pink 2 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 Jaki tam koniec jailbreak'a ! Właśnie wyszło info z pewnego źródła o shackowaniu 3.50 !! Zaniedługo ma być dostępne dla ogółu Cytuj
Gość szpic Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 dlaczego te wszystkie filmy sa krecone z ukrycia z piwnicy czy ki (pipi)? zamiast zapalic swiatlo to zapalniczka pokazujaca sticka. Oni chyba naprawde sa w podziemiu, siedza w piwnicach i kanalach i programuja Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Filmiki na 'Jutubach' to żaden dowód i nie ma się czym ekscytować (podobno Team JB opracował exploit dla 3.50, ciekawe...). Z kolei powyższy filmik rozwalił mnie kompletnie. Zapalniczka! Underground pełną gębą... Ale ja nie o tym: na horyzoncie majaczy już downgrader dla 3.50. Darmowy oczywiście. Cytuj
goggy 0 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Zapalniczka! Underground pełną gębą... Ale ja nie o tym: na horyzoncie majaczy już downgrader dla 3.50. Darmowy oczywiście. lol.niezłe hehe Cytuj
Berion 207 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Już jest, ale odtwarzanie filmów BD-Video jest po takim zabiegu niemożliwe, więc to raczej kiepski pomysł (chyba, że komuś nie zależy). Jest już podobno payload dla 3.50, Sony z kolei odpowiedziało fw 3.55. Ehhh... Pie*e, kupuję drugą konsolę, nie będę się szczypać z tym... Jedna do homebrew, jedna do gier. Może nadejdą kiedyś lepsze czasy (exploit HV >> CFW?), na razie jednak to zabawa w ciuciubabkę. Cytuj
edgorek 1 Opublikowano 9 grudnia 2010 Opublikowano 9 grudnia 2010 Sprzedaję ps3 u kupuje slimkę. Za dużo misji z tym jailbreakiem;) a szkoda mi online:) Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 (edytowane) Jeśli ktoś exploitował tylko po to aby piracić to nic dziwnego, że jego zawiódł. Mnie nie zawiódł, natomiast trwa to zbyt wolno a ja chcę nowe gry. Stąd dwie konsole. BTW: już ponoć chodzą BD-Video. Edytowane 11 grudnia 2010 przez Berion Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 grudnia 2010 Opublikowano 12 grudnia 2010 (edytowane) Jaka podmiana plików? Dwg do 3.15 w SM i upg do 3.41 z poziomu XMB. Edytowane 12 grudnia 2010 przez Berion Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 Czytali ? http://n4g.com/news/664816/psjailbreak-wins-over-sony-and-sony-has-to-pay Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 Czytali ? http://n4g.com/news/664816/psjailbreak-wins-over-sony-and-sony-has-to-pay Swiat schodzi na psy. Sony chce pilnowac swojego interesu i uchronic sie przed mozliwymi stratami. A tymczasem wychodzi na to,ze to przerozni kombinatorzy i zlodziejaszki sa strona pokrzywdzona. Jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie jeszcze piratom odszkodowania placic za to,ze scigaly ich firmy walczace z piractwem. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 24 grudnia 2010 Opublikowano 24 grudnia 2010 Bo to oczywiste, że na PS3 z BC. ;] Cytuj
CHWDA 9 Opublikowano 25 grudnia 2010 Opublikowano 25 grudnia 2010 Chyba, że ktoś napisz emu lub przeportuje jakiegoś zPC Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 25 grudnia 2010 Opublikowano 25 grudnia 2010 Przecież opatentowali przystawkę z Emotion Engine, jako alternatywa dla PS3 bez kompatybilności, więc myślę że do lipca każda PS3 będzie wspierać kompatybilność wsteczną, o ile posiadamy daną przystawkę. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 google? http://spong.com/article/22489/Hardware-Add-On-Could-Bring-PS3-Backwards-Compatibility troszke jeszcze inaczej... Epic Fail ID Generator, downgrade, custom firmware. no to chyba sony poleglo na calosci... Jedynie hyba gry z 3.55 i 3.50 ( niektore ) nie sa do ugryzienia ( narazie, do czasu kiedy nie bedzie leak 3.50 i 3.55 wersji dev ) Cytuj
mataman 35 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Tyle że temat mało kogo interesuje. Paru osobników ma JB i tyle, lecz zdecydowana większość olewa temat. Coś jak jtag na klocka. 1 Cytuj
Ken Marinaris 372 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Od czasu nielegalnego wykorzystania kodu Sony i wprowadzenia tzw. Jailbreaka, obserwoawalem poczynania sceny nieco blizej. Na dzien dzisiejszy nie stworzono NIC godnego uwagi. Granie w gry (starsze) z HD w ogole mnie nie kreci, skoro mam plyty z tymiz grami obok. Duperele typu emulator Snesa (obecny na wszystkim PS2, PSP etc) czy amatorski tetris mam w lepszym wydaniu chocby w PSN. Trace PSN, trace Blu-Raya na starszych maszynach (czyli rowniez mojej) , trace mozliwosc odpalenia najnowszych gier. Musze dodatkowo zaplacic za JB lub inny wynalazek, dokupic wiekszy HD (jesli mam czas bawic ze zgrywaniem plyt). Niech mi ktos teraz wytlumaczy sens korzystania z JB (pomijam piratow, czyli zlodziei). Scena tworzy sobie ciagle nowe programy FTP, tudziez nowe wersje emulatorkow. Nie pomne juz o szumnie zapowiadanym emulatorze PSP, ktory po dzis dzien wywoluje na mej twarzy usmieszek. 2 Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Dla kowalskiego nic, dla kogoś kto ma gry debug, a nie ma konsoli debug = zyska wiele. A Ty nie pograłbyś w Crysis2 już dziś?:-) no właśnie. Cytuj
Dabman 104 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Umowa poufności i tylko beta testerzy, oraz gazety mają dostęp NDA Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Dla kowalskiego nic, dla kogoś kto ma gry debug, a nie ma konsoli debug = zyska wiele. A Ty nie pograłbyś w Crysis2 już dziś?:-) no właśnie. Nie, nie pograłbyś. Nie mierz wszystkich swoją miarką. 1 Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Jakoś możecie skomentować wczorajszego newsa, że "PS3 security is epic fail": http://www.ps3hax.net/2010/12/ccc-ps3-security-is-epic-fail-fail0verflow-project/#axzz19actXBXJ Cytuj
CHWDA 9 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 Tak. Nie są "epic fail" skoro trzymały się ponad 3 lata. Cytuj
Neox 158 Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 No tez sie zgadzam z kolega wyzej, kolesie szumnie krzycza epic fail a przez 3 lata walili glowa w mur Cwaniacy. Tak czy siak wyglada ze w tej chwili zlamali calkowicie PS3, koles ma pelen dostep, zero dodatkowych urzadzen, ktore trzeba podlaczac, dostal sie do PS3 z poziomu lapka. Na koncu mowi ze to Sony dalo ciala, oni nic wielkiego nie zrobili. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 30 grudnia 2010 Opublikowano 30 grudnia 2010 no narazie dosc brutalnie wgrali swoje rzeczy przy uzyciu zewnetrznego sprzetu a nad prostym updateem softa ciagle pracuja. Ps te filmy z tej konferencji sa genialne. Fajnie to wyglada jak pokazuja ze kazde urządzenie hackowali dla linux'a, homebrew i pokoju na swiecie i czego tam jeszcze chcecie. a piractwo to wyszlo przez przypadek ;D 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi