Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 kubson twoja pizza wyglada spoczko, daj przepis na ciacho Cytuj
balon 5 346 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 kubson twoja pizza wyglada spoczko, daj przepis na ciacho Podczepiam się! Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Średnie, szamałem już. Powinni znowu przywrócić serię Złoty Smok z ostrymi papryczkami, albo Tex-Mex. Szału nie ma ale całkiem niezła. Imo każda pizza z pieca made in biedronka jest lepsza niż każda inna mrożona. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 (edytowane) Tak w sprawie ciasta jeszcze to bardzo dobry efekt daje wyrabianie ciasta w semolinie (kasza manna) - wychodzi wtedy naprawdę chrupiące, jak dla mnie o niebo lepsze niż bez tego dodatku. Edit: źle napisałem w sumie. Jak mamy juz wyrobioną kulkę z ciasta i robimy z niej placek to wtedy trzeba to obtoczyć Edytowane 4 lutego 2014 przez Lucek Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 to jest ta wasza pizza z biedry? ogolnie w biedronce bylem 2 razy w życiu, w obu wypadkach nic nie kupiłem bo jakoś wszystko wydawalo się słabe ale jeśli tak reklamujecie to może bym sprobował (może sie nie natne tak jak na (pipi)ą giuseppe) Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Żadna pizza z biedry (poza 4 serami apetito, której już nie ma) nie jest nawet w połowie tak dobra jak guseppe A poza tym sam sklep jest w pytke, uwielbiam. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 A mi osobiście bardzo podchodzi ta pizza z pieca, tylko trzeba ją zupgradować trochę. Jeżeli już kupuję raz na ruski rok gotową to tylko ta. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 guseppe najlepsza pizza mrozona, wiec nawet nie masz co sie brac za inne. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 ten mit z guseppe już dawno jest obalony, serio , kilogram chleba bez smaku a nie pizza 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Cztery sery ostatnio jadlem, dodalem tylko troche cebuli, papryki, pomidora i plaster szynki, cudo jak na mrozonke. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Pizza Guseppe po jakimś małym upgradzie daje radę. Fajna opcja jak nie masz czasu pichcić i musisz zrobić cos ciepłego na szybko dla siebie lub dziecka. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Z tym, że ta Pizza z Pieca nie jest mrożonką. I jest zayebista. Cytuj
balon 5 346 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Pizza Guseppe po jakimś małym upgradzie daje radę. Fajna opcja jak nie masz czasu pichcić i musisz zrobić cos ciepłego na szybko dla siebie lub dziecka. Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, dobrze że moja żona tego nie widzi Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Ale to nie Pryxfus decyduje, co dziecko będzie jadło Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Ciasto 380g mąki najlepsza bedzie typu 00, ewentualnie tortowa 250ml letniej wody 1 łyżka oliwy 10 gram soli 1 gram suszonych drożdży W kubeczku dajemy wodę i drożdże, dobrze mieszamy i dodajemy oliwy. W misce mieszamy sól z mąka i powoli dodajemy rozczyn drożdży. Mieszamy elegancko wszystko dłonią, mozna trochę podsypac mąką, gdy ciasto bedzie wyrobione / gładkie zakrywamy folia spożywcza lub wilgotna szmatką i zostawiamy do urosniecia Po godzinie mozna działać i kręcić swoja pizzę 1 Cytuj
Mejm 15 328 Opublikowano 6 lutego 2014 Opublikowano 6 lutego 2014 Ja bym dorzucil jeszcze z pol lyzki cukru do tego przepisu. Cytuj
balon 5 346 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Ciasto 380g mąki najlepsza bedzie typu 00, ewentualnie tortowa 250ml letniej wody 1 łyżka oliwy 10 gram soli 1 gram suszonych drożdży W kubeczku dajemy wodę i drożdże, dobrze mieszamy i dodajemy oliwy. W misce mieszamy sól z mąka i powoli dodajemy rozczyn drożdży. Mieszamy elegancko wszystko dłonią, mozna trochę podsypac mąką, gdy ciasto bedzie wyrobione / gładkie zakrywamy folia spożywcza lub wilgotna szmatką i zostawiamy do urosniecia Po godzinie mozna działać i kręcić swoja pizzę A jaki ser? Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Kubson,na jak dlugo do piekarnika i ile stopni? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Potwierdzam, domowa najlepsza ^_^ (tak dobra, że aż się fota rozmazała ) 6 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 (edytowane) A jaki ser? teoretycznie do pizzy najlepsza jest mozarella bo się świetnie topi, ale ma dosyć mało smaku, ja lubie dodawać mix serów, np mozarella + gouda (też się dobrze topi) + jakiś pleśniowy Kubson,na jak dlugo do piekarnika i ile stopni? ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo ludzie mają różne piekarniki, i grubość ciasta różnie wychodzi w piecu w restauracjach zwykle temperatura jest większa niż w piekarniku ustawionym na maxa (250 stopni), naprawde trudno odpowiedzieć na to pytanie, jeśli się zrobi bardzo cieńkie ciastko i nie nawali składników to nawet 5-7 minut może wystarczyć, ale jak wyjdzie troche grubiej to może być 10-15 trzeba kontrolować stan pizzy podczas pieczenia nawet jeśli kubson poda ci temperature i czas to może sie okazać że masz nieco inne ciasto i nieco inny piekarnik i informacje kubsona nie będą adekwatne do twojej pizzy Edytowane 7 lutego 2014 przez Yano Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Dokładnie tak jak pisze Yano, ja piekarnik odpalam na fulla wiec chyba 250C ( jak wrócę do domu to dokładnie sprawdze )jak sie już nagrzeje to wkładam pizzę na ok 8min Co do sera to mozarella w kulce, jak macie możliwość kupcie włoska lub jedną z droższych, nie jest wtedy taka zbita tylko jak sie ja rozwarstwia to tak jakby z włókien była zrobiona Cytuj
balon 5 346 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Yano no ja wiem, ze mozzarela najlepsza i innej nie używamyndo pizzy. Pytałem się o rodzajmtej mozzareli bardziej i już wiem. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 A Pizza w piekarniku z włączonym termoobiegiem?. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 lutego 2014 Opublikowano 8 lutego 2014 Grzanie z góry i z dołu + wkładasz pizzę na najniższy poziom - wtedy ciasto się dobrze wypiecze, a składniki nie przypalą. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.