Lucek 4 417 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Kupiłem dziś w Auchan gotowe ciasto na pizzę, ale nie takie paczkowane tylko wyrabiane u nich, na miejscu - właśnie się piecze, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy dobre. Przy układaniu na blasze dało się zauważyć, że jest bardzo dobrze wyrobione (maszynowo, wiadomo), więc jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 901 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jak ono wygląda? W sensie, to surowa plastelina do rozwałkowania samemu, czy taka gotowa płaska i sztywna bułka?Jaka gramatura i cena? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Kulka z ciasta, 300g za 1,49 - jest tylko w Auchan Bronowice, bo tam mają wielką piekarnię, w Bonarce nigdy nie widziałem wyszło rewelacyjnie, jak dla mnie idealne na szybką pizzę, miliard razy lepsze od każdej mrożonki Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 901 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tanio:) Tylko do bonarki mam daleko:( Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 ale w Bonarce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 901 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tfu, mialem pisac ze do Auchan Bronowice mam daleko. Zmeczenie. Zreszta tu i tu mam daleko;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 516 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 guseppe w żabce po 5zł, zrobiłem mały zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 o a w lidlu sa czteropaki alfredo margerita za 9,99. Nawet niezle jako podkłady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kubson 3 189 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 pizza własnej produkcji GOTY 13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 wygladaja przesmacznie Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Wczoraj zrobiłem swoją pierwszą pizze w życiu. Przeglądałem przepisy na przepisy.pl i padło na pizze wiejską. Ruszyłem do sklepu po składniki i wydałem jakieś 70 złotych (no, jeszcze wziąłem dwa piwka:), co trochę mnie wkurzyło, bo za tą cenę bym miał 3 pizze + zero syfu w kuchni. No, ale swojskiej pizzy nigdy nie robiłem i chciałem mieć to za sobą. Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza? Tak samo w składnikach jest cebula, czy oliwa extra virgin, a w przepisie nic o tym nie ma. Albo w składnikach piszą o startym parmezanie, a w "krok po kroku" piszą o mozzarelli. Albo sos - 100g (pół słoiczka) i do tego dwie łyżeczki soli? Koniec końców, wyszły dwa placki, z czego ten drugi był improwizacją. Nie wiem, dlaczego ten drugi placek podrósł w piekarniku? Za słabo był wałkowany? Ogólnie 4/5, ale jako że była to moja pierwsza pizza - 5/5 PS. Aplikacja przepisy.pl dostępna jest na Androidzie/iOS. Jest to sponsorowana przez Knorra appka, którą po tym przepisie, odinstalowałem. Edytowane 2 Lutego 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty Edytowane 2 Lutego 2014 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? Ciasto podrosło już wcześniej, z czego jeden placek w piekarniku wyszedł taki cieniutki (jak chciałem), a drugi to taka bulwa na chyba 2/3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No widocznie źle rozmieszałeś po prostu i większość drożdży wylądowała w tym drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty okrągła pizza to wymysł generalnie, pizza zazwyczaj jest nieregularnego kształtu tylko u nas w pizzeriach tak się do tego czepili Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 310 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 160 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza? Dobra proporcja. Ale jedna pizza z tego to nie wiem jak duza by musiala byc. Tylne kolo od traktora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja z kilo mąki robię trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 256 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Mi wyszły dwie ale takie spore, że chwilowo mam dość pizz (?) i na razie nie będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 W Turtleasch też była okrągła! no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie Mi nie wychodziła nawet zaokrąglona. Prędzej to amebę przypominało niż okrąg Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Kupiłem w biedronce pizzę z pieca na cieście pełnoziarnistym z kurczakiem, jutro dam znać jak wrażenia smakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Średnie, szamałem już. Powinni znowu przywrócić serię Złoty Smok z ostrymi papryczkami, albo Tex-Mex. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Mieszkańców Poznania przestrzegam przed "Pizza nocą". Ja rzyganko, dwóch innych towarzyszy przywitała rano (pipi)zka. Pizza przyjechała zimna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.