Humulus 825 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 żywe pomidory? Czasem jeszcze dodaję do pizzy rukolę ale to już po upieczeniu. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Ja zawsze robię z chorizo i szynką szwarzwaldzką. ogladalem ostatnio reportaz o szynkach, mowili tam ze peklowanych szynek, czyli ta szwarzwaldzka, nie powinno sie podgzewac. pod wplywem temperatory wydzielaja sie jakies substancje rakotworcze. link dla osob ze znajomoscia niemieckiego: http://www1.wdr.de/fernsehen/ratgeber/vorkoster/indexvorkoster100.html Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Według badaczy chyba nie ma produktu spożywczego, z którego po podgrzaniu nie wydzielają się substancje rakotwórcze. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 trudno, najwyżej dostanę raka od pizzy z szynką szwarcwaldzką 2 Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 pisze to tylko w trosce o zdrwie forumowiczow, bo nie wiem czym bylby moj marny zywot bez frajdy ktora daje mi czytanie waszych wypocin co do pizzy, ja lubie z beconem na cienkim ciescie. kilkanascie lat temu w miescie gdzie mieszkalem od urodzenia, sprzedawali swojska pizze byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup w pierwszej polowie lat 90tych, chyba malo kto wiedzial na slasku jak powinna wygladac prawdziwa pizza. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat. ta knajpa u mnie, tez z tego co pamietam Picolo sie nazywala, podejrzane to troche. Wchodze dzisiaj do dentysty, a ci tam nawijaja ze najlepiej im pizza z pizza hut smakuje. ostatni raz jadlem w pizza hut chyba dwa lata temu i szalu jakos nie bylo. Nie wiem jak mozna jesc pizze ze sphagetti, makaron i sos included na ciescie, albo turecko/grecko/niemiecki wymysl pomm-gyros albo doner. czyli frytki z miesem albo bez, w bulce, to tak jak bym panierowal ziemniaki? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 IMO nie ma na mieście lepszej pizzy niż Pizza Hut. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 IMO nie ma na mieście lepszej pizzy niż Pizza Hut. mieszkasz w Krakowie i masz jedną z najlepszych pizzerii dostępnej pod ręką. Prawdziwa mozzarella, nawet w wersji di buffalla, ściągana z Włoch, facet z doświadczeniem w zawodzie, włoska szynka, świetne składniki i do tego wersja na wynos: http://www.pizzagarden.pl/pl/index.php to mega sławny lokal w Krakowie wśród pizzożerców. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 (edytowane) Byłem, mam pod nosem jak jestem w pracy, spoko nawet. Tyle, że jak już mam iść tam to wolę sobie w domu zrobić, bo wtedy wychodzi najlepsza Edytowane 25 marca 2014 przez Lucek Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 nie, link jest ok, jeszcze wcześniej działał bez problemów, musiała im własnie strona paść, bo u mnie też nie trybi Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 (edytowane) Pewnie mają tylu klientów, że nie stać ich na wykupienie domeny EDIT: Działa Edytowane 25 marca 2014 przez Zdunek Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 @waldus ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 Pizza Hut jest pyszna, chociaż akurat moja ulubiona hawajska na grubym cieście nie ma wiele wspólnego z włoską pizzą. Jak dla mnie, to pizzę amerykańską (Pizza Hut, Domino's) i włoską (lokalne pizzerie, cienkie ciasto) należałoby traktować jako dwa różnego typu dania, z których każde jest dobre, ale nie ma sensu silić się na porównania. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 No bo to tak w zasadzie 2 różne dania to tak jakby porównywać spaghetti bolognese i carbonara. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 marca 2014 Opublikowano 25 marca 2014 lucek nie wie o czym mówi jasne że amerykańskie pizze jak pizza hut i dominos to skrajnie co innego niż włoska pizza, ale porównanie lucka jakoś nie ma sensu ja bym powiedział - to tak jak porównywać spagetti bologneze z plackami ziemniaczanymi, to jest TAKA różnica Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 @waldus ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych dobrze Ci mówili facet ma dostawy produktów 3 razy w tygodniu, czyli co drugi dzień. Tam jest taki obrót, że w czwartek o 21 czekasz na pizzę min. 30 minut. 1 Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 26 marca 2014 Opublikowano 26 marca 2014 To za(pipi)iscie, rok temu spedzilem miesiac we Wloszech i codziennie testowalem wszelkie sery i ten byl jednym z moich faworytow xD Bedac w KRK na pewno sprobuje sobie odswiezyc ten smak Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Jutro pora zrobić sobie pizzę, wie ktoś gdzie można dostać parmezan i mozzarellę? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Mozarelle w doslownie kazdym normalnym markecie w różnych formach parmezan to roznie. W marketach jest duzo rodzajow tartego sera w stylu parmezanu ale nie zawsze jest to konkretnie parmezan Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Trzeba być odważnym, żeby kupować starty ser, straszne śmieciuchy. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 W biedronce widziałem mozzarellę w jakiejś zaprawie Nada się takie coś do pizzy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi