Skocz do zawartości

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pisze to tylko w trosce o zdrwie forumowiczow, bo nie wiem czym bylby moj marny zywot bez frajdy ktora daje mi czytanie waszych wypocin  :banana:

co do pizzy, ja lubie z beconem na cienkim ciescie.

kilkanascie lat temu w miescie gdzie mieszkalem od urodzenia, sprzedawali swojska pizze :D

byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup :teehee:

w pierwszej polowie lat 90tych, chyba malo kto wiedzial na slasku jak powinna wygladac prawdziwa pizza.

Opublikowano
byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup :teehee:

U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia

Opublikowano

U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia

no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat.

Opublikowano

no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat.

ta knajpa u mnie, tez z tego co pamietam Picolo sie nazywala, podejrzane to troche.

Wchodze dzisiaj do dentysty, a ci tam nawijaja ze najlepiej im pizza z pizza hut smakuje. ostatni raz jadlem w pizza hut chyba dwa lata temu i szalu jakos nie bylo.

Nie wiem jak mozna jesc pizze ze sphagetti, makaron i sos included na ciescie, albo turecko/grecko/niemiecki wymysl pomm-gyros albo doner. czyli frytki z miesem albo bez, w bulce, to tak jak bym panierowal ziemniaki?

Opublikowano

IMO nie ma na mieście lepszej pizzy niż Pizza Hut.

mieszkasz w Krakowie i masz jedną z najlepszych pizzerii dostępnej pod ręką. Prawdziwa mozzarella, nawet w wersji di buffalla, ściągana z Włoch, facet z doświadczeniem w zawodzie, włoska szynka, świetne składniki i do tego wersja na wynos:

http://www.pizzagarden.pl/pl/index.php

to mega sławny lokal w Krakowie wśród pizzożerców. 

Opublikowano (edytowane)

Byłem, mam pod nosem jak jestem w pracy, spoko nawet. Tyle, że jak już mam iść tam to wolę sobie w domu zrobić, bo wtedy wychodzi najlepsza :D

Edytowane przez Lucek
Opublikowano

@waldus

ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana ;)

inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych

Opublikowano

Pizza Hut jest pyszna, chociaż akurat moja ulubiona hawajska na grubym cieście nie ma wiele wspólnego z włoską pizzą. Jak dla mnie, to pizzę amerykańską (Pizza Hut, Domino's) i włoską (lokalne pizzerie, cienkie ciasto) należałoby traktować jako dwa różnego typu dania, z których każde jest dobre, ale nie ma sensu silić się na porównania.

Opublikowano

lucek nie wie o czym mówi

jasne że amerykańskie pizze jak pizza hut i dominos to skrajnie co innego niż włoska pizza, ale porównanie lucka jakoś nie ma sensu

ja bym powiedział - to tak jak porównywać spagetti bologneze z plackami ziemniaczanymi, to jest TAKA różnica

Opublikowano

@waldus

ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana ;)

inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych

dobrze Ci mówili :) facet ma dostawy produktów 3 razy w tygodniu, czyli co drugi dzień. Tam jest taki obrót, że w czwartek o 21 czekasz na pizzę min. 30 minut. 

• Plusik 1
Opublikowano

Mozarelle w doslownie kazdym normalnym markecie w różnych formach

parmezan to roznie. W marketach jest duzo rodzajow tartego sera w stylu parmezanu ale nie zawsze jest to konkretnie parmezan