_Red_ 12 065 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 Wlasnie bylem. Zjadlem 5 roznych porcji. Przyznam, ze wole wlasna pizze albo jakas sprawdzona osiedlowke. Nic specjalnego: ciasto gumowate, jakby slabo dopieczone, skladniki bez rewelacji. Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 (edytowane) Z męzem też byliśmy ostatnio. Wcisnęliśmy w siebie po 12 kawałków (hic!) nie wiem jakim cudem. A nawet fajnie było, przyłazili szybko z dokładkami, fajne smaki, można było swobodnie odmówić (ponoć w niektórych PH, trzeba brać co dają, lol). Także jak ktoś ma ochotę to polecam festiwal w PH koło Rotundy w Warszawie. Tylko niestety wieczorami trzeba swoje odstać do stolika. A skoro już przy pizzach jestem: z takich na telefon to ulubiona "marka" to Biesiadowo. Bo kawałki są tak duże, że dajemy radę zjeść dwie, a potem zostaje na następny dzień A ja mam skrzywienie i lubię zimną pizzę. Poza tym żywię gorące uczucia do serowej z Telepizzy. Z gotowców mrożonych to podchodzą mi tylko Ristorante. Edytowane 18 stycznia 2014 przez Neverwhere Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 Z męzem http://www.youtube.com/watch?v=VXEUltZvJKs 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 cos sie poprawiło z telepizza? Myslałem ze to najgorsze co moze byc. Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 No ja długo też żyłam w tym przekonaniu i w sumie dalej uważam, że większośc jest kiepawa. Ale serowa mi jakoś podpasowała bo chyba dodają teraz ser bleu czy jak to się tam pisze, zastanawiam się czy dalej wykonywać eksperymenty w tym kierunku, czy olać tą markę. Poza tym jak się mieszka na za(pipi)u to nie ma się dużego wyboru Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 (edytowane) uwaga! biesiadowo wcale nie jest dobre, nie słuchajcie tej niewiasty! raz sie na to nadziałem, typowa kiepawa osiedlówka ja za to polubiłem od jakiegoś czasu pizza time (w 2 miejscach w warszawie jest) cena ok 20-25 zł i jak za taką cene to bardzo dobra pizza, swego czasu zamawiałem ją 4 razy w tygodniu tak mi podpasowała co do telepizzy to serowa rzeczywiście całkiem ok, ale mimo wszystko ogolnie słabo, ostatnio zamówiłem zbójnicką bo skusiła mnie żurawina, nawet było ok, ale pizza niewielka, droga, i ciasto bardzo gumiaste naprawda pizza time jest całkiem spora, i naprawde dobra jak za tak niską cene, to jedyna pizza którą ostatnio jadam nie licząc domino's (nie mylic z dominium) która niestety jest mała i droga, ale za to bardzo dobra Edytowane 18 stycznia 2014 przez Yano Cytuj
Neverwhere 19 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 Domino's jadłam raz bo faktycznie droga. Chyba coś w stylu pepperoni, nawet okej, ale szału nie było. Co do Biesiadowa: mi tam smakuje, widać mam mało wysublimowany gust . I mają fajne kombinacje smaków. A co sądzicie o Da Grasso? Jadłam raz, kilka lat temu i było bardzo okej, po czym zamówiłam jakoś z miesiąc temu i kompletna lipa. Aż tak się popsuło czy miałam pecha? Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Zgodze sie, kiedys dagrasso uwielbialem, a ostatnio wplynela bardzo niekorzystnie na moj uklad trawienny... bardzo niekorzystnie.. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 u mnie w okolicach to na telefon tylko i wylacznie pizzeria u batmana - the best. Da grasso, biesiadowo czy dominium to syf. A tele pizza to juz w ogole malaria, choc kiedys az tak zli nie byli i nawet czesto bralem u nich przez neta ta promocje 3 w cenie 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Dominium syf? mocne słowa! Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 W Polsce ciezko zjesc prawdziwa i smaczna pizze. Ten syf z sieciowek, czy osiedlowe fast foody to zwykle buły, z naje.banym kilogramem dodatków nedznej jakosci. Tworzone i jedzone tylko po to, zeby sie nazrec jak swinia z koryta. Jeszcze obowiazkowo oprocz szajsu, ktory doslownie splywa z ciasta, serwuje sie to z sosami czosnkowymi. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 warszawa to polecam La torre, da grasso omijam szerokim łukiem Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 ja nigdy nie dodaje tych sosów, jak pizza sama sie nie broni to nie jem, fgaktem jest że niektore pewnie bez sosu nie wejda. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 We wrocławiu na szewskiej jest genialna pizzeria. Oryginalna włoska nie jakieś gó.wno. No i mają wegańską też. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 duzo osob uwaza ze pizza we Włoszech jest dziadostwem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 (edytowane) No generalnie jest to posiłek biedoty więc pewnie dlatego można trafić na jakieś badziewie lecz mając na myśli włoską pizze pisze o takiej w której sos nie jest z koncentratu czy innego keczupu oraz dodaje się do niej świeży ziół etc Edytowane 19 stycznia 2014 przez _Be_ Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Nie kazda pizzeria u tych brudasow jest genialna, tak samo jak w Polsce, nie kazda pierogarnia serwuje wyborne pierogi. Czesto sie dziwie jak ktos pojechal na last minut do turcji, wraca i opowiada "eee turcy nie potrafia robic kebabow" bo zjadl jednego na spolke z rodziną w budce pod hotelem. Smaczne ciasto+swiezo przetarte pomidory+wysokiej jakosci ser+szczypta przypraw, naprawde potrafi smakowac lepiej niz: PIZZA SZEFA 29.99 - 40CM ciasto,ser,szynka,cebula,czosnek,papryka,oliwki,kukurydza,kielbasa,kebab,smalec Cytuj
Gość osiol Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Osiedlowy pikantny klasyk pod postacią chrupiącego, cienkiego ciasta, świeżego sosu, sera, salami i papryczek jalapeño - pycha. Żadnych sosów. Jak ktoś wpierdala rzeźnickie czy inne „pizze kebab”, to może mieć pretensje tylko do siebie. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 w katosach jest len arte - najbardziej wloska pizza w rejonie - kucharz prawdziwy wloch, wiekszosc skladnikow z importu, nawet serwuja tylko wloskie piwa w knajpce. Na kartce nad barem jest wielki napis by nie pytać o dodatkowe sosy do pizzy bo to obraza kucharza oraz, że nie ma możliwości komponowania własnych pizz bo kazda jest wyselekcjonowana mieszkanka. knajpka malo, zawsze ludzi od groma...jak ktos chce sprobowac prawdziwej wloskiej pizzy to tylko tam jak jest z tych okolic Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 (edytowane) W Zielonej polecam Pizza Pi. Chyba najlepszy lokali z włoskim żarciem w mieście http://www.slowdaylong.pl/wojna-wloska-na-pizze-wroclaw-vs-zielona-gora/ trzeba tylko sprawdzać ceny proponowanych przez kelnera posiłków, bo kolega mojej narzeczonej ostatnio zbladł jak dostał rachunek na 400zł Edytowane 19 stycznia 2014 przez Pajda Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 (edytowane) Dominium syf? mocne słowa! ja te słowa popieram, w dominium bardzo mi nie smakuje podstawowa rzecz - sos pomidorowy, każdą pozze potrafi mi zepsuć, jest kwaśny i okropny, w dodatku pizze są malutkie i drogie, kompletnie nie warte swojej ceny jedyne co w dominium moge zjeść ze smakiem to pizze flambe z sostem śmietanowym (bez pomidorowego) warszawa to polecam La torre, da grasso omijam szerokim łukiem da grasso jadłem ostatnio z 6 lat temu w łodzi, nawet dało sie zjeść, ale to była pizzeradla biedoty mimo wszystko, poziom kebaba z dworca La torre jest całkiem spoko, ale nie wyróżnia się niczym nadzwyczajnym, ale ogolnie jest dobra, raczej nie ma sie doczego przyczepić ale jeśli już polecamy konkretne restauracje to ja warszawiakom polecam pizzerie Fratelli jest dosyć drogo, ale pizza jest na poziomie restauracyjnym a nie na poziomie jakiejś podrzędnej jadłodajni ogolnie za(pipi)ista w każdym calu pyszna włoska pizza (oczywiście nie włoska jak we włoszech, tylko włoska tak jak sobie wyobrażamy że powinna wyglądać we włoszech) naprawde gdyby nie była jednak dosyć droga to bym ją jadł co tydzień (jak tak przeleciałem po cenach to w sumie podobne do tych z dominium, ale żarcie bez porównania lepsze!!!) http://www.fratelli.eu/ naprawde warszawiaków zachęcam do spróbowania, aż sie chyba sam tam rpzejade dzis xD Edytowane 19 stycznia 2014 przez Yano Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 (edytowane) Ja w Gdańsku jadłem w Sempre (to chyba jakaś sieć, bo w Gdańsku są dwie i w Sopocie kolejna) i generalnie pizza bardzo dobra, we włoskim stylu, wszystko na świeżo i pachnąco. Nie jest zbyt duża, nie jest też za tania, ale miejsce całkiem przyjemne żeby zabrać kobietę na kolację. Co do DaGrasso: jakiś czas temu byłem w Sopocie i miałem wrażenie, że się poprawiła: ciasto jest teraz prawdziwym cienkim ciastem, a pizza "DaGrasso" (ze świeżą rucolą) była bardzo smaczna. Ale może to tylko ten jeden konkretny lokal.EDIT: A skoro już o pizzach gadamy, jadł ktoś prawdziwe, włoskie foccacie? W Genui mieli przepyszne, mimo że taki placek charakteryzuje się najczęściej jednym składnikiem, to taką foccacię z oliwkami mógłbym wpieprzać na okrągło. W Polsce niestety znalazłem tylko w jednym lokalu w Gdańsku, ale nie była za dobra. Edytowane 19 stycznia 2014 przez Szwed Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 19 stycznia 2014 Opublikowano 19 stycznia 2014 Dzisiaj festiwal pizzy w Pizza Hut zaliczony. Pozytywnie zaskoczony wyszedlem z lokalu wraz z paczka moich znajomych. Co prawda na poczatku musielismy wystac troche w kolejce (kolejka do pizzerii wtf), ale juz po przyjsciu i zdecydowaniu sie w 5 osob na festiwal plus dolewke wszystko na plus. Kolejne kawalki wjezdzaly bardzo sprawnie, byly momenty ze na talerzu mielismy po 2 kawalki bo nie nadazalismy z kolejnymi, przez caly czas (bylismy prawie 4h) tylko 2 razy musielismy czekac powyzej 10 minut. Super za(pipi)ista obsluga, troche przyczepic tylko bym sie mogl do ilosci pozycji jakie byly serwowane, bo pod koniec juz sie powtarzaly ale tez rozumiem bo na sali bylo ponad 60 osob bioracych udzial w festiwalu wiec pewnie lecieli hurtowo z tymi samymi pizzami. Co do samej jakosci, to typowo dla pizza hut, nic nowego nie napisze niz to co ktos juz napisal. Ale w przewadze dobre byly, tylko pare mi nie przypadlo do gustu. Wyszlismy bardzo zadowoleni, kazdy przez ten czas skonsumowal po ok 17 kawalkow. Kto ma mozliwosc skorzystac to polecam. Ja pewnie pizzy nie zjem juz do konca wiosny ;P Cytuj
hooki 194 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 no no po takim 4-6h festiwalu można już nie chcieć patrzeć na pizze dłuższy czas Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 stycznia 2014 Opublikowano 20 stycznia 2014 byłem wczoraj w tej pizzeri którą tak polecałem, i serio jest bardzo dobra fotka może nie jest zbyt cudowna ale serio warszawiacy - warto sprawdzić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.