne, że jak czegoś używasz intensywnie przez dłuższy czas, to to roz(pipi)i się szybciej niż coś używane co jakiś czas. W życiu większego bulshitu nie słyszałem. Gratuluje, możesz iść pisać bajki dla dzieci. Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Nie wiem czy bardziej, na pewno szybciej. Logiczne, że jak czegoś używasz intensywnie przez dłuższy czas, to to roz(pipi)i się szybciej niż coś używane co jakiś czas. W życiu większego bulshitu nie słyszałem. Gratuluje, możesz iść pisać bajki dla dzieci. Ta bajka mogła by nosić tytuł np "Grupy natężenia pracy" :potter: ale ewidentnie nie była by dla takich dzieci jak Ty. Co nie zmienia faktu, że nie opowiadała by historii o PS3 + BD, co wyjaśnił wyżej Juchy. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Jest już gotowy port dla Nokia N900 Do wieczora powinien być na PSP http://psx-scene.com/forums/showthread.php?t=65216 W trakcie jest na Androida, czekać teraz na iPhone Cytuj
goggy 0 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 w sumie to mam dostęp do tego telefonu tylko jak to pyknąć może ktoś na pw pomoże Cytuj
schabek 5 320 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Słabo u mnie z angielskim ale dobrze widze że już jest port na psp? Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 (edytowane) Ktoś może skompilować ten PoC, bo nie chce mi się instalować CygWin'a ;/ Już mam, ale nie działa. Za to konsole zawiesza fachowo xD Edytowane 4 września 2010 przez konrado0905 Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 hmmmm... bo nie jest skończony, na razie emuluje jako generic host, w sumie to jest skończony ale błędy są poprawiane. Z czasem wyjdzie ( 5 godzin ) Cytuj
K_J 4 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 (edytowane) Aktualny plik, który jest do pobrania dla PSP po uruchomieniu i podłączeniu do PC, PSP wykrywane jest jako koncentrator USB. Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń. Edytowane 4 września 2010 przez K_J Cytuj
ZakOnIck 22 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 No dla mnie to już przegięcie break dzięki sixaxis możliwy? KLIK Cytuj
Texz 670 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Ktoś z tu obecnych w ogóle odważy się na brejka? Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 zaraz jak atmega trafi w ręce... Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 ja tylko przypominam ,że sony dziwnym trafem przełożyło zapowiedziany na wrzesień nowy firmware z obsługą filmów 3d na październik Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 bo oni maja w planie przeprowadzic jakas fale banów ;] zeby wiecej konsol sie sprzedalo przed swietami :> no chyba, ze ludzie beda przezorni i podczas korzystania z JB będą odlaczac sie od psn Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Rodzi się nowa moda: usbhub hacking. Ktoś z tu obecnych w ogóle odważy się na brejka? Ja, nie zależy mi na online, a jeśli Sony nie chce abym robił zakupów w ich sklepie to nie będę się narzucać. Póki co to wszystko wykupione i nie ma nawet tych z 16KB flashem... Ba, nie ma nawet gdzie gołych kości kupić żeby samemu pająka zmontować. Cytuj
konrado0905 7 Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 Z tymi gołymi kośćmi to nie przesadzaj. W najbliższym elektronicznym dostaniesz, a jak nie to www.tme.eu lub inny duży sklep. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 września 2010 Opublikowano 5 września 2010 (edytowane) W kategorii plotki - LINK (zasłyszane od znajomego czyjegoś znajomego) Podobno Sony wstrzymuje dostawy nowych modeli 160 i 320 (CECH-25xx) i usunie w nich dev i debug mode co uniemożliwi użycia PSJB i PSGroove. Jeśli to prawda, to jest to kolejna rzecz którą Sony usuwa z PS3. I druga sprawa - LINK Update 5: PSP Port Project stanął w miejscu i wydaje się na tą chwilę niemożliwy do osiągnięcia. Edytowane 5 września 2010 przez Kyo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi