Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Rezurekcja tematu.

 

Jakie lubicie? Mrożone czy świeże? Jakie dodatki? Z sieciówek czy małych pojedynczych pizzerii?

 

Osobiście muszę przyznać, że dawno żadna pizza mnie nie zaskoczyła. Kiedy był boom na pizzerie w tamtej dekadzie jako dzieciak zachwycałem się każdą i każdą traktowałem jak wydarzenie. Teraz, kiedy mam w kuchni stos ulotek z pizzerii większy niż gazet, pizza nie jest niczym szczególnym. Nawet "dupek" mi się nie chce często jeść, mimo że to ciasto powinno być trzonem i gwoździem programu w pizzy. Najbardziej chyba lubię na powrót pizzę z Pizzy Hut, którą po raz pierwszy spróbowałem jak jeszcze Pamela Anderson ją reklamowała

Edytowane przez Hrubaz

  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 228 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

  • Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

  • Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano
  • Autor

Tylko trochę drogie toto. Jakieś tańsze zamienniki? Wiem już, że Da Grasso ssie, szczególnie ich sosy, których dają tak dużo, że jak zostawicie to zlewają razem i dają następnym klientom. Telepizzy nigdy nie jadłem, ale też nie słyszałem o niej pochlebnych opinii.

Opublikowano

Zamawiam z lokalnej pizzerii, która jest genialna swoją drogą (3 lokale w 3 różnych miejscowościach). W PH jadłem raz, pizza nawet dobra, ale muszę tam się udać ponownie.

Opublikowano

Też najczęściej zamawiam u takiego ziomka. Teraz przeniósł lokal, ale jeszcze z 2 lata temu miał pizzerie niedaleko nas. Opłacało się przychodzić do niego kiedy był najarany. Towaru (na pizzę) wtedy nie żałował.

Opublikowano

Tylko trochę drogie toto.

nie zgadzam sie

Opublikowano

poważnie w da grasso zlewają sosy? Lubię tam jeść, nie ma u mnie ani pizza hut ani telepizzy. No, ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal

Opublikowano

ogólnie pizza hut> inne pizzerie, ale mam w warszawie fajną sieć pizzerii cenowo tez dobrze stoją, czasami do pracy zamawiam, ogólnie lubie jadać w róznych miejscach szczególnie próbowac pizzerii, polecam w warszawie la torre, 2 duże pizze + litr coli 44,90 a preferuje hawajską :)

Opublikowano

Ano nie przyjeżdża już mimo że zamawiamy. Sam w sumie nie wiem czemu. Niektóre rzeczy po prostu znikaja, ale pojawia sie inny odpowiednik, w tym przypadku niestety tak nei było :P

 

5185396.jpg

 

Robiliście własną pizze? Próbowałem dwa razy i zawsze ciasto mi wychodzi cieńkie i sztywne, a wszystko robie tak jak w przepisach na necie ;/

 

 

Z chęcią bym spróbował pizzy z tak reklamowanej Pizza Hut. U mnie w łodzi na retkini rządzi Solo Pizza po prostu super maja ciasto i nie skąpią dodatków. No i Gruby benek tez jest ok. Da grasso mnie wkur.wia bo zawsze pizza jest od spodu przypalona i raczej smakiem nie powala.

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

Ja robiłem i w sumie nadal robię sam pizzę i ciasto wychodzi fajne. Cienkie czy grube to zależy od tego jak rozwałkujesz. Akurat jeśli chodzi o robienie pizzy to tu się muszę pochwalić bo wychodzi mi naprawdę zaje bista a jestem strasznym marudą jeśli chodzi o żarcie i jego jakość i formę.

 

 

Ostatnio robiłem stripsy ala KFC i niestety, po wielu próbach nie ma szans osiągnąć tego co w oryginale. Brak spulchniacza i glutaminianu sodu oraz specjalnego oleju do smażenia.

Opublikowano

Robiłem kilka razy pizzę z 'Pizzerinek Knorra'- w opakowaniu jest mieszanka drożdży itd plus sos w proszku. Całkiem dobre wychodzi, ciasto ujdzie. Plus pełno dodatków na wierzchu (wiadomo, w domu sobie człowiek nie żałuje jak pizzermani. Btw, co za głupie słowo).

Opublikowano

Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza.

Opublikowano

Ciasto i sos trzeba zrobić samemu od podstaw - jest troche z tym je bania ale efekt wszystko wynagradza.

 

No.

 

Jak się zrobi samemu dobre ciasto i przede wszystkim sosik z pomidorów świeżych (przecier wszystko koncertowo pier­doli), dobierze umiejętnie składniki (bez fury cebuli i kiełbany xD) to wychodzi ogień z du­py. Od dawna nie zamawiałem pizzy z pizzeri, sam proces przyrządzania już mi się podoba, ale ostatnio jak jadłem z jakiejś sieciowej to nie byłem zachwycony.

 

Lucek, ale szaleńcy w Waszej części polski nakładają cały ser na pozostałe składniki i robią zapiekankę, to się nie liczy. :D

Opublikowano

Czasami (np. dzisiaj) rozkrawam bułki na połówki, kładę na nich ser, szynkę, pomidora (jeśli jest), pieczarki (raz były) i wkładam do piekarnika na kilka minut. Po wyjęciu dekoruję keczupem i, wyobrażając sobie, że to pizza, zjadam ze smakiem.

Opublikowano

To zapiekanki.

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad zrobieniem pizzy z patelni, warto sobie tym dupe zawracać? robił ktos?

Opublikowano

ale, że co? taki udawany omlet czy "prawdziwa" pizza? Ogólnie dają radę obydwie. Jednak wolę z piekarnika. Przyjemniej się robi, swoją drogą, że gotowanie traktuję jako hobby

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=B7zI8kRGCKs

 

Robiłem z tego przepisu tylko dałem salami i szynke i wyj,ebalem to niejadalne guwno do kosza <kucharz>

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, nie ma czegos takiego jak pizza z patelni. No nie robcie sobie jaj. Pączki też na patelni się zrobi ? Szkoda czasu na brudzenie się z tą patelnią. Jeżeli robi sięsamemu dobre ciasto to jak można wrzucić to na patelnie kiedy w 7-12 min upiecze się w piekarniku ?

Opublikowano

To jest dla ludzi nie posiadajacych piekarnika

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.