Opublikowano 22 marca 201213 l Rezurekcja tematu. Jakie lubicie? Mrożone czy świeże? Jakie dodatki? Z sieciówek czy małych pojedynczych pizzerii? Osobiście muszę przyznać, że dawno żadna pizza mnie nie zaskoczyła. Kiedy był boom na pizzerie w tamtej dekadzie jako dzieciak zachwycałem się każdą i każdą traktowałem jak wydarzenie. Teraz, kiedy mam w kuchni stos ulotek z pizzerii większy niż gazet, pizza nie jest niczym szczególnym. Nawet "dupek" mi się nie chce często jeść, mimo że to ciasto powinno być trzonem i gwoździem programu w pizzy. Najbardziej chyba lubię na powrót pizzę z Pizzy Hut, którą po raz pierwszy spróbowałem jak jeszcze Pamela Anderson ją reklamowała Edytowane 22 marca 201213 l przez Hrubaz
Opublikowano 22 marca 201213 l Autor Tylko trochę drogie toto. Jakieś tańsze zamienniki? Wiem już, że Da Grasso ssie, szczególnie ich sosy, których dają tak dużo, że jak zostawicie to zlewają razem i dają następnym klientom. Telepizzy nigdy nie jadłem, ale też nie słyszałem o niej pochlebnych opinii.
Opublikowano 22 marca 201213 l Zamawiam z lokalnej pizzerii, która jest genialna swoją drogą (3 lokale w 3 różnych miejscowościach). W PH jadłem raz, pizza nawet dobra, ale muszę tam się udać ponownie.
Opublikowano 22 marca 201213 l Też najczęściej zamawiam u takiego ziomka. Teraz przeniósł lokal, ale jeszcze z 2 lata temu miał pizzerie niedaleko nas. Opłacało się przychodzić do niego kiedy był najarany. Towaru (na pizzę) wtedy nie żałował.
Opublikowano 22 marca 201213 l poważnie w da grasso zlewają sosy? Lubię tam jeść, nie ma u mnie ani pizza hut ani telepizzy. No, ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal
Opublikowano 22 marca 201213 l ogólnie pizza hut> inne pizzerie, ale mam w warszawie fajną sieć pizzerii cenowo tez dobrze stoją, czasami do pracy zamawiam, ogólnie lubie jadać w róznych miejscach szczególnie próbowac pizzerii, polecam w warszawie la torre, 2 duże pizze + litr coli 44,90 a preferuje hawajską
Opublikowano 23 marca 201213 l Ano nie przyjeżdża już mimo że zamawiamy. Sam w sumie nie wiem czemu. Niektóre rzeczy po prostu znikaja, ale pojawia sie inny odpowiednik, w tym przypadku niestety tak nei było Robiliście własną pizze? Próbowałem dwa razy i zawsze ciasto mi wychodzi cieńkie i sztywne, a wszystko robie tak jak w przepisach na necie ;/ Z chęcią bym spróbował pizzy z tak reklamowanej Pizza Hut. U mnie w łodzi na retkini rządzi Solo Pizza po prostu super maja ciasto i nie skąpią dodatków. No i Gruby benek tez jest ok. Da grasso mnie wkur.wia bo zawsze pizza jest od spodu przypalona i raczej smakiem nie powala. Edytowane 23 marca 201213 l przez Plugawy
Opublikowano 23 marca 201213 l Ja robiłem i w sumie nadal robię sam pizzę i ciasto wychodzi fajne. Cienkie czy grube to zależy od tego jak rozwałkujesz. Akurat jeśli chodzi o robienie pizzy to tu się muszę pochwalić bo wychodzi mi naprawdę zaje bista a jestem strasznym marudą jeśli chodzi o żarcie i jego jakość i formę. Ostatnio robiłem stripsy ala KFC i niestety, po wielu próbach nie ma szans osiągnąć tego co w oryginale. Brak spulchniacza i glutaminianu sodu oraz specjalnego oleju do smażenia.
Opublikowano 23 marca 201213 l Robiłem kilka razy pizzę z 'Pizzerinek Knorra'- w opakowaniu jest mieszanka drożdży itd plus sos w proszku. Całkiem dobre wychodzi, ciasto ujdzie. Plus pełno dodatków na wierzchu (wiadomo, w domu sobie człowiek nie żałuje jak pizzermani. Btw, co za głupie słowo).
Opublikowano 23 marca 201213 l Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza.
Opublikowano 23 marca 201213 l Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza. No. Jak się zrobi samemu dobre ciasto i przede wszystkim sosik z pomidorów świeżych (przecier wszystko koncertowo pierdoli), dobierze umiejętnie składniki (bez fury cebuli i kiełbany xD) to wychodzi ogień z dupy. Od dawna nie zamawiałem pizzy z pizzeri, sam proces przyrządzania już mi się podoba, ale ostatnio jak jadłem z jakiejś sieciowej to nie byłem zachwycony. Lucek, ale szaleńcy w Waszej części polski nakładają cały ser na pozostałe składniki i robią zapiekankę, to się nie liczy.
Opublikowano 23 marca 201213 l Czasami (np. dzisiaj) rozkrawam bułki na połówki, kładę na nich ser, szynkę, pomidora (jeśli jest), pieczarki (raz były) i wkładam do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu dekoruję keczupem i, wyobrażając sobie, że to pizza, zjadam ze smakiem.
Opublikowano 20 stycznia 201312 l Zastanawiam się nad zrobieniem pizzy z patelni, warto sobie tym dupe zawracać? robił ktos?
Opublikowano 21 stycznia 201312 l ale, że co? taki udawany omlet czy "prawdziwa" pizza? Ogólnie dają radę obydwie. Jednak wolę z piekarnika. Przyjemniej się robi, swoją drogą, że gotowanie traktuję jako hobby
Opublikowano 22 stycznia 201312 l http://www.youtube.com/watch?v=B7zI8kRGCKs Robiłem z tego przepisu tylko dałem salami i szynke i wyj,ebalem to niejadalne guwno do kosza <kucharz>
Opublikowano 23 stycznia 201312 l Mi tam wyszła nienajgorze http://gotuj.skutecznie.tv/2012/03/pizza-z-patelni/
Opublikowano 31 stycznia 201312 l Panowie, nie ma czegos takiego jak pizza z patelni. No nie robcie sobie jaj. Pączki też na patelni się zrobi ? Szkoda czasu na brudzenie się z tą patelnią. Jeżeli robi sięsamemu dobre ciasto to jak można wrzucić to na patelnie kiedy w 7-12 min upiecze się w piekarniku ?